Vzduchem odpružená sedačka
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Vzduchem odpružená sedačka
Zdravím všechny.
Rád bych si pořídil lepší sedačku s kompresorem kolem 20tis. do Zetoru 6340. Nechci ale ukvapeně nějakou koupit. Jaké používáte vy? Jste se svojí spokojeni nebo byste radši měnili za jinou a proč?
Děkuju všem za reakce.
Rád bych si pořídil lepší sedačku s kompresorem kolem 20tis. do Zetoru 6340. Nechci ale ukvapeně nějakou koupit. Jaké používáte vy? Jste se svojí spokojeni nebo byste radši měnili za jinou a proč?
Děkuju všem za reakce.
Ocelák a Konkor, nejlepší kámoši!
Re: Vzduchem odpružená sedačka
proč to chceš měnit mněl jsem 6340 a sedačka vyborna
ted mam vzduchovou v novim traktoře a moc se mně nelibi neni tak pruzna radši mechanickou podle mně 

když to nejde vem kladivo
Chci měnit, protože když traktor při jízdě po polní cestě poskakuje, přistihl jsem se, že tlumím rázy zádama. Jsem menší postavy a moc často se neopřu. Když jo, sjedu zadkem dopředu a tlačijó mě gule
Myslím, že potřebuju sedačku, která lépe tlumí rázy a třeba má i stavitelnou opěrku. Moje mechanická traktorová ne e. Povedlo se mi chvíli jezdit v LIAZce a T815ce a tam to bylo o něčem jiným. Jasně, mělo to odpérovaný nápravy, ale co když? Právě to pomalejší(stavitelný) pružení by se mi líbilo.

pokud jsi malé postavy tak na sedačku z liazky zapomeň. Je vysoká i kdyš sundáš podstavec. měl jsem to v 70 a poskakoval jsem až ke stropu. navíc do lehkého neodpérovaného traktoru je to kontraproduktivní, traktor poskakuje a sedačka tomu ještě přidá. poohlédni se po něčem takovém http://www.skservis-eshop.cz/SEDACKA-GR ... 9,131.html
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Díky bolde, nepochopil jsi mě, asi jsem to napsal nepřesně. Proto píšu o těch penězích za sedačku s kompresorem a zajímají mně zkušenoti ostatních. Aby to vůbec pomohlo, nejradši bych někde blízko našel někoho, kdo ji v podobném traktoru má a na pár hodin se svezl.
známý má v 7711 grammerku, je to asi jediná solidní sedačka, která je účinná v UŘ-I. Taky po ní pokukuju, ale za cenu sedačky mám už zakoupen podrývák za 161.
Jen k těm sedačkám z Liazky,pokud je tam na boku jen jeden tlumič tak je to místy jako trampolína,pokud jsou tam dva tak je to o něčem jiném. Nevím jak v sedmdesátce ale měl jsem ji ve Škodovce a tam to fungovalo dobře.
- Ondřej Novák
-
Už se to tu někde psalo... pneumatická Grammerka je vynikající věc, ALE v Majorech je vysoká a pokud je někdo menšího vzrůstu bude mít problém dosáhnout na pedály. Já mám 190 cm a musím uznat, že pro mě byla akorát, i když sem se pokaždé posunoval dopředu a při vystupování zase dozadu. Pokud totiž vystoupíš, tak se zvedne skoro až k volantu a už se tam nenasoukáš aniž bys ji neodsunul... S tím taky souvisí že se časem vymačká posunovací kuličkový mechanizmus, který na tohle není stavěný a jde to šoupat hůř a hůř...
Když osladit, tak Crystalem...
Děkuju za reakce. Včera jsem diskoval, sedačku jsem si nastavil na menší hmotnost a na maximální výšku, byla měkčí a lépe jsem se opřel. Snažil jsem se to vychytat, nějak se mi představa o nové sedačce rozpouští 

Tak vzduchovou sedačku už nepotřebuju. Sváděl jsem to na pneumatiky, sedačku, ohnutou hřidel v převodovce. Skákání ale způsoboval ulomený zub v koncovém převodu. Minulý měsíc to při orbě v jílu povolilo úplně a
.... tu ránu si dovedete představit. Kola, ložiska gufera a spodní vnější víčko plus práce cca 13.000,- A traktor jede jako Rolls-Royce. 

bold píše:známý má v 7711 grammerku, je to asi jediná solidní sedačka, která je účinná v UŘ-I. Taky po ní pokukuju, ale za cenu sedačky mám už zakoupen podrývák za 161.
Ahoj, na označení si asi nevzpomeneš, co? Díky
jéžiš....maximo comfort....nevím jestli nekecám. je to ta nižší s opěrkama. 

Taky se zajímám o vzduchovou sedačku do 7745, protože minulou sezonu to odnesly moje záda. Zajímalo by mě jak se na ní v UŘ1 sedí, jestli není moc vysoká. Líbí se mi tato http://www.pekass.eu/produkty/zemedelsk ... t_261.html nebo tato http://www.pekass.eu/produkty/zemedelsk ... s_262.html Jsou to taky maximo comfort. Cena sice vysoká, ale záda mám jenom jedny a je to investice, která se určitě vyplatí.
mám pocit že je to ona, pouze bez opěrky hlavy.
Díky, já si zatím asi vystačím s mechanikou. Nejezdím zase tolik. Třeba časem..., nebo až odejdou záda.

