zacatecnik s 3ha louky - spousta otazek
• Stránka 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Octaviaman
Je super, že toto zdánlivě nezajímavé téma rozpoutalo takovou diskusi.
Jde vidět že i o starou techniku jako je 3011 je na foru zájem......
Měli jsme ji doma 18 let - vzpomínám. Před dvěmi lety ji nahradila 5211 a od té doby můžu zapřáhnout co chci (samozřejmě úměreně k traktoru)
Jde vidět že i o starou techniku jako je 3011 je na foru zájem......
Měli jsme ji doma 18 let - vzpomínám. Před dvěmi lety ji nahradila 5211 a od té doby můžu zapřáhnout co chci (samozřejmě úměreně k traktoru)
Octaviaman
- Octaviaman
zetorista píše:člověče povidá se že tříca chytá za každýho počasí asi nejlíp z těhle zetoru co ty na to tys ji měl tak jaký stim máš zkušenosti
No je to tak. Nádrž nahoře a na čerpadle "zázračné tlačíto" - Cucák.
My jsme ale přes zimu vypoštěli vodu z chladiče a vždy před stratem nalili teplou. Vím, není to příliš profesionální , ale byla to záruka super startu. a když už hóóódně mrzlo, tak to protočíš chvilku s dekopresorem - pustíš a už vrčí.
S 5211 jsme měli v mrazech trošku problémy, a protože tady už se voda nedá vypoštět (máme tam fridex) tak jsem do bloku namontoval topné těleso (doplněk ZETOR).Nechám to 1/2 h zapnuté a je to taky paráda.
Octaviaman
My to mame takties namontovane na zetoroch...je to zaruka istoty ze motor sa roztoci bez vacsich problemov aj pri peknom mraze....no zas ked rychlo potrebujes ten stroj a nemyslel si na to skor tak to je kus problem
...ale my ideme tieto "VARIČE motora" namontovat aj na JD...pre istotu nech to chyta ked ma aj v -30
....inak mame taktiez 3011 dokonca 2 kusy....no ako sa tu spominalo ze chtaju super tak nie kazda...nam chyta vynikajuco len jedna, ma take starsie cerpadlo sice to pocut ako klepka ale stoji to za to bezproblemove nastartovanie ta je rocnik asi 70volaco a ta druha tam uz je novsie cerpadlo a nejde to tak super.....
a inak ako ste sa tu rozpravali o tej kombinacii ŽTR 165 + 3011 nieje sanca moc lahky traktor a si myslim ze aj ten vyvodak a motro by mali co robit....a tie 3 ha luky ked pobudis celu rodinu tak mozte aj rucnymi kosami posekat aspon ti svaly narastu a nebudes platit za posilku:lol:

....inak mame taktiez 3011 dokonca 2 kusy....no ako sa tu spominalo ze chtaju super tak nie kazda...nam chyta vynikajuco len jedna, ma take starsie cerpadlo sice to pocut ako klepka ale stoji to za to bezproblemove nastartovanie ta je rocnik asi 70volaco a ta druha tam uz je novsie cerpadlo a nejde to tak super.....
a inak ako ste sa tu rozpravali o tej kombinacii ŽTR 165 + 3011 nieje sanca moc lahky traktor a si myslim ze aj ten vyvodak a motro by mali co robit....a tie 3 ha luky ked pobudis celu rodinu tak mozte aj rucnymi kosami posekat aspon ti svaly narastu a nebudes platit za posilku:lol:

- kovozemědělec
ahoj
Kdykoliv přijdu tak nastartuju, čerpadlo po GO, dobrá baterka a neni problém. Před dvěma roky jsem dělal komplet GO, začal v listopadu a celou zimu v dílně. V březnu jsem slavnostně vyjel. Bylo to snad 400hodin práce a těch čepu, táhel, trubek... Ale stojí to za to. Když člověk viděl jak se opravovalo za bolševismu, hrůza. Tam snad znali jenom svářečku a palici, přitom všude v dílnách soustruh, fréza. Bylo to prostě nás všech...
Zetor 3011
Nekupuj si Zetor 3011, neni to špatnej traktor, ale lidi ho prodávaj strašně draho, za stejnou cenu seženeš zetor 56... . Jinak sem na tom stejně, taky shánim.
Mame rotačku žtr 140 tahame jí s 67 a ok. ale půjčoval si ji známej za 35 a v pohodě. ale má to pořád 1 hrnek navíc proti 30... ale sekal s ní takový stráně že se tam s rotačkou sotva udržel,kolmo proti kopci jí ani nemohl zvládnout hrabal ale na zadní ini náhodou...
