ukt john deere
• Stránka 1 z 1
Re: ukt john deere
pro kapr zdravim te ja jsem se setkal prozatim jen s jednym ukt john deere 6110 nebo 6210 ted ti presne nevim ale vim ze to ma 80 koni a jezdi u lesostaveb na nydku u jablunkova a strojnik je muj spoluzak a neda ho z ruky,co rict...vyborne zimni starty,spolehlivy co se tyka vsech ustroji,zetory jsou zdaleka pozadu co se tyka sily,predni vysoky rampovac ...parada,trebonsky navijak taky dobra volba taha jak cert,no videl jsem uz taky ze delali opravu kardanu ale to je tak asi vse z oprav, jezdi denne a nic mu nedaruje vsak vis jak to chodi kdyz stroj neni tvuj tak mu das co proto ale ti rikam vsichni bychom ho brali vsemi deseti. a to uz jsem v lese od 93 roku a uz jsem neco videl,dobry stroj to je. franta
- lukasbranka1
-
ten s nydku znam pak mi jezdi jeste 6100 a neda na nej dopustit 6220 a jeste 6430 ten ale neni primo UKT ale je s frezou na parezy ten dostava nejvic do trika
co se tyce spolehlivosti tak neni co resit
nejvetsi (zavady) propichly chladic propichla nadrz rozbite okno pad stromu na traktor a podobne nastesti k defektum mas nikdo nevola
pak jeste u velkych udrzeb je treba sundavat to krytovani zespod traktoru takze to co by slo udelat nekde na dvore se dela u nas na dilne ty plechy zespod jsou obycejne desne pokrivene tak radeji sundavame cely dil komplet ale bez kanaloveho zvedaku by to neslo to je ale u vsech UKT stejne
co se tyce spolehlivosti tak neni co resit
nejvetsi (zavady) propichly chladic propichla nadrz rozbite okno pad stromu na traktor a podobne nastesti k defektum mas nikdo nevola
pak jeste u velkych udrzeb je treba sundavat to krytovani zespod traktoru takze to co by slo udelat nekde na dvore se dela u nas na dilne ty plechy zespod jsou obycejne desne pokrivene tak radeji sundavame cely dil komplet ale bez kanaloveho zvedaku by to neslo to je ale u vsech UKT stejne
Ahoj a nemáte nějaké fotky těch UKT JD?
Já mám 6120SE s třeboňskou nástavbou a taky naprostá spokojenost.
Já mám 6120SE s třeboňskou nástavbou a taky naprostá spokojenost.
Je pravda, že v lese se nejvíc prověří kvalita strojů, mi dělali v lese od 92 do 04 a měli jsme ne UKT, ale naviják v ramenech na 7045 a prividělávali si v okolí při zemědělství, největší slabost byla uchycení ramen na diferáku, kde jsme museli dát se shora pásoviny a celé to vyztužit jelikož se nám pořád zatrhávaly šrouby. ale jinak makal taky dobře, jeden tam jezdil s JD 6100 ukt a co on dokázal bylo neuvěřitelný, na mokrém terénu neměl šanci ani LKT 81. V tu dobu tam měl natočeno kolem 5000 mt a neměl na tom jedinou vážnou opravu a hlavně o spojce ani nevěděl že ji má. Supr stroje a vždy mě pobaví když někdo napíše, že JD jsou takový železáci. No právě proto že to jsou jediné traktory v dnešní době, kde se nešetří železem a pak to v praxi taky vypadá. Když traktor do těžkých podmínek tak jedině JD a celorám.
JD 5080 s navijákem Igland 55 H celkem dobrá kombinace,tahám 3-4 kubíky celkem v pohodě, kopec nekopec.Předtím jsem měl Zetora a ten se stavěl s polovičkou.JD já přirovnávám k Zetoru 50 Super -poctivej kus železa.
bob píše:JD 5080 s navijákem Igland 55 H celkem dobrá kombinace,tahám 3-4 kubíky celkem v pohodě, kopec nekopec.Předtím jsem měl Zetora a ten se stavěl s polovičkou.JD já přirovnávám k Zetoru 50 Super -poctivej kus železa.
Bych řekl, že obecně Deere jsou kusy železa, když se dnes podíváš na většinu traktorů tak každý se snaží udělat pěkný desing, vše aby dobře vypadalo, ale aby se zaměřili na životnost to dnes moc nikdo nedomýšlí, protože se už traktory nedělají na celej život, ale jako spotřební zboží. Já říkám taky, traktor který výdrží v lese a nerozláme se tak to už je slušnej stroj, at si říká kdo chce co chce celorám je celorám a ty traktory jsou i s tím rámem lehké, ale snesou velké zatížení, které unesou bez problémů, tak at ti slouží já jezdím s 5820 + čelák v práci, je to supr stroj do čelního nakladače, a tahám s tím 3 radličný otočný Lemken, který utáhne rychlostí 7 km/h do hloubky 35 cm a středně těžká půda,
servisák z JD mi říkal že do lesa řada 5 není moc dobrá že každý šetří místo toho aby radši koupil robustnější 6 ,říkám to jenom proto že na jednom 5x20 se polámala náprava a na dalším odešly reduktory na přední nápravě ještě v záruce oba traktory jezdily vlese.
premo píše:servisák z JD mi říkal že do lesa řada 5 není moc dobrá že každý šetří místo toho aby radši koupil robustnější 6 ,říkám to jenom proto že na jednom 5x20 se polámala náprava a na dalším odešly reduktory na přední nápravě ještě v záruce oba traktory jezdily vlese.
