Vzduchem odpružená sedačka

Vzduchem odpružená sedačka

Příspěvekod Ladislav » 17 zář 2012 20:01

Zdravím všechny.
Rád bych si pořídil lepší sedačku s kompresorem kolem 20tis. do Zetoru 6340. Nechci ale ukvapeně nějakou koupit. Jaké používáte vy? Jste se svojí spokojeni nebo byste radši měnili za jinou a proč?
Děkuju všem za reakce.
Ocelák a Konkor, nejlepší kámoši!

Re: Vzduchem odpružená sedačka

Příspěvekod zdeni » 17 zář 2012 21:19

proč to chceš měnit mněl jsem 6340 a sedačka vyborna :D ted mam vzduchovou v novim traktoře a moc se mně nelibi neni tak pruzna radši mechanickou podle mně 8)
když to nejde vem kladivo

Příspěvekod Ladislav » 17 zář 2012 22:06

Chci měnit, protože když traktor při jízdě po polní cestě poskakuje, přistihl jsem se, že tlumím rázy zádama. Jsem menší postavy a moc často se neopřu. Když jo, sjedu zadkem dopředu a tlačijó mě gule :) Myslím, že potřebuju sedačku, která lépe tlumí rázy a třeba má i stavitelnou opěrku. Moje mechanická traktorová ne e. Povedlo se mi chvíli jezdit v LIAZce a T815ce a tam to bylo o něčem jiným. Jasně, mělo to odpérovaný nápravy, ale co když? Právě to pomalejší(stavitelný) pružení by se mi líbilo.

Příspěvekod bold » 18 zář 2012 08:11

pokud jsi malé postavy tak na sedačku z liazky zapomeň. Je vysoká i kdyš sundáš podstavec. měl jsem to v 70 a poskakoval jsem až ke stropu. navíc do lehkého neodpérovaného traktoru je to kontraproduktivní, traktor poskakuje a sedačka tomu ještě přidá. poohlédni se po něčem takovém http://www.skservis-eshop.cz/SEDACKA-GR ... 9,131.html
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvekod Ladislav » 18 zář 2012 09:25

Díky bolde, nepochopil jsi mě, asi jsem to napsal nepřesně. Proto píšu o těch penězích za sedačku s kompresorem a zajímají mně zkušenoti ostatních. Aby to vůbec pomohlo, nejradši bych někde blízko našel někoho, kdo ji v podobném traktoru má a na pár hodin se svezl.

Příspěvekod bold » 18 zář 2012 12:43

známý má v 7711 grammerku, je to asi jediná solidní sedačka, která je účinná v UŘ-I. Taky po ní pokukuju, ale za cenu sedačky mám už zakoupen podrývák za 161.

Příspěvekod Jan » 18 zář 2012 22:24

Jen k těm sedačkám z Liazky,pokud je tam na boku jen jeden tlumič tak je to místy jako trampolína,pokud jsou tam dva tak je to o něčem jiném. Nevím jak v sedmdesátce ale měl jsem ji ve Škodovce a tam to fungovalo dobře.

Příspěvekod Ondřej Novák » 23 zář 2012 17:29

Už se to tu někde psalo... pneumatická Grammerka je vynikající věc, ALE v Majorech je vysoká a pokud je někdo menšího vzrůstu bude mít problém dosáhnout na pedály. Já mám 190 cm a musím uznat, že pro mě byla akorát, i když sem se pokaždé posunoval dopředu a při vystupování zase dozadu. Pokud totiž vystoupíš, tak se zvedne skoro až k volantu a už se tam nenasoukáš aniž bys ji neodsunul... S tím taky souvisí že se časem vymačká posunovací kuličkový mechanizmus, který na tohle není stavěný a jde to šoupat hůř a hůř...
Když osladit, tak Crystalem...

Příspěvekod Ladislav » 29 zář 2012 11:24

Děkuju za reakce. Včera jsem diskoval, sedačku jsem si nastavil na menší hmotnost a na maximální výšku, byla měkčí a lépe jsem se opřel. Snažil jsem se to vychytat, nějak se mi představa o nové sedačce rozpouští :?

