Cena Lexion 600
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Re: CLAAS TUCANO
Jo Jo Hoši, obadva máte pravdu, ja jsem jen ragoval na prospekty od Claas. Kde udavaji že Tucano je schopné aji s 9,15m lištou! Což je uplná hloupost!!!!!! Optimální je tak 5,40 - 6,60m. Jinak bych to neviděl. Kdybych to mněl shrnout tak je podle mě zbytečné si kupovat tenhle stroj na služby za 5 000 000,- když si mužu pořidit Lex 600 za 6 000 000,- . řekl bych že Tucano a lex se nedají srovnat!
Toď je muj názor a jestli se mnou nesouhlasí tak to sem napište.
Toď je muj názor a jestli se mnou nesouhlasí tak to sem napište.
To maarty: Tak nevím, ale že zrovna u Claase mají až takové povánoční slevy... Lexion 600 jen za 6 mega...tomu snad ani ty sám nevěříš.
PS: Bavíme se o novém stroji samozřejmě...

PS: Bavíme se o novém stroji samozřejmě...
Ten "případ" má 450 Mth na motoru a je po dvou sezónách... Takže tam už bych to spíš klasifikoval jako ojetý... Ta cena je za takový stroj vcelku odpovídající situaci na trhu...

Naposledy upravil Polci dne 12 led 2009 09:28, celkově upraveno 1
no vieš ale v niektorých podnikoch sú alergický na rotorové kombajny a tiež nechcú mašiny s velikým lištami ako napríklad na morave majú hodne malých polí. Tam sa moc any 600 neoplatí pusti, by zahučala v tých náročných podmienkach z V900 lištou, sú tam samé kopce. Takú 600 je dobré pusti na nejaké 1000Ha pole ako máju Nemci. Tam ukáže svoj výkon a nie tu u nás alebo v Čechách. No a to tucano pohode môžeš porovnať s takým lexiko 440 450. Viem to porovnať lebo mám Tucano 440 a lexika 440 a na tu našu 540 už nestačí si mislým.
Naposledy upravil martinott dne 12 led 2009 23:03, celkově upraveno 1
No to mi tiež nesedí že lexík 600 má po dvoch sezónach 450Mh no a za tu cenu nemá ani žiadnu výbavu. Ja som dal za lexík 540 ešte vetšiu sumu a tiež nebol nový, ale mám ho skoro v plnej výbave.
- Frantík SK
Kolko stalo Vase Tucano a aku ma listu? Inac v IBA Agro stoji nova L 540 so 6m listou cca 9mega, tak si neviem dost dobre predstavit kolko stji Lex600... Nemate nahodou nejake info o cenach?
Byť poľnohospodárom nie je povolanie, ale poslanie.
niečo cez 6 mega. náša 540 nestojí v iba ešte je v nemecku. taka 600 stoji okolo 10 mega.
to je teda dobrá volovina...600 lexík za 10 miliónov...ja čo jazdím na Lexione 550 rv 08 tak ten stál nový 10 miliónov v plnej...nič proti tebe martinott ale z tvojich príspevkoch vidím riadny zmätok
ked stroje tak jedine Deutz-Fahr a Fendt
Ja neviem koľko stojí taká 600, ja som ju nekupoval ani ju nemám, no viem čo stoja moje stroje. JA som uviedol len tak príklad. No ale také použitá mrože stáť aj 10 mil. neviem prečo by to mala byť volovina. Ja ti ukážem 600 čo stojí aj pod 10 mil. tak neviem čo sa tu teraz vyťahuješ. A ešte neviem kto sa tu baví o novej 600. Keď sme sa my bavili o použitej. Tak láskavo si to daj do poriadku ty.
Tu máš ty chytrák Claas Lexion 600: http://www.agriaffaires.cz/pouzite-zari ... n-600.html
Cena Lexion 600
martinott píše:No to mi tiež nesedí že lexík 600 má po dvoch sezónach 450Mh no a za tu cenu nemá ani žiadnu výbavu. Ja som dal za lexík 540 ešte vetšiu sumu a tiež nebol nový, ale mám ho skoro v plnej výbave.
No to bych zase tak netvrdil s tou výbavou... Ta 600, která je v tom odkazu má určitě lepší výbavu než vaše 540... Akorát to tam není napsané. Pokud jsi za tu 540 z roku 07 dal přes 6 mil (bavíme se jistě o SK) ale i tak mi to vychází na 200 000 Eur

