Nová řada 8R a 8RT

Nová řada 8R a 8RT

Příspěvekod Marek Fikejs » 20 srp 2009 17:48

Tak už se nám představila nová řada John Deere 8R a 8RT. Dle prvního pohledu to tipuji pouze na radikální změny v kabině. Uvidíme, co bude po bližším seznámení;)

Všechny novinky: http://www.deere.com/en_US/ag/index.html

Seznamovací video s 8R a 8RT: http://www.youtube.com/watch?v=LJuNYfaZp2o

MF
STROM PRAHA a.s.
Produktový manažer sklízecí řezačky a postřikovače
http://www.strompraha.cz/

Re: Nová řada 8R a 8RT

Příspěvekod Prochikan » 20 srp 2009 18:36

Moc pěkné, už se těším, až se budou prohánět po polích :D Jinak to vypadá skoro stejně, ale je tam pár vychytávek a kabina je jiná... Ale to nové značení je lepší, dá se hned poznat jaký má traktor výkon podle čísla.

Příspěvekod w690i » 21 srp 2009 23:23

je to good traktor doufam že se tím to směrem vydá i 9 , 7 a 6 R
na tuto řadu jsem čekal více jak 3 měsíce hledal špijonážní foto ale až ted vidím že je to "TRAKTOR"

Příspěvekod Metalica » 23 srp 2009 09:42

w690i: docela by mě zajímalo, jak z fotek poznáš, že je to "good traktor", případně "TRAKTOR"? Je jednoduché něco pochválit, ale musí se vědět proč. Jinak je to k ničemu.

Příspěvekod Cecka » 23 srp 2009 23:15

Nechápu na co to má 2 monitory a taky kdy se už konečně JD zbaví těch old schoolovejch černobílejch lcdéček v pravym přednim sloupku... :?:

Příspěvekod Prochikan » 23 srp 2009 23:17

Cecka píše:Nechápu na co to má 2 monitory a taky kdy se už konečně JD zbaví těch old schoolovejch černobílejch lcdéček v pravym přednim sloupku... :?:

Je sice fakt, že to nyvypadá nějak extra dobře, ale je to velmi praktické... Když s tím jezdím tak na všechno krásně vidím, i když svítí slunce a nemusím ani moc oáčet hlavu.

Příspěvekod Marek Fikejs » 24 srp 2009 07:28

Cecka píše:Nechápu na co to má 2 monitory a taky kdy se už konečně JD zbaví těch old schoolovejch černobílejch lcdéček v pravym přednim sloupku... :?:

Co se týká těch dvou monitorů, tak ten na té opěrce ruky je pro ovládání stroje - okruhy, souvraťák, převodovka, světla, klima, atd.

Kdežto ten druhý na sloupku je určen pro AMS systém, tedy pro navigaci pomocí GPS - AutoTrac, Parallel Tracking, iTec Pro atd., pro ovládání přípojeného stroje, u jiných strojů též slouží jako monitor výkonu (spotřeba, hektary apod), a mapování - evidence pozemků, u kombajnu mapování výnosů, možnost variabilního setí a hnojneí apod.

Dále bych řekl podle videa, že to v nové řadě 8R a 8RT trochu podbarvili;), nebo minimálně změnilu grafický design...
STROM PRAHA a.s.

Příspěvekod Marek Fikejs » 29 srp 2009 16:30

Tak mám za sebou školení na novinky u JD v Berlíně pro rok 2010. Musím říct, že to bylo vcelku zajímavé.
Jednalo se zejména o traktory řady 8R a 8RT - hlavní změna kabina (jako celek, ne jen vnitřek). Musím říct, že zde byla možnost si jak s kolovým tak pásovým traktorem zajezdit. Fantastická zkušenost, hlavně u pásáku, který je odpružený pomocíí vzduchových měchů.
Dále nám přibyla řezačka JD 7950 s 812 koni s možností 9 metrového Kemperu. Máme nové sběráky senáže. Něco málo se změnilo u nejmenších kombajnů řady CWS - značení, vzhled kabiny a další věci.
Dále se nám rozšíří produkty ve výkonové řadě traktorů řady 5. V současné době mám již traktory řady 5R, doplní je řada 5M, 5G ve specifikaci pro vinice, sady a vysoké řádkové plodiny - brambory, zelenina apod., a řada 5E. Ve výkonovém rozsahu začínáme na 70 koních a končíme na 100 koních jmenovitého výkonu. V podstatě se jedná o různé úrovně výbavy a místa výroby.
Též proběhlo ucelení informací o lisech JD, a to jak variabilní tak pevné komoře včetně kombinace lisu s baličkou, které je nyní certifikována na ISO.
Dále nás čeká jedna novinka v řadě 6030 Premium, a to je doplnění jednoho modelu.

