CO-VY-NA-TO?
• Stránka 1 z 1
CO-VY-NA-TO?
Žně jsou za rohem a mám zásadní problém. Mám zaseto 12ha řepky a řeším problém s odvozem. Výkup je vzdálen 28km zatim mám dva traktory zetor 8011 a zetor 5611 vlečky 9t a 5t. A potřeuji to stihat odvážet od kombajnu E514. Ja to vubec realizovatelny? Možná si říkáte že je to blbost a chce to nákladák ale ten nikdo v okolí nemá a z JZD o žních neni možny pučit je to jen nouzovka přišti rok něco vymyslim ale letos mě JZD oznámilo že to do skladu do ktery ho to sipu už 4 roky a potom postupně odvážím že ho potřebují.
Re: CO-VY-NA-TO?
12ha řepky = cca 35-40 tun kdyz se zadaří, vykonost e 514 v řepce ( aby to nebyla prasečina) 7 ha za den....jenoduche počty.. měl bys stíhat
popřípadě si najmout brigadnika na druhej traktor 

čau 2 traktory to nemužou stihnout chce to aspon 3 plus vlečku do rezervy a to bude asi taky malo
jak dlouho ti trva cesta tam a zpět
jak dlouho ti trva cesta tam a zpět

když to nejde vem kladivo
neznalek: na druhej traktor nepotřebuju brigádnika já pojedu 8011 a bratranec 5611 takže asi tak při nejhoršim seženu někde aspon jednu vlečku.
Já vozil od 514 obilí. 15km daleko. jezdili jsme dva. na vleku tak 9 tun. míjeli jsme se kousek od výjezdu z pole, jakmile jsem dojel tak kombajn do 2minut sypal. Měl jsem toho plné zuby. a to bylo silo nachystané, takže zvážit vysypat a hned nazpět.
Osobně bych zašel někde do podniku a půjčil auto i s řidičem, nejlépe kontejner. Ta vzdálenost je už dost veliká, nedejbože něco se podělat.....
Osobně bych zašel někde do podniku a půjčil auto i s řidičem, nejlépe kontejner. Ta vzdálenost je už dost veliká, nedejbože něco se podělat.....
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Auto se lechko řekne v JZD na žně jedou všechny nákladáky a nic nepučí asi domluvim po znájesch aspon někoho ještě
nesmíš hledat v JZD, skus něco co vozí hlínu nebo něco podobného, u nás je třeba metalšrot a tam se to kdysi dalo domluvit.
Souhlasím s neználkem a pšenici nemůžeš srovnávat s řepkou, kde máš poloviční výnos. Normálně si vem do zásoby jednu vlečku, kterou necháš na poli a pak jen přepříhneš a musíš to stíhat a když né, tak Bůh ti pomáhej 

Jak čtu tak někdo jo někdo ne skusim to když to nepude tak to budu žešit za pochodu
štěstí přeje připraveným.........

bold píše:štěstí přeje připraveným.........![]()
![]()
presně tak

ja mám nachistany 4 vleky 2 traktory ve stredu jedu na řepku když nezaprši zatim je sucho akorat vyjet

když to nejde vem kladivo
tak na poslední chvíli jsem vypůjčil 12011 s rychlou převodovkou výměnou za 8011 tak už se to snad bude stihat líp a jestli se podaří tak ještě ukecám známiho na propůjčení zt303 výměnou za 5611 a pak už by to šlo stihat odvážet. Tu 8011 půjčim soukromnikovi kterej bude svážet seno a 12011 řikal že je moc silná tak jsem mu nabýdl že si ty traktory vyměníme na dobu než si každej uděláme co bude potřeba. A tu 5611 bych pučil známimu který potřebuje z lesa navozit dřevo a zt303 se tam asi nevejde tak takový výměnka na chvilu. Aspon se svezu s zt303 v kterym jsem ještě nikdy neseděl a také mě pumůže v rozhodování zda ho koupit protože o zt vážně uvažuji na těší práce a do dopravi by se celkem hodilo.
• Stránka 1 z 1