Pak jsme mu jí prestali půjčovat prutože jak se o ní firt opíral tak na ní začal praskat úchyt mezi mezi ramenama a 3 bodem. Tak si začal půjčovat žtr 165 a na stráni se neudrží protože se začne tocit kolem rotačky nepomohlo aní závaží v kolech a ani na předku...
můj názor: 30 a žtr 140 pohoda, ale když 30 tak s kabinou protože kamínkem do hlavy to dost bolí.
Do toho bych já šel
Pak jsme mu jí prestali půjčovat prutože jak se o ní firt opíral tak na ní začal praskat úchyt mezi mezi ramenama a 3 bodem. Tak si začal půjčovat žtr 165 a na stráni se neudrží protože se začne tocit kolem rotačky nepomohlo aní závaží v kolech a ani na předku...
můj názor: 30 a žtr 140 pohoda, ale když 30 tak s kabinou protože kamínkem do hlavy to dost bolí.
Do toho bych já šel
vvv píše:Mame rotačku žtr 140 tahame jí s 67 a ok. ale půjčoval si ji známej za 35 a v pohodě. ale má to pořád 1 hrnek navíc proti 30... ale sekal s ní takový stráně že se tam s rotačkou sotva udržel,kolmo proti kopci jí ani nemohl zvládnout hrabal ale na zadní ini náhodou...
Do toho bych já šel
Jo... Kabina je zlatá věc... Máme 3011 bez kabiny ( letos tam půjde, aby to udělalo STK ) Jednou v horách jsme tahali.. Seděl jsem na sedátku spolujezdce a před kmen se nějak šprajcla halůz... Mno a švihla mne po kebuli... Chvilka tmy , ale jelikož jsem beran , tak hlava vydržela

vvv píše:Ja jsem pro kabinu ne jenom kvůli sečení a větvím. Ale vono když se traktor okulí tak to taky člověku dost pomůže. Z boudou seš aspoň trochu chráněnej a s rámem to už vůbec musíš přezít když se 10x neotočíš.Bez boudy je to takový na nic.
Ale to si myslím já, leckdo má třeba opačnej názor
Taky si to myslím....
- kovozemědělec
tak tak
Vedle v sousední vesnici před rokem a půl se okulil traktor 3011 bez kabiny v lese tak blbě že sedačka zustala řidiči opřená o hrudnik, dostali ho z pod toho až po 15min. Neokysličenej mozek ochrnuti, jinak žádný vážnější zranění. Ležel 13měsíců a jediný co dokázal bylo že reagoval očima. V lednu zemřel na nějaké komplikace. Takže kabinu a opatrně. Celej život (bylo mu 50) dělal v JZD takže traktory v maličku.
U nás jeden pán sjížděl se Zetorkem 25 s nebržděnou dvoukolkou plnou dřeva z kopce, chytl sáňky, traktor se stočil převrátilo to traktor a lehlo to na bok. Bohužel ta stará kabina to nevydržela a jak se to stočilo tak ho to zmáčklo. Bohužel byl na místě mrtvej. Vyděl jsem jak ten traktor potom vypadal. Bez pořádné kabiny ani ranu. Karel
karel
- Ondřej Novák
-
Přesně tak, po rovině do brambor, nebo na obracení sena kabinu nepotřebuješ, ale do lesa bez ní nikdy.
Když osladit, tak Crystalem...
Nejen že je potřeba kabina ale taky trochu citu,rozumu a hlavně vědět co si ještě můžu dovolit a kdy rači od tamtud začít couvat. Pak je to hned. A když chytneš sáně tak je to vůbec hotovo. Kamarád jel s 7245 v zimě samotnej z lesa po sjezdovce a tak se to s ním utrhlo , takovej fofr sem neviděl snad takovejch 40 z toho kopce, a to měl předek, když se podařilo to ubrzdit a měl to pod kontrolou tak se předním rámem zastavil o strom ale to jen asi v 10km/ jak zastavil tak vylez ven a zacal si nadávat zě by ho tech 20 min nezabilo kdyby to vzal po cestě lesem
stav k 10.4.2007
Ahoj
tak jsem zatim koupil:
- nizkotlaky lis Welger wsa 350
- traktor zetor 4011 s hranatou boudou
Ted mi nabidli obracec TON 2,5m. Vypada zachovale je ale dost orezly , jsou k nemu navic nahradni ty silonovy packy a jeden remen vypdada bidne. (zjistoval jsem si a novy nestoji tak moc.).
Problem mam s tim kardanem. K TONovi maji sice jeden, ale je to zkracene na zetor 25 a obavam se, ze k te 4011 to bude asi kratke.
