john deere 6020
• Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
- Traktrorfanatik
John Deere
Díky za další příspěvek. Kde to je u vás ? Tady u nás na Nymbursku jich jezdá také hodně, hlavně osmitisícovky. A to hlavně ty menší. JD 8100, 8110 a 8120. Zvláště ty 8120 je radost pozorovat, ten motor je neuvěřitelně čilý. I když, takové Jumbo 6600 plné vojtěšky když ho má roztáhnout na křižovatce už také cejtí. Bez odpruženého předku je to velký rozdíl v kabině, mnohem víc traktor skáče. Nemyslím si, že by to byl nejvhodnější traktor do dopravy a prací s vývodovým hřídelem. Něco jiného je 8030 s AutoPowrem a plynulou jízdou bez řazení. Také jmen. ot. vývodového hřídele jsou u této nové řady posunuty níž než u 8020, takže není nutné točit tolik.
Nevíte někdo něco o traktorech 8030 ? Já tady pořád chodím k Pekassu a stále se tady neobjevují. Prodávají se stále JD 8020. U těch 8120 se mi nelíbí ty malé pneumatiky, 8320 a větší se již dodávají na pneumatikách až pod ráfek. Jeden z nich tady také stojí, a má Pirelli TM 800 650/85R38 a to je pak opravdu něco.
6 M Terrano není zas až tak moc. Protože 6 m Farmet Hurikán má podstatně větší hmotnost i tažný odpor (ale práci odvede dobrou). A utáhne ho Magnum 7140. U mně na chajdě utáhne 8,1 m Phantoma Magnum 7250 Pro (274 k) při prvních podmítkách. Pro prohlubování kolem 20 cm už je potřeba MX 285. A jaké ty John Deery jezdí u vás ?
Nevíte někdo něco o traktorech 8030 ? Já tady pořád chodím k Pekassu a stále se tady neobjevují. Prodávají se stále JD 8020. U těch 8120 se mi nelíbí ty malé pneumatiky, 8320 a větší se již dodávají na pneumatikách až pod ráfek. Jeden z nich tady také stojí, a má Pirelli TM 800 650/85R38 a to je pak opravdu něco.
6 M Terrano není zas až tak moc. Protože 6 m Farmet Hurikán má podstatně větší hmotnost i tažný odpor (ale práci odvede dobrou). A utáhne ho Magnum 7140. U mně na chajdě utáhne 8,1 m Phantoma Magnum 7250 Pro (274 k) při prvních podmítkách. Pro prohlubování kolem 20 cm už je potřeba MX 285. A jaké ty John Deery jezdí u vás ?
Petr
- přezrálej meloun
-
6920 S,6620,6420,6910,6610,6320,7810,8210,8100,7820.... a tak bych moh pokračovat dál.celkem tak 15 možná že už víc.
- PISKUNK563
My máme /V PODNIKU) 6310se,2x 6920s, 7430, 6920, 7820, 7920, 8330, 6320 se, 8100, 8410. 8100 ten už jen šlape na jámě, když je nejhůř, zapřáhne terrano fg.6. Asi se místo něj koupí jiný jd ( možná 8130 nevím). 8300, na toho bych zapomněl 

Modrý Zetor 6711, John Deere 8330 a Case mx 310
Re: john deere 6020
14 měsíců jsem jezdil s JD6420se k mé naprosté spokjenosti,byl(je)to dobrej traktor teď mám 6430premium a to je úplně jiný kafe.
- lukasbranka1
-
jezdim 6420premium a uplna spokojenost zatim nema jediny problem jo prevodovku ma putoqvard+ s eko siftem
mate nějdo zkušenosti s modelem 6520???Někde sem četl že se dá sehnat za 1150tis,co je na tom pravdy???
Bobeš píše:mate nějdo zkušenosti s modelem 6520???Někde sem četl že se dá sehnat za 1150tis,co je na tom pravdy???
Za tú cenu nájdeš v Nemecku alebo Francúzsku od 6920S po 6420. Stačí si len vybrať.
