průtok oleje
• Stránka 1 z 1
průtok oleje
Zdravím, myslíte že má průměr hadice vliv na průtok oleje? tim myslim jako že když budu mít čerpadlo s max víkonem 80l a budu tam mit hadici s 1 cm vnitrnim průměrem bude to chodit stejně rychle jako když tam dam hadici s většíjm průměrem?nebo na tom průměru vůbec nezáleží?
Re: průtok oleje
co myslis kdyz budu vypoustet nadrz otvorem 1cm nebo otvorem o prumeru 1 metr kdy ta nadrz rychleji vytece
no pokud neco potece samospadem tak to je jasna vec ale kdyz to pozene cerpadlo?jde mi o rychlost vysuvu pistu
na podobné otázky jsem se rozhodl neodpovídat a ani na ně nereagovat.
pokud to někoho zajímá, tak stačí oprášit znalosti základní školy. fyzika druhého stupně by mohla stačit.
Dále je zde další informační kanál a to je slavný internet, stačí se tam chvilku porozhlížet a pak chvilku počítat.
Nebuďte líní a zaměstnejte vaše mozky, jinak budem národem tupých turů.
Nic proti nikomu nemám ale počítat průtok za někoho se mně nechce (pokud bych to chtěl přesně)
Jinak je ten průtok zanedbatelný (když vezmu 80l/min a 10mm potrubí)
Jen tak mezi náma jaký je rozvaděč? tady bude asi nejmenší průměr............
pokud to někoho zajímá, tak stačí oprášit znalosti základní školy. fyzika druhého stupně by mohla stačit.
Dále je zde další informační kanál a to je slavný internet, stačí se tam chvilku porozhlížet a pak chvilku počítat.
Nic proti nikomu nemám ale počítat průtok za někoho se mně nechce (pokud bych to chtěl přesně)

Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
asi takhle teoreticky pokud se prumerem hadice nezmensi nejmensi otvor v ceste oleje tj. v rozvadeci ve sroubenich v pistnicich a to i na zpatecce tak by se nemela rychlost uvlivnit ale praxe je takova ze ztraty se zvysuji i delkou zmenseneho prumeru tedy hadice navic u hadice 1cm je prumer zmensen ve sroubeni na asi 8mm s tim se musi take pocitat pokud je cerpadlo s urcitym prumerem a ten se zmensi tak se olej i vice zahriva takze k cerpadlu jehoz prumer je dany tak s takovym prumerem ma byt vstup rozvadece to je zasada pro spolehlivou funkci hydrauliky a vyuziti plneho vykonu cerpadla pri danych otackach
já jsem si nechal udělat odolnější hadice stejného vnejšího průměru ale zmenšil se mě vnitřní průměr a na vzdálenost 8m u děleného pluhu a pomaleji se mě zdvihá než originál ale zvykl jsem si
bold píše:na podobné otázky jsem se rozhodl neodpovídat a ani na ně nereagovat.
Nechci rýpat ale musím reagovat na tvůj příspěvek.
Nedávno jsme tady počítali jestli se mění výkon při změně otáček.Bylo to u šroťáku který někdo poháněl traktorem.
A byl jsi to právě ty kdo tvrdil že ho nějaké počty nezajímají.že čísla jsou jen čísla.A skutečnost je jiná.A najednou chceš oprašovat fyziku.Trošku si protiřečíš.
Toť vše.
já netvrdil že mně počty nezajímají, ze začátku jsem se to dokonce snažil počítat, ovšem na konci už lítali vzorečky a diskuze byla na akademické úrovni. A právě proto jsem se rozhodl že nebudu už na podobnou diskuzi reagovat. Nakonec budu za blba a to mně za to nestojí
Svůj názor jsem tu tlumočil a do dalších šarvátek se strhnout nenechám.
K tématu: Olej proteče čímkoliv, jde jen o dobu za kterou se píst vysune, u zemědělských strojů to až tak důležité není, jde spíš o zahřívání oleje v zúžených místech.Není zde napsáno k čemu bude uvedená hydraulická soustava sloužit-tudíž nelze odvodit praktickými skušenostmi, a taky zde není uveden tlak který je taky potřeba k výpočtu proudění kapalin. Dál to rozpitvávat nebudu. s přáním hodně úspěchů BOLD

K tématu: Olej proteče čímkoliv, jde jen o dobu za kterou se píst vysune, u zemědělských strojů to až tak důležité není, jde spíš o zahřívání oleje v zúžených místech.Není zde napsáno k čemu bude uvedená hydraulická soustava sloužit-tudíž nelze odvodit praktickými skušenostmi, a taky zde není uveden tlak který je taky potřeba k výpočtu proudění kapalin. Dál to rozpitvávat nebudu. s přáním hodně úspěchů BOLD
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Bude to na štípačce, čerpadlo 80l, 160 Atm vnitřní průměr pístu 140 mm. kdo chcete můžete počítat ale po nikom to nechci jentak pro doplnění informací, pokud někdo víte vzorečky rád si to zpočtu sám 

vzhledem k tomu ze u stipacky je vysoka rychlost vysuvu pistnice z ohledu bezpecnosti nezadouci tak by dany prumer hadic mohl postacovat vypocty by se to dalo jiste urcit ale ja radeji vsechno overuju prakticky takze vyzkouset a vysledek bude hned jasny ted ohledne ohrivani oleje je zapotrebi jak jsem jiz psal prilis nezmensovat prumery mezi cerpadlem a rozvadecem a vystupem z rovadece zpet do nadrze
no právě že tet tam mam 40l cerpadlo a chodi to strasne pomalu a chci tam dat to 80ti litrovy proto se tu tak blbe ptam taky mi jde oto abych to pak nemusel cely predelavat na ty silnejsi hadice
bold píše:http://cs.wikipedia.org/wiki/Objemov%C3%BD_pr%C5%AFtok
Dobře, jen doplním. Tohle řeší rovnice kontinuity. Na průřezu hadice nezáleží. Téměř ! ani na tlaku. Jediné, co se změní, je rychlost proudění v hadicích. V tenké hadici poteče rychleji než v tlusté. Olej se pouze víc zahřeje. Předpokládáme, že čerpadlo není opotřebené a tím pádem zvládne dodat při stanoveném tlaku potřebný objem či naopak.
Ocelák a Konkor, nejlepší kámoši!

Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
no jde mi jen oto ze mam stipacku a mam tam velikej pis a chodi to dost pomalu a potrebuju to zrychlit, tet tam mam cerpadlo s vikonem asi 40 litru a soustavu hadic 22x1,5 a k tomu cerpadlu mam druhy, daj se sestavit k sobe tak nevim jestli by to nechtelo kdyz tam budou obe ty cerpadla dat hadice s vetsim prumerem
• Stránka 1 z 1