ECO mody v prevodovkach
• Stránka 1 z 1
- claas celtis 456
me se zda ze je to vyhodne usetri to nejaky penize. Tady to maji na claas ares a tim ze otacky sou omezene uplne nekde jinde naz maji tak traktor je 48 KM/h takze nevim co si ma predstavit pod slovem ECOMOD kdyz to nekteri vyrobci ani neumi vyrobit 

- Ondřej Novák
-
to claas celtis 456: Určitě je to dobrá věc. Je to myšleno tak že na nejvyšší převodový stupeň se omezí nejvyšší možné otáčky motoru. A ten převod je udělaný tak aby traktor jel třeba 40km/h jen při 1800ot/min, kde je daleko příznivější spotřeba. Dá se toho ale využít i k tomu abys ten traktor zrychlil aniž bys měl převodovku pro 50km, jenom tím, že odblokuješ tohle omezení otáček, takže ten traktor pak jede třeba 48. Ale to už není ECOMOD, protože ten motor při téhle rychlosti jede na plné otáčky. Pokud s ním pojedou jen 40 tak šetří naftu oproti traktorům bez ECA.
U toho Arese těžko říct jestli je to chyba v traktoru, nebo jestli to tak chtěl majitel
U toho Arese těžko říct jestli je to chyba v traktoru, nebo jestli to tak chtěl majitel

Když osladit, tak Crystalem...
- claas celtis 456
Ondřej Novák píše:to claas celtis 456: Určitě je to dobrá věc. Je to myšleno tak že na nejvyšší převodový stupeň se omezí nejvyšší možné otáčky motoru. A ten převod je udělaný tak aby traktor jel třeba 40km/h jen při 1800ot/min, kde je daleko příznivější spotřeba. Dá se toho ale využít i k tomu abys ten traktor zrychlil aniž bys měl převodovku pro 50km, jenom tím, že odblokuješ tohle omezení otáček, takže ten traktor pak jede třeba 48. Ale to už není ECOMOD, protože ten motor při téhle rychlosti jede na plné otáčky. Pokud s ním pojedou jen 40 tak šetří naftu oproti traktorům bez ECA.
No prave ze majitel to tak nechtel a to se mi zda od vyrobce popripade dodavatele velka chyba
- Ondřej Novák
-
Tak pak je to na obsluze jak se k tomu chová...
Já kdybych měl tu možnost, tak si to na traktor se kterým budu jezdit já nechám udělat... Pokud jedu s prázdným vlekem a spěchám tak to tomu traktoru neuškodí a pokud mám čas jedu 40 a šetřím naftu.
Já kdybych měl tu možnost, tak si to na traktor se kterým budu jezdit já nechám udělat... Pokud jedu s prázdným vlekem a spěchám tak to tomu traktoru neuškodí a pokud mám čas jedu 40 a šetřím naftu.
Když osladit, tak Crystalem...
• Stránka 1 z 1