- lukasbranka1
-
je to jeden s nejspolehlivejsich traktoru od JD je to prvni 6 valec nejakych 115 koni klasicke rotacni cerpadlo a bez interkuleru v podsate stejny vykon jako 6420ale to je 4 valec naslapany na maximum
6520 ma ale vetsi kroutak vic uzvedne ani ne tak ze ma silnejsi hydruliku ale je delsi a tezsi
osobne bych se dival po necem silnejsim a pokud staci tech 110koni tak ber radeji 4 valec urcite min sezere a pri stejnem vykonu
klidne se ptej rad odpovim
6520 ma ale vetsi kroutak vic uzvedne ani ne tak ze ma silnejsi hydruliku ale je delsi a tezsi
osobne bych se dival po necem silnejsim a pokud staci tech 110koni tak ber radeji 4 valec urcite min sezere a pri stejnem vykonu
klidne se ptej rad odpovim
Ale zas vyplatí se to na úkor krouťáku?lukasbranka1 píše:...pokud staci tech 110koni tak ber radeji 4 valec urcite min sezere a pri stejnem vykonu...
- lukasbranka1
-
cena bude podobna nemela by se moc lisit protoze jde o stejny vykon a co se tyce toho kroutaku muj pocit byl ze ten 4 valec sel o hodne lip za plynem nez 6 valec aple pozor porovnavam 6420 a 6520 jde o to ze 6420 je 16 ventil comonreil s chladicem vzduchu a 6520 je klasicke cerpadlo sice rizeno elektronicky bez chladice vzduchu
a jeste aby to nebylo tak jednoduche jsou dve zakladni vybavy SE a premio vsechny SE maji 2 ventily na valec a premia 4 ventily na valec a tohle je dost poznat jak na spotrebe tak na vykonu ono pise se porat stejny vykon + - ale v praxi to poznat je
hlavni je na co je ten traktor planovany 4 valec je kratsi a lepe se s nim manevruje je lehci
pro 6 valec je vetsi ktoutak ale u 6520 jsem ho nikterak nepocitil je delsi vychazi vetsi uvrat v pripade nesene ho naradi ma + neni ho treba tolik dotezovet i kdys ma ram to znamena ze se tam da povesit fakt hodne a v pripade i doplnit celni hydrauliku a do ni povesit ja jsem na 6420 v celni hydraulice 1,2T melo to vyhodu protoze se to zavazi dalo jednoduse sundat
ale 6 valce konci 6920 a tam uz je obrovsky skok jak ve vykonu tak kroutaku 6920ma 165 koni nevim to presne ale uz je to comonrail 4 ventilova technika atd .
ono 4 valec je 4,5l a konci 120koni 6 valec je 6,8 a konci nekde 200koni u 20rady
a jeste aby to nebylo tak jednoduche jsou dve zakladni vybavy SE a premio vsechny SE maji 2 ventily na valec a premia 4 ventily na valec a tohle je dost poznat jak na spotrebe tak na vykonu ono pise se porat stejny vykon + - ale v praxi to poznat je
hlavni je na co je ten traktor planovany 4 valec je kratsi a lepe se s nim manevruje je lehci
pro 6 valec je vetsi ktoutak ale u 6520 jsem ho nikterak nepocitil je delsi vychazi vetsi uvrat v pripade nesene ho naradi ma + neni ho treba tolik dotezovet i kdys ma ram to znamena ze se tam da povesit fakt hodne a v pripade i doplnit celni hydrauliku a do ni povesit ja jsem na 6420 v celni hydraulice 1,2T melo to vyhodu protoze se to zavazi dalo jednoduse sundat
ale 6 valce konci 6920 a tam uz je obrovsky skok jak ve vykonu tak kroutaku 6920ma 165 koni nevim to presne ale uz je to comonrail 4 ventilova technika atd .
