60km/h od 1.1.10 ?
• Stránka 1 z 1
60km/h od 1.1.10 ?
V sekci fendt bylo tema na 60km/h v česku jak to tedy vypadá bude od 1.1.10 nebo ne ?
Přesněji u diskuze o nové 800 vario.
Přesněji u diskuze o nové 800 vario.
Re: 60km/h od 1.1.10 ?
Myslím, že je to hloupost, v ČR je pro zemědělský traktor 40 km/h a 2,5 násobek hmotnosti traktoru může mít přívěs
- Bílý jednorožec
-
Zemědělské stroje s rychlostí do 40km mají technickou 1x za 4 roky. Pokud mají povolenu a technicky možnou rychlost vyšší,
musí na technickou každý rok. Tak mi to řekl importér při koupi Reformu Muli 8, kde byl možný výběr z obou alternativ.
musí na technickou každý rok. Tak mi to řekl importér při koupi Reformu Muli 8, kde byl možný výběr z obou alternativ.
Vladimír-zahradník
- Bílý jednorožec
-
Tak mi to Mirdo nedalo a zjistil jsem následující: Traktor s max. rychlostí nad 40km/hod. je dle zákona 38/1995 Sb. a přináležející
Vyhlášky102/1995 paragraf 81 zařazen do kategorie N2. Tam je lhůta technické prohlídky nekompromisně 1 rok. Takže, buď vaše
stanice tech.kontroly přehlédla u FASTRACKA 185 maximálku, pak jsou v průšvihu oni, nebo jste to přehlédli a v průšvihu jste vy.
On ten importer asi musí svou věc znát do detailu.
Vyhlášky102/1995 paragraf 81 zařazen do kategorie N2. Tam je lhůta technické prohlídky nekompromisně 1 rok. Takže, buď vaše
stanice tech.kontroly přehlédla u FASTRACKA 185 maximálku, pak jsou v průšvihu oni, nebo jste to přehlédli a v průšvihu jste vy.
On ten importer asi musí svou věc znát do detailu.
Vladimír-zahradník
Myslím, že problém je v tom, že když má stroj v velkém TP napsáno že je to traktor nebo jiný stavební nebo zemědělský stroj tak má max na silnici 40 km/h a 4 roky technická, 2,5 násobek, u Fastraku tam myslím je povoleno 65km/h, musí mít ABS a jen 1,5 násobek hmotnosti, podívám se na to detailně
- Bílý jednorožec
-
Podívej se na ten paragraf 81. Tam je to napsáno zcela jednoznačně. Traktor s rychlostí nad 40km v hodině spadá do kategorie N.
Pak pro něj platí stejné podmínky, jako pro nákladní automobily včetně všeho. Jedno, zda je to traktor. Ten paragraf 81 je pouze pro traktory.
Pak pro něj platí stejné podmínky, jako pro nákladní automobily včetně všeho. Jedno, zda je to traktor. Ten paragraf 81 je pouze pro traktory.
Vladimír-zahradník
podle mne se jede pořád na to, že je to traktor.U těch nikdo dřív vyšší rychlosti nepředpokládal, takže traktor-4roky. Ale nesmíš jezdit víc jak 40. Neměl Fastrack omezovač,náhodou? u nových strojů to už bude asi vše jinak. Dají ti vybrat a to bude i v TP. Můj skromný odhad.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
tak mě napadlo když nad 40km/hod musí splňovat stejné podmínky jako náklaďák nebude na to taky potřeba řidičák na náklaďák " C " ?
Jo ve velkym technyčaku mám napsano řidičské oprávnění skupina C.a nemam tam traktor to je akorát v malim techničáku ale je tam systémový nosič nářadi,tahač..a opravdu máme ho od 1995 a chodíme po čtyrech letech a pojistka je taky jenom jako traktor.
• Stránka 1 z 1