Tak to je prozatím vše, sledujte naše stránky, brzy dojde k překlopení naší nové verze na ostrou doménu www.danhel.cz, zde naleznete mnoho informací z oboru zemědělské techniky.

Mám spousty fotek, až se nimi prokoušu, tak sem dám link;)

Zatím se mějte;)
STROM PRAHA a.s.

Příspěvekod JD 6910 TLS » 29 srp 2009 17:12

To Marek Fikejs: Ty si predajca JD???
Obrázek
Keď stroj, tak JOHN DEERE

Příspěvekod Marek Fikejs » 29 srp 2009 17:15

Už to tak bude, mám to i v podpisu :wink:
STROM PRAHA a.s.

Příspěvekod Cecka » 07 zář 2009 13:40

Ono každá nová řada je pěkná, ale na co mít dva monitory, když se dá dát vše do jednoho... nechápu :)
Sem zvědavej, jak se předvedou pásáky... :idea: :)

Příspěvekod Marek Fikejs » 07 zář 2009 14:36

Cecka píše:Ono každá nová řada je pěkná, ale na co mít dva monitory, když se dá dát vše do jednoho... nechápu :)

Ono to totiž není tak jednoduché, jak jsi to napsal. Je třeba mou odpověď brát jako od prodejce JD. Praxe je totiž taková, že mnoho obsluh těchto, elektronikou prošpikovaných, strojů nevyužívá ani minimum této elektroniky, která mu jeho práci může usnadnit. Proto monitor, který je umístěný na opěrce ruky u této řady umožňuje pohodlně, jednoduše a hlavně plnohodnotně nastavovat jednotlivé celky traktoru - vnější okruhy, ramena, převodovku, osvětlení traktoru, souvraťový management (iTec) rádio, též to slouží jako výkonovoý monitor. To si myslím, že je tak základ, co stačí pro samotné manuální ovládání traktoru.
Pokud je však někdo schopen více využívat moderních technologií a nestačí mu pouzde CommanCenter u této řady a rád by využíval i satelitního řízení, tak je potom nucen si pořídit monito druhý (např. GS 2600 - dotykový), který mu otvírá možnosti dalším směrem a mnohem dál. Samozřejmě, že tyto věci opět nejsou zadarmo, takže proč to dávat do jednoho monitoru, který 100% nevyužije ani třetina obsluh?
Uvedený monitor GS2 2600 je spojený s technologií GPS a se vším, co tato technologie umožňuje - rozšířený monitor výkonu, polní dokumentace, satelitní řízení Parallel Tracking, AutoTrac a iTec Pro, ovládací monitor pro připojené zařízení přes ISO Bus + další mnoho věcí.

Až uvidím u konkurence jeden monitor, který bude umět vše v celém rozsahu, co CommandCenter dohromady displejem GS2 2600 a umístí ho standardně do traktoru, tak smeknu klobouk. Rozhodně to v nejbližší době nebude.

Tato odpověď stačí? Nebo vás zajímá ještě něco?
STROM PRAHA a.s.

Příspěvekod Cecka » 07 zář 2009 16:02

V tom případě mě zajímá, jak je to teda s monitorem, co je teď v nových traktorech AGCO (velké koláky).
Protože co sem viděl na Živitelce, tak jak v kolákách tak i v tom pásáku byl. A co jsem zjistil, tak se v tomhle monitoru nastavuje jak traktor, tak navigace.