ono 4 valec je 4,5l a konci 120koni 6 valec je 6,8 a konci nekde 200koni u 20rady
- lukasbranka1
-
urcite ja jezdil tohle http://www.farmweb.cz/index.php?page=vi ... y&gal=6628
v predu mam 1,2 t vleze tam 1300l hnojivajsou to 2 velke vaky a 6krat 75l osiva odhadem kolem 4,5t celkem
no a stejne vazi prazdna 4m kombinace kuhn hr +venta a tu kamos taha 6920
dalsi kamos jezdil stareho fenda 110koni a tahal 3M kombinaci kuhn brany +pneusej a vozil celni nakladac kvuli vahy jinak v pohode
3m kombinaci by mel 6420 vzit v pohode akorat bude treba dovazit v predu ale to az podle toho jak se to projevi v reale ja jsem spis pro celni hydrauliku k vuli pohodli a manipulaci protoze kdys neni potreba proc vozit zavazi
je jeste jedna moznost existuje varianta 6420 S ten traktor ma pri pouziti vyvodaku 125koni ale bez vyvodaku je to normalni 6420 finta je v tom ze nestaci jen zapnout vyvodak abych mel vesti vykon musi byt zatizeny jinak se navyseni nedostavi
dalsi vec pokud chces traktor pouzivat v seci kombinaci tak chtej ve vybave HMS to je souvratovy system protoze u kombimace vychazi hodne kratky kardan a kdys zvednes tak zacne klepat a but ho budes porat rucne vypinat nebo koupis homokinetak ale ten to vyresi jen bekdy a nebo pouzijes HMS do nej si nahrajes poradi jak zapnout a vypnout a pak jen mackas sekvenci 1 nabo 2 a traktor uz kardan zapina sam zveda ramena atd . jde tam nahrat vse co je ovladano elektricky
na te galerce mas porovnani je tam jeste 6530 ten mi pripravoval je dost delsi
v predu mam 1,2 t vleze tam 1300l hnojivajsou to 2 velke vaky a 6krat 75l osiva odhadem kolem 4,5t celkem
no a stejne vazi prazdna 4m kombinace kuhn hr +venta a tu kamos taha 6920
dalsi kamos jezdil stareho fenda 110koni a tahal 3M kombinaci kuhn brany +pneusej a vozil celni nakladac kvuli vahy jinak v pohode
3m kombinaci by mel 6420 vzit v pohode akorat bude treba dovazit v predu ale to az podle toho jak se to projevi v reale ja jsem spis pro celni hydrauliku k vuli pohodli a manipulaci protoze kdys neni potreba proc vozit zavazi
je jeste jedna moznost existuje varianta 6420 S ten traktor ma pri pouziti vyvodaku 125koni ale bez vyvodaku je to normalni 6420 finta je v tom ze nestaci jen zapnout vyvodak abych mel vesti vykon musi byt zatizeny jinak se navyseni nedostavi
dalsi vec pokud chces traktor pouzivat v seci kombinaci tak chtej ve vybave HMS to je souvratovy system protoze u kombimace vychazi hodne kratky kardan a kdys zvednes tak zacne klepat a but ho budes porat rucne vypinat nebo koupis homokinetak ale ten to vyresi jen bekdy a nebo pouzijes HMS do nej si nahrajes poradi jak zapnout a vypnout a pak jen mackas sekvenci 1 nabo 2 a traktor uz kardan zapina sam zveda ramena atd . jde tam nahrat vse co je ovladano elektricky
na te galerce mas porovnani je tam jeste 6530 ten mi pripravoval je dost delsi
- lukasbranka1
-
nejvice se pouziva autoqvart plus to je skupinova prevodovka 6 kvaltu a v kazdem 4 pod zatizenim u tech silnejsich 6 valcu je jen 5 kvalt to auto znamena ze ty rychlosti pod zatizenim si umi traktor radit sam podle zatizeni a to si jde plynule nastavit pri jakych otackach bude radit samozdrejme nejde nastavit uplnne nesmysly ale treba pri doprave je to skvela vec pouzival jsem to treba i v branach podmitce a tak samozdrejme to jde vypnout a radit pod zatizenim rucne
pak je poverqvart je to skoro totez ale neumi radit sama vse se musi rucne 6 kvaltu a v kazem 4 pod zatizenim zustava