Příspěvekod Ladislav » 10 dub 2013 13:00

Tak vzduchovou sedačku už nepotřebuju. Sváděl jsem to na pneumatiky, sedačku, ohnutou hřidel v převodovce. Skákání ale způsoboval ulomený zub v koncovém převodu. Minulý měsíc to při orbě v jílu povolilo úplně a :roll: .... tu ránu si dovedete představit. Kola, ložiska gufera a spodní vnější víčko plus práce cca 13.000,- A traktor jede jako Rolls-Royce. :D

Příspěvekod pulec » 11 dub 2013 22:49

bold píše:známý má v 7711 grammerku, je to asi jediná solidní sedačka, která je účinná v UŘ-I. Taky po ní pokukuju, ale za cenu sedačky mám už zakoupen podrývák za 161.

Ahoj, na označení si asi nevzpomeneš, co? Díky

Příspěvekod bold » 12 dub 2013 07:33

jéžiš....maximo comfort....nevím jestli nekecám. je to ta nižší s opěrkama. :?

Příspěvekod citrusek » 12 dub 2013 12:10

Taky se zajímám o vzduchovou sedačku do 7745, protože minulou sezonu to odnesly moje záda. Zajímalo by mě jak se na ní v UŘ1 sedí, jestli není moc vysoká. Líbí se mi tato http://www.pekass.eu/produkty/zemedelsk ... t_261.html nebo tato http://www.pekass.eu/produkty/zemedelsk ... s_262.html Jsou to taky maximo comfort. Cena sice vysoká, ale záda mám jenom jedny a je to investice, která se určitě vyplatí.

Příspěvekod bold » 12 dub 2013 19:01

mám pocit že je to ona, pouze bez opěrky hlavy.

Příspěvekod pulec » 14 dub 2013 22:40

Díky, já si zatím asi vystačím s mechanikou. Nejezdím zase tolik. Třeba časem..., nebo až odejdou záda.:D

Příspěvekod Mr.Equable » 27 led 2014 20:34

Chtěl jsem se vás, co máte v traktrech pravděpodobně Grammerky, zeptat, jestli jde sehnat samostatně hlavová opěrka? (prodloužení zad?) v JD mam sedačku a je bez .. hlavové opěrky? (prodloužení zad?) a chtěl bych si jí dokoupit. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli je jeden typ, nebo je jich víc. V sedačce mam plastový krytky na místě, kde by měla být. Takže by se muselo koupit i s uložením této opěrky. Jelikož nevládnu moc cizím jazykem a přímo na grammer jsem to nenašel, na pekass jsem ještě tak detailně nekoukal a jestli to má JD jako náhr.díl, netuším.
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.

Příspěvekod bold » 27 led 2014 20:48

Mr.Equable píše:Chtěl jsem se vás, co máte v traktrech pravděpodobně Grammerky, zeptat, jestli jde sehnat samostatně hlavová opěrka? (prodloužení zad?) v JD mam sedačku a je bez .. hlavové opěrky? (prodloužení zad?) a chtěl bych si jí dokoupit. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli je jeden typ, nebo je jich víc. V sedačce mam plastový krytky na místě, kde by měla být. Takže by se muselo koupit i s uložením této opěrky. Jelikož nevládnu moc cizím jazykem a přímo na grammer jsem to nenašel, na pekass jsem ještě tak detailně nekoukal a jestli to má JD jako náhr.díl, netuším.

kupoval jsem gramerku v prosinci, a doobjednával zádové prodloužení- opěrka hlavy to není určitě :lol: - ale pokud myslíš to prodloužení tak lze samostatně, avšak za 1500,- je to kus očalouněné umělé hmoty s tyčkama.

Příspěvekod Mr.Equable » 27 led 2014 21:38

Jsem nevěděl jak to nazvat :D Ano, myslím na ten kousek na 2 tyčkách co leze ze sedačky na zádový straně. :) Můžeš mi prosím poslat odkud si to objednával? Pravděpodobně to bude grammerka v JD,že? :)
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.

