Co si o tom myslíte?

Co si o tom myslíte?

Příspěvekod Jarda X » 16 pro 2012 22:07

Chtěl bych si pořídit druhý traktor na farmu okolo 100 koní a mám nějaké nabídky a teď mě zaskočil prodejce Masseye, že jeho traktory nemohu srovnávat z NH, case IH, same, landini, MCcormic, claas, DF a jiné, ale že jejich traktory mají konkurenci jen JD a Fendt proti kterým jsou cenově srovnatelné (JD) a nebo levnější (fendt), ale jsou dražší než ty ostatní. A že jejich traktory starší (1-3roky) v tomto výkonu není možné sehnat a i starších je málo, protože jsou tak dobré, že si je každý drží po dobu života. A že traktory Case, NH a další z té cenové kategorie jsou k mání ve velkém množství a za babku a nikdo je nechce. Tak jsem se podíval na inzeráty Agriaffaires, Mascus a Landwirt a kupodivu po shlédnutí jsem na všech zjistil více MF od roku výroby 2009 s výkonem kolem 100 koní (5420 - 5455) než NH (T5000 a T5). A to by se mělo vzít v potaz ještě, že NH vyrobí a prodá v Evropě asi 2,5x více traktorů. Tak nevím pro co se rozhodnout T5.95 elektrocommand nebo MF5430 (je cenově blíže než bude cena 5609, která mě prvně zaujala). Zda NH s kterým budu dle prodejce MF jednou hodně nespokojen a litovat, že jsem ho pořídil a nebo MF, který mi bude po dobu celého života výborně sloužit popřípadě se ho i jednou dobře zbavím (podle MF prodejce). Myslíte si, že MF je opravdu tak výborný? Nebo ho jen prodejce tak vychvaluje, abych mu dal přednost před ostatními.

Re: Co si o tom myslíte?

Příspěvekod neznalek » 16 pro 2012 22:18

Jarda X píše:Chtěl bych si pořídit druhý traktor na farmu okolo 100 koní a mám nějaké nabídky a teď mě zaskočil prodejce Masseye, že jeho traktory nemohu srovnávat z NH, case IH, same, landini, MCcormic, claas, DF a jiné, ale že jejich traktory mají konkurenci jen JD a Fendt proti kterým jsou cenově srovnatelné (JD) a nebo levnější (fendt), ale jsou dražší než ty ostatní. A že jejich traktory starší (1-3roky) v tomto výkonu není možné sehnat a i starších je málo, protože jsou tak dobré, že si je každý drží po dobu života. A že traktory Case, NH a další z té cenové kategorie jsou k mání ve velkém množství a za babku a nikdo je nechce. Tak jsem se podíval na inzeráty Agriaffaires, Mascus a Landwirt a kupodivu po shlédnutí jsem na všech zjistil více MF od roku výroby 2009 s výkonem kolem 100 koní (5420 - 5455) než NH (T5000 a T5). A to by se mělo vzít v potaz ještě, že NH vyrobí a prodá v Evropě asi 2,5x více traktorů. Tak nevím pro co se rozhodnout T5.95 elektrocommand nebo MF5430 (je cenově blíže než bude cena 5609, která mě prvně zaujala). Zda NH s kterým budu dle prodejce MF jednou hodně nespokojen a litovat, že jsem ho pořídil a nebo MF, který mi bude po dobu celého života výborně sloužit popřípadě se ho i jednou dobře zbavím (podle MF prodejce). Myslíte si, že MF je opravdu tak výborný? Nebo ho jen prodejce tak vychvaluje, abych mu dal přednost před ostatními.

Tady bych si dovolil říct, že samochvála smrdí. Nemám nic proti MF, traktory se mi líbí. Ale pokud prodejce argumentuje tím, že pomlouvá ostatní značky, už to samo o sobě je pro me znameni, že neni neco v pořádku. Ostatně je potřeba si uvedomit fakt, že MF ma stěžejní modely a nejvetší prodeje v jine kategorii než je +/- 100 koní, takže u nás jich jednak nejezdí moc ( v porovnání se zminovanými) a v ojetinach obecne jich bude také méně. Stačí se podívat co v zahranici stojí na dvorcích soukromníků za "veterány" a konkretne MF moc nebude....Přidal bych i fakt, kdy v sousednim druzstvu maji MF nekolik... 180 a více koní...vedení si je chválí, obsluhy už tolik ne a dílenští je nemužou ani vidět :wink:

Příspěvekod farmářJH » 17 pro 2012 12:39

tak ať ti řekne, kolik se jich na daném trhu prodalo v tom období před rokem až třemi a vytáhne čísla, kolik se prodalo JD a Fendtů, udělej si počet nabízených a vše porovnej váženým průměrem.
Bez váhy v podobě celkových množství ti mohu klidně říct, že nejméně poruchový je kamarádem vyrobený samodomo traktor, všichni si ho tak váží, že ani jeden není nabízen k prodeji.
Je pravdou, že taky žádný nikomu neprodal, že.
MF mohou být dobré stroje. Proč by ne. Ale divoké argumentace mohou být opravdu chybné.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!

