NejNEspolehlivější traktor
• Stránka 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
- Honza 2
O JD jsem to slyšel hodněkrát. Poruchy mají všichni, je to dáno tím že tady ty traktory dělají 2 x víc než v zahraničí. Tam má soukromník 1200 ha, brečí že to je neúnosny a koupí si na to 360 ku John Deera. My tady tu výměru děláme s Casem 270 koní, cpou peníze do oprav, traktorista má přesčasů, v zimě se léčí aby zas jel na jaře, šetříme, hodně hodin na odpisy, aby nebylo to či ono. A pak se pokazí. A když řeknu že bych si vzal na 1000 ha 325 koní pásák tak je to neekonomické.
Klidn mě za to ukamenujte ale musím to říct. Už mě stím štvěte s nadáváním na JELENY. My sejeme 1500ha 4 metrovým horschem. To je pak práca. 4x víc přesčasů než je limit seje se dnem i nocí. Ale John drží a drží. Sice se po te nařízené opravě kazí spojky. Kromě výměny prosednutého blatníku (bo nemame sedačku spolujezdce) a prasklé nádrže se neměnilo zatím nic zásadního. Jenom to co se opravuje pravidelně. (Tlumiče rázu a tak). Takže můžu říct že JD je držák na to co už má nadělane. A vedle co mají tak taky
Řekl sem do žní, je po žních. Zítra s ním jedu naposled.
- Kuba Medera
-
s tím bych se k tobě přidal,podle mě není lepší značka jak JD kromě CATu,kam se hrabe Fendt,CNH,McCormick atd.,u nás mají 2 JD 8400 osm let a moc jsem toho na ně neslyšel,mimochodem u nás se taky dělá ve dne v noci,akorát co vím tak moc nedělaj v noci za barákama,neboť si lidi stěžují,třeba jedna starší paní vyhrožovala traktoristovi : před desátou za ním přišla ukázala na hodinky a řekla "je za pět minut deset,jestli do pěti minut neodjedete zavolám na hygienu(nebo na sociálku ,přesně nevím)
Takové mam nejradši. Pak se jim za to otočíš s kombajnem kolem plotu nebo metač oroštuju na plno a plevy mají po celé zahrádce. Nebo borec s postřikovačem jim ten šlechtěný trávník nenápadně stříknul. To je podle mě špatný názor že nejlepší je JD. Jako každý má sve mouchy. Nejvíc u něho ocenuju command arm a to že můžeš ten motor poddusi a furt jede. Na převodovce mi ale chybí min dva kvalty na dopravu. Stou spotřebou to taky není tak hrozné. Který traktor by si necucnul. Taková 160tka žere daleko víc tak co je pak žrout.A jestli má od konkurence o litr navic tak co to je?
- Kuba Medera
-
každej traktor je poruchovej,jenomže některej míň a některej víc,říkal jsem traktoristovi třeba i NH TG a hned se mě zeptal jestli to má takovéto ovládání,že prej se mu to na něm staštně líbí a s tím žraním,JD maj motory,který rádi chlastaj,ale každej si chválí svůj traktor,mně osobně se JD strašně líbí,někomu se zase líbí NH to taky není špatný,ale já si potrpím na JD,všimni si,že JD se do ničeho moc nehrnou,třeba do rekordů a podle mě se rádi ukazují na poli,třeba v Hustopeči při traktoru silákovi,tam sice TG mělo dvojmontáž,ale JD ho přece jenom předjel,v MZ taky není moc článků s JD,jinak mají vždy propagaci na obalu časopisu,oproti Case IH toho tam maj míň,třeba teď tam rozebíraj MXU nbo za tento rok tam nejmíň čtyřikrát píšou o STX Quadtrac
K té spolehlivosti. Moc záleží na tom kdo stím traktorm jezdí a jak. Když budu kašlat na servisní prohlídky jezdit jak hovado a tak tak jak ten traktor může dopadnout? Ale asi nejhorší traktory? Some? Lamborghini? Nevím. A sm hodně zvědavý jak se osvědčí traktory Claas. Ale šak počkajte. Jak sem dorazí traktory z korey nebo číny.
- Jan Sedlák
Tak je nikdo nekoupí. Claas se zapisuje dobře co mám informace. Pouze je tam slabý Atles, není to vyzrálý traktor a je zastaralý.
- Kuba Medera
-
taky bych řek,že nejhorší je Same a až budou prodávat traktory z Číny,tak to budou prodávat vjetnamci na tržnici
• Stránka 1 z 4 • 1, 2, 3, 4