jo u obou prevodovek je soft sift to je system ktery pri razeni rychlosti tech normalne se spojkou sam prispusobuje podle potreby zatizeni a nevim jeste ceho rychlost pod zatizenim takze kdys zrychluji a mam D4 aradi E tak traktor sam vybere treba 2 zajezi ma podminkach a dolu je to stejne proste neni treba behem razeni jeste rychle odcvakat rychlosti pod zatizenim udela to sam
dalsi moznost je autopover to je plynula prevodovka ta ma jojstik a jede od 0 do 40 u tehle prevodovky uz byva i v elektrice hydraulika to znamena casy a prutoky protoze ovladani prevodovky je primo na operce sedacky jako u velkych 7 8 uplne totez
jenze tuto prevodovku jsem u 6020 rady na vlastni oci jeste nevidel je dost draha a sla jen do 6320 6420 coz jsou prvi comonrayly jezdil jsem s ni jen 7920 8430 a tak ted mame pro zakaznika 6430 v autopovru uplne ze vsim co do ni jde dat fakt super ale ten ji chtel a ma penize vetsinou se setri jak se da
a jeste u vybavy SE coz je ocesna verze rike se ekonomicka bava jen 4 kvalt 4 pod zatizeni jsou u vsech a reverzor ma lankem ne elektricky pak jsou nejake jeste jednodussi prevodovky ale ty myslim u 20 rady ani nebyly
pak je poverqvart je to skoro totez ale neumi radit sama vse se musi rucne 6 kvaltu a v kazem 4 pod zatizenim zustava
jo u obou prevodovek je soft sift to je system ktery pri razeni rychlosti tech normalne se spojkou sam prispusobuje podle potreby zatizeni a nevim jeste ceho rychlost pod zatizenim takze kdys zrychluji a mam D4 aradi E tak traktor sam vybere treba 2 zajezi ma podminkach a dolu je to stejne proste neni treba behem razeni jeste rychle odcvakat rychlosti pod zatizenim udela to sam
dalsi moznost je autopover to je plynula prevodovka ta ma jojstik a jede od 0 do 40 u tehle prevodovky uz byva i v elektrice hydraulika to znamena casy a prutoky protoze ovladani prevodovky je primo na operce sedacky jako u velkych 7 8 uplne totez
jenze tuto prevodovku jsem u 6020 rady na vlastni oci jeste nevidel je dost draha a sla jen do 6320 6420 coz jsou prvi comonrayly jezdil jsem s ni jen 7920 8430 a tak ted mame pro zakaznika 6430 v autopovru uplne ze vsim co do ni jde dat fakt super ale ten ji chtel a ma penize vetsinou se setri jak se da
a jeste u vybavy SE coz je ocesna verze rike se ekonomicka bava jen 4 kvalt 4 pod zatizeni jsou u vsech a reverzor ma lankem ne elektricky pak jsou nejake jeste jednodussi prevodovky ale ty myslim u 20 rady ani nebyly
- lukasbranka1
-
dneska uz 6420 6320 nejde koupit uz jen 6430 6330 atd. ale sveho casu 6420 celkem dobre vybavena 1,5mil pocitam ze 30 rada bude mit podobnou cenu muzu zjistit presnou cenu ale toto je jen orientacni presnou cenu ti rekne prodejce ale u konkretniho kusu ktery je vyrobeny a nekde stoji a nebo podle toho co si vyberes vim jen ze pred koncem lonskeho roku jsme prodavali 6430 s plynulou prevodovkou el hydraulikou odpruzenou napravou automtickou klimou a snad uplne se vsim co tam slo nemel jen xenonove svetla a stal cca 1,9mil tohle vidim jako max cena
Zdarec, nemáte někdo zkušenost se skrípáním čelního okna u těchto traktorů? Čas od času jedu s 6820 a té už od doby co se koupila (tuším rok 03) vcelku vytrvale a nepříjemně skřípe okno. Servisáci vždycky přijeli a dotáhli ale už po půl dni ježdění začne skřípat zase. I se snad jednou kompletně předělávalo uchycení a těsnění ale opět to vydrželo jen chvíli. Takže pokud ste se s tím někdo setkal a nějak to vyřešil budu rád za typy 

- žluťas
Nevíte, prosím vás, někdo jestli se traktory JD v řadě 6020 vyráběly i s "VARIO" převodovkou?
- Frantík SK
ano, su to modely oznacene ako AutoPowr.
Byť poľnohospodárom nie je povolanie, ale poslanie.
Pánové, nevíte náhodou jestli je možné získat návod pro tento traktor s převodovkou Autopower ?
Ja mam sice autoquad ale v navodu mam i ovladani autopowru.
