Case IH AFX 8010
- Jan Sedlák
Prima ne. Primu si chválí, ale ta nemá nic společnyho s Agrotecem. Už ne. Jak se jmenuje ta druhá firma?
- Jan Sedlák
Byla, ale už není oficiálně. Myslel si tím druhým servisem na Hané sdružení Martiník Holásek z Olomouce?
- Jan Sedlák
Možny to je. Ale jo, ten jeden společník je tady z nedaleké vesnice, působil v tamním JZD. Ve zdejším Výzkumném ústavu agrotechniky sem jim od nich dohodil pluh, troják Kverneland. Až na to že letos se sním nedalo orat tak to šlo, zato sem si to dostal vyžrat hezky od traktoristy.
Jinak znáš z té firmy někoho? Nevím jestli mají prodany něco ještě mimo Unčovice a ZOD Haná.
Jinak znáš z té firmy někoho? Nevím jestli mají prodany něco ještě mimo Unčovice a ZOD Haná.
Nejaké info k AFX 8010 čo jazdí po Slovensku. Tak nejako sa začína uvažovať ako sa toho zbaviť. Stále elektrické závady, vypína žacie, mláťačku pri plných otáčkach.. Nakúkali na to servisáci od nás aj z Holandska zistili len že nejde o mechanickú závadu a chyba je v elektrike. Mám správy že kombajn sa musel odstaviť a majiteľ dostal nejaký náhradný stroj.
- Jan Sedlák
Když byla oživená diskuze na AFX 8010, že to není dobrý kombajn, sice nemám s "pravými" axiály moc zkušenosti, ale co je můj názor tak axiální mlátičky jsou i hodně o lidech. Pokud tomu člověk nehoví tak pak je to spíš špatná mlátička...
Jan Sedlák píše:Když byla oživená diskuze na AFX 8010, že to není dobrý kombajn, sice nemám s "pravými" axiály moc zkušenosti, ale co je můj názor tak axiální mlátičky jsou i hodně o lidech. Pokud tomu člověk nehoví tak pak je to spíš špatná mlátička...
Tak to můžu 100% potvrdit,z vlastní zkušenosti.Sice to dá trochu víc času správně naladit a člověk musí tu mašinu vnímat a vyhovět jí, pak se mu odvděčí dobrou prací a slušným výkonem.Co stratíte na naladění stroje se vám bohatě vrátí v minimu údržby a oprav,protože to je fakt jednoduchý stroj-AF 1680 až AF 2388.A myslím si že je předčané tady vynášet nějaké ortely,když valná většina vás s Axiálem nejezdila,natož pak s AFX 8010.Počkejme si až co přinese praxe,pořád je ještě brzo.
- Jan Sedlák
Nějak ta debata ustala... Škoda.
Ona asi bude hodně o lidech i ta nešťastná STSka..
Ale jinak, na case tu byly taky problémy co se týká zodčka. A vedle v podniku, ty dvě 2188 když najedou na pole a s nima tridem Annaburger s MX nebo 7250, vezmou svoje tempo tak je to koncert...
Ale jinak, na case tu byly taky problémy co se týká zodčka. A vedle v podniku, ty dvě 2188 když najedou na pole a s nima tridem Annaburger s MX nebo 7250, vezmou svoje tempo tak je to koncert...
Jan Sedlák píše:Nějak ta debata ustala... Škoda.
Malinko odbočím,ale jak už řekl Honza nějak se tady přestalo debatovat, a to myslím celkově.Celé to forum nějak usíná už to není co to bývalo.Omlouvám se že jsem odbočil,ale prostě mi to nedalo.
