Nový traktor okolo 100 koní na farmu.
• Stránka 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
deutz215 píše:to radek- môžem ťa ubezpečiť, že cana DF Agrofarm 100 v plnej výbave okrem predného TBZ je nepatrne vyššia od Fortery 106
Je to možný, ale když pak začneš počítat provozní náklady a ceny náhradních dílů tak seš uplně někde jinde. A nemluvě o dodacích lhůtách náhradních dílů, nevím jak DF, ale u jiných zahr. značek čekáš klidně až deset dnů, což u zetora to máš druhý den.
nahlási sa porucha, objedná sa v ten deň ND, na druhý deň je už na sklade pretože v noci vozia zo Swechatu dieli k predajcom. A tými nákladmi na prevádzku myslíš spotrebu a tak ? Ja som ešte neporovnával spotrebu Agrofarmu a Forterry, pretože nebolo kde. Ale až Ty hej tak sa rád dozviem niečo nové.
ked stroje tak jedine Deutz-Fahr a Fendt
Tak prvně bych se rád vrátil k ceně. Jak tady tvrdil deutz215, že cena se je o malinko vyší než forterra tak jsem si na internetu našel ceník a v ceníku je uvedeno Agrotron K 100 cena 1.440.000 kč, a jak jem zde uvedl tak forterra 1 013 000 kč obě ceny bez DPH. což je rozdíl 427 000 Kč, tak jestli pro tebe půl milionu je troška tak to ti závidím. Jinak provozní náklady jsem myslel ceny týkající se servisu a sním společného.
Lamborghini R3.EVO
Mám krátce ( od září ) Lamborghini R3.EVO 100HD s elektrohydraulickým reverzem, dvoustupňovým násobičem pod zátěží, pneu sedačku, klimu, rychloháky atd , k tomu čelní nakladač Sigma cena cca 1,1 mil. a zatím si ho nemůžu vynachválit. Myslím že na tvou velikost farmy ideální volba.
Re: Nový traktor okolo 100 koní na farmu.
Zdravím , třetím rokem mám Case IH Maxxima JXU 95 podle faktury , ale ve skutečnosti kdoví co - se strojem mám tyto skušenosti : spotřeba při lechčím zatížení velice nízká - jízdní vlastnosti prachmizerné - skáče jako koza - až po dokoupení 400kg závaží se trochu zlepšily . Podle mne když uvažujete o 100 koních to Maxxima nebude ale když by jste se rozhodl pro značku CASE tak Maxxum 110 koní a jste určitě na 100 co od stroje požadujete .
http://shr-hrabanek.webnode.cz/products ... -stranek-/
zde jednoduchý propočet jak je to s výkonem
Bohužel se servisem v mé oblasti to stojí za prd a na mém stroji mě servis dělá bratr Newholand a nemám problémy a hlavně nemusím jezdit 80 km na i třeba výměnu palivového filtru do servisního střediska značky CASE.
Někdo zde na tomto foru zminoval , že "A ješte jedna věc to co píšou v prospektech, hlavně váha a rozměry jim vůbec neseděj se skutečností" - toto mohu potvrdit a zde na tomto webu je toho k přečtení daleko více http://shr-hrabanek.webnode.cz/
http://shr-hrabanek.webnode.cz/products ... -stranek-/

Bohužel se servisem v mé oblasti to stojí za prd a na mém stroji mě servis dělá bratr Newholand a nemám problémy a hlavně nemusím jezdit 80 km na i třeba výměnu palivového filtru do servisního střediska značky CASE.
Někdo zde na tomto foru zminoval , že "A ješte jedna věc to co píšou v prospektech, hlavně váha a rozměry jim vůbec neseděj se skutečností" - toto mohu potvrdit a zde na tomto webu je toho k přečtení daleko více http://shr-hrabanek.webnode.cz/

Zdravím, síce to je už asi neaktuálne, ale rozprávalo sa tu o cenách traktorov Deutz-fahr a nedá mi sa nepodeliť s Vami o ponuke ktorú som dostal na model Agrofarm 410, 85 koní s cenou 50 000€ bez dane
vo výbave premium ale podľa predajcu nižšia výbava by bola lacnejšia len o nejakých 2000€... tak si vytvorte svoj vlastný úsudok na túto ponuku. 