Příspěvekod medulin » 27 led 2014 23:58

Mr.Equable píše:Jsem nevěděl jak to nazvat :D Ano, myslím na ten kousek na 2 tyčkách co leze ze sedačky na zádový straně. :) Můžeš mi prosím poslat odkud si to objednával? Pravděpodobně to bude grammerka v JD,že? :)

mysliš toto? http://www.pekass.eu/produkty/e-shop/na ... j_788.html

Příspěvekod Mr.Equable » 28 led 2014 00:05

Ano, myslím tohle. :) Velice děkuji. Doufám, že to tam bude pasovat. TA cena, se mi líbí :)

Příspěvekod bold » 28 led 2014 10:42

cena je super, 8)

Příspěvekod Mr.Equable » 28 led 2014 11:23

jj, cena super. :) Akorát musim koupit pouzdra do sedačky, aby bylo kam to prodloužení upevnit a jedno stojí 950Kč bez DPH, opěrka je v zelené barvě za 1000,- nebo v hnědé za 1500,- a já mam sedačku světle hnědou(béžovou) tak nevim, která barva se mi tam bude víc hodit. Investice je cca 4000. Přemejšlim, jestli se to vyplatí? Je lepší sezení s tim prodloužením Bolde?

Příspěvekod bold » 28 led 2014 12:07

tak zatím jsem neměl moc příležitost to vyzkoušet, namontoval jsem v prosinci a pak jsem ještě rozhazoval převodovku, minulý týden to šlo z dílny, takže jsem v tom seděl cca 2minuty. Ale poptám se kolegy, jak mu to funguje v NH. Já se ty dvě minuty kochal tím rozdílem oproti klasice, tudíž mé dojmy byly ze sedačky jako celku, rozdíl mezi zádovým prodloužením a bez nemůžu posoudit. Spíš jde o to že záda nedostaneš víc dozadu takže tě to nutí sedět líp.

Příspěvekod neznalek » 28 led 2014 12:27

zádové prodloužení asi tak jak píše bold, hezky to vypada a v zasunutem stavu to nutí sedět trochu jinak ( možná líp). Při vytažení je to k prdu, hlavu si neopreš a záda taky ne, protože to nema zadnou oporu (je to jen potah a nejakem nosiči). Ale hezky to vypada

Příspěvekod bold » 28 led 2014 13:48

možná je to dobré, když si na úvrati chceš odpočinout, zasuneš traktor do vrbiček a natáhneš se :lol: Jen je mně divné to, že musíš dokoupit uložení za 800,- Já koupil sedačku a jen si přiobjednal zádové prodloužení, přišlo to komplet. tedy sedačka v krabici a pouze opěrka přihozená. Nebyla nasazená....

Příspěvekod medulin » 28 led 2014 14:05

Já teda zadový prodloužení nepoužívám hlavně proto že když se chci otočit dozadu tak mi to dost překáží.

Příspěvekod Mr.Equable » 28 led 2014 15:24

bold:Tak možná si už v té sedačce měl ty pouzdra. v té mojí nejsou. Právě proto tam to prodloužení chci. Když čekáš u kombajnu, nebo ve výkupu, než se dostaneš na řadu:)
medulin: tak ta opěrka když pak pracuješ tak si jí zasuneš a jezdíš a když chceš odpočívat, tak jí vytáhneš a zdřímneš si :D

Příspěvekod medulin » 28 led 2014 20:47

Mr.Equable píše:bold:Tak možná si už v té sedačce měl ty pouzdra. v té mojí nejsou. Právě proto tam to prodloužení chci. Když čekáš u kombajnu, nebo ve výkupu, než se dostaneš na řadu:)
medulin: tak ta opěrka když pak pracuješ tak si jí zasuneš a jezdíš a když chceš odpočívat, tak jí vytáhneš a zdřímneš si :D

Čelo na volant mi stačí :wink: jinak na úhlopříčku do se nechá vyspat kvalitně.

Příspěvekod Mr.Equable » 28 led 2014 20:53

jj, položit sedačku spolujezdce, nohy na ní, otočit sedačku a chrrrrr. :D :D Akorát se nesmí zaspat na moc dlouho, pak kombajnér nadává. V horším případě práce neubývá. Čelo na volant taky dobrý, ale pak bolí ruce, nebo je červená čára na čele :D Akorát furt přemýšlím, jestli mam jít do toho prodloužení, nebo ne.

Příspěvekod Brano » 28 led 2014 21:37

Poprípade vyložiť nohy na stĺpik, zaspať...a potom pohľad riaditeľa na zamestnanca...na nezaplatenie :D

Další

Zpět na Všeobecná diskuze