Příspěvekod ejo » 17 pro 2012 13:57

osobne súhlasím do určitej miery s predajcom: MF 5 rady v tejto triede je na tom v porovnaní s CNH na oveľa vyššej úrovni.

len porovnanie prevodovky .... :wink:

čo sa týka počtu predaných ks, pri takých rozdieloch v cene sa samozrejme každý rozhodne pre lacnejšiu variantu, alebo za cenu uvedeného MF skočiť pri CNH už do vyššej triedy :wink:

Je to na tebe, čo presne potrebuješ :D

Příspěvekod Jarda X » 17 pro 2012 14:25

Co se týká převodovky, tak si myslím, že jsou srovnatelné, elektrocommand je 16/16, čtyři stupně pod zátěží vždy 8 a 8 řazeno bez spojky, známá z Maxxuma. Ale je fakt, že dyna4 je krapet dál co se ovládaní tyká určitě. Ale třeba kabina my přijde lepší u NH, ten rozvod vzduchu je udělaný dobře narozdíl od MF, kdy 4 pruduchy ve střeše fičí jen na hlavu nebo skla a nic na nohy a spodek kabiny.

Příspěvekod agrodos » 18 pro 2012 15:56

Jardo,pošli mi na sebe email.Pošlu ti něco,co tě bude určitě zajímat.Tedy pokud máš zájem :) Jinak není nic lepšího než si zajít do nebližšího podniku a zeptat se tam jaké mají a s čím zkušenosti.

Příspěvekod Venawass » 21 pro 2012 21:19

Přesně, prodejce by tě měl vzit k někomu kdo daný tip už chvilu má.
To platí i ukonkurence. Je pěkný se podivat na novej traktor a projed ho na place, ale zemědělská praxe je úplně něco jinýho.
Prodejců co urážej jiný značky pár znám, takový jsem vyslechl a šel koupit jinam. Znám i jednoho co vychvaloval jen prodávanou značku a ostatní hanil, no a teď u jedné z nich je.

Příspěvekod kubota gl 240 » 23 pro 2012 17:32

Dobry vecer chtel bych jen rici ze ja bych do MF nikdy nesel jsou hodne poruchovy mam to overeny delal jsem servis ale hanit ho nechci ale to bych radsi sel do fenda nebo kuboty

Příspěvekod tomous » 26 pro 2012 12:25

Ahoj. Srovnávat Fenda s Kubotou no nevím. Na druhou stranu Fendt už taky není co býval před 20rokama. Tady má masseye asi 125k borec kousek ode mě za 2000mth odešlo čidlo řazení dyna4 plati asi 3tis a jinak nic. Druhej odešla nějaká spojka náhonu tam už oprava byla o dost dražší. Co vybrat je na tobě,ale já pokud je ještě na výběr bral bych co nejjednoduší traktor-bez CR atd-v jednoduchosti je síla!!!. Tom

Příspěvekod zts18345 » 26 pro 2012 20:10

tak s tomousom musim suhlasit ze v jednoduchosti je sila ale v dnesnej dobe traktor bez CR je hadam uz len zetor a belarus pripadne neco polske pochybnej kvality ale zasa ani novej forterry by som sa nebal tu mame 2kusy maju cca 8000mth a okrem spojky na jednej ktora ma celnak nebolo nic menene takze bud sme trafili nejake podarenejsie kusy alebo zetor este vyraba jaks taks kvalitne ale u nas dalsi pribudne asi zasa len zetor :) a podotknem nerobili nic tazke robime len TTP cca 1200ha takze v podstate len kosia, lisuju,odvoz a potom uz len take jak odvoz hnoja od krav a nejaka doprava co treba ziadna orba atd.

Příspěvekod Ondřej Novák » 27 pro 2012 13:36

Kdyby byl MF o tolik lepší oproti konkurenci, tak by ostatní měli nulové prodeje a to co ti navykládá dealer je potřeba brát vždy s velkou rezervou (ti co jen pomlouvají ostatní značky o nich většinou nic neví), nadruhou stranu by asi byl debil kdyby řekl MF je fajn, ale jdi si koupit Case :lol:
Je potřeba obětovat jeden nebo dva dny a objet majitele traktorů a poinformovat se u nich a nejlepší je zeptat se přímo zaměstnance, kterej s tím jezdí, ten ti řekne na rovinu jak se věci mají. Majitel většinou nerad přizná že vybral špatně. Další vodítkomůže být pokud koukneš po dvoře a je tam novější třeba JD než ten MF, tohle vypovídá o kvalitě samotných traktorů a taky o spokojenosti s případným servisem...
Když osladit, tak Crystalem...

Zpět na Všeobecná diskuze