Aj traktor je len stroj....
Tak v červené nebo stříbrné (Same, Lamborghini) stojí ve 100 koních určitě pod milion.
Já taky potřebuji traktor s výkonem od 110 do 140 koní a uvažuji o Lindner GEOTRAC 134 ep nebo STEYR 4120 PROFI a Zetor Forterra 140 HSX potřebuji to hlavně na seno a pole. Co říkáte Vy na tyto značky? Jde mi hlavně o kvalitu a aby vydrželi co nejdéle.
Celkem dost velky cenovy "rozptyl". Lindner se tady moc nevozi(za rok 2012 prodany 1ks) zustava STEYR a Zetor. Myslim ze kvalitativne je STEYR na tom lepe...
Když CLAAS tak jedině LEXION 595R s C516-30...
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
http://www.czechnationalteam.cz/
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
VonVagel píše:Celkem dost velky cenovy "rozptyl". Lindner se tady moc nevozi(za rok 2012 prodany 1ks) zustava STEYR a Zetor. Myslim ze kvalitativne je STEYR na tom lepe...
Taky si myslím, že Steyr je z těchto značek nejlepší. Zetora bych nebral určitě a Lindner neznám,jelikož nevím o nikom, kdo by ho měl.
kdybych byl odvážný tak bych si zvolil Lindnera, moc pekné a dle meho moc povedené traktory. Bohužel u nás je jen jeden dovozce pokud se nepletu, takže bude problem servisní pokrytí. Taky jsou za vyšší cenu...
S tou servisní sítí u Lindneru je to horší, ale jejich technika je velmi zajímá z pohledu kvality. STEYR má výhodu i v těch továrních lesních nástavbách kdyby bylo potřeba. Nevíte náhodou jak se cenově pohybuje ten STEYR 4120 PROFI? Nechával jsem si dělat ceník od Zetoru na Forterra 140 HSX a vyjde Vás s plnou výbavou kolem 1,7 milionu bez DPH.
Ahoj, co znamená plná výbava? To je i čelní nakladač? Ta cena je totiž šílená
Ano je v tom i čelní nakladač, je to ten nejlepší model od Zetoru v největší výbavě a podle mě je velmi povedený.
Pokud je to i s čelním nakladačem, tak pak už to chápu.Steyr bude dražší, ale na druhou stranu ne zas o tolik v porovnání s výbavou. Je také potřeba říct co s tím budete dělat? Steyr může být klidně 110hp a když něco připojíte na vývodový hřídel nebo při jízdě po silnici si sám v případě potřeby navýší až na 142hp, takže při lehkých prací se dá ušetřit.
Steyr má sice močovinu, ale Zetor má filtr pevných částic a když se zeptáte servisáků, tak vám řeknou, že se mění po 5000Mth a stojí 80.000kč.
Steyr má ve standartní výbavě oproti Zetoru: Odpruženou přední nápravu
4°řazené pod zatížením, s tím, že je možné řadit až 8°pod zatížením bez spojky. Se spojkou se volí pouze na polní nebo silniční režim. Dohromady je 17 rychlostí v před,16 vzad, 17° je Economický. Je také možnost automatického řazení těch 8°pod zatížením a je možnost nastavení v několika režimech.
Souvraťový management- traktor dokáže dělat vše sám,pouze se točí volantem.
Vývodový hřídel se umí automaticky vypnout podle nastavení při zvedání ramen.
Automatické vypínání a zapínání náhonu na přední kola a uzávěrky
Průtok olejového čerpadla je 113l/min a zdvih je 6220kg
Ovládání ramen tlačítkami na blatnících
3 okruhy hydrauliky
Palubní počítač-2 displeje,počítá Ha,Ha/h,Mth,ukazuje servis,skutečný zdvih ramen,otáčky vývod hřádele,tlak vzduchu,tlak oleje,prokluz...
Ovládání ramen a jejich nastavování je soustředěno do loketní opěrky,která je součástí sedačky
Nástavce zadních blatníků
Závaží 500kg
Za příplatek je velký barevný dotykový displej,Multicontroller- vše ovládání v loketní opěrce jako má Puma nebo Magnum,s el.rozvaděči. Aut.klima,4 okruhy,el.a vyhř. zrcátka...
Cenově Steyr s originálním nakladačem bude pouze tak o 150.000kč dražší než tento Zetor!
Dneska si ale koupí Zetora jen ten, co nikdy v jiné značce traktoru neseděl. Je dobré si do Zetora sednout,zajezdit si sním a pak jít ke konkurenci a zkusit něco u ní. Rozdíly jsou tam obrovské. Zpracování, kvalita, matriály, lakování, pohodlí....a přitom cena se až zase o tolik neliší. Servis stojí stejně a ND si myslím, že žádný rozdíl není.
Steyr má sice močovinu, ale Zetor má filtr pevných částic a když se zeptáte servisáků, tak vám řeknou, že se mění po 5000Mth a stojí 80.000kč.
4°řazené pod zatížením, s tím, že je možné řadit až 8°pod zatížením bez spojky. Se spojkou se volí pouze na polní nebo silniční režim. Dohromady je 17 rychlostí v před,16 vzad, 17° je Economický. Je také možnost automatického řazení těch 8°pod zatížením a je možnost nastavení v několika režimech.
3 okruhy hydrauliky
Palubní počítač-2 displeje,počítá Ha,Ha/h,Mth,ukazuje servis,skutečný zdvih ramen,otáčky vývod hřádele,tlak vzduchu,tlak oleje,prokluz...
Ovládání ramen a jejich nastavování je soustředěno do loketní opěrky,která je součástí sedačky
Závaží 500kg
Za příplatek je velký barevný dotykový displej,Multicontroller- vše ovládání v loketní opěrce jako má Puma nebo Magnum,s el.rozvaděči. Aut.klima,4 okruhy,el.a vyhř. zrcátka...
Cenově Steyr s originálním nakladačem bude pouze tak o 150.000kč dražší než tento Zetor!
Dneska si ale koupí Zetora jen ten, co nikdy v jiné značce traktoru neseděl. Je dobré si do Zetora sednout,zajezdit si sním a pak jít ke konkurenci a zkusit něco u ní. Rozdíly jsou tam obrovské. Zpracování, kvalita, matriály, lakování, pohodlí....a přitom cena se až zase o tolik neliší. Servis stojí stejně a ND si myslím, že žádný rozdíl není.
Děkuji za informace, hodně mi pomohou k rozhodnutí. Je to hrůza pořád dělat na starých strojích, bohužel někdy to jinak nejde ale teď už musím vyměnit skoro každý stroj a balíkovač s žací sekačkou mi drží jenom silou vůle. Uvažuji o technice Lely Welger, Krone a možná Pottinger nebo Kuhn ale zdají se mi být tak podobné všechny tyto značky. že nevím no ale zatím jsem dělal na starých Krone a celkem spokojenost, takže se klaním k nim ale uvidím i podle toho jakou udělají nabídku. Vy říkáte co na tyto značky?
agrodos píše:Pokud je to i s čelním nakladačem, tak pak už to chápu.Steyr bude dražší, ale na druhou stranu ne zas o tolik v porovnání s výbavou. Je také potřeba říct co s tím budete dělat? Steyr může být klidně 110hp a když něco připojíte na vývodový hřídel nebo při jízdě po silnici si sám v případě potřeby navýší až na 142hp, takže při lehkých prací se dá ušetřit.
3 okruhy hydrauliky
Závaží 500kg
K tomu zvýšení výkonu, pokud by bylo možné výkon tohoto modelu 9105 MT navýšit na 120 až 130 koní, tak bych se rozhodl asi pro něj, já traktor potřebuji hlavně na louky a pokud by se ten výkon dal takto navýšit tak by tento model byl výkonově i velikostně ideální.
Jenže bohužel model 9105 MT se už nevyrábí, zatím ani nástupce v barvách Steyr není.
Já jsem se bavil o modelu 4110 PROFI CLASSIC ET. Ten je větší,má lepší výbavu,je plně odpružený a má právě možnost navýšení výkonu.
Odkud jste? Klidně i soukromou zprávou.
Já jsem se bavil o modelu 4110 PROFI CLASSIC ET. Ten je větší,má lepší výbavu,je plně odpružený a má právě možnost navýšení výkonu.
Odkud jste? Klidně i soukromou zprávou.
Ono u toho zetoru sice je filtr pevných částic, ale není problém ho vyhodit a jezdit bez něj a tím ušetřit nemalé peníze. 

