Jaký koupit traktor??
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
Re: Jaký koupit traktor??
Všechny diskutující zdravím. Připletu se taky do debaty. Jak můžu sledovat tak tady probíhá navyšování výkonu až to pěkné není. Slečna (nebo mladá paní)
požadovala stroj na 2ha luk o výkonu cca 20 koní. Toto je dostačující výkon ovšem bude problém sehnat nějaké nářadí do takového výkonu.
UŘ-2 (crystal 8011a pod) je dost nešťastná volba na 2ha luk. Je to těžký traktor a tomu odpovídá i spotřeba, jeho náročnost na údržbu a opravy je taky někde jinde.
Pokud můžu radit tak koupit nějakou UŘ-1 něco kolem 50-70koní (dle ceny). Pokud jde o sečení nedopasků tak můj názor je že stačí klasický mulčovač (robustní nožová sekačka).
http://www.agroseznam.cz/cz/agro-katalo ... 00-kc.html
Tomuto mulčovači stačí něco kolem 50 koní.
Klasický kladívkový mulčovač o stejném záběru vyžaduje daleko vyšší výkon (70 koní toho má plné zuby)
ohledně traktoru http://www.agroseznam.cz/cz/agrobazar/d ... 5242-.html něco takového kolem 60 tis se dá koupit. Je potřeba si dát inzerát a určitě se někdo ozve-nekupovat v bazerech vysočina a pod.
Traktor typu super nebo z-25 je taky nešťastná volba (já je sháním coby veterány ale na práci ne) jsou zastaralé a dostupnost náhradních dílů se bude rapidně zhoršovat.
je potřeba zvážit na jakou dobu se uvedený stroj kupuje. pokud na překlenutí určitého období (rok-dva) tak lze koupit i střep. pokud uvažuji do budoucna tak bych investoval asi kolem 100 tis a koupil nějakou 5211. je už relativně komfortní-topí, neprší tam, servis je jednoduchý,dostupnost ND taky. Pokud nejde o TP a STK tak se dá sehnat nějaká 56-69 do 50 tis v rozumném stavu. Tyto traktory jsou držáky a snesou i "hrubší" zacházení.

UŘ-2 (crystal 8011a pod) je dost nešťastná volba na 2ha luk. Je to těžký traktor a tomu odpovídá i spotřeba, jeho náročnost na údržbu a opravy je taky někde jinde.
Pokud můžu radit tak koupit nějakou UŘ-1 něco kolem 50-70koní (dle ceny). Pokud jde o sečení nedopasků tak můj názor je že stačí klasický mulčovač (robustní nožová sekačka).
http://www.agroseznam.cz/cz/agro-katalo ... 00-kc.html
Tomuto mulčovači stačí něco kolem 50 koní.
Klasický kladívkový mulčovač o stejném záběru vyžaduje daleko vyšší výkon (70 koní toho má plné zuby)
ohledně traktoru http://www.agroseznam.cz/cz/agrobazar/d ... 5242-.html něco takového kolem 60 tis se dá koupit. Je potřeba si dát inzerát a určitě se někdo ozve-nekupovat v bazerech vysočina a pod.
Traktor typu super nebo z-25 je taky nešťastná volba (já je sháním coby veterány ale na práci ne) jsou zastaralé a dostupnost náhradních dílů se bude rapidně zhoršovat.
je potřeba zvážit na jakou dobu se uvedený stroj kupuje. pokud na překlenutí určitého období (rok-dva) tak lze koupit i střep. pokud uvažuji do budoucna tak bych investoval asi kolem 100 tis a koupil nějakou 5211. je už relativně komfortní-topí, neprší tam, servis je jednoduchý,dostupnost ND taky. Pokud nejde o TP a STK tak se dá sehnat nějaká 56-69 do 50 tis v rozumném stavu. Tyto traktory jsou držáky a snesou i "hrubší" zacházení.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Zdravím Bolde. Dovolímsi polemiku: pokud jde o cenu, slušná 67-69 bez SPZ je nad 60 tis. , drží se stále v ceně. Ano, na Polské mulčovače jsem zapomněl. Na ty stačí. Já to tlačil cenově dolů. v podstatě , stačí posekat na zimu sekačkou,že. Nedopasky nejsou zase takové křoví
pokud to má slečna bez kamení a skalek! tam by ani mulčovač moc nepomohl,ovšem.

Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
farmářJH píše:Zdravím Bolde. Dovolímsi polemiku: pokud jde o cenu, slušná 67-69 bez SPZ je nad 60 tis. , drží se stále v ceně. Ano, na Polské mulčovače jsem zapomněl. Na ty stačí. Já to tlačil cenově dolů. v podstatě , stačí posekat na zimu sekačkou,že. Nedopasky nejsou zase takové křovípokud to má slečna bez kamení a skalek! tam by ani mulčovač moc nepomohl,ovšem.
Jasně, nebral bych to jako polemiku ale spíš jako diskuzi. Vím že se 8011 pohybuje o dost levněj než nějaká UŘ-1 ale to samo o sobě o něčem svědčí. Složitost a dostupnost ND (polsko) tento stroj znevýhodňuje. Oproti tomu major má stále kvalitní ND. Já osobně kupuju značkové PDC. Dá se sehnat i náhrada ale je to na úkor kvality. Plně s tebou souhlasím že stačí poséct nedopasky sekačkou-osobně mám polskou a zatím pouze výměna ložisek na jednom talíři.Nedělám ovšem skoro žádný TTP spíš poséct sem tam záhumenku a obséct po žních pole. Na 2ha plně dostačuje.Honit UŘ-2 v sekačce je dost komfort.Počítám s tím že tento traktor bude využíván i na jiné práce. Znám to z vlastní skušenosti koupí se traktor účelově na jednu práci a nakonec dělá skoro všechno a přikupuje se pouze nářadí. Z tohoto důvodu si myslím že investice do zemědělského traktoru je potřeba dobře zvážit protože nakonec bude dělat skoro všechno.
Ohhledně ceny-Je potřeba si dát inzerát a nekupovat v bazerech. Já prodával 7011 před 3 lety za 100tis. 69 před 5ti za 70tis ale po STK a měla udělané topení na vodu. Do teď jezdí u obce a ještě do ní nemuseli skoro nic investovat (jednou spojka,brzdy a lak) Když byly 161 za 300 minimálně tak jsem si dal inzerát a koupil za 240tis. Takže je potřeba se nebát a dát s inzerát. Navíc jestůli není potřeba STK a techničák tak to půjde dost dole s cenou. Zatím hoj všichni.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
• Stránka 2 z 2 • 1, 2