Valtra 122 versu nebo Case IH Puma 125
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Valtra 122 versu nebo Case IH Puma 125
Zdravím, rozhoduji s eo koupi nového traktoru,mohli by jste mi nekdo poradit, popřípadě navrhnout neco jiného o podobném výkonu?
- Vaclav UPZT
Re: Valtra 122 versu nebo Case IH Puma 125
Puma 125 - dobrá volba a nejsou teď drahé.
- Libor Jungvirt
A proč Pumu s 125 PS? Nebyla by lepší řada MXU? V čem bude traktor agregován?
LIVA Předslavice - jsme prodejci a tímto se k tomu veřejně přiznávám.
To: Libor Jungvirt, divim se ze rikas 125k kdyz je to vlastne 152k s navysenim...
Když CLAAS tak jedině LEXION 595R s C516-30...
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
http://www.czechnationalteam.cz/
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
http://www.czechnationalteam.cz/
- Libor Jungvirt
OK, beru je zde navýšení, ale to je použitelné jen za určitých podmínek. Právě proto se ptám, jak bude traktor agregován
.

Traktor bude agregován se strji co mám doposud za Zetor 9540, ale postupně budu park obnovovat za stroje novému traktoru odpovídající, tzn. místo 5 metrů smyk(7m) k zadně nesenému 6acímu mačkači Taarup 3128, ještě 3až 3,5m napředek, určitě secí kombinace at o robustní 3m záběr atd.
- Libor Jungvirt
Tak to je asi Puma lepší volba. Jen bych možná pouvažoval i o Pumě 140/155 Multicontroler - teď jsou za velice uajímavé peníze 

- Vaclav UPZT
Libor Jungvirt píše:A proč Pumu s 125 PS? Nebyla by lepší řada MXU? V čem bude traktor agregován?
Protože Puma nebo T6000 jsou konstrukčně těžší a větší traktory s plným Powerschiftem.
Řada Maxxum dříve MXU taky není špatná,záleží jen na kupujícím a asi ceně.
Motory a kabiny mají MXU i Pumy stejné jen převodovky a hydraulika je odlišná.
Pumu proto, že má převody v jedné řadě a má delší rozvor.
Já bych se přikláněl k té valtře, ale k typu N111Eco. Místo zetora víc než luxusní náhrada. 125 jmenovitých, 135 maximálních kobyl.
Nevím jestli to není malé pro tebe, ale těch traktorů se prodalo za poslední rok dost a neslyšel jsem na ně jedinou stížnost. Pokud se podaří, tak zjara mi taky bude říkat pane. Za valtru bych se obecně přimluvil. Já sice sháním traktor menší než ty, ale v mé kategorii(100-120hp) je to oproti case jiný kafíčko. Je otázka jestli je člověk ochotnej za to zaplatit.
V Directu s Vario převodovkou by byla vůbec parádní.
Taky je otázka jestli 4(Nserie), nebo už 6 hrnců(T serie).
Přeji šťastnou volbu.
Nevím jestli to není malé pro tebe, ale těch traktorů se prodalo za poslední rok dost a neslyšel jsem na ně jedinou stížnost. Pokud se podaří, tak zjara mi taky bude říkat pane. Za valtru bych se obecně přimluvil. Já sice sháním traktor menší než ty, ale v mé kategorii(100-120hp) je to oproti case jiný kafíčko. Je otázka jestli je člověk ochotnej za to zaplatit.

V Directu s Vario převodovkou by byla vůbec parádní.

Taky je otázka jestli 4(Nserie), nebo už 6 hrnců(T serie).
Přeji šťastnou volbu.

Sem stavař, těžím dřevo a přitom blbnu na farmě.
Nakonec mé rozhodnutí padlo také na Valtru a to N111e advance, 122 versu by bylo jiné kafe, ale cena je fakt vysoká. Tak doufám, že jsem se nerozhodl spatně, též by mi měla na jaře říkat pane
.

Tak to gratuluju... v Advancu už je to sakra třída... vše v elektrice. To už je uplně jinej stroj...
Až bude stát doma, tak se ozvy.
Neměl bys litovat. Vím asi o pěti kusech a stížnost jsem neslyšel. Z toho 4 jezděj denně cca 10 a víc hodin v lese a že tam dostávaj skladbu.
Až bude stát doma, tak se ozvy.

