Záruka v podání JD

Záruka v podání JD

Příspěvekod bob » 18 dub 2010 16:35

:)
Naposledy upravil bob dne 25 dub 2010 16:31, celkově upraveno 1

Re: Záruka v podání JD

Příspěvekod miki » 19 dub 2010 06:42

STROM má monopolní postavení a podle toho se chová (ceny strojů v porovnání s okolíním světem atd.)
Překovejme meče v pluhy a naopak

Příspěvekod Pavel Fiala » 19 dub 2010 16:26

Ono to tak není, John Deere a ani STROM nikdy cestovní náklady při záručních opravách prodejcům neplatil. V záručních podmínkách JD, které platí v celé Evropě je, že cestovní náklady a případé náklady na práci přesčas nebo o svátcích si má nárokovat prodejce u zákazníků. Problém nastal v tom, že ne každý prodejce / servis zde v ČR postupoval stejně a někteří jezdí zadarmo a někteří ne. Nyní je zde snaha o sjednocení postupu a podmínek a bohužel je jasné jakým směrem, při současné situaci. Omlouvám se, ale toto je realita.
Té připomínce na ceny s okolním světen nerozumím, oni někde mají lepší ceny? Jen pro dokreslení, cenovou politiku vytváří z většiny John Deere, obě současné akce na 5M i přední odpružená náprava TLS za 1Kč vyhlásila evropská centrála JD a my jsme dostali přesně rozepsáno kolik má zbýt prodejci a kolik STROMu a musíme dokazovat, že tyto akce inzerujeme atd..

Pavel Fiala.

Příspěvekod bob » 19 dub 2010 19:18

:(
Naposledy upravil bob dne 25 dub 2010 16:32, celkově upraveno 1

Příspěvekod miki » 19 dub 2010 19:40

Pavel Fiala píše:Ono to tak není, John Deere a ani STROM nikdy cestovní náklady při záručních opravách prodejcům neplatil. V záručních podmínkách JD, které platí v celé Evropě je, že cestovní náklady a případé náklady na práci přesčas nebo o svátcích si má nárokovat prodejce u zákazníků. Problém nastal v tom, že ne každý prodejce / servis zde v ČR postupoval stejně a někteří jezdí zadarmo a někteří ne. Nyní je zde snaha o sjednocení postupu a podmínek a bohužel je jasné jakým směrem, při současné situaci. Omlouvám se, ale toto je realita.
Té připomínce na ceny s okolním světen nerozumím, oni někde mají lepší ceny? Jen pro dokreslení, cenovou politiku vytváří z většiny John Deere, obě současné akce na 5M i přední odpružená náprava TLS za 1Kč vyhlásila evropská centrála JD a my jsme dostali přesně rozepsáno kolik má zbýt prodejci a kolik STROMu a musíme dokazovat, že tyto akce inzerujeme atd..

Pavel Fiala.

Samozřejmě, jsme v EU.
Poptejte si JD např v Polsku (neberte v úvahu akce, ale klasickou komerční poptávku). Cenové diskrepance mezi komerční poptávkou a "akcí" jsou též zarážející (ciní i 30% a to při akci musí prodejce ještě něco mít). Další věcí je pokud poptáte stroj jako soukromník nebo jako předseda družstva. Papír je jedna věc, osobní jednání druhá. Dotace jsou legenda sama o sobě. Tohle neplatí pouze o JD, ale napříč spektrem +-.
V USA má JD internetový obchod. Podívejte se tam na ceny.

Příspěvekod Jaroušek » 19 dub 2010 20:48

jako soukromník nebo jako předseda družstva

A který z nich to bude mít levnější ?

Příspěvekod miki » 19 dub 2010 21:26

Cena "téměř" stejná, ale soukromník nedostane 3-5%

Příspěvekod Fugas » 10 kvě 2010 08:43

By mě zajímalo, co je těch 3 - 5 %. Loni kupoval kamarád Proximu 95 z Polska a vyšla o 100 tis. levněji než z Čech. Fakt tomu nerozumím.

Příspěvekod miki » 10 kvě 2010 12:27

Je všeobecná "praxe" různých prodejců, že při prodeji do družstev atd. se dává různým lidem, kteří rozhodují o nákupu stroje všimné (3-5%), za to, že se koupí jejich stroj.
Soukromník však nemá stroj o 3-5% levnější oproti družstevníkovi.

