John Deere nebo New Holland
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
John Deere nebo New Holland
Kluci poradˇte mi do čeho mám jít. Jestli J.D. 6430 Premium nebo N.H. 6050 Plus. Cena je přibližně stejná, servis zhruba taky stejná vzdálenost, jenom N.H. daleko lepší výbava
/odpr. př. náprava, odpr. kabina + daleko víc prostoru, hydraulika 6.580 kg a taky více elektroniky !? / Ten J.D. mi při projíždˇce přišel jako pěknej kostitřas. Ale zase to zpracování
u J.D. je fakt na dobrý úrovni, to se musí nechat ! Taky N.H. je 6-ti hrnek, ale stará klasika tzn.rotační čerpadlo žádnej common rail. Myslím si, že J.D. i když je to jenom čtyř válec
/ 110 k /vezme krapet víc nafty jako šesti válec N.H./126 K /. Traktor bude využíván převážně k přípravě a setí. Mám z toho docela zamotanou hlavu. Prosím o vaše zkušenosti. Díky.
/odpr. př. náprava, odpr. kabina + daleko víc prostoru, hydraulika 6.580 kg a taky více elektroniky !? / Ten J.D. mi při projíždˇce přišel jako pěknej kostitřas. Ale zase to zpracování
u J.D. je fakt na dobrý úrovni, to se musí nechat ! Taky N.H. je 6-ti hrnek, ale stará klasika tzn.rotační čerpadlo žádnej common rail. Myslím si, že J.D. i když je to jenom čtyř válec
/ 110 k /vezme krapet víc nafty jako šesti válec N.H./126 K /. Traktor bude využíván převážně k přípravě a setí. Mám z toho docela zamotanou hlavu. Prosím o vaše zkušenosti. Díky.
Naposledy upravil Míra dne 23 kvě 2008 23:27, celkově upraveno 1
Re: John Deere nebo New Holland
Převodovka by to byla Power quad plus 24/24. Myslím že 4 rychlosti pod zatížením a pak spojka a překvaltovat v kulise.
Nee, všichni se modlí ať už vysvitne sluníčko, ať můžou sušit sena 

Když motor vrčí a kola se točí, neznamená že máša je na cajku...
Já bych se možná raději přikláněl k New Hollandu. Je to šestiválec to znamená že ten traktor bude mít uplně jinde nejvyšší kroutící moment než ten čtyř a že se nebude muset tolik "točit" a bude mít klidnější chod. Měl by být také delší což znamená lepší dotížení k nesenému nářadí a neskáče tolik po silnici. Comon rail je citlivý na čistotu paliva ať jde o pevné částice tak i kondenzovanou vodu. Mohou se tam následkem nečistot zadřít nebo vydřít railové trysky. Railová tryska je mnohem dražší než klasická,ale u čerpadel je to zase obráceně dražší je čerpadlo rotační než railové. Obecně se většinou udává nižší spotřeba u railových motorů. Mě se osobně líbí ta větší kabina a to odpružení nebude určitě také naškodu.
Raději bych tedy New Holland PS:Nemusí být každý paroháčem!
Raději bych tedy New Holland PS:Nemusí být každý paroháčem!

Dneska mi přišel do merku Claas Arion 520 CIS. Taky moc pěknej s motorem JD 120k 4 ventily na válec a převodovkou hexashift 24x24 - 4 skupiny + 6x násobič. Velká pěkná kabina- odpružená. Čerpadlo na řízení a hydrauliku zvláštˇ. No líbí se mi budu o tom přemýšlet !? Cenově zhruba jako JD 6430 A NH 6020.
Míra píše:Dneska mi přišel do merku Claas Arion 520 CIS. Taky moc pěknej s motorem JD 120k 4 ventily na válec a převodovkou hexashift 24x24 - 4 skupiny + 6x násobič. Velká pěkná kabina- odpružená. Čerpadlo na řízení a hydrauliku zvláštˇ. No líbí se mi budu o tom přemýšlet !? Cenově zhruba jako JD 6430 A NH 6020.
Nic proti názoru, ale je zajímavé, že prakticky totožnou kabinu v roce cca 88 prezentoval Renault jako špičku v oboru a nebyl tehdy daleko od pravdy. A dnes je rok 2008 a až na "kosmetické" změny v ergonomii se toho moc nzměnilo. Tak buď byl Renault moc napřed, nebo někdo dnešek tak trochu zaspal. Toť můj soukromý názor.

to vasek: To s tebou plně souhlasím. Pár plastíků, barevných hejblátek a hned to jinak vypadá
. Zase když však vezmu třeba, že nejmenované německé (či již spíše americké) značce procházela až do loňského roku kabina pro 0,5 dopspělého člověka koncepčně taktéž z 80-tých let minulého století obalená v hnusných šedých plastech... 

