Lexiony
A já bych tomu zas tak věřil. Že nemáte třeba v oblibě JD ještě neznamená, že si zpochybníte vše, nač si vzpomenete. Byl o tom článek v Hospodářských novinách, což je nejserióznější deník na českém trhu a potvrdí vám to každý, kdo se vyzná a potřebuje důvěrihodné informace (že jsou HN nejserióznější), ale samozřejmě vy to zase můžete zpochybnit a nejlepší je Právo nebo Lidový noviny ne?... Jinak na podíl strojů JD v USA se koneckonců můžete zeptat Vojty, který tam v současnosti mnohokrát byl. Já neříkám, že je JD nejlepší ani nic podobnýho, jen říkám, že co se týče zastoupení na trhu v Americe na něj Case ani zdaleka nemá. Je to něco jako v Evropě Claas v kombajnech, akorát ten podíl je ještě větší.
michal.Š píše:Nedalo mi to tak jsem sem musel strčit tuhle vysokovýkonnou mlátičku![]()
![]()
http://farmphoto.com/fpv2/thread.aspx?mid=261733
hm tak to je tezkej kalibr to je vykonejsi nez lex600 to je tak na urovni toho AFX 9010
zetor rulezzzzzzz
honzabru píše:A já bych tomu zas tak věřil. Že nemáte třeba v oblibě JD ještě neznamená, že si zpochybníte vše, nač si vzpomenete. Byl o tom článek v Hospodářských novinách, což je nejserióznější deník na českém trhu a potvrdí vám to každý, kdo se vyzná a potřebuje důvěrihodné informace (že jsou HN nejserióznější), ale samozřejmě vy to zase můžete zpochybnit a nejlepší je Právo nebo Lidový noviny ne?... Jinak na podíl strojů JD v USA se koneckonců můžete zeptat Vojty, který tam v současnosti mnohokrát byl. Já neříkám, že je JD nejlepší ani nic podobnýho, jen říkám, že co se týče zastoupení na trhu v Americe na něj Case ani zdaleka nemá. Je to něco jako v Evropě Claas v kombajnech, akorát ten podíl je ještě větší.
V zásadě máš asi pravdu. JD jsou velmi dobré stroje a to řeknu i když mám blíže k červené barvě. Ptal jsem se na zdroj informací o počtu prodaných strojů v zámoří a to z jednoho důvodu. Stejně jak se tu napadá JD tak i stejně se zde mnohdy i nepodloženě napadá Case. Chtěl jsem prostě vědět z jakých zdrojů čerpáš a jestli se to alespoň trochu zakládá na pravdě a není to jen populistický výkřik. Jsou tu jiní co napadají tu či onu značku. Já osobně jako příznivce červených se snažím držet zpátky v reakcích na JD, ale tentokrát mi to nedalo a prostě jsem se optal.

Eště k těm axiálním claasům. Už se mi podařilo zjistit pár věcí:
Claas postavil nějaké axiály v 80tých letech, nevím přesně odkdy dokdy. Každopádně co je nejzajímavější, tak to tady Claas na konci 80tých let testoval, prý to dělalo úctyhodné výkony!
Tím chcu podotknout, že argumenty typu: "claas by měl konečně udělat pořádný axiál", jsou zcela zbytečné!
Claas postavil nějaké axiály v 80tých letech, nevím přesně odkdy dokdy. Každopádně co je nejzajímavější, tak to tady Claas na konci 80tých let testoval, prý to dělalo úctyhodné výkony!
Tím chcu podotknout, že argumenty typu: "claas by měl konečně udělat pořádný axiál", jsou zcela zbytečné!

Také vám dnešní moderní kombajny připadají příliš přetechnizované?
Ba dokonce se při jejich ovládání cítíte jak v kanclu? Máme pro vás elegantní řešení.
Kupte si KOLOSA!
SK 6 Kolos - kombajn bez kompromisů!!!
Žádejte u svých regionálních prodejců ÚPZT.
Ba dokonce se při jejich ovládání cítíte jak v kanclu? Máme pro vás elegantní řešení.
Kupte si KOLOSA!
Claas - axial ? Pokud chce Claas v kukuřici udržet konkurenceschopnost, bude asi muset jít do axialu. Poškození zrna při větší vlhkosti je u čistého axiálu daleko menší. Jeden příklad z loňska: CR 3% poškozených zrn, Lex 480 16%. Rozbory ve stejném výkupu.Pokud ti každou sedmou fúru nezaplatí, tak ti asi ztuhne úsměv. 

to PavelK
V tomhle případě bych se radši pokoušel zjistit čím to doopravdy bylo způsobeno.
V tomhle případě bych se radši pokoušel zjistit čím to doopravdy bylo způsobeno.
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
- přezrálej meloun
-
No kdyby to jak psal Pavel bylo naopak okamžitě by ste CRko zavrhli, jenže že to bylo po Claasu tak je to dobrý 

přezrálej meloun píše:No kdyby to jak psal Pavel bylo naopak okamžitě by ste CRko zavrhli, jenže že to bylo po Claasu tak je to dobrý
Na tom něco je!