Neměl bys litovat. Vím asi o pěti kusech a stížnost jsem neslyšel. Z toho 4 jezděj denně cca 10 a víc hodin v lese a že tam dostávaj skladbu.
Jarda X píše:Nakonec mé rozhodnutí padlo také na Valtru a to N111e advance, 122 versu by bylo jiné kafe, ale cena je fakt vysoká. Tak doufám, že jsem se nerozhodl spatně, též by mi měla na jaře říkat pane.
Ahoj kolik tě ta Valtra stála, pokud to není tajné?
Ahoj, tajné to není, ale ještě jsem ho nekoupil, budu ho mít po techagru, kde bude vystavený a jeho cena se od toho též odvíjí. Takže žádná ceníkovka. Jsem domluvený na cenu 75 300,- EUR plus DPH a je to včetně čelního nakladače a čelní hydrauliky bez vývodové hřídele a celoodpružený.
Jarda X píše:Ahoj, tajné to není, ale ještě jsem ho nekoupil, budu ho mít po techagru, kde bude vystavený a jeho cena se od toho též odvíjí. Takže žádná ceníkovka. Jsem domluvený na cenu 75 300,- EUR plus DPH a je to včetně čelního nakladače a čelní hydrauliky bez vývodové hřídele a celoodpružený.
To je vážně pěkná cena... Příznivci CNH se možná zděsí, ale na 72tis E výjde třeba MF 5455 neodpružený a ten má o 15 koní míň a je mnohem menší.
Ještě otázka: Promítnul ti do ceny prodejce akci? Ještě se totiž asi pořádně neví zda 111ka bude v roce 2010 či ne.
Jarda X píše:Ahoj, tajné to není, ale ještě jsem ho nekoupil, budu ho mít po techagru, kde bude vystavený a jeho cena se od toho též odvíjí. Takže žádná ceníkovka. Jsem domluvený na cenu 75 300,- EUR plus DPH a je to včetně čelního nakladače a čelní hydrauliky bez vývodové hřídele a celoodpružený.
Takže tu cenu máš ještě závislou na ceně Eura v dni kdy ho budeš kupovat co? ale to je všude tak. No já letos koupil JD 6430 standard s odpruženou nápravou za 1.330 000 plus čelák za 200 000. Jak to máš vybavený, jaká převodovka, a kolik pod zatížením, máš tam i otočné řízení to by bylo asi dražší ne
Jarda X píše:Ahoj, tajné to není, ale ještě jsem ho nekoupil, budu ho mít po techagru, kde bude vystavený.
Tak to se tam na něj musim pořádně podivat. A tam bude přesně za převodovku?
Akce už je v tom promítnutá ještě z roku 2009, ale pokud by byla lepší v příštím roce, tak se cena ještě pomění. Valtra ikdyž je v nejlepší výbavě Adv. tak používá zatím převodovku řazenou pomocí řadící páky(jen nové verze Versu a Direct už řadící páku nemají, ale cena je fakt někde jinde), ale řazení je bez použití pedálu spojky, má 3 rychlosti řazené pod zátěží spolu s hydraulikou umístěnými v loketní opěrce. Má také automatickou spojku(spíná se tlačítkem), kdy při poklesu otáček pod 1000 se traktor zastaví - dobré do nakladače nebo při vázání balíku v lisu.
Jarda X píše:Akce už je v tom promítnutá ještě z roku 2009, ale pokud by byla lepší v příštím roce, tak se cena ještě pomění. Valtra ikdyž je v nejlepší výbavě Adv. tak používá zatím převodovku řazenou pomocí řadící páky(jen nové verze Versu a Direct už řadící páku nemají, ale cena je fakt někde jinde), ale řazení je bez použití pedálu spojky, má 3 rychlosti řazené pod zátěží spolu s hydraulikou umístěnými v loketní opěrce. Má také automatickou spojku(spíná se tlačítkem), kdy při poklesu otáček pod 1000 se traktor zastaví - dobré do nakladače nebo při vázání balíku v lisu.
No záleží co ta elektrika bude dělat za pár let provozu, jak se zastaví? že se rozpojí spojka a traktor nezhasne?
já běžně nakládám s čelním nakladačem třeba hnůj na 1000 ot/min kvuli spotřebě, pokládal jsem panely s čelákem a to jsem jezdil na volnoběh a spotřeba u 6430 st 4,5 l/Mth, pak napiš jak ti bude brát
Pro Peetan.
Nevím kde jsi vzal cenu na MF 5455 72tis. Eur, ale měl jsem také nabídku na MF6460-4 Dyna-6 Top Line za 64900,- Eur.
Nevím kde jsi vzal cenu na MF 5455 72tis. Eur, ale měl jsem také nabídku na MF6460-4 Dyna-6 Top Line za 64900,- Eur.
Jarda X píše:Pro Peetan.
No taky se mi zdá na MF taková cena vysoká mně ho letos na jaře nabízely teda neodpruženýho za 1250 tis. No hlavně at mašinky za ty peníze slouží co si víc přát
Je to jak jsem psal... Žádnej překlep. Je to včetně ČN, PVH, P3BZ, prosklené střechy atd. 28/38" kola místo 24/34. Prostě jsem byl náročnej a kdejaká blbina se ukrutně připlácí. Holej traktor vyjde kolem 50tis E. Kdo by i tak nevěřil, můžu poslat na mail nabídku.
Tak to potom věřím, protože je fakt že všechy ceny jsou jen v základu a pak to jde pěkně nahoru, můžeš mi ji poslat zajímalo by mě to email: jaromirj@seznam.cz
Ta 6460 byla také na velkejch kolech a je to krapet luxusnější traktor, ale je fakt, že s ČN by se do toho vešel, ale přední hydraulika a náhon by se už do ceny nevešel, zase má odpruženou nápravu a kabinu a Peetan ty budeš kupovat N92 podle výkonu, když chceš jít do Valtry, máš na ni nabídku a za kolik? mohl bych také poprosit o nabídku co ti udělali na MF 5455. Dík Jarda. JaroslavKourek@senam.cz.
JJaris píše:Tak to potom věřím, protože je fakt že všechy ceny jsou jen v základu a pak to jde pěkně nahoru, můžeš mi ji poslat zajímalo by mě to email: jaromirj@seznam.cz
pošlu
Jarda X píše:Ta 6460 byla také na velkejch kolech a je to krapet luxusnější traktor, ale je fakt, že s ČN by se do toho vešel, ale přední hydraulika a náhon by se už do ceny nevešel, zase má odpruženou nápravu a kabinu a Peetan ty budeš kupovat N92 podle výkonu, když chceš jít do Valtry, máš na ni nabídku a za kolik? mohl bych také poprosit o nabídku co ti udělali na MF 5455. Dík Jarda. JaroslavKourek@senam.cz.
též pošlu.
Co se valtry týká, tak jsem stále na rozpacích. Mě by uplně stačila N92 jak píšeš, protže traktor bude dělat vše všetně práce v lese a ta 92 by byla akorát. N111 bych využil jen ve dvou sekačkách, jinak ne. Navíc už je o dost větší a to je pro mě mínus. Vše se bude odvíjet od toho která bude v roce 2010 v akci. To je takovej rozdíl, že by mohla být i ta 111ka levnější než 92ka.
Jardo, na tu N92 mám nabídku, můžu ti ji poslat. Je to vpodstatě v plný výbavě, odpružená budka, čelní ramena(bez náhonu), ČN QUICKE a hlavně otočný řízení

