Traktor a RRD

Traktor a RRD

Příspěvekod Rolnik » 01 srp 2011 17:15

Dobry den,
rad bych zacal s pestovanim RRD konkretne se jedna o jap. topol.Zajimalo by me jaky traktor by jste mi doporucili? O jakem vykonu? A co uprednostnit?
Premyslel jsem o ale 7745 ci 16 145 nevim jestli to je dobra volba a ani nevim jaky je mezi nimi podstatny rozdil....Planuji osadit cca 80Ha.
Dale bych vas rad pozadal o radu,kde je mozne koupit jednoradkovou sazecku jap. topolu at novou ci uzivanou?
Jak jsem napsal jsem v tomhle tematu novackem a proto ocenim kazdou radu.
Dekuji za odpovedi i pomoc.

Re: Traktor a RRD

Příspěvekod neznalek » 01 srp 2011 17:44

Jaký je rozdíl mezi 7745 a 16145? Výrobce, země původu, hmotnost, velikost, dva válce na motoru, cca 90 koní výkonu, a samosebou cena i když ta se v poslednich letech už tolik neliší :) Ohledně sazeče tuším, že se to sází klasickým bramborovym babosedem neco jakýmkoliv jinym udělátkam na tomtéž principu. Jinak doporučuju kontaktovat uživatele Bílý jednorožec, s topolem ma nějaké zkušenostě a rád se o ně podělí, popřípadě vyhledat tady na foru vlákno věnované této problematice. :wink:

Příspěvekod Rolnik » 01 srp 2011 19:14

Ani jsem netusil,ze je to mozne - myslel jsem si ze jak zetor tak pouze z Brna,ale ani to uz asi neni pravda pokud jsem to spravne pochopil. Je tedy pravdou ze model 16145 se tedy vyrabi na Slovensku?Alespon tak jsem se to docetl.....
Tak ci tak rad znal vas nazor a radu ohledne vyberu traktoru pro muj zamer,diky za odpovedi

Příspěvekod bold » 04 srp 2011 07:56

problematika zetorů je tu již mnohokrát rozebírána, podobné vlákna zakládá skoro každý kdo si chce koupit nový stroj. Takže je potřeba se tu v tom trošku probrat a hledat.
P.S. UŘ-I a UŘ-III se dělala v Brně a UŘ-II byla vyráběná na Slovensku
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Zpět na Všeobecná diskuze