Příspěvekod václav » 08 zář 2009 21:14

Pokud chtějí kluci od jelenů vidět jak se to všechno vejde na na jeden velký monitor, musí ještě dva měsíce vydržet na Agritechniku, tam bude nový 10ti palcový Varioterminál Fendt.

Příspěvekod Marek Fikejs » 09 zář 2009 07:21

Už se těším;)
STROM PRAHA a.s.

Příspěvekod Cecka » 09 zář 2009 12:25

A co ty Challengery a Masseye? Ty to maj teda taky, ne?

Příspěvekod w690i » 11 zář 2009 21:33

chci se zeptat na novou řadu 5M a 5G kčemu jsou určeny ?
:?:

Příspěvekod Michal CZ » 11 zář 2009 23:17

Marek Fikejs píše:
Cecka píše:Ono každá nová řada je pěkná, ale na co mít dva monitory, když se dá dát vše do jednoho... nechápu :)

Ono to totiž není tak jednoduché, jak jsi to napsal. Je třeba mou odpověď brát jako od prodejce JD. Praxe je totiž taková, že mnoho obsluh těchto, elektronikou prošpikovaných, strojů nevyužívá ani minimum této elektroniky, která mu jeho práci může usnadnit. Proto monitor, který je umístěný na opěrce ruky u této řady umožňuje pohodlně, jednoduše a hlavně plnohodnotně nastavovat jednotlivé celky traktoru - vnější okruhy, ramena, převodovku, osvětlení traktoru, souvraťový management (iTec) rádio, též to slouží jako výkonovoý monitor. To si myslím, že je tak základ, co stačí pro samotné manuální ovládání traktoru.
Pokud je však někdo schopen více využívat moderních technologií a nestačí mu pouzde CommanCenter u této řady a rád by využíval i satelitního řízení, tak je potom nucen si pořídit monito druhý (např. GS 2600 - dotykový), který mu otvírá možnosti dalším směrem a mnohem dál. Samozřejmě, že tyto věci opět nejsou zadarmo, takže proč to dávat do jednoho monitoru, který 100% nevyužije ani třetina obsluh?
Uvedený monitor GS2 2600 je spojený s technologií GPS a se vším, co tato technologie umožňuje - rozšířený monitor výkonu, polní dokumentace, satelitní řízení Parallel Tracking, AutoTrac a iTec Pro, ovládací monitor pro připojené zařízení přes ISO Bus + další mnoho věcí.

Až uvidím u konkurence jeden monitor, který bude umět vše v celém rozsahu, co CommandCenter dohromady displejem GS2 2600 a umístí ho standardně do traktoru, tak smeknu klobouk. Rozhodně to v nejbližší době nebude.

Tato odpověď stačí? Nebo vás zajímá ještě něco?

V nejbližší době to nebude, protože to Challengery už dávno mají c-kové pásáky, koláky, rotorové kombajny, TerraGatory. (a ve standardu)

Příspěvekod Marek Fikejs » 12 zář 2009 18:28

Škoda, že jsem psal že až konkurence nabídne ve standardnu jeden monitor, který bude obsahovat to, co umí JD GS2 2600 a Command Center, tak smeknu klobouk. Pokud tedy uvedená značka již toto obsahuje, tak smekám klobouk. Ale s největší pravděpodobností tomu tak nebude. Ani já to nemohu tvrdit, jelikož tento konkurenční systém do detailu neznám. Ale znám JD AMS systémy velmi dobře, jelikož je to můj koníček, takže si myslím, že JD patří v tomto směru k firmám, které mají tento systém, jako jedni z mála, úzce specilaizovaný pro zemědělství a velice rozvinutý. Asi by bylo nutné jít bod po bodu, zda je to stejné nebo rozšířenější, ale s tím se asi nikdo zabývat nebude.

Konkurenci uznávám, takže se nepřu, že to již některé značky mají, ale pravděpodobně v né tak rozsáhlé obsahové podobě..

