čelní nakladač jd
• Stránka 1 z 1
čelní nakladač jd
Zdravíčko chci se zeptat jakou snimi máte skušenost třeba oproti quicke vychází totiž přibližně stejne.díky za rady
Re: čelní nakladač jd
No myslím si, že v prvom rade pre JD nakladače hrá fakt, že na traktor sú montované priamo v továrni takže na ovládacom panely to máš fungl z výroby a nie nejako umelo.
Keď stroj, tak JOHN DEERE
já sem dělal jak s Quicke tak s nakladači JD a Quicke je s ovládáním elektro drive o mnoho lepší!! hlavně trhací síla je daleko vetší
nelze takhle říct který je lepší a horší, bude záležet na typu nakladače, traktoru atd, mám doma 6430 S s TLS a čl. n JD 663. mám ho 2 roky a nejsou žádné problémy, unese 2t a traktor mám v zadních kolech dotížen závažím z crystalu v každém kole 200 kg. pracuje celý rok v zimě krmí, vybírá senáž ze žlabu , nakládá hnůj do rozmetadel, kulaté balíky sena a senáže, prostě vše na co si vzpomenete, pokud má někdo traktor JD bych určitě doporučil i nakladač JD, je lepší si ho nechat namontovat u nás u prodejce protože je to levnější než v německu v továrně, je tam drahá práce. Ono si můžete vybrat jestli chcete klastický joystik nebo elektrický, mám klasický a žádný problém.
Zdravím, my máme traktor 6420 s čelňákem Quicke Q65 electrodrive a jsme s ním naprosto spokojeni. Jeden soused má 6320 s originál JD čelňákem a když to vidím tak bych ho určitě nedoporučoval. Má vepředu vybitá pouzdra a celý je v takovém horším stavu. Ještě tedy musím poznamenat fakt že se o něj moc dobře nestará ale myslim že ani ta zanedbaná péče by nezpůsobila takové vůle v tom zaklápění lopaty. Navíc se me nelíbí to mechanické ovládání JD. Když už tak jedině v elektrice. Taky to euroupínání je nějaké divné. Některé quicke nářadí mu tam nepasuje a nám zase nepasuje jeho lopata. Doporučuji Quicke s elektrickým ovládáním, je to osvědčená kvalita. Taky u Quicka je lepší výhled z kabiny, protože tam nepřekáží ta trubka co je u JD. Měl jsem možnost to vyzkoušet...
Přiznám se, že jsem zapřísáhlý "antizelenáč". Nicméně neschopnost servisu na můj traktor mne donutila, zapůjčit si na jarní práce od kamaráda JD 6430 standart + nakladač JD (typ si napamatuju). A musim říct, že mé srdce začínát žlutozelenat
. Vynechám recenzi na traktor, ale vyjádřim se k čelnímu nakladači, za cca 1800mth na traktoru byly taky znatelné vůle na výložníku lopaty, ale co bych vyzdvihl je rychlost práce, výborně a jednoduše řešené zajistění adapteru a vlastně i ovládání křížovou pákou, na které se dají řadit i násobiče, což velice usnadnuje manipulaci. Jedinou nevýhodu bych viděl ve spojovací rouře nakladače, pokud máte upnutou lžící, tak při praci v noci přes zminované skoro nic nevidíte...nebyt pracovních světel (v seci kombinaci sem vozil drapak SMS jako protiváhu). Se záměnou nářadí nebyl problém (pasovalo nářadí z mého ČN)....eurou úchyt se nejmenuje euro pro nic za nic 

My máme u toho joysticku přidělané řazení násobiče. Je to sice domaděl ale velice dobře funkční. Stačilo jen dotáhnout dráty a udělat tlačítka. Křížová páka tam akorát zabírá místo. Quicke taky chodí velice rychle a nyní ještě rychleji! Nové rozvaděče přepouští olej rovnou z jedné strany pístu na druhou takže se to nemusí honit přes traktor. Jinak s tím nejnovějším elektroovládáním zkušenost nemám, ale je to programovatelné takže by to mělo ještě více usnadňovat práci. Nyní dělají Quicke i v zelených barvách JD což vypadá na traktoru dobře jako originál
• Stránka 1 z 1