[
Co se valtry týká, tak jsem stále na rozpacích. Mě by uplně stačila N92 jak píšeš, protže traktor bude dělat vše všetně práce v lese a ta 92 by byla akorát. N111 bych využil jen ve dvou sekačkách, jinak ne. Navíc už je o dost větší a to je pro mě mínus. Vše se bude odvíjet od toho která bude v roce 2010 v akci. To je takovej rozdíl, že by mohla být i ta 111ka levnější než 92ka.
Jardo, na tu N92 mám nabídku, můžu ti ji poslat. Je to vpodstatě v plný výbavě, odpružená budka, čelní ramena(bez náhonu), ČN QUICKE a hlavně otočný řízení
. Je to 62tis E.[/quote]
T'ak za 62 tis E je to pěkná cena to co nabízej to je moc slušný to bych taky bral za tu cenu fakt supr gratuluju pak napiš jak to vše slouží

T'ak za 62 tis E je to pěkná cena to co nabízej to je moc slušný to bych taky bral za tu cenu fakt supr gratuluju pak napiš jak to vše slouží
Jardo, ta modrá s 55kou quicke u stánku topagri je tvá?
Parádní kousek

Jardo, ta modrá s 55kou quicke u stánku topagri je tvá?
Parádní kousek
[/quote]
Zdravím Peetan, tak ten kousek je opravdu on. Prosím Tě jak jsme se dříve domlouvali
ohledně těch nabídek jak jsi dostal na N92 a MF 5455, tak se ke mně nic nedostalo, mohu poprosit a zaslání ještě jednou. Dík Jarda.
Parádní kousek

Zdravím Peetan, tak ten kousek je opravdu on. Prosím Tě jak jsme se dříve domlouvali
ohledně těch nabídek jak jsi dostal na N92 a MF 5455, tak se ke mně nic nedostalo, mohu poprosit a zaslání ještě jednou. Dík Jarda.
Jarda X píše:Zdravím Peetan, tak ten kousek je opravdu on. Prosím Tě jak jsme se dříve domlouvali
Určitě.... Posílal jsem to celkem dost lidem, takže se omlouvám jestli jsem na tebe zapomněl. Večer odešlu.
• Stránka 1 z 2 • 1, 2