Mrzí mě jen některé ironické poznámky, jsem sice prodejce JD, ale jsem schopen se pobavit i o konkurečních strojích. :wink:
STROM PRAHA a.s.

Příspěvekod Cecka » 15 zář 2009 00:43

Marek Fikejs píše:Škoda, že jsem psal že až konkurence nabídne ve standardnu jeden monitor, který bude obsahovat to, co umí JD GS2 2600 a Command Center, tak smeknu klobouk. Pokud tedy uvedená značka již toto obsahuje, tak smekám klobouk. Ale s největší pravděpodobností tomu tak nebude. Ani já to nemohu tvrdit, jelikož tento konkurenční systém do detailu neznám. Ale znám JD AMS systémy velmi dobře, jelikož je to můj koníček, takže si myslím, že JD patří v tomto směru k firmám, které mají tento systém, jako jedni z mála, úzce specilaizovaný pro zemědělství a velice rozvinutý. Asi by bylo nutné jít bod po bodu, zda je to stejné nebo rozšířenější, ale s tím se asi nikdo zabývat nebude.

Konkurenci uznávám, takže se nepřu, že to již některé značky mají, ale pravděpodobně v né tak rozsáhlé obsahové podobě..

Mrzí mě jen některé ironické poznámky, jsem sice prodejce JD, ale jsem schopen se pobavit i o konkurečních strojích. :wink:

Tak teď si myslim, že zbytečně kličkuješ :) Řeč byla o tom, jestli se dá vyjít s jedním monitorem... a to dá. Co za funkce má ta či ona značka už je věc druhá...

Příspěvekod Marek Fikejs » 15 zář 2009 07:32

Myslíš, že kličkuju? Nemyslím, úplně první otázka zněla, zda některá konkurence má, nebo bude mít v blízké budoucnosti monitor, který plnohodnotně nahradí GS2 2600 a CommandCenter. Zřejmě se najde monitor, který splní základní požadavky :wink:
STROM PRAHA a.s.

Příspěvekod Medion » 12 říj 2009 21:44

Pane Fikejs, chtěl bych se Vás zeptat jaký rozdíl je mezi GS2 2600 a 1800. Na jaře by snad měla být 1800 k dispozici za "rozumné" peníze ( proti 2600). Jen by mne zajímaly ty rozdíly co se týče funkcí mezi těmi dvěmi displeji. POkud by jste věděl i něco bližšího o termínu či ceně bude rád. Zvažuju pořízení něčeho takového do 7730. Na autotrack teď nejsou peníze ale snad do budoucna bych to chtěl zprovoznit. Ještě jeden dotaz: když bych si koupil jen světelnou lištu, dá se později využít něco na autotrack (přijímač apod?). Možná že by AMS resp. navigace v zemědělství vůbec nové téma.
Díky za odpověď. Richard

Příspěvekod lukasbranka1 » 14 říj 2009 17:56

1800 je v podstate nahrada originalniho GS samozdrejme bude umet vse co original GS a urcite neco nevic vsak uvidime
urcite nebude jako dotykovy display coz GS 2600 ma v podstate jde o to ze s dotykovym displejem se da pohybovat v meny strasne rychle a jednoduse bes teto moznosti je to o hodne pomalejsi ale principem je to porat stejne rozdil je jen v ovladani nejde proste sahnout primo na ikonu
pokud to bude nekdo pouzivat jen jeko autotrek tak o nic nejde protoze aktivacni tlacitko je stejne na operce
ale okud se pouziva naradi isobas redy tak uz je to slozitejsi postrikovace s autotrekem a podobne tak v tuto chvili nemoznost dotykoveho monitoru bude optezovat
poodle americkych stranek asi nebude umet itek pro ale v 7x30 zatim stejne nejde
s navadeci listy se prijmac na autorac neda pouzit jde jen pouzit ta lista k navadeni v pripade ze beha navigace bes autotraku tak se ta lista da pouzit aby lip jezdilo a nemusela obsluha sledovat monitor ale staci sledovat svetelnou listu prino pred sebou ale tohle jsem videl jen na obrasku nikdo to tady nema kdys tak celou listu komplet