Pozri je to v dosť dobrej výbave a je presne za 5,7 mil, no ale je k nej čisto nová lišta V660 z laserom priamo z fabriky Claas lebo bola tam V750 no tá je podla mojich skúseností moc na ten kombajn, tak sme sa jej zriekli a za to nám ponúkli novú. No kombajn má aj GPS. Podla mňa to neni tak veľa na stroj ktorý má odpracované 300Mh.
No ale tu na slovensku neni moc na výber tých firiem, no a keď potrebujeme nehradiť stroj ktorí nám odišiel tak moc nemažme ani váhať lebo nám odídu ha, no a to si nemôžme dovoliť kvôli plateniu lízingu, ako za kombajny tak aj za inú techniku u nás doma. No tiež nechceme narušiť našu spoluprácu z danou firmou ktorá dodáva použitú aj novú poľnohospodársku techniku, no ako som hovoril tam kam chodíme sú háklivý na rotorový, tak si musíme vystačiť s vytriasadlovími aj keď by sme chceli vyskúšať nejakú tú 580, no ale keď sú podpísané dlhodobé zmluvy nemôžme len tak od nich utiecť. No a keď sme im povedali že chceme 550 tak nám na to že také ani nie sú v ponuke no a 560 nechcem any vidieť lebo žerie tá C13 za dva kombajny.
martinott píše:No to tucano co išlo do rusoviec nakoniec skončilo u nás......mal ho tam len na žatvu a potom skonštatoval že to je pre neho malé tak ho predal....No a tá 450 je tiež v GA ale v inej podobe........keď chceš tak si to zisti sám, ja o tej 450 nebudem rozprávať.
ZIstil som

to martinott: Stále si myslím, že to je "veľa"... Ale nechci nikoho přesvědčovat... V rámci udržení dobrých vztahů je holt potřeba sáhnout trochu hlouběji do kapsy
.
Jinak 600 má GPS v základu, stejně tak jako cruise pilot, také HD šikmák, pro Francii i kompresor, brzdu šikmáku, odsávání prachu šikmáku, 2 stupňovou overdrive převodovku, sítouvou skříň JestStream, Grainmeter....Ty na té 540 můžeš mít pouze ono GPS,brzdu a odsávání prachu....možná kompresor.

Jinak 600 má GPS v základu, stejně tak jako cruise pilot, také HD šikmák, pro Francii i kompresor, brzdu šikmáku, odsávání prachu šikmáku, 2 stupňovou overdrive převodovku, sítouvou skříň JestStream, Grainmeter....Ty na té 540 můžeš mít pouze ono GPS,brzdu a odsávání prachu....možná kompresor.
Naposledy upravil Polci dne 13 led 2009 10:47, celkově upraveno 1
je tam trocha viac. Ja viem že to je dosť za kombajn ale ešte sa dá povedať že to je nový stroj. No ma to takúto výbavu: GPS, široké gumy, Quantimeter, mapovanie pôdy, elektro-hydraulická prevodovku, hydraulické šponovanie dopravníka zrna, brzda šikmého dopravníka, automatické klimatizácia, kompresor nemá no chceli sme ho tam mat, Je tam odsávač na šikmom, Laser pilot, Special Cut 2 (88 nožový), no bu tam ešte elektricky nastaviteľné zrkadlá, jaj má ešte extra osvetlenie no ešte tam niektoré budu pridané, predĺžený výsipník, hydraulické deliče na repku z oboch strán, 3D, rozmetač pliev a má ten silnejší motor C9 230 (313). To by malo byť asi všetko. Dúfam že to nebude pripadať že sa chvastám no ale keď si s tým začal tak som ťa opravil. Nehnevaj sa.
to matrinott: nehněvám sa... Shrňme ale to GPS do pojmu GPS (tam patří výnosměr, vlhkoměr i mapování výnosu...snad vám dají i kartu, aby jste opravdu mohli alespoň nahrávat, myslím, že prográmek na zpracovávání těch dat nebudete za ty prachy kupovat). Pokud vám namluvili že tam je navigace a že podle toho budete jezdit jako třeba JD s AutoTrackem, tak vám trošičku lhali... Nikde jsem tam neviděl ani náznak Outbacku od Claase či jiného externího asistovaného řízení... Teď napíšu jen tak pro informaci, co je z těch věcí na 600: šponování řetězu výsypníku - stadard, elektrohydraulická řazená převodovka - není - má 2 stupňový overdrive, brzda šikmák - standard, klimatronic - standard, kompresor - standard (nechápu, proč jste ho nechtěli
), odsávání šikmáku - standard, Laser - příplatek do 7,5 lišty, Cut II - standard, el. zrcátka - standard, výsypník se většinou dělá podle lišty, takže ještě štěstí, že to nemáte obráceně - výměna menší lišty za větší a kombajn by měl výsypník na menší..., pokud to má Vario, nevím, jaké jiné děliče by tam měly být - tam jiné nejdou a řepková výbava je u 600 stadard, 3D - standard, rozmetač plev - standard. Že má 540 modelového roku 2007 motor C9 se mi zdá jaksi samozřejmé... Jinak si připočti ty věci ,které jsem napsal o 600 v předchozím příspěvku...
Jinak ta výbava je počítána ve verzi pro západní Evropu... U nás či na Slovensku může být osekanější...Přece jen jsme pro ně pořád východní a chudší Evropa
Určitě nevypadá, že se chvástáš, ale nebudeme tu přeceňovat ten stroj, co jsi koupil... Pořád je to 540 se 6,6 Vario, 2 roky stará, a s nadstandardní výbavou (na 540)... za "trochu" vyšší cenu