To máš pravdu tady se šetří zbytečně, jelikož každý si myslí že JD 5020 jsou na vše ale mají jako vše své limity, problém u JD 5 rady je ta náprava že není jeho ale Carrao i když má větší nosnost než Zetor Proxima. Ale když jsem viděl že na nich mají vysoké rampovače, jezdí po předních kolách tak se divím že odchází jen přední nápravy:). je pravda že kdyby si koupili třeba 6230 95k, tak mají o kus železa masivnější traktor a není žádný problém, ale je o nějakých 200 tis dražší a to je pro někoho hodně ale dnes málokdo srovnává užitnou hodnotu co za ty peníze dostane. Já mám 6430 st roztaženou na 2,4 m a ten na svahu vydrží to co Horalsystémy. Pneu 380/85R24 vzadu 460/85R38. a jsou supr pěkně tlumí díry a TLS jen pochválit protože žehlí veškeré nerovnosti.
premo píše:servisák z JD mi říkal že do lesa řada 5 není moc dobrá že každý šetří místo toho aby radši koupil robustnější 6 ,říkám to jenom proto že na jednom 5x20 se polámala náprava a na dalším odešly reduktory na přední nápravě ještě v záruce oba traktory jezdily vlese.
Já ho nemám na denní práci v lese,ale na ůdržbu 26 ha lesa plus cca 20 ha zemědělské půdy,takže mi plně postačuje.Používám ho na všechny práce, takže jsem chtěl menší traktor .V pohodě zvládá obracák pluh 4*35 v kopcovitém terénu.
Je na každém,aby si zvážil jak velký a silný stroj využije .
bob píše:premo píše:servisák z JD mi říkal že do lesa řada 5 není moc dobrá že každý šetří místo toho aby radši koupil robustnější 6 ,říkám to jenom proto že na jednom 5x20 se polámala náprava a na dalším odešly reduktory na přední nápravě ještě v záruce oba traktory jezdily vlese.
Já ho nemám na denní práci v lese,ale na ůdržbu 26 ha lesa plus cca 20 ha zemědělské půdy,takže mi plně postačuje.Používám ho na všechny práce, takže jsem chtěl menší traktor .V pohodě zvládá obracák pluh 4*35 v kopcovitém terénu.
Je na každém,aby si zvážil jak velký a silný stroj využije .
Přesně tak souhlasím s tebou, dnes je problém že nikdo nekupuje traktor podle toho co potřebuje ale podle toho jak mu jde na ruku prodejce. Já zase nesouhlsím s tím jak někdo říká nový traktor je zbytečná investice jelikož je to drahé a stačí starý zetor, to říkají ti co mají 5 ha a nesedí v traktoru 10 nebo i 16 h denně, protože kdo ti zkusí s novým traktorem s klimatizací radiem už by neměnil a ta práce je hned jiná a člověk má pak chut i na holky a ne jen na postel:D
- lukasbranka1
-
jen doplnim autotrec DVD atd .ti si sdřimnou i na poli v traktoru pozorujou srnky
aktivni sedačky a jine vymoženosti
aktivni sedačky a jine vymoženosti
to Lukasbranka
Přesně jak píšeš,já už si ve starých keplech zničil tělo dost,tak si radši připlatím a práce mě bude bavit.
Přesně jak píšeš,já už si ve starých keplech zničil tělo dost,tak si radši připlatím a práce mě bude bavit.

- lukasbranka1
-
povozim se všim ale naposled jsem jezdil na předvaděčce 8330 TLS autotrac itec pro s SF2 IVT (přev ) aktivni sedačka
s touhle sestavou mě to bavilo prostě parada
s touhle sestavou mě to bavilo prostě parada
Přesně tak pánové, nové technologie jsou tu proto, aby nám šetřili čas a hlavně peníze, žádné překryvy, a malé ztrátové časy na souvrati, ale ruku na srdce kolik dnes lidí to využije, pokud na nové traktory nebudou dávat mladé schopné lidi a budou je dostávat staří za zásluhy tak jsou to vyhozené peníze.
- lukasbranka1
-
mam stejne skušnosti někteři ani nemi nahrat HMS IMS (souvratovy asistent ) je to tak 50-50 zas mam borce co to znaji dokonale a umi vstoupit do jednotek po telefonu a udělat upravy snad se to časem změni ale mladi prostě nejsou
No problém je v penězích co si budeme povídat, škoda že si podniky neuvědomí že pokud budou chlapi dokonale ovládat traktory využívat moderní systémy tak budou šetřít denně tisíce, ty kdyby jim dali k výplatě tak se budou tak snažit a rádi dělat přesčasy že se budou divit. ono nejde donekonečna neustále lidi drbat, je potřeba je motivovat pak vše jde jen chtít
• Stránka 1 z 1