Aky traktor s celnym nakladacom?

Aky traktor s celnym nakladacom?

Příspěvekod PEKU » 14 bře 2010 17:52

Zdravim Vas.Kamos chce na farmu traktor s celnym nakladacom.A vobec nevie aky kupit.Poradte prosim lebo ja tiez neviem. :oops:

Re: Aky traktor s celnym nakladacom?

Příspěvekod Venawass » 14 bře 2010 23:28

A ty už jsi něco koupil?

Já mám dva dny namontovaný tento -
Obrázek

Case Maxxum 120MC+ Case 120 LRZ- dosah-4,1m, nosnost nahoře je 1,8t.
Výhoda proti konkurenci je v zapojení ovládání do joystiku na loketní opěrce kterým se ovládají hydr.okruhy. Průtok oleje se seřizuje také na opěrce. Další výhoda je řazení reverzu také na opěrce tlačítkem které je pár cm od joystiku.
Obrázek

A na konec poloměr otáčení 4 m díky natáčení blatníků, (JD 6430- 4,5m, Class Arion 530-4,5m, MF 5470-4,4m, Lambo. R6 120-4,6m,Z.Forterra 105-4,2m)

Zatím jsem vozil jen pár balíků senáže, tak nemůžu moc hodnotit. Ale myslím že dobrý 8)
Jinak to mám jako hlavní traktor na 95 ha.

Příspěvekod neznalek » 15 bře 2010 00:00

Venawass píše:Case Maxxum 120MC+ Case 120 LRZ- dosah-4,1m, nosnost nahoře je 1,8t.
Výhoda proti konkurenci je v zapojení ovládání do joystiku na loketní opěrce kterým se ovládají hydr.okruhy. Průtok oleje se seřizuje také na opěrce. Další výhoda je řazení reverzu také na opěrce tlačítkem které je pár cm od joystiku.

Zatím jsem vozil jen pár balíků senáže, tak nemůžu moc hodnotit. Ale myslím že dobrý 8)

jen se zeptám, chápu to dobře, že nakladač Ti takto blokuje hydraulicke okruhy (3?)? Nebo je to tam řešené nejak jinak?

Příspěvekod PEKU » 15 bře 2010 16:06

No ja mam zatial len jednanie...Chcel som nieco mensie ale budem asi brat NH6080 s PVH.
Totiz kamarat chcel nieco ako CASE okolo 115-120 koni.Aka bola cena na ten case...

Příspěvekod Lukáš Tříska » 17 bře 2010 08:58

neznalek píše:
Venawass píše:Case Maxxum 120MC+ Case 120 LRZ- dosah-4,1m, nosnost nahoře je 1,8t.

jen se zeptám, chápu to dobře, že nakladač Ti takto blokuje hydraulicke okruhy (3?)? Nebo je to tam řešené nejak jinak?

také by mne to zajímalo..........
síla sílu zmáhá

Příspěvekod JD 6910 TLS » 17 bře 2010 19:14

ja by som skúsil aj JD 5R s čelným nakladačom... predsa len keď kúpiš originál JD tak reverz radíš na páke od nakladača... čiže z neho ani nemusíš dať dole ruku
Obrázek
Keď stroj, tak JOHN DEERE

Příspěvekod bob » 17 bře 2010 19:27

JD 6910 TLS píše:ja by som skúsil aj JD 5R s čelným nakladačom... predsa len keď kúpiš originál JD tak reverz radíš na páke od nakladača... čiže z neho ani nemusíš dať dole ruku

tak to si nemyslím ,mám JD 5R a na páce nakladače je přepínání 3a4 té funkce a 4 stupně pod zatížením,reverzace tam není.

Příspěvekod Venawass » 17 bře 2010 22:30

Lukáš Tříska píše:
neznalek píše:

také by mne to zajímalo..........

Jo jo, je to tak, zapojení je velmi nedokonalé! "Blokuje" mi to dva okruhy,je to zapojené do rychlospojek :roll: musím to dořešit sám.

Příspěvekod Venawass » 17 bře 2010 22:35

bob píše:
JD 6910 TLS píše:ja by som skúsil aj JD 5R s čelným nakladačom... predsa len keď kúpiš originál JD tak reverz radíš na páke od nakladača... čiže z neho ani nemusíš dať dole ruku

tak to si nemyslím ,mám JD 5R a na páce nakladače je přepínání 3a4 té funkce a 4 stupně pod zatížením,reverzace tam není.

Jak se tam zapojuje hydraulika na nakladač?

Příspěvekod Lukáš Tříska » 17 bře 2010 22:48

a jak zapínáš třetí funkci ?
síla sílu zmáhá

Příspěvekod bob » 18 bře 2010 19:48

Na řadě 5R je zapojení nakladače řešeno tak,že jsou vzadu na rozvaděč vnější hydrauliky traktoru přidány další dvě sekce, které jsou ovládány přímo pákou nakladače přes lanovody.Olej je pak hadicemi veden do multifunkční rychlospojky.Nemám tak blokovány rychlospojky potřebné k práci.Toto je u JD v ceně nakladače.
Ovládání 3.funkce je pomocí tlačítka na páce nakladače,po jeho stisknutí el.ventil při pohybu pákou v polohách pro zaklápění nebo vyklápění lopaty ,pouští olej do přídavné pístnice na adaptéru.Obdobný systém používá většína výrobců.

Příspěvekod lukasbranka1 » 18 bře 2010 20:21

ne jenom u 5R ale u všech JD origoš nakladču se přidavaji okruhy a nebo takzvany poverboald což je odbočeni hydrauliky a na jine misto v pravo pod kabinu se montuje dalši rozvaděč určeny pro nakladač ovladany křižovou pakou da se i elektronicky
takže veškere okruhy zustavaji plně funkčni včetně nakladače( vlasně je to rozšiřeni hydraulickeho rozvaděče)

Příspěvekod neznalek » 18 bře 2010 21:17

přesně tak, jak se popsano ve dvou příspěvcích před mým, to mám udělané i na mém stroji (nemám JD)

Příspěvekod Lukáš Tříska » 18 bře 2010 22:02

lukasbranka1 píše:ne jenom u 5R ale u všech JD origoš nakladču se přidavaji okruhy a nebo takzvany poverboald což je odbočeni hydrauliky a na jine misto v pravo pod kabinu se montuje dalši rozvaděč určeny pro nakladač ovladany křižovou pakou da se i elektronicky
takže veškere okruhy zustavaji plně funkčni včetně nakladače( vlasně je to rozšiřeni hydraulickeho rozvaděče)

myslím si ,že takto to mají vyřešené i ostatní značky traktorů, mám CASEho a je to stejné .
Podobně vyřešený připojený hydrauliky čelňáku jako to má koleta Venawass jsem viděl na sousedově Landině , když potřebovali vnější okruhy, tak museli vytahat rychlospojky na čelňák a naopak . Výhoda je v tom ,že je nižší pořizovací cena čeláku :shock:
síla sílu zmáhá

Zpět na Všeobecná diskuze