No myslím, že kabina tak nestárne a zetor je toho příkladem.Jinak ta kabina od renaultu/claasu/ je veliká jak kancelář a slušně odpružená i výhled slušný a tak jedině agrotron se může srovnávat, ale každý máme jiné představy a požadavky. Američani se taky naučili kabiny pro evropu, když si vybavím JD před 15lety a teď tak velký rozdíl.
čau, řešil jsem podobný problém před měkolika měsíci a rozhodl jsem se pro jd 6430
Chlapi dík za vaše názory. Tome 8145, máš řadu prémium nebo standart ? A co kabina a ostatní spokojenost ? J.D. je určitě kvalita ! U nás jezdí J.D. lesák, už má 22 000 mth a na motor a převodovku nesáhnul !
čau, já ho ještě nemám do výroby jde 1.6 tak bych ho měl mít do15.6 doma a bude to jenom standart lx nic navíc jenom čelní nakladač
U New H. mi tvrdili, že J.D. má jedno čerpadlo na hydrauliku a že to nebude stíhat s tím čelnákem ?! Ale to jsou ty jejich kecy. N.H. má totiš čerpadla dvě. Jedno na řízení a druhé na hyd. okruhy. Ty ses rozhodl proč pro J.D.?
čau, já jsem si ho byl vyzkoušet sice to byl jenom 6330 standart ale v tom už není žádný rozdíl měl na tom čelnák s drapákem na hnuj širokej 2,2m traktor měl zadní kola neustále ve vzduchu a hydraulika si s tím jenom hrála ale chtělo by to nějaký závaží do ramen v těch kolech je toho strašně málo, nakládal jsem s tím rur 5 dal jsem do ní 3 lopaty rozmetadlo bylo plný tak si vem co to bylo hnoje, vybíral jsem si mezi více značkama ale jd je takovej masivní těžkej traktor a hlavě má rám což pro čelák a secí kombinaci není k zahození, sice má docela vysokou spotřebu v dopravě když jedeš víc 35 km ale v poli je to v pohodě já s ním po cestě moc nenajedu chci ho na polní práce, na sečení, lisování a čelák
jestli chceš napiš mi na meil tom.ro@seznam.cz zajímali by ceny jaký ti udávájí zatím zdar
jestli chceš napiš mi na meil tom.ro@seznam.cz zajímali by ceny jaký ti udávájí zatím zdar
Máme JD5820 s čelákom JD583, áno je pravda, že keď točím a zároveň aj dvíham nakladač, je cítiť jemný deficit čerpadla, ale nieje to nič strašné čo by prekážalo....nonstop s ním robíme a je to veľký pomocník, ten nakladač mu sadne parádne, spotreba neviem porovnať s NH, ale nemyslím že by tam bol veľký rozdiel 

To je jasný, dnešní čerpadla mají daleko větší výkon než ty, které jsou na zetorech ! A kolik jich jezdí s čelákem ! S tím rámem na J.D. máš pravdu, je to masíf a jen tak něco ho nezničí. Ten čelák od J.D. je v něčem lepší než třeba QUICKE ?
Ahoj
Také mě zaujaly tyto dva stroje, tak bych se chtěl zeptat na cenu. Neustle po cench těchto traktorů pátrám, ale zatím jsem je nikde neoběvil. Děkuji
Také mě zaujaly tyto dva stroje, tak bych se chtěl zeptat na cenu. Neustle po cench těchto traktorů pátrám, ale zatím jsem je nikde neoběvil. Děkuji
Na ceny máte dealerov po celej republike a oni sú vždy radi, keď vedia o nových potencionálnych zákazníkoch, ktorý majú záujem o ich techniku....
Takže neváhajte a píšte maily, telefonujte alebo sadnite do áut a navštívte ich osobne...nemáte čo stratiť (benzín-diesel je už lacný)
Takže neváhajte a píšte maily, telefonujte alebo sadnite do áut a navštívte ich osobne...nemáte čo stratiť (benzín-diesel je už lacný)

