Jaký koupit traktor??

Re: Jaký koupit traktor??

Příspěvekod bold » 11 čer 2010 15:38

Všechny diskutující zdravím. Připletu se taky do debaty. Jak můžu sledovat tak tady probíhá navyšování výkonu až to pěkné není. Slečna (nebo mladá paní) :-) požadovala stroj na 2ha luk o výkonu cca 20 koní. Toto je dostačující výkon ovšem bude problém sehnat nějaké nářadí do takového výkonu.
UŘ-2 (crystal 8011a pod) je dost nešťastná volba na 2ha luk. Je to těžký traktor a tomu odpovídá i spotřeba, jeho náročnost na údržbu a opravy je taky někde jinde.
Pokud můžu radit tak koupit nějakou UŘ-1 něco kolem 50-70koní (dle ceny). Pokud jde o sečení nedopasků tak můj názor je že stačí klasický mulčovač (robustní nožová sekačka).
http://www.agroseznam.cz/cz/agro-katalo ... 00-kc.html
Tomuto mulčovači stačí něco kolem 50 koní.
Klasický kladívkový mulčovač o stejném záběru vyžaduje daleko vyšší výkon (70 koní toho má plné zuby)
ohledně traktoru http://www.agroseznam.cz/cz/agrobazar/d ... 5242-.html něco takového kolem 60 tis se dá koupit. Je potřeba si dát inzerát a určitě se někdo ozve-nekupovat v bazerech vysočina a pod.
Traktor typu super nebo z-25 je taky nešťastná volba (já je sháním coby veterány ale na práci ne) jsou zastaralé a dostupnost náhradních dílů se bude rapidně zhoršovat.
je potřeba zvážit na jakou dobu se uvedený stroj kupuje. pokud na překlenutí určitého období (rok-dva) tak lze koupit i střep. pokud uvažuji do budoucna tak bych investoval asi kolem 100 tis a koupil nějakou 5211. je už relativně komfortní-topí, neprší tam, servis je jednoduchý,dostupnost ND taky. Pokud nejde o TP a STK tak se dá sehnat nějaká 56-69 do 50 tis v rozumném stavu. Tyto traktory jsou držáky a snesou i "hrubší" zacházení.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvekod farmářJH » 11 čer 2010 22:26

Zdravím Bolde. Dovolímsi polemiku: pokud jde o cenu, slušná 67-69 bez SPZ je nad 60 tis. , drží se stále v ceně. Ano, na Polské mulčovače jsem zapomněl. Na ty stačí. Já to tlačil cenově dolů. v podstatě , stačí posekat na zimu sekačkou,že. Nedopasky nejsou zase takové křoví :) pokud to má slečna bez kamení a skalek! tam by ani mulčovač moc nepomohl,ovšem.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!

Příspěvekod bold » 12 čer 2010 12:12

farmářJH píše:Zdravím Bolde. Dovolímsi polemiku: pokud jde o cenu, slušná 67-69 bez SPZ je nad 60 tis. , drží se stále v ceně. Ano, na Polské mulčovače jsem zapomněl. Na ty stačí. Já to tlačil cenově dolů. v podstatě , stačí posekat na zimu sekačkou,že. Nedopasky nejsou zase takové křoví :) pokud to má slečna bez kamení a skalek! tam by ani mulčovač moc nepomohl,ovšem.

Jasně, nebral bych to jako polemiku ale spíš jako diskuzi. Vím že se 8011 pohybuje o dost levněj než nějaká UŘ-1 ale to samo o sobě o něčem svědčí. Složitost a dostupnost ND (polsko) tento stroj znevýhodňuje. Oproti tomu major má stále kvalitní ND. Já osobně kupuju značkové PDC. Dá se sehnat i náhrada ale je to na úkor kvality. Plně s tebou souhlasím že stačí poséct nedopasky sekačkou-osobně mám polskou a zatím pouze výměna ložisek na jednom talíři.Nedělám ovšem skoro žádný TTP spíš poséct sem tam záhumenku a obséct po žních pole. Na 2ha plně dostačuje.Honit UŘ-2 v sekačce je dost komfort.Počítám s tím že tento traktor bude využíván i na jiné práce. Znám to z vlastní skušenosti koupí se traktor účelově na jednu práci a nakonec dělá skoro všechno a přikupuje se pouze nářadí. Z tohoto důvodu si myslím že investice do zemědělského traktoru je potřeba dobře zvážit protože nakonec bude dělat skoro všechno.
Ohhledně ceny-Je potřeba si dát inzerát a nekupovat v bazerech. Já prodával 7011 před 3 lety za 100tis. 69 před 5ti za 70tis ale po STK a měla udělané topení na vodu. Do teď jezdí u obce a ještě do ní nemuseli skoro nic investovat (jednou spojka,brzdy a lak) Když byly 161 za 300 minimálně tak jsem si dal inzerát a koupil za 240tis. Takže je potřeba se nebát a dát s inzerát. Navíc jestůli není potřeba STK a techničák tak to půjde dost dole s cenou. Zatím hoj všichni.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Předchozí

Zpět na Všeobecná diskuze