Jinak ta výbava je počítána ve verzi pro západní Evropu... U nás či na Slovensku může být osekanější...Přece jen jsme pro ně pořád východní a chudší Evropa

Určitě nevypadá, že se chvástáš, ale nebudeme tu přeceňovat ten stroj, co jsi koupil... Pořád je to 540 se 6,6 Vario, 2 roky stará, a s nadstandardní výbavou (na 540)... za "trochu" vyšší cenu

No jasné.......... No ale my sme tam chceli dať aj kompresor no na to bola odpoveď že keby sme chceli kompresor tak teba vymeniť celí motor lebo pri týchto je kompresor spojený s motorom že sa nedá len ta do montovať. No ale nevie či móžu mať tie 500 alebo či do ních motujú cruise pilota, tiež sa do 500 nemontuje sitová skriňa Jet stream, tie si myslím že Radialverteiler je to zbytočné, stačí aj klasické rozhadzovanie. No ľutuje že to nemá Auto contour 2 a vetší zásobník aspoň tak 9.600l. Vedel by si my poradiť ako sa dá prerobiť aby my šiel 30 Km/h. Niekto tvrdí že treba len čidlo prepojiť, druhý že v elektrickej skrini prepojiť niečo, a tiež že oboje, tak ako to je pri tej prevodovke čo mám v tom?????
Tak s tím kompresorem vám trošičku zalhali...
, moc kompresorů, které by byly pevně spojené s motorem jsem neviděl a rozhodně to není případ kompresoru na C9...
Cruise pilot může mít právě ta 600 (která má dle tvého názoru horší výbavu než vaše 540),jet stream může mít 600 a 570, Grainmeter jde snad dodělat na všechno (viděl jsem ho i na 480), Radialverteiler na vaší lištu 6,6m nepotřebujete, tam stačí to co tam je, ale pokud jsi stroj s radialverteilerem viděl, nemůžeš snad napsat, že je to zbytečné. Zvláště na záběry 9 a 10,5 m je to velmi dobré a jednoduché řešení pro rozhoz řezanky a plev... Tu 30 km/h vám určitě pomohou v rámci dobrých vztahů "prerobiť " ti od kterých jste to koupili...špatné by bylo, kdyby vám na to padla jejich záruka, tak ať to udělají oni... jinak to jde oběma způsoby.

Cruise pilot může mít právě ta 600 (která má dle tvého názoru horší výbavu než vaše 540),jet stream může mít 600 a 570, Grainmeter jde snad dodělat na všechno (viděl jsem ho i na 480), Radialverteiler na vaší lištu 6,6m nepotřebujete, tam stačí to co tam je, ale pokud jsi stroj s radialverteilerem viděl, nemůžeš snad napsat, že je to zbytečné. Zvláště na záběry 9 a 10,5 m je to velmi dobré a jednoduché řešení pro rozhoz řezanky a plev... Tu 30 km/h vám určitě pomohou v rámci dobrých vztahů "prerobiť " ti od kterých jste to koupili...špatné by bylo, kdyby vám na to padla jejich záruka, tak ať to udělají oni... jinak to jde oběma způsoby.
Nehovorím že má 600 ako stroj horšiu výbavu, ja som to tvrdil o tom čo bol tu na obrázku.... stroj ako 600 sa my moc luby len nám by bol na také menšie polia zbytočný čo to je pre 600 také 60 - 100 max 150 ha pole. No ani nie zbytočný ale nebola by využitá, keby som mal aspoň tých 2000ha vlastných tak by som ju určite bral, no možno to bude aj niekedy v budúcnosti.....no zatial budu aj nové rady lexikou. No a ako vám šlapu tie nové 580, ste s nimi spokojní

O těch 580 už jsem tu napsal dost jinde na fóru... Řekl bych to kulantně asi tak: Zatím bych další nebral
Pokud jely, měly zrovna nějakou naftu v nádrži tak byl výkon poměrně dobrý, ale spotřeba nahrávala spíše než nám kartelu OPEC 

