Pásove traktory
• Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
Pásove traktory
Co řikate na pasove traktory a jejich využití na českych polích . Je to dobra volba koupit si tento traktor?
Nevím jestli by se u nás pasový uplatnil. Aby na jaře zasel a na léto šel do kolně a na podzim buď do oreb nebo na setí ozimů. To bych radši volil nějaký silnější traktor JD, NH, Fendt a využil bych je i na dopravu protože pásák má na cestě velké opotřebení
Řekl sem do žní, je po žních. Zítra s ním jedu naposled.
- Vojtěch Rada
-
Quatrack vypadá jako pásovej traktor, ale není. Je to sice velice pro oko hezký stroj, ale jeho vlastnosti neopovídají ani kráse, ceně a ani velikosti.
Za pásového traktora lze považovat pouze Challenger. Co se týče užití pásového traktoru v našich podmínkách, tak jelikož je to výjmečný stroj, tak potřebuje také výjmečné zacházení. To znamen, že potřeba vyřešit otázku dovozu nafty, přejezdu z pole na pole, 24hodinové pracovní směny atd. Po té si nikdo nic jiného než pásový traktor nekoupí. Pokud někdo namítá, že nelze použít v dopravě-ano, nelze. Ale zkuste si jezdit po silnici například z John Deere 8400. Po prvním dnu vám bude špatně, druhej den si vyskáčete žaludek a třetí den dáte výpověď. To pouze pohodlí, ale opotřebení pneumatik je taky katastrofální, pokud si koupíte druhé disky, tak se vám to opět promítne v nákladem a celé ekonomice.
Za pásového traktora lze považovat pouze Challenger. Co se týče užití pásového traktoru v našich podmínkách, tak jelikož je to výjmečný stroj, tak potřebuje také výjmečné zacházení. To znamen, že potřeba vyřešit otázku dovozu nafty, přejezdu z pole na pole, 24hodinové pracovní směny atd. Po té si nikdo nic jiného než pásový traktor nekoupí. Pokud někdo namítá, že nelze použít v dopravě-ano, nelze. Ale zkuste si jezdit po silnici například z John Deere 8400. Po prvním dnu vám bude špatně, druhej den si vyskáčete žaludek a třetí den dáte výpověď. To pouze pohodlí, ale opotřebení pneumatik je taky katastrofální, pokud si koupíte druhé disky, tak se vám to opět promítne v nákladem a celé ekonomice.
- Kuba Medera
-
Quadtrac není zas tak špatný traktor,jediné co nemaj u Case IH dořešeny je pásovej podvozek,ale co se týče kopírování terénu je Quadtrac lepší než Callenger,to sjíždění pásů by mělo být logicky menší než u Catu,nevím jak je možné,že se u Quadtracu tak rychle sjíždí,asi to bude kvalitou,fakt nevím
- Vojtěch Rada
-
Bohužel má Qutrack spatně řešený celý podvozek, opdružení atd. I ta myšlenka čtyř pásů je sice hezká ale neúčinná. Pásový JD9520T je otázka. Do Evropy ti ho nikdo jen tak nedoveze, vůbec už ne do ČR. Otázka je taky u prodejnosti, která není známá. Byl jsem v Americe a ani tam pásového JD vůbec nepropagovali, neměli ho ani na předváděčkách. Proč? Dle mého názoru se jim tento tah nepovedl, proto jdou do ústraní.
- Vojtěch Rada
-
Ano, mozná jsem zainteresovaný. Moje fylozofie zní Challenger do těžkých prací, na lehké práce a dopravu jedině Fastac
- Kuba Medera
-
na velký pole je dost dobrej ,mně se taky líbí,ale s tím využitím u nás si nejsem jist,jsou družstva s velkýma výměrama,ale taky s přejezdama a to pásáků nedělá dobře
- Vojtěch Rada
-
nedělá, ale pokud pojedu z pole na pole, naftu mi dovezou, tak přejezdy taky nebudu mít. A jednou za čas ty přejezdy vydrží. Je to o tom vymyslet celé řízení podniku, jinak bude pásák špatnej.
- Kuba Medera
-
to je fakt,myslíš,že kdyby u Case IH vyřešili ten podvozek,že by to byl dobrej pásák,a co opotřebení je u Case Ih menší než u Challengeru nebo ne? 

- Vojtěch Rada
-
Nevím. Nevymýšlím pro Case. Pro mě je pravou amerikou Challenger. I s toho důvodu, že jedna z verzí jak byl založe Caterpillar, je že ho založil čech Karel Pilař, proto název Caterpillar. A celý Caterpillar začínal na výrobě traktorů, až potom stavební stroje. Nejsem si jistý, ale mám pocit, že u Qutracku nejsou vůbec odpružené nápravy?
- Vojtěch Rada
-
Zdravím. Rozjíždím pátrací relaci po všech pásových traktorech. Jde mi hlavně o starší Challengery a navazující na to Classy? Víte o nich nekde? Dík.
Já měl možnost nějaký ten pátek osedlat pásový traktor CHALLENGER 300 koní. Zkončil jsem v loni a jezdil jsem s ním asi rok. Bylo to v Holici v čechách. Jezdily jsme s ním 4 z moravy. Vždy turnusově po 14 dnech jsme se střídaly takže mašina jela 24 hodin deně, 7 dní v týdnu. Já jezdil vždy moční a kolega dení od 6 do 18 hod. A musím říct že moje pocity s téhle mašiny jsou nepopsatelné, to si člověk opravdun připadá jako KING.
Tahali jsme za ním Horsche 6m s aktivní přípravou, köckerling, ......
Byla to fantazie, vždy když jseme v šest večer udělali údržbu, natankovli plnou, kolem půl desáté jsem rožínal vánoční stromeček no prostě pastva pro oči, v kabině jsme měli televizi, navádění GPS. Chvílema jsem si tam připadal zbytečnej. Kolikrát se stalo že okolo cest zastavovali auta a fotily si mě. Po těch 12 hodinách jsem vystupoval z kabiny odpočatý a těšil se na další šichtu.
Moje odpověď pro Vojtěcha Radu, kde je starší CHALLENGER zní 2 roky stará mašina stojí Ve firmě Solvit v Holici u Pardubic.
Tahali jsme za ním Horsche 6m s aktivní přípravou, köckerling, ......
Byla to fantazie, vždy když jseme v šest večer udělali údržbu, natankovli plnou, kolem půl desáté jsem rožínal vánoční stromeček no prostě pastva pro oči, v kabině jsme měli televizi, navádění GPS. Chvílema jsem si tam připadal zbytečnej. Kolikrát se stalo že okolo cest zastavovali auta a fotily si mě. Po těch 12 hodinách jsem vystupoval z kabiny odpočatý a těšil se na další šichtu.
Moje odpověď pro Vojtěcha Radu, kde je starší CHALLENGER zní 2 roky stará mašina stojí Ve firmě Solvit v Holici u Pardubic.
• Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3