LEXION 600 (ŠÍŘE ZÁBĚRU)
• Stránka 1 z 1
LEXION 600 (ŠÍŘE ZÁBĚRU)
Ahoj...Mám jeden problém co nevím jak řešit
Chci koupit lexika 600 ale na záběr 9,12 namám tolik práce jako na záběr 7,60...Chci se zeptat zda se ty hektary dají dohnat rychlostí pojezdu nabo se radeji poohlédnout po levnějšim bratru 570-580..Je tu nějaký řidíč co to dokáže porovnat???Prosím jen pravdu a né nějaký báchorky.Děkuji všem... 

- Still Alive
-
Re: LEXION 600 (ŠÍŘE ZÁBĚRU)
Zdar,
jen otázka na úvod: Kolik hektarů by měl ten kombajn "zbaštit"? Jinak na 600 je lepší 9m. V normálním porostu jede jak pila, ve vyšších výnosech výkon o tolik neklesá, což se nedá říct o 1050. Jestli chceš 580 či 570, tak na tyto kombajny je optimum 750. A je lepší 580, 570 je docela prcek. Stačí porovna šířku bubnu - 1700 a 1420 milimetrů. Je to jako 560 a 530 s axiálním odlučováním (samozřejmě s výkonějším motorem).
Sklizni čest!
jen otázka na úvod: Kolik hektarů by měl ten kombajn "zbaštit"? Jinak na 600 je lepší 9m. V normálním porostu jede jak pila, ve vyšších výnosech výkon o tolik neklesá, což se nedá říct o 1050. Jestli chceš 580 či 570, tak na tyto kombajny je optimum 750. A je lepší 580, 570 je docela prcek. Stačí porovna šířku bubnu - 1700 a 1420 milimetrů. Je to jako 560 a 530 s axiálním odlučováním (samozřejmě s výkonějším motorem).

Sklizni čest!

Ve vidlích je síla.
- lukasbranka1
-
skušenost je jasna rychlosti šiřku lišty nenahradiš nejezdil jsem cllase ale kamoš na 580 lexu měnil 7,5 lištu za 9m protože ze 7,5 jezdil jako zavodnik nelibi se to agronomum a tak dale s 9 m jede v klidu a určite děla vetši vykon +nižši spotřeba
na 600 dat 7,5 m lištu mi přijde jako nesmysl nevyužiješ vykon mlatičky stoupne spotřeba pokud bude vynos kolem 10t tak se toto smazava ale kolik poli je takovych
dalši je to že při velkych rychlostech pojezdu přesava stihat kopirovani a pak začnou problemy s kosou
jezdil jsem JD s 9,15m a pokud jsem mohl jet rychle tak to chtělo kosu naprosto v pořatku třeba v ječmenu ktery nebyl nic moc tak se jezdilo plny pojezd cca 11kmh pšenice kolem 10t tak 5kmh představa 7,6m lišty kolik by se jezdilo na 3

na 600 dat 7,5 m lištu mi přijde jako nesmysl nevyužiješ vykon mlatičky stoupne spotřeba pokud bude vynos kolem 10t tak se toto smazava ale kolik poli je takovych
dalši je to že při velkych rychlostech pojezdu přesava stihat kopirovani a pak začnou problemy s kosou
jezdil jsem JD s 9,15m a pokud jsem mohl jet rychle tak to chtělo kosu naprosto v pořatku třeba v ječmenu ktery nebyl nic moc tak se jezdilo plny pojezd cca 11kmh pšenice kolem 10t tak 5kmh představa 7,6m lišty kolik by se jezdilo na 3

Caser píše:Ahoj...Mám jeden problém co nevím jak řešitChci koupit lexika 600 ale na záběr 9,12 namám tolik práce jako na záběr 7,60...Chci se zeptat zda se ty hektary dají dohnat rychlostí pojezdu nabo se radeji poohlédnout po levnějšim bratru 570-580..Je tu nějaký řidíč co to dokáže porovnat???Prosím jen pravdu a né nějaký báchorky.Děkuji všem...
Trochu jsem nepochopil proč chceš koupit zrovna 600ku, že by pro dobrý pocit? Věřím že se určitě najdou podniky kde už se u službařů vytrestali s 9metovým záběrem a už to tam nechcou ani vidět, např. sezona 2008 když polehla většina obilí. Když potřebuješ záběr 7,5 metru tak bych šel do 570ky , samozřejmě v tom případě že potřebuješ "rotory". Ale určitě bych se nebál 560ky se 7,5 m lištou. Výkon tam budeš mít s rezervou i pro kopce. Osobně bych nedoporučoval 7,5 metru lištu ani na 580ku, s devítkou si určitě rozumí líp. A rozhodně je lepší jet pomaleji, už kvůli lepšímu sledování terénu a taky kvůli tomu že rychlá jízda se těžko prosazuje u agronomů, tak jak již napsal lukasbranka.
Každý člověk má právo na můj názor.
- Still Alive
-
A co třeba Tucano 480? Axiální odlučování, širší buben než 570 - 1580 mm, sic o 30 kobylek slabší, ale zase bude levnější.
Ve vidlích je síla.
- Still