Krokodýl
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
- lexion 540C
Re: Krokodýl
Minulý týden jsem si koupil JD 4055, r.v. 92, najeto 7.900 Mth a docela mě to mile překvapilo
Tak to ti gratulujem , spokojný?
zisťoval si dostupnosť ND? Predpokladám, že si ho doviezol zo zahraničia, lebo s takým množstvom Mth je nereálne nájsť niečo u nás.
Na akú výmeru ho budeš použivať a čo plánuješ s nim ťahať.
Je kopec 6x00 na predaj ale 4x55 je legenda - to by som bral hneď
zisťoval si dostupnosť ND? Predpokladám, že si ho doviezol zo zahraničia, lebo s takým množstvom Mth je nereálne nájsť niečo u nás.
Na akú výmeru ho budeš použivať a čo plánuješ s nim ťahať.
Je kopec 6x00 na predaj ale 4x55 je legenda - to by som bral hneď
Mě by se taky líbila 4755-4955, takže prosím znalých aby mi řekli, je-li to možné, kde všude to má, či nemá řídící jednotky. Tak jako kolega mám 16145, takže ty kvalty fakt chybí. Mě osobně se tato řada s tou divnou kabinou fakt líbí. Chtěl bych ideálně tu 4755 a k ní nějakou 4055, nebo znáte ještě nějaký menší, rozměrů a výkonu 7745? Mě napadá 2755, to by bylo celkem fajn. Ale kde na to vzít a nekrást. Jinak ze které země doporučíte dovoz? SRN, v Polsku je jich taky zepár vidět.
Jak je to se servisovatelností těchto strojů? Jdou sehnat náhradní díly?
Jak je to se servisovatelností těchto strojů? Jdou sehnat náhradní díly?
Když něco nejde vem kladivo,
když to pořád nejde, vem větší kladivo
a když to ani pak nejde, přečti si návod.
- Pavel Fiala
Na řadě 55 je pouze řídící jednotka pro zadní tříbodový závěs. Vše ostatní je mechanika, včetně ovládání powershiftové, planetové převodovky. Ta když se vysype tak oprava není ani jednoduchá a ani laciná. Ty malé traktory řady 50 z Mannheimu se do ČR nikdy nevozily, takže problém nejen přihlášení, ale i opravy díly atd.. Osobně bych se spíš poohlédl po řadě 6000 tedy od roku 1995 a mladší, ty známe díly a další věci nejsou problém.
Ale tam už bude problém s tím, že je to samá elektronika, nebo se pletu? Jinak by se mi líbila řada 6x10 7x10 8x10m hlavně kvůli odpružené nápravě, ale jinak jsem zastáncem mechaniky. Já jsem si myslel, že s přihlášením problém nebude, protože když to má EU techničák (značku s modrým pruhem), tak to u nás přihlásím v pohodě, to je ovšem zklamání.
Když něco nejde vem kladivo,
• Stránka 2 z 2 • 1, 2