Ja se rozhodoval mezi JD 6430 a CASE maxxum 120 MC. Ceny byly podobné. Nakonec jsem koupil Case - větší kabina CNH- super vylejzání, loketní opěrka kde se ovládá ůplně vše -revers, okruhy hyd. souvrat. menegment atd. U převodovky 17x16 EKO ( 40km/h při 1800ot) mě zaujal automat, na silnici 9 kvaltu a na poli 4 a při jeho použití navýšení 20k. Neuvěřitelný rejd díky natáčení blatníků, dá se srovnat s 7711! Uvidime jaká bude spolehlivost?!
JD- do nedávné doby uřčitě jeden z nejspolehlivějších traktorů, čím víc elektroniky tím horší, to samozřejmě platí u všech traktorů až na Belarus a Zetor, tam se ser. vše.
JD- do nedávné doby uřčitě jeden z nejspolehlivějších traktorů, čím víc elektroniky tím horší, to samozřejmě platí u všech traktorů až na Belarus a Zetor, tam se ser. vše.
- lukasbranka1
-
6430 standart ten nejlip vybaveny 1,5 dneska ale kurz se pořad meni
odkat jsi v mem okoli neni problem něco domluvit
odkat jsi v mem okoli neni problem něco domluvit
Jaký je cenový rozdíl například u 6430 mezi výbavou standard a premium?
dodává se v premium výbavě přední odpužená náprava standartně?
dodává se v premium výbavě přední odpužená náprava standartně?
- lukasbranka1
-
rozdil presne nevim ale typuju okolo 150tis mozna i min hlavni rozdil je v tom ze standart je postaveny a ma nekolik vybav a da se neco priobjednat a premio si stavis jako stavebnici kde se kombinovat jak chces to bys musel mluvit s prodejcem a videt ceniky a mozmosti pak by ti bylo vse jasne
odpruzena naprava si myslim ze v premiu je standartne nevidel jsem premio bez TLS
odpruzena naprava si myslim ze v premiu je standartne nevidel jsem premio bez TLS
- lukasbranka1
-
ma ale v zakladu to neni je treba chtit pri sestavovani traktoru
- Vaclav UPZT
Venawass píše:Ja se rozhodoval mezi JD 6430 a CASE maxxum 120 MC. Ceny byly podobné. Nakonec jsem koupil Case - větší kabina CNH- super vylejzání, loketní opěrka kde se ovládá ůplně vše -revers, okruhy hyd. souvrat. menegment atd. U převodovky 17x16 EKO ( 40km/h při 1800ot) mě zaujal automat, na silnici 9 kvaltu a na poli 4 a při jeho použití navýšení 20k. Neuvěřitelný rejd díky natáčení blatníků, dá se srovnat s 7711! Uvidime jaká bude spolehlivost?!
Maxxum Ti bude dělat radost.
John Deere je spolehlivější v tom ,že o poruchách nikdo nikde nemluví.
I já jsem si to myslel,než jsem je začal opravovat

To Ti pak i ti zarytí Jelínci začnou kapat božskou.
Vaclav UPZT píše:Venawass píše:Ja se rozhodoval mezi JD 6430 a CASE maxxum 120 MC. Ceny byly podobné. Nakonec jsem koupil Case - větší kabina CNH- super vylejzání, loketní opěrka kde se ovládá ůplně vše -revers, okruhy hyd. souvrat. menegment atd. U převodovky 17x16 EKO ( 40km/h při 1800ot) mě zaujal automat, na silnici 9 kvaltu a na poli 4 a při jeho použití navýšení 20k. Neuvěřitelný rejd díky natáčení blatníků, dá se srovnat s 7711! Uvidime jaká bude spolehlivost?!
I já jsem si to myslel,než jsem je začal opravovat![]()
To je součást obchodní strategie,musí se tutlat všechny poruchy a reklamace a pokud možno tak co nejvíc pomluvit konkurenci,taky jsem zažil vymývání mozku na zeleno.
K10 píše:Vaclav UPZT píše:Venawass píše:Ja se rozhodoval mezi JD 6430 a CASE maxxum 120 MC. Ceny byly podobné. Nakonec jsem koupil Case - větší kabina CNH- super vylejzání, loketní opěrka kde se ovládá ůplně vše -revers, okruhy hyd. souvrat. menegment atd. U převodovky 17x16 EKO ( 40km/h při 1800ot) mě zaujal automat, na silnici 9 kvaltu a na poli 4 a při jeho použití navýšení 20k. Neuvěřitelný rejd díky natáčení blatníků, dá se srovnat s 7711! Uvidime jaká bude spolehlivost?!
I já jsem si to myslel,než jsem je začal opravovat![]()
To je součást obchodní strategie,musí se tutlat všechny poruchy a reklamace a pokud možno tak co nejvíc pomluvit konkurenci,taky jsem zažil vymývání mozku na zeleno.
No myslím, že je to všude stejné, já když vybíral traktor nakonec koupil 6430 st s TLS tak u NH i Case bylo hned první věta že nejhorší je JD a že oni jsou ve všem lepší. Když jsem je nechal vykecat a začal sázet argumenty tak nedokázali ani kolikrát odpovědět proti, Odprutžená náprava, celorám atd. Idioti nabízeli mi za 1 mil traktor Case JXU 95 nebo NH TL a srovnávali to s JD 6430 tak jsem si jim musel vysmát, protože by to museli srovnávat s JD 5000 R a to už je dnes za takový peníze že nemohou konkurovat. Problém dnes je, že málokdo porovnává srovnatelné řady traktorů od jednotlivých výrobců. Kamarád na Šumavě má NH TL a po půl roce se mu s čelákem v půlce rozpůlil tod vše
• Stránka 1 z 2 • 1, 2