Traktor z United Kingdom

Traktor z United Kingdom

Příspěvekod Pisis » 12 kvě 2011 08:37

Zdar klucí. Nevíte jak je to s placením cla? Našel jsem si ve Velky Británii traktor, tak se chci zeptat, zda nekdo nemáte zkušenost s dovozem a hlavne se clem. Díky za odpověd. :)
Comment by Pisis

Re: Traktor z United Kingdom

Příspěvekod farmářJH » 12 kvě 2011 12:47

clo v rámci celní unie? Ale no tak :)
To bejvávalo. Clo se platí pouze v místě vpuštění na jednotný trh, viz. http://ec.europa.eu/ceskarepublika/info ... 202_cs.htm
Akorát DPH zůstalo, v podstatě si ho vyrovnáš z GB a kdybys to u nás prodal, zaplatíš naši sazbu.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!

Příspěvekod Polci » 13 kvě 2011 07:04

Pokud jsi plátce DPH tady, o DPH se nezajímáš... Pokud ne, platíš přímo v Anglii. Pak jen sehnat dopravu a můžeš se těšit. Pozor na olejové brzdy. V Anglii snad není nic, co by mělo vzduchové brzdy...Někdy je lepší se na to zaletět podívat (pokud to není něco za pár korun, kde se to možná vyplatí "risknout")

Příspěvekod Pisis » 13 kvě 2011 08:13

no ono je to takto: http://trequipments.net/farm.php ceny traktoru kolem 8000 euro. Je to nějaké divné! A to jeste pisou ze v cene je doprava i DPH. Nechce se mi tomu věřit. Tak s nima jednam přes email, uvidim co napíšou. Aby to nebyly podvodníci, za takovéhle směšné ceny jsem traktory jeste nevidel.... :(
Comment by Pisis

Příspěvekod farmářJH » 13 kvě 2011 08:31

pokud jseš plátce DPH, zajímáš se o DPH vždycky. Buďto ti ho odečtou u nich nebo si ho vrátíš zde, proto tam ta kolonka plnění z jiného členského státu snad je.
Jestli přemýšlíš o tom, že někam pošleš peníze a budeš čekat, že ti přijede traktor, tak jsi příliš velký optimista. Nic proti, ale to je risk jak blázen a i když ti pošlou smlouvy atd, mohou být vesele falešné. Jak píše kolega, rozum do hrsti, svačinu do kapsy a hurá do Británie osobně. :)

Příspěvekod Lukáš Tříska » 13 kvě 2011 08:55

http://www.ksplant.cz/ od tohohle chlapíka jsem před pár měsíci koupil Z 9540 , tahá traktory z Anglie, zkus se snim třeba nějak dohodnout . Má svoje auto , kterým vozí nové zetory do anglie a zpátky tahá použité.
síla sílu zmáhá

Příspěvekod farmářJH » 13 kvě 2011 09:36

tohle už má smysl, protože tvůj obchodní partner je v čr, je dohledatelná jeho existence, registrace, veškeré smlouvy podléhají našemu právu a jurisdikci. To jen tak na okraj.
Z Anglie se dá dovézt kde co pomocí vytěžování kamionů, stačí se dohodnout se spedicí. Jenže to chce někoho v UK. Zaplatit naložit.

Příspěvekod Pisis » 13 kvě 2011 09:59

To jo no. Ale ted jde o to, jestli se tomu vubec dá věřit, za takové ceny. Jsou až směšné. a co jsem koukal do na anglické inzerce, tak jde vsechno cenove skoro jako u nas. (kolem 700 000,-Kč) a tady ta firma nabízí 3leté traktory do 200 000,-Kč.
Comment by Pisis

Příspěvekod Polci » 13 kvě 2011 16:44

Tak jsem se na to koukal a opravdu velice zajímavé ceny....Domluv se po netu, kde ten ansámbl mají. Pokud máš čas, kup letenku, půjč auto s pravostranným řízením, pokud nevládněš angličtinou, přibal tlumočníka... Pokud koupíš, opravdu se to dostane k tobě na dvůr, dej vědět a já koupím dost z toho ostatního... A teď vážně. Buď je to podvod nebo charita... Při takových cenách bych byl opravdu hodně opatrný...Nic předem a pokud bych koupil peníze s sebou, zaplatit hotově, co nejrychleji to buchnout na kamion... V Anglii či Irsku se dá dobře nakoupit, ale za tyto ceny pro koncové zákazníky jsem to opravdu neviděl.