- Potrebuji poradit, jak ma byt dlouhy ten kradan, ktery potrebuji mezi TON a 4011 (prodejce TONu jeste sliboval ze nekde mozna nejaky vyhrabe ..) V sobotu tam zas pojedu, do ty doby to musim zjistit.
- Nevim jak to zmerit nebo odhadnout, jsem ztracen. (a koupit toho TONa a pak nekde shanet kradan se mi nechce, nebot jsem koukal na kardany a jsou dost drahe.... a kde se shani nejaky starsi vubec netusim... )
- Nejlepsi je dat to k traktoru, ale stroje jsou od sebe dost daleko.
Poradi tu nekdo?
Diky Jirka
tak jsem zatim koupil:
- nizkotlaky lis Welger wsa 350
- traktor zetor 4011 s hranatou boudou
Ted mi nabidli obracec TON 2,5m. Vypada zachovale je ale dost orezly , jsou k nemu navic nahradni ty silonovy packy a jeden remen vypdada bidne. (zjistoval jsem si a novy nestoji tak moc.).
Problem mam s tim kardanem. K TONovi maji sice jeden, ale je to zkracene na zetor 25 a obavam se, ze k te 4011 to bude asi kratke.
- Potrebuji poradit, jak ma byt dlouhy ten kradan, ktery potrebuji mezi TON a 4011 (prodejce TONu jeste sliboval ze nekde mozna nejaky vyhrabe ..) V sobotu tam zas pojedu, do ty doby to musim zjistit.
- Nevim jak to zmerit nebo odhadnout, jsem ztracen. (a koupit toho TONa a pak nekde shanet kradan se mi nechce, nebot jsem koukal na kardany a jsou dost drahe.... a kde se shani nejaky starsi vubec netusim... )
- Nejlepsi je dat to k traktoru, ale stroje jsou od sebe dost daleko.
Poradi tu nekdo?
Diky Jirka
jirka_h
- Smolík Petr
-
jestli maš znameho nějakého traktoristu tak sa ho na kardan zeptaj mohl by poradit dycky sa dá nejaký starší sehnat, pozor si daj jak je uchycený na přírubu nebo na kolíky dřív sa dělali náhony na přírubu a na hřídeli nebyli dražky na kolíky,delší kardan uřežeš na každe straně kousek hlavně aby ti nevypadával když to budeš zvedat ale to by bylo nejlepší kdybys to měl zapojené.Nový nekupuj drahá položka na tvoje řešení.
Jinak změříš to:protáhni špagát okama šavlí a změř delku od špagatu na vyvodový hřídel a to samé na tom TONovi čepy spoj a měř na hřídel míry sečtí a přičti 15-20cm (měř aj hřídele) a mělo by to fachčit.
Jinak změříš to:protáhni špagát okama šavlí a změř delku od špagatu na vyvodový hřídel a to samé na tom TONovi čepy spoj a měř na hřídel míry sečtí a přičti 15-20cm (měř aj hřídele) a mělo by to fachčit.
Smolda
to "martasek" a "Smolík Petr" -- diky za vase rady.
- zname traktoristy nikde nemam, nebot jsem v tomto oboru zelenac ..
- pokusim se nejaky kardan vymamit z toho prodavajiciho
- zkusim to radeji jeste promerit metodou spagat
jinde jsem zatim zjistil, ze udajne k TON obraceči je potřeba běžný náhon cca 70cm dlouhý...
Ten druh uchyceni "na kolíčky" nebo "na přírubu " jak tu zminuje "Smolík Petr" .. tomu zatim nejak moc nerozumim. (ale zbeznou predstavu mam podle toho kardanu od balikovace... pro sejmuti s hridele se musi stisknout takove dva cudliky na koncovce kardanu)
Ale dam si na to pozor. Mrknu se na ten TON jakou ma tu hridel.
Na zetoru prepokladam je hridel uzpusobena na kardan s koliky.
(Ani jeden z tech stroju ted nemam poruce ....)
A jak vypada to uchyceni "na přírubu " ... neni nekde nejake foto?
diky Jirka_h
- zname traktoristy nikde nemam, nebot jsem v tomto oboru zelenac ..
- pokusim se nejaky kardan vymamit z toho prodavajiciho
- zkusim to radeji jeste promerit metodou spagat

jinde jsem zatim zjistil, ze udajne k TON obraceči je potřeba běžný náhon cca 70cm dlouhý...
Ten druh uchyceni "na kolíčky" nebo "na přírubu " jak tu zminuje "Smolík Petr" .. tomu zatim nejak moc nerozumim. (ale zbeznou predstavu mam podle toho kardanu od balikovace... pro sejmuti s hridele se musi stisknout takove dva cudliky na koncovce kardanu)
Ale dam si na to pozor. Mrknu se na ten TON jakou ma tu hridel.