Příspěvekod Marek Fikejs » 14 říj 2009 19:08

Medion píše:Pane Fikejs, chtěl bych se Vás zeptat jaký rozdíl je mezi GS2 2600 a 1800. Na jaře by snad měla být 1800 k dispozici za "rozumné" peníze ( proti 2600). Jen by mne zajímaly ty rozdíly co se týče funkcí mezi těmi dvěmi displeji. POkud by jste věděl i něco bližšího o termínu či ceně bude rád. Zvažuju pořízení něčeho takového do 7730. Na autotrack teď nejsou peníze ale snad do budoucna bych to chtěl zprovoznit. Ještě jeden dotaz: když bych si koupil jen světelnou lištu, dá se později využít něco na autotrack (přijímač apod?). Možná že by AMS resp. navigace v zemědělství vůbec nové téma.
Díky za odpověď. Richard

Zdravím, zrovna dnes jsem vytvářel pro jednoho mého zákazníka porovnání těchto dvou systémů včetně cenových porovnání. GS2 1800 je dostupná od 1.10.09 a vcelku za rozumné peníze proti GS2 2600. Pokud mi přes soukromou zprávu sdělíte výrobní číslo traktoru, tak je klidně možné, že vaše 7730 má přípravu pro AutoTrac. Stačilo by ho dovybavit přijímačem a jedním z uvedených displejů. Pokud není vybavena přípravou pro AutoTrac, tak není problém traktor touto přípravou dovybavit. Pokud si pořídíte navigaci se světelnou lištou, tak nic z toho podzěji nepoužijete při přechodu na AutoTrac. Přijímač je stavěný pouze pro příjem signálu EGNOS, není možné provést upgrade na příjem signálu SF1 či SF2.
Porovnání GS2 2600 a GS2 1800 bylo vcelku jednoduše předvedeno na školení v Berlíně. Zde naleznete odkaz: http://deere.rajce.idnes.cz/Porovnani_GS2_2600_a_GS2_1800/
Pokud by jste to chtěl nějak přeložit, či něco doplnit, klidně se ptejte.

S pozdravem Marek Fikejs
STROM PRAHA a.s.

Příspěvekod w690i » 08 pro 2009 17:54

Chci se zeptat zda v ČR ja nějaka 8R a jestli se bude dovážet 8RT ?
Když už je 9030 T tak proč ne 8RT. Děkuju

Příspěvekod Marek Fikejs » 08 pro 2009 18:39

Ano, v ČR se nachází zatím jeden traktor 8R, a to John Deere 8345R, který dovezla firma STROM PRAHA a.s. k účelům prezentace této novinky. Samozřejmě je v plánu v ČR nabízet a prodávat traktory řady JD 8RT, jakož to i 9000 a 9000T. Ale v tuto chvíli se v ČR žádný traktor řady JD 8RT nenachází.

Fotky JD 8345R v ČR : http://deere.rajce.idnes.cz/John_Deere_8345R_v_CR/
STROM PRAHA a.s.

Příspěvekod w690i » 08 pro 2009 21:43

děkuju, a chci se zeptat jak je to s 50km/h.
Jestli je pravda, že od nového roku traktor muže 50. A jak to bude u JD zajmá mě cena.

Příspěvekod smouki » 07 srp 2010 11:10

Tak teď by mě zajimalo kolik už je v čr 8r a kolik 8rt? my máme nejspíš tu 8345 r co byla v čr první a byla i na techagru.

Příspěvekod Pavel Fiala » 10 srp 2010 08:23

Ke dnešnímu dni je předáno přesně 8 kolových traktorů 8R a tři pásové 8RT. Nyní jich řada plave a nebo se bude brzy předávat, takže do konce roku by jich tady mohlo být tak kolem 30kusů. Ten první traktor 8345R co byl na Techagru to není ten je stále ještě nepředaný.

Příspěvekod honzabru » 02 zář 2010 19:13

Tak jak se vám líbí nová 8360R? Mně osobně teda designově dost zklamala, ale tak rozhodující je technická stránka věci...

Další

Zpět na John Deere