Jo, u aut se to taky dělá. Nejzajímavější je, že po demontování filtru, auto normálně projde emisemi a přitom ještě má o 1L nižší spotřebu než s filtrem
Jasný, každý počká až mu skončí záruka, případně až prostě začne mít problémy s filtrem, tak ho vyhodí.
U močoviny to bude jiné. Tu není proč demontovat. Motory mají nižší spotřebu i s močovinou a zařízení na močovinu, by se nemělo nikdy měnit.

Jasný, každý počká až mu skončí záruka, případně až prostě začne mít problémy s filtrem, tak ho vyhodí.
U močoviny to bude jiné. Tu není proč demontovat. Motory mají nižší spotřebu i s močovinou a zařízení na močovinu, by se nemělo nikdy měnit.
ADS píše:S tou servisní sítí u Lindneru je to horší, ale jejich technika je velmi zajímá z pohledu kvality. STEYR má výhodu i v těch továrních lesních nástavbách kdyby bylo potřeba. Nevíte náhodou jak se cenově pohybuje ten STEYR 4120 PROFI? Nechával jsem si dělat ceník od Zetoru na Forterra 140 HSX a vyjde Vás s plnou výbavou kolem 1,7 milionu bez DPH.
1,7 milionu bez DPH za Zetora?

Ona ta cena je tak vysoká z toho důvodu ,že to má PVH , přední hydrauliku, čelňák a taky bych řekl , že to bude i s odpruženou kabinou. Takže ta cena není tak hrozná. 

Souhlas. Základní pravidlo je porovnávat jabka s jabkama. Potom vznikají různé fámy jak je co drahé...a přitom to je jen o výbavě.
Když CLAAS tak jedině LEXION 595R s C516-30...
• Stránka 2 z 4 • 1, 2, 3, 4