Jinak z toho obrázku poznám, že ten stroj má 9 m Vario, GPS, nějaká širší kola (800 či 900), a 2 laserpiloty.... Víc z těch obrázků nepoznám...
pokud se bavíme o tomto:

maarty píše:Tak to je jasné, že nový ne!!!
příklad:
http://www.agriaffaires.cz/pouzite-zari ... n-600.html
martinott píše:Tu máš ty chytrák Claas Lexion 600: http://www.agriaffaires.cz/pouzite-zari ... n-600.html
nechcem sa už k tomu..nejde mi moc forum..predtým riadok bola reč o novej 540 v IBA..potom tam bola spomenutá aj 600..tak ja som reagoval na tie nové..
Co sa týka výkonnosti..tu v Radošine bola 600 s V900..pracovná rýchlosť bola porovnateľná s 580 V 900..ale všetko záleží od obsluhy..
ked stroje tak jedine Deutz-Fahr a Fendt
Re: Cena Lexion 600
Uvedu to na pravou míru, aby jste v tom měli jasno.
Základní výbavu stroje si určuje importér každé země sám podle toho, co se nejvíce na stroji prodává. U nás je v základu pro všechny kombajny 3-D, drtič, metače a u Lexionů odsávání a některé drtič Special Cut. Rotorové mají automatickou klimu a el. zrcátka. S tím kompresorem vzduchu je to pravda jen částečně. U motorů Mercedes je opravdu součástí bloku motoru, který je jiný než bez kompresoru, takže nejde domontovat. Proto je u nás základu stroje (ale teprve letos, takže některé starší ho nemají). U motorů Caterpillar jde kompresor kdykoli domontovat, takže v základu stroje není.
Lexion 600 má v základu navíc pouze variátor rotorů a el. klapky. Veškerá ostatní výbava na strojích je vždycky na přání. Samozřejmě, pokud mám GPS mapování výnosů, musím k tomu koupit výnosoměr, jinak nemám čím výnos měřit. Ale ještě pořád nemusím mít el. kontrolu přepadu nebo Grainmeter (ten může mít pouze Jet Stream sítová skříň, tzn. 600 a 570, ostatní mohou mít pouze el. kontrolu množství). Jinak ostatní výbava stroje ( autopilot, cruise pilot, brzda, chladnička, xenony, ... ) je pouze na přání. Třeba v Německu je 3-D na přání, ale v základu mají tiskárnu, čtečku karet a mazání řetězu. Stejně tak je i výběr lišty a její výbavy je na zákazníkovi. Může ji vzít bez řepky, s jedním nebo oběma děliči, bez vozíku, ... Cena stroje a lišty je nezávislá.
Průměrná průchodnost Lexionu 600 je asi 30-40 t/hod, takže si můžete podle výnosu zjistit její výkon. Při výnosu 8-10 tun dokáže pracovat okamžitou průchodností 50 t/hod, samozřejmě při 1% ztrátách. Vždycky je to ale na podmínkách a seřízení stroje.

Základní výbavu stroje si určuje importér každé země sám podle toho, co se nejvíce na stroji prodává. U nás je v základu pro všechny kombajny 3-D, drtič, metače a u Lexionů odsávání a některé drtič Special Cut. Rotorové mají automatickou klimu a el. zrcátka. S tím kompresorem vzduchu je to pravda jen částečně. U motorů Mercedes je opravdu součástí bloku motoru, který je jiný než bez kompresoru, takže nejde domontovat. Proto je u nás základu stroje (ale teprve letos, takže některé starší ho nemají). U motorů Caterpillar jde kompresor kdykoli domontovat, takže v základu stroje není.

Lexion 600 má v základu navíc pouze variátor rotorů a el. klapky. Veškerá ostatní výbava na strojích je vždycky na přání. Samozřejmě, pokud mám GPS mapování výnosů, musím k tomu koupit výnosoměr, jinak nemám čím výnos měřit. Ale ještě pořád nemusím mít el. kontrolu přepadu nebo Grainmeter (ten může mít pouze Jet Stream sítová skříň, tzn. 600 a 570, ostatní mohou mít pouze el. kontrolu množství). Jinak ostatní výbava stroje ( autopilot, cruise pilot, brzda, chladnička, xenony, ... ) je pouze na přání. Třeba v Německu je 3-D na přání, ale v základu mají tiskárnu, čtečku karet a mazání řetězu. Stejně tak je i výběr lišty a její výbavy je na zákazníkovi. Může ji vzít bez řepky, s jedním nebo oběma děliči, bez vozíku, ... Cena stroje a lišty je nezávislá.

Průměrná průchodnost Lexionu 600 je asi 30-40 t/hod, takže si můžete podle výnosu zjistit její výkon. Při výnosu 8-10 tun dokáže pracovat okamžitou průchodností 50 t/hod, samozřejmě při 1% ztrátách. Vždycky je to ale na podmínkách a seřízení stroje.
• Stránka 1 z 2 • 1, 2