LEXION 540
Re: LEXION 540
to Petras: Aha. Tak já kdyžtak pošlu fotky z plomb převodovky na 580 i 550 a schválně na to jukni, jak to překlemovat, abych nemusel přestřihnout plombu....Na řadě 400 i 400 II to šlo za 5 minut , tady jsem to zatím nevykoumal. Jde to přes základní desku.
Ja neviem ako to je dole na prevodovke, ale čo som mal zatiaľ možnosť vydieť, konkrétne typy 550 r.v. 2006 sa to robilo len cez ten port, tam proste prepojíš kolík č2 a č4 ale na novšom ročníku to nemusia byť presne tie isté 

Páni prosím vás vedeli by ste my postal presný popis aj z foto ako treba prerobiť na 540 tú rýchlosť. Ďakujem vám
Claasl@zoznam.sk sem my môžte poslať foto.

Claasl@zoznam.sk sem my môžte poslať foto.

Je to rovnako aj keď tam mám hydrologicko-elektrickú prevodovku. Aký máte názor a skúsenosti z hydraulicko-elektrickou prevodovkou?
Ako sa pohibuje spotreba a roznich plodinách tato 540 s C9 motorom.....co hovorite na CATC9 motor?
http://www.kombajnistiodtrnavy.wbl.sk/C ... n_540.html
Prosím o posúdenie mojej 540 tu na tejto stránke ho najdete: má 200Mh rok výroby 2007..... je k nemu čisto nová lišta priemo z výrobni claas V660 s laserom.
Prosím o posúdenie mojej 540 tu na tejto stránke ho najdete: má 200Mh rok výroby 2007..... je k nemu čisto nová lišta priemo z výrobni claas V660 s laserom.
Jak píše maclos, soudit budeš ty. Jediné, co mě tam zaráží je po 200 Mth tak ošoupané gumy rozmetače... My máme 550 z toho samého roku a má 550 Mth a zdaleka to nemáme tak ojeté. Jako by Helmuti měnili základní desku včetně monitoru třeba v 500 Mth a pak jich tam ještě oněch 200 nabušili, nebo to těch 200 Mth funělo pouze v kukuřici. Jaký měla základní deska rok výroby jste koukali? Fakt jsem takto ojeté gumy po 200 Mth ještě neviděl. Ten motor se mi zdá také nějaký podivný. Jako by mu praskaly hadice od chlazení... Nevidím bohužel detaily vstřiků, ale věřím, že jste si pořádně prohlídli přechody barev a event. popraskanou barvu a škrábance z event. výměny.
To su dosť zodraté tie gumy ale hovorili my že tie gumy odchádzajú po 800ha som sa pýtal chalanov co s tím robia... Ten stroj stal celu sezounu 2008 o a v kukurici nerobil vôbec.
Pokud dělá obilí a řepku tak rozhodně vydrží více...(1500 ha máme my a určitě nejsou tak na hadry jako tyto) To, že by někdo nechal kombajn stát, kór tuto sezónu, je poměrně překvapivé. I prodejci v Německu to raději pronajnou, aby kopírovali cenu ztaceného roku...Pokud by byl neprodaný 2007 a nový šel do sezóny 2008 to se stává. Ale takto, že 2007 jezdil a 2008 stál...To mi nějak nesedí. Ty jsi mluvil přímo s majiteli toho stroje? To jste to kupovali přímo od soukromníka a ten vám tvrdil, že to nechal rok stát... Asi slušný oddíl. Podle toho okolí, co vidím na fotkách, tak mi to hraje spíše na prodejce. Ti tam pak vždy najdou zaručenou "obsluhu", která vždy poví, jak je všechno v ažůru... Nevěřit jim ani pozdrav, pokud s nima neobchodujete déle... Těn "vybělený" motor po 200 Mth vám omlouvali jak?
Mne tie gumy vydržali cca 800ha + 100ha slnečnice a to boli nové a vyzerajú teraz tak že je cez ne vidno..proste sú v prdeli...tie na obrázku vyzerajú oproti nim ešte dobre 

no je z nemecka a neviem či stal rok po výrobe a šel do prevádzky v roku 2008 ale tek nám hovorili že stál jeden rok no neviem prečo su tie gumi na tom motory také biele..... no tie hodiny sedie ja som to trocha skrašlil ma presne 269Mh hekare neviem ale pozeral som tie motohodiny v počítači a kolega to má aj vytlačené musel by som to pozre nechcem o tom klamat ale tak orientačne asi tých 700ha neni to presne.
No bola na tom V750 podla nás a nasi podmienkach kde robíme je to moc na tento stroj tak sme to zamenily za čisto novú V660 lištu. Bude tam predsa niejaká rezerva ked sa jazdí v kopcoch predsaj to zobere dosť sily a hlavne ked sa drtí....
Ty motohodiny v počítači budou sedět. O tom žádná, ale když se vymění základní deska a počítač v kabině, začne to počítat znova... Pokud to máte vytištěné, tak věřím, že jste se u toho koukli i na verzi v cebisu. Tam se nejlépe pozná, zda to bylo přeprogramované.
- lexion 540C
Nevíte někdo o kabině na Lexion 540C a o drtiči?
Zdar plánové, chcel by som sa spýtať kolko ha dokáže spraviť 540 z V660 lištou a motorom C9 a akú ma spotrebu.
lexion 540C píše:Nevíte někdo o kabině na Lexion 540C a o drtiči?
Namas na dvore nabouranou 540? Mozna vim o co jde.....
- lexion 540C
Mám a přemýšlím, jestli to rovnat a nebo to koupit nové
- lexion 540C
Jak jsi na to přišel? Pozdravuj na Přítokách.
Kelko Hektárou ste dokázali spraviť s 540 s lištou 660, a aký motor ste tam maly. No ale poprosím z 540 nie 540C.
lexion 540C píše:Jak jsi na to přišel? Pozdravuj na Přítokách.
Budes nechavat ten motor nacipovat? Original je tam hrozna lemra....
- lexion 540C
Já budu rád, když to vůbec zprovozním. Tenhle týden mají přijet ze Zibohlav nahrát Cebis, a zkusit to nastartovat.
lexion 540C píše:Já budu rád, když to vůbec zprovozním. Tenhle týden mají přijet ze Zibohlav nahrát Cebis, a zkusit to nastartovat.
No ako ti to dopadlo s tou 540?????

- lexion 540C
To je tak na dva měsíce, ten kombajn udělal kotrmelec přes boudu. Dneska jsem koupil novej Cebis
Co sa stalo, este ste ho ani nenatočily
To je smola ked takto odije kombajn, viem to z vlastnej skusenosti, nam sa stalo niečo horšie....ale o om nerozprávam.... 

- lexion 540C
Já už to tak koupil. Zase to neni tak strašný, kabina a pravej bok. Byla tam zase dobrá cena.
Vedel by my niekto poradi kde by som yohnal softvar na diagnostiku claas lexion konkretne........