Kukuřice zde není převažující rozhodující plodina, nicméně pokud její osevní plocha poroste, tak poroste i % zastoupení axiálních mlátiček mnohem rychleji.
- Jan Sedlák
Proč by Claas nemohl mít v nabídce jak axiální mlátičku, tak hybrid a zrovna tak vytřasadlovou.
John Deere nabízí také tři řady, zrovna nová CTS si vede poměrně dobře. Zákazník si může vybrat. Stejně tak si myslím může Claas dál nabízet 580 a 600 a k tomu výkonnou čistě axiální nebo zcela novou mlátičku. Trochu sem nad tím zapřemýšlel a zajímalo by mě jak by vypadaly ty rotační síta
John Deere nabízí také tři řady, zrovna nová CTS si vede poměrně dobře. Zákazník si může vybrat. Stejně tak si myslím může Claas dál nabízet 580 a 600 a k tomu výkonnou čistě axiální nebo zcela novou mlátičku. Trochu sem nad tím zapřemýšlel a zajímalo by mě jak by vypadaly ty rotační síta

Jsou to prostě dva axiály nad sebou, jeden se stará o mlácení, druhý o mlácení omlatu který jde normálně na síta.
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
- Jan Sedlák
Ten nákres sem viděl. To by bylo jasny celkem ale buď sem natrdlej, což taky joo, a nebo ses překlepnul. Zmínils v tomto tématu že má mít rotační síta.
Mám představu o rotačních sítech něco jako je v čističce osiv.
Mám představu o rotačních sítech něco jako je v čističce osiv.
to Jan Sedlák
Máš recht. Víš nevěděl jsem jak to vlastně pojmenovat, tak to bylo první co mě napadlo.
Máš recht. Víš nevěděl jsem jak to vlastně pojmenovat, tak to bylo první co mě napadlo.
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
- Jan Sedlák
To je v pohodě...... Ale teď řekni, víš něco o tom a máš informace že se ta mlátička vyvíjí, ne li už testuje znovu a Claas s ní nakonec přijde?
to Jan Sedlák
Pokud jde o to s těma sejtama, tak to nevím, ale rád bych to viděl v pohybu. Pokud jde o clasáckého axiála tak to vím a brzy snad budu mít i tech. údaje a možná i foto.
Pokud jde o to s těma sejtama, tak to nevím, ale rád bych to viděl v pohybu. Pokud jde o clasáckého axiála tak to vím a brzy snad budu mít i tech. údaje a možná i foto.
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
- Jan Sedlák
Nechme se překvapit. Jenom orientačně, nevíš jak ta testovaná mlátička vypadala zvenku? Kdysi sem vyhazoval staré noviny z roku 94 nebo 95 byla tam reportáž o prvním Xerionu a Lexionu. Jenže ten Lexion co tam byl vyfocenej neměl zadek jako normální 480ka a typy 460 tenkrát ještě nebyla. 

to Jan Sedlák
To nevím, kdysi jsem našel nějakého zvláštního Claasa na netu. Bylo psaný že to byl axiál, vypadalo to jak Lexion, ale neměl defakto zadek a byl kratší. Neměl na sobě žádné potisky.
To nevím, kdysi jsem našel nějakého zvláštního Claasa na netu. Bylo psaný že to byl axiál, vypadalo to jak Lexion, ale neměl defakto zadek a byl kratší. Neměl na sobě žádné potisky.
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
Bude to tak 6 a více let, co jsem to někde viděl. Určitě jsem to ukládal, jenže už mě od té doby několikrát klekly disky takže to asi už nenajdu.
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
to Jan Sedlák
Ten co jsem měl, byl podobnej, byl focen zprava ale už si na to moc nepamatuju.
Je to celkem nářez, to vypadá že to bude mít krůtý parametry.
Ten co jsem měl, byl podobnej, byl focen zprava ale už si na to moc nepamatuju.
Je to celkem nářez, to vypadá že to bude mít krůtý parametry.
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
Spíš je to fotomontáž.
Koukni sem: http://farmphoto.com/fpv2/thread.aspx?mid=15058
ty auta a všechno kolem!!
Koukni sem: http://farmphoto.com/fpv2/thread.aspx?mid=15058
ty auta a všechno kolem!!
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
- Jan Sedlák
To sou šmejdi. Přitom sem tento obrázek včera prohlížel taky
Tak nic, naletěl sem hoši... Stane se
Sorry

Viděl jsem něco podobného v černobílé barvě, tomu bych věřil víc.
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
Joska
Když jsme sklízeli minulej rok s dvěma 480tkama tak obě měli na řídící náprvách kola o rozměru 26,5výška šířku si nepamatuju, ale ty koly byli na křivo vypadalo to jak přeložená tatra a měli to oba dva tj na schvál??
Polci by mohl vědět
Polci by mohl vědět

Dělají to pneu 600/55 R26,5 od Trelleborgu, pokud je mají nasazené obráceně...(nebo správně pokud to byly 4x4)Když jsme to poprvé viděli na naší 480, mysleli jsme, že máme pryč svisláky...Ale nic. Pokud jsem se kouknul na kostrukci té pneu, je vidět, že uprostřed je tak 15 cm široký a 1,5 cm vysoký pásek jako výztuha( na starších pneu bez této výztuhy to často uprostřed praskalo, tímto to odpadlo) a špalky se tam překrývají. Připadá mi, že se to rozvaluje na vnitřní stranu a také se to na stranách i při správném huštění výrazně sjíždí. Navíc se při těchto gumách pěkně nadřete s volantem. Když se na zadek dá 500 od Continentalu se šípovým vzorkem, je to v pohodě.
- Kucirek Standa
otočené gumy
Proč vlastně choděj mašiny s otočenejma zadníma gumama??? 

To Standa: Šípový vzorek je svým tvarem a povahou "samočistící", ale to funguje jen na hnaných kolech, v případě nehnané nápravy, tedy tažené, se vzorek dává opačně, aby samočistící efekt taky fungoval.
JD 6230 Premium, JD 9680i WTS, JD 6810 4x4, http://www.agro-bila.cz, http://www.sdh-vlcetin.cz