Příspěvekod neznalek » 10 kvě 2010 13:31

je to tak nějak jak píše miki, ale nejde jen o %, ale různé jiné, vetšinou materiální pozornosti :D

Příspěvekod bigbul » 10 kvě 2010 18:07

Musím konstatovat,že je rozdíl když kupuje soukromník nebo družstvo u družstva existuje ta možnost že koupí i další stroje kdežto soukromník když koupí něco drahšího tak je od koupi na delší čas zabubnovaný až splatí tak kupuje další,kdežto když kupuje družstvo tak je jim vcelku jedno jak se zadluží.Traktor který jsem kupoval stál 1 215tis. kč a to jsem jsem si vybrečel slevu 25tis.pak jsem se potkal se zmámým který jezdí u firmy a ti koupili ten samý za 1 295tis. Taky bývalo pravidlem že když se koupil nový traktor tak kupec dostal zájezd do vyrobního závodu,dneska tam už jezdí "zasloužili kupci".Ještě se chci vrátit k první záruční prohlídce ta byla placena ,ale přístavné a odstavné mi neúčtovali.Přidaval jsem pracovní světla a sháněl jsem vypínač AL172653 a u prodejce mi byl nabídnut za 1253kč bezDPH kdežto u firmy která se zabývá prodejem n.d. jsem tento pořídil za 827kčbez DPH.Kdybych nemusel držet 4řletou záruku tak by mě údržba vyšla o čtvrtinu levněji.

Příspěvekod mates » 27 čer 2010 12:37

miki píše:
Pavel Fiala píše:Ono to tak není, John Deere a ani STROM nikdy cestovní náklady při záručních opravách prodejcům neplatil. V záručních podmínkách JD, které platí v celé Evropě je, že cestovní náklady a případé náklady na práci přesčas nebo o svátcích si má nárokovat prodejce u zákazníků. Problém nastal v tom, že ne každý prodejce / servis zde v ČR postupoval stejně a někteří jezdí zadarmo a někteří ne. Nyní je zde snaha o sjednocení postupu a podmínek a bohužel je jasné jakým směrem, při současné situaci. Omlouvám se, ale toto je realita.

Pavel Fiala.

Samozřejmě, jsme v EU.
Poptejte si JD např v Polsku (neberte v úvahu akce, ale klasickou komerční poptávku). Cenové diskrepance mezi komerční poptávkou a "akcí" jsou též zarážející (ciní i 30% a to při akci musí prodejce ještě něco mít). Další věcí je pokud poptáte stroj jako soukromník nebo jako předseda družstva. Papír je jedna věc, osobní jednání druhá. Dotace jsou legenda sama o sobě. Tohle neplatí pouze o JD, ale napříč spektrem +-.
V USA má JD internetový obchod. Podívejte se tam na ceny.

miki prosím tě a lze zjiskat přístup do jejich obchodu i od nás? a posílají i do evropy nebo to mají "blokovaný " jen přes dealery?Zkoušel jsem se tam registrovat ale zatím neuspěšně
Děkuju moc

Příspěvekod miki » 27 čer 2010 20:03

Nekupoval jsem velký zem stroj v USA. Pouze velkou silnou pilu za 2/3 ceny u nás a nějaké elektro. Problém jsem neměl žádný.
Co se týče velkých strojů, tak koupit v USA kombajn nebo traktor není problém, ale co potom? Musíš to nějak dovézt, musíš zaplatit clo a musíš stroj přihlásit k provozu na pozemních komunikacích (a to v ČR problém je velký).
Mám známého, který žil řadu let v USA a před přestěhováním si koupil VW Tuareg,který si přivezl do ČR, kde ho přihlásil, to bylo tóčo (auto vyrobené na Slovensku).

Příspěvekod mates » 29 čer 2010 16:25

to věřím to jsou ty jejich homologace.Papírování je vždy nejhorší.Já si dovezl JD z DE je to jen 68 koní z roku 1979 viz foto s čelnakem ale jede super a prd žere.Povedlo se mi ho dostat i na CZ doklady ale to jsem předem věděl (měl jsem ofocenej DE techničák v mailu) že to má nějakou homologaci a na základě té mi to tu přihlasili.Jen problém byl u váhy bržděného vleku ...to byl děs,nikde to nebylo a uřednice to požadovala.Nakonec jsem si tam nechal napsat 5T to sem nemusel jsëště nikde nic "dokládat" a pak někdy až seženu nějaký lejstro tak to navyším.Zatím mě to stačí.U toho objednavaní mě jde z USA dostat ND na traktor(kdyby náhodou něco odešlo)

Nějak nevím jak sem bouchnout obrázek

Zpět na John Deere