Take ho mivaji servisaci na CD
Take ho mivaji servisaci na CD
- lukasbranka1
-
ziskat navod neni žadny problem navod je totiž jako nahradni dil stejně jako katalog (cenu tušim kolem 2000kč )objednava se podle typu a vyrobniho čisla pokud sksistuje ten spravny katalog nahradnich dilu tak v něm je i objednaci čislo toho navodu ale nejlip maš zajit za svym prodejcem at ti ho objedna on už bude vědět co na to potřebuje za informace ( totiš navody eksistujou va všech jazicich kam se ten dany stroj vyvaži )
no a servisaci je maji všechny v počitači od všech JD co jsou na světě ad nepřehanim jsou v evropě zatim jsem ho vžycky našel (taky jsem nahledal kombajn na bavlnu nebo cukrovou třtinu ale katalog od kombajnu na cukrovou třtinu jsem už omylem otevřel proto vim že ho mam)sice nevim k čemu ale proto si myslim že všichni maji všechny navody a nevznika problem že někomu něco chybi
no a servisaci je maji všechny v počitači od všech JD co jsou na světě ad nepřehanim jsou v evropě zatim jsem ho vžycky našel (taky jsem nahledal kombajn na bavlnu nebo cukrovou třtinu ale katalog od kombajnu na cukrovou třtinu jsem už omylem otevřel proto vim že ho mam)sice nevim k čemu ale proto si myslim že všichni maji všechny navody a nevznika problem že někomu něco chybi
Ahoj, prosím Vás čeká mě výměna všech náplní u traktoru JD 6920 AutoQuad, r.v. 2006. 2980 mth. Jsem velmi nespokojený s místním servisem. Tak bysme to chtěli udělat doma sami. Je to nějak zvlášť složitý? Nebo si na něco dát pozor. Díky za veškeré info. Lukáš
- lukasbranka1
-
podle mě žada věda nejvědši problem muže nastat s filtrem převodovky občas se stane že se strhne ten čtařhran ( konči čislam 625) pak nezbyde než jakymkoli spusobem ho zničit prostě sundat (je to nad hlavou a plne oleje fakt paradni prace )všechny kumičky před namontovanim namastit olejem na ostatni filtry se použiva pasek na filtry
předni napravu zvedneš na zvedaku aby se dalo točit s kolama (jinak to nejde předni nahon se proudem vypina )
na motoru nic zvlastniho
paliva pozor at mas ty spravne nejlip se podivat na ty stare a podle jejich čisel vzit nove povoliš ten dajonetovy kroužek pak je vyměniš potom zapneš kliček ale nestartuj el podavaci čerpadlo to ovzdušni cca 10min je to slyšet jak se zaplni změni to zvuk
vypouštěni převodovky nic zvaštniho je mit dost velkou nadobu aby to do ni vešlo ( pokud maš spodni zavěs tak ho musiš sundat je pod nim jeden vypuštak pokud maš hak ta se k němu nedostaneš hak se nasundava )
všcho by nělo byt v navodu klidně se ptej
předni napravu zvedneš na zvedaku aby se dalo točit s kolama (jinak to nejde předni nahon se proudem vypina )
na motoru nic zvlastniho
paliva pozor at mas ty spravne nejlip se podivat na ty stare a podle jejich čisel vzit nove povoliš ten dajonetovy kroužek pak je vyměniš potom zapneš kliček ale nestartuj el podavaci čerpadlo to ovzdušni cca 10min je to slyšet jak se zaplni změni to zvuk
vypouštěni převodovky nic zvaštniho je mit dost velkou nadobu aby to do ni vešlo ( pokud maš spodni zavěs tak ho musiš sundat je pod nim jeden vypuštak pokud maš hak ta se k němu nedostaneš hak se nasundava )
všcho by nělo byt v navodu klidně se ptej
Díky moc za veškeré info. Teď ještě sehnat filry a jdeme do toho. Náhodou nevíš, kde by se daly sehnat?
Ja filtry kupuju podle nalady normalne u pekassu nebo u agrozetu. Nikdy sem se nesetkal ze by mi je nechteli nechat. Taky se v inzercich casto nabizeji jine firmy zabyvající se filtrama. Zkus zasurfovat treba najdes neco v okoli.
Ne, že by je nechtěli nechat, ale prostě tam nechci. Je tady pár sporů, které tady raději nebubu rozebírat. Ale dík
- lukasbranka1
-
klidně si udělej vylet do opavy pokud nechceš tak jsme schopni ti je i poslat ale tyto věci ja neřešim nejlip zavolat přimo na servis šefovi a domluvit se
jedine co se tyče filtu bacha na palivo origoš hruby filtr (ten se sklem dole)je na 30 mikronu a jemny na 2 mikrony toto musiš dodržet jinak hrozi havarie na reilu nezaleži na tom kdo je vyrobi a jakou barvu maji my mame jen origoš
oleje do předni napravy spirax
motor plus 50 pokud chceš dat jiny at splnuje specifikace ne jen hustotu
převodovka hy gard
předni koncaky extrem gard
běžně u nas berou všechen material na udržby a dělaji si je sami (dneska šetři každy )hlavně ti kteři už vypadli ze zaruk
jedine co se tyče filtu bacha na palivo origoš hruby filtr (ten se sklem dole)je na 30 mikronu a jemny na 2 mikrony toto musiš dodržet jinak hrozi havarie na reilu nezaleži na tom kdo je vyrobi a jakou barvu maji my mame jen origoš
oleje do předni napravy spirax
motor plus 50 pokud chceš dat jiny at splnuje specifikace ne jen hustotu
převodovka hy gard
předni koncaky extrem gard
běžně u nas berou všechen material na udržby a dělaji si je sami (dneska šetři každy )hlavně ti kteři už vypadli ze zaruk
• Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3