Na zetoru prepokladam je hridel uzpusobena na kardan s koliky.
(Ani jeden z tech stroju ted nemam poruce ....)
A jak vypada to uchyceni "na přírubu " ... neni nekde nejake foto?
diky Jirka_h
jirka_h
- Smolík Petr
-
No kardan s kolíkama už znáš tak víš jak drží v hřídeli jsou vyfrezované drážky a do nich kolíky zapadají,kardan na přírubu hledám ale nenacházím tak skusím obrázek je to TON s přírubú:http://www.agrobazardvorce.cz/nabidka/fotky/toncihlovy.jpg,je to vlastně kardan s ušama které sa vsunú do příruby a zajistí např.šrubem.Příruba bývá odnimatelná ale nevím jestli tam jsou ty drážky na hřídeli mosel bys je tam vybrousit.
Smolda
Smolík Petr píše:Příruba bývá odnimatelná ale nevím jestli tam jsou ty drážky na hřídeli mosel bys je tam vybrousit.
Ok, uz je mi to jasne...diky moc za vysvetleni.
Jeste dotaz ... ty hridele a drazky (ted myslim jako ty podelne nasouvaci, ne ty pro koliky) jsou vsude stejne, standard ?... nebo existuji ruzne prumery hridele a ruzna drazkovani ?
Jirka_H
jirka_h
- Smolík Petr
-
průměr je stejný,dražkovaní 2 druhy 540otaček a 1000 otáček ale ty budeš stejně asi potřebovat jen na 540 a to je na těchto strojích standard
Smolda
Smolík Petr píše:průměr je stejný,dražkovaní 2 druhy 540otaček a 1000 otáček ale ty budeš stejně asi potřebovat jen na 540 a to je na těchto strojích standard
Ano traktor ma jen 540 otacek na hrideli ... takze uz si nedelam starosti.
Diky moc za vsechny ty rady a pekne vysvetleni detailu. At se dari ..

jirka_h
Na webu http://www.zetorworld.com/ jsem v diskusi nasel prirucky na zetora 3011 - 4011
Treba se to nekomu bude hodit:
http://www.zetorworld.com/cgi-bin/x-for ... topic=1181
Treba se to nekomu bude hodit:
http://www.zetorworld.com/cgi-bin/x-for ... topic=1181
jirka_h
Re: Co ten lis?
andre píše:Chtěl bych ho. Mám nebo nemám?
andre píše:Cau. Nevím jestli jsem už psal.Zajímá mě ten lis. Přemýšlím o jeho koupi. Co myslíš????
Ten lis snad bude fajn, ale jeste jsme na nem nebalikovali. To teprve ukaze letosni praxe.
Prodejce nam rekl jak se lis ovlada a pouziva, kudy a jak se natahuje provazek (bile civky 5kg Karnola Krnov, pevnost 20) ..... pak nam ho predvedl v chodu, udelal balik. Mam z toho fotky a nejake video. Pak byla docela slozita prace s odvozem, objednal jsem odtahovku, veslo se to na ni jen tak tak...
Kdybys chtel tak vim o jednom Welgeru na prodej (informace stara asi mesic) za cca 11tis u F-M, ale neni ti 350 je o malinko vetsi ale hodne podobnej...
jirka_h
welger
Asi jo. Vezmu ho. Je to sice u Prahy, ale co. Koníček je koníček. Vešel by se třeba na vozík na odvoz aut? Mohl bys mi písnout rozměry? A co slisovanost balíků? To sprovoznění snad nejak dám. Dělám sice s novějšími stroji-samá elektrika a le údajně jel do poslední chvíle. Jinak řeším to samé. Mám 3011? Tonka, žtr 165, atd.... Ačím budeš tedy sekat?
Re: welger
andre píše:Vešel by se třeba na vozík na odvoz aut? Mohl bys mi písnout rozměry?
- Mel jsem problem s sirkou, vnejsi rozchod kolecek je cca 210cm. Na podval na vozeni aut se nam kvuli tomu nevesel, ten u znameho mel max. siri jen 195cm. Objednal jsem si odtahovku - iveco.
andre píše: A co slisovanost balíků?
- Balik je slisovanej do takovych varhanek a to je pak stazene dvama provazky. Nechej si balik ukazat u prodejce.. tezko se to takhle popisuje.
andre píše:Ačím budeš tedy sekat?
- zatim sekacku neporizuju. Nekoho si na to objednam.
Pristi rok se uvidi...
Ahoj Jikra
jirka_h
• Stránka 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5