mate pravdu usína,zkusim se zamyslet proč. Když kouknu do temat co tujsou talk se tu vycerpalo skoro vsechno co se da na českych polích potkat a videt . Jinak diskuze je vzdy jen k aktualni aktualizaci fotek nebo knejake novince. Hold tohle se dalo čekat a ted to forum slouži jako soubor rad a postřehu s provozu danych strojů
Martin píše:mate pravdu usína,zkusim se zamyslet proč. Když kouknu do temat co tujsou talk se tu vycerpalo skoro vsechno co se da na českych polích potkat a videt . Jinak diskuze je vzdy jen k aktualni aktualizaci fotek nebo knejake novince. Hold tohle se dalo čekat a ted to forum slouži jako soubor rad a postřehu s provozu danych strojů
Jedna z příčin je možná taky to, že se tu někteří lidé nemusí, někdo je z provozu, někdo jen fanda a příležitostný pozorovatel.Né všichni mají stejný názor, někteří jsou ovlivněny všeobecnými nebo placenými názory-viz některá periodika.A pak se stane, že někdo vyjádří svůj názor a vzápětí se strhne něco jako hon na čarodejnice.Se pak ani nedivím že si někteří dvakrát rozmyslí než jsem něco napíší a to je škoda. Toť můj názor.
- Jan Sedlák
Já to ale myslel konkrétně k axiálním mlátičkám, hlavně Case.
K STS tu je několik stránek, AFX má teda taky dost ale hlavně o tom jak je to velká mašina...
K STS tu je několik stránek, AFX má teda taky dost ale hlavně o tom jak je to velká mašina...
Hmota hmota a zase hmota na to byli AFka hodně náchylná na AFXovi jsem už to tak markatní neni je to srovnatelné s tangenciálními mlatičkami (při správné zralosti) je to dané jiným rotorem oproti 2188(je delší a jine mlatky) , velkou plochou sit a samostatným domlacečem když porost neni zrali tak je to hned poznat.
Akorát co bych na AFXovi změnil je výkon motoru(375 koní) tak o 50- 60 koní i když teď zvišovali výkon ale asi ještě by to trochu chtělo a také větší lištu 7,30m je málo jinak co se tíče kvality sklizně tak v čistotě strčí do kapsy Lexiona i CXko a se ztrátami nikde problémy nebyly
Akorát co bych na AFXovi změnil je výkon motoru(375 koní) tak o 50- 60 koní i když teď zvišovali výkon ale asi ještě by to trochu chtělo a také větší lištu 7,30m je málo jinak co se tíče kvality sklizně tak v čistotě strčí do kapsy Lexiona i CXko a se ztrátami nikde problémy nebyly
máteho ještě rád bych koupil náhradní díly
Anonymous píše:Nazdárek fanšmekři, můj spolupracovník měl Ih 2388 koupili mu ji v loni, a letos by měl za sebou druhou sezónu. Měl i kukuřičný adaptér Gerinhof. Celkem vychytaná mlátičky. Hospodaříme na rozloze 7500ha a máme jich 5 + 2 lexiony.
Ale vraťme se k tomu Ih 2388 po žnéch jako i loni šel kombajn do dílny, udělaly přestavbu na kukuřici a někdy koncem září vyrazil na sklizeň.
Bylo něco málo kolem půl osmé, nedaleko Křelova u Olomouce, podél cesty vedly koleje za nimy lán kukuřice mlha jako kráva a na silnici jako doprovod zetor 7711 + 9t vlečka a za ním Case. Ten klučina s traktorem přejel koleje a pokračoval k poli, náš Case najel na koleje jenže opatrný kolega kombajnér jel přes koleje krokem aby něco neurval, pak už bylo slišet jen houkání vlaku, svit světel, řinčení plechu, které po několika vteřinách utichlo a bylo ticho.
Byl to motorák který mířil ze senice do Olomouce. Dostal ránu hned za přední kolo a táhl ho asi 30 metrů. Po nárazu z kombajnu začal vitékat olej z hydromotorů, několik lidí z vlaku zraněno včetně strojvedoucího, a kolega mě rozbytou hlavu, několik stehů. A teď má na krku soud (obecné ohrožení).
Kombajn se prohnul v půlce (rozpáranej, dokroucenej, kabina vysklená), gerinhof na odpis.
Tak tak u nás zkončil Case 2388
rád bych se stebou nějak spojil kvůli tomu rizbitému kombajn
Petr píše:Omlouvám se že ten text o rozbitém Case je anonym nějak my to blbne jinak zdraví Petr
video case afx 8010
čaute vsichni ,nemate nekdo prosim moc ,moc ,moc video toho novyho modelu case afx 8010 model 2007 pri praci prosim ozvete se diky .