- Mr.Equable
-
Chtěl jsem se vás, co máte v traktrech pravděpodobně Grammerky, zeptat, jestli jde sehnat samostatně hlavová opěrka? (prodloužení zad?) v JD mam sedačku a je bez .. hlavové opěrky? (prodloužení zad?) a chtěl bych si jí dokoupit. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli je jeden typ, nebo je jich víc. V sedačce mam plastový krytky na místě, kde by měla být. Takže by se muselo koupit i s uložením této opěrky. Jelikož nevládnu moc cizím jazykem a přímo na grammer jsem to nenašel, na pekass jsem ještě tak detailně nekoukal a jestli to má JD jako náhr.díl, netuším.
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
Mr.Equable píše:Chtěl jsem se vás, co máte v traktrech pravděpodobně Grammerky, zeptat, jestli jde sehnat samostatně hlavová opěrka? (prodloužení zad?) v JD mam sedačku a je bez .. hlavové opěrky? (prodloužení zad?) a chtěl bych si jí dokoupit. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli je jeden typ, nebo je jich víc. V sedačce mam plastový krytky na místě, kde by měla být. Takže by se muselo koupit i s uložením této opěrky. Jelikož nevládnu moc cizím jazykem a přímo na grammer jsem to nenašel, na pekass jsem ještě tak detailně nekoukal a jestli to má JD jako náhr.díl, netuším.
kupoval jsem gramerku v prosinci, a doobjednával zádové prodloužení- opěrka hlavy to není určitě

- Mr.Equable
-
Jsem nevěděl jak to nazvat
Ano, myslím na ten kousek na 2 tyčkách co leze ze sedačky na zádový straně.
Můžeš mi prosím poslat odkud si to objednával? Pravděpodobně to bude grammerka v JD,že? 

Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
Mr.Equable píše:Jsem nevěděl jak to nazvatAno, myslím na ten kousek na 2 tyčkách co leze ze sedačky na zádový straně.
Můžeš mi prosím poslat odkud si to objednával? Pravděpodobně to bude grammerka v JD,že?
mysliš toto? http://www.pekass.eu/produkty/e-shop/na ... j_788.html
- Mr.Equable
-
Ano, myslím tohle.
Velice děkuji. Doufám, že to tam bude pasovat. TA cena, se mi líbí 

cena je super, 

- Mr.Equable
-
jj, cena super.
Akorát musim koupit pouzdra do sedačky, aby bylo kam to prodloužení upevnit a jedno stojí 950Kč bez DPH, opěrka je v zelené barvě za 1000,- nebo v hnědé za 1500,- a já mam sedačku světle hnědou(béžovou) tak nevim, která barva se mi tam bude víc hodit. Investice je cca 4000. Přemejšlim, jestli se to vyplatí? Je lepší sezení s tim prodloužením Bolde?

tak zatím jsem neměl moc příležitost to vyzkoušet, namontoval jsem v prosinci a pak jsem ještě rozhazoval převodovku, minulý týden to šlo z dílny, takže jsem v tom seděl cca 2minuty. Ale poptám se kolegy, jak mu to funguje v NH. Já se ty dvě minuty kochal tím rozdílem oproti klasice, tudíž mé dojmy byly ze sedačky jako celku, rozdíl mezi zádovým prodloužením a bez nemůžu posoudit. Spíš jde o to že záda nedostaneš víc dozadu takže tě to nutí sedět líp.
zádové prodloužení asi tak jak píše bold, hezky to vypada a v zasunutem stavu to nutí sedět trochu jinak ( možná líp). Při vytažení je to k prdu, hlavu si neopreš a záda taky ne, protože to nema zadnou oporu (je to jen potah a nejakem nosiči). Ale hezky to vypada
možná je to dobré, když si na úvrati chceš odpočinout, zasuneš traktor do vrbiček a natáhneš se
Jen je mně divné to, že musíš dokoupit uložení za 800,- Já koupil sedačku a jen si přiobjednal zádové prodloužení, přišlo to komplet. tedy sedačka v krabici a pouze opěrka přihozená. Nebyla nasazená....

Já teda zadový prodloužení nepoužívám hlavně proto že když se chci otočit dozadu tak mi to dost překáží.
- Mr.Equable
-
bold:Tak možná si už v té sedačce měl ty pouzdra. v té mojí nejsou. Právě proto tam to prodloužení chci. Když čekáš u kombajnu, nebo ve výkupu, než se dostaneš na řadu:)
medulin: tak ta opěrka když pak pracuješ tak si jí zasuneš a jezdíš a když chceš odpočívat, tak jí vytáhneš a zdřímneš si
medulin: tak ta opěrka když pak pracuješ tak si jí zasuneš a jezdíš a když chceš odpočívat, tak jí vytáhneš a zdřímneš si

Mr.Equable píše:bold:Tak možná si už v té sedačce měl ty pouzdra. v té mojí nejsou. Právě proto tam to prodloužení chci. Když čekáš u kombajnu, nebo ve výkupu, než se dostaneš na řadu:)
Čelo na volant mi stačí

- Mr.Equable
-
jj, položit sedačku spolujezdce, nohy na ní, otočit sedačku a chrrrrr.
Akorát se nesmí zaspat na moc dlouho, pak kombajnér nadává. V horším případě práce neubývá. Čelo na volant taky dobrý, ale pak bolí ruce, nebo je červená čára na čele
Akorát furt přemýšlím, jestli mam jít do toho prodloužení, nebo ne.

Poprípade vyložiť nohy na stĺpik, zaspať...a potom pohľad riaditeľa na zamestnanca...na nezaplatenie 

• Stránka 1 z 2 • 1, 2