Příspěvekod farmářJH » 13 kvě 2011 22:45

JCB 3CX za 120tis. Kč když doprava je tak 15-20 ať nežeru je humorné, u nás jako vrak!!!! nejsou pod čtvrt mega. Pár let starej JD za to samé....blbost. Opravdu opatrně, ceny tam nižší jsou,ale neřekl bych že o tolik! A koupit stroj který fyzicky nezkusíš je nesmysl.

Příspěvekod Pisis » 13 kvě 2011 23:18

právě je mi to taky divný. Uvidíme co budou psát přes ty emaily. Napssal jsem jim jakou mam zaruku ze mi traktor poslou kdyz jim zaplatim a zatim neodepsali...ale nemam v planu neco platit. Jen jsem na to narazil tak se ptam jestli s tim nekdo mate zkusenost :)
Comment by Pisis

Příspěvekod bigbul » 14 kvě 2011 10:19

Zdarec,tak na tohle si dej pořádný pozor jeden můj známý poslal zálohu 80t ,že mu traktor dopraví domů nemá traktor ani peníze :cry: když jsme mu říkali ,že to jsou podvodníci tak se nám vysmál. :lol: Takže na co si nesáhneš nekupuj!!!

Příspěvekod Polci » 14 kvě 2011 10:24

Na těch stránkách není jediný kontakt, pouze přes formulář... není sídlo firmy, registrace v Anglii. Bude to podobné, jako byly podvody na serverech s autama, motorkama atd. Úplně stejný mail, jak jim máš zaplatit zálohu, pošlou ti auto v krabici ty si ho vyzkoušíš, pak jim to doplatíš... :lol: A prý se našlo i dost id..tú, kteří jim to poslali. Vždyť povozit se třeba Porsche Boxster za 3000 eur a pak ho za tržní cenu prodat...nekupte to.

Příspěvekod Robert1224 » 14 kvě 2012 21:17

Příspěvekod Ladislav » 16 kvě 2012 12:16

Ocelák a Konkor, nejlepší kámoši!

Příspěvekod bandas » 16 kvě 2012 19:20

že by podvodníci stejní jako v předchozím případě?
Není nikomu divné, že chtějí platbu předem a na traktor se ani nemůžete dojet podívat? :wink:
"Pokud se jednou ve vesmíru najde inteligentní život, pevně doufám, že to bude na Zemi."

A.C. Clarke

Příspěvekod Robert1224 » 16 kvě 2012 20:13

Jo jo napsal jsem jim že přijedu osobně a zaplatím potom a je šlus.

Příspěvekod lukasbranka1 » 16 kvě 2012 21:00

stroju z anglie se u nas prodalo dost fakt pekne stroje traktory pod 1000mth skoro nove nevim kde na ne chodi nasi majitele
hydraulicke brzdy neni problem dodelavame kompresory brzdy atd .prehazuje se znacka majak z prava do leva
vystup na hydraulice brzdy zustane mrtvy a nebo se pouzije jako ovladaci pro vzduch.brzdy jedno je jiste nevim proc nekdo proda 8320R s 900MTH a igelitem na sedace v uplne plne palbe co jsem kdy videl kozeny volant sedacka xenony handsfree blutot
bacha v nagli neznaji jiny zaves nez agro hak

Příspěvekod Ladislav » 20 kvě 2012 13:38

Když sem tam kouknu na nějaký ten odkaz, připadá mi, že nových Zetorů se v Anglii prodává opravdu hodně. Jsou s nima ti farmáři tak nespokojení nebo za to můžou dotační programy? Nebo jsem úplně vedle?
Ocelák a Konkor, nejlepší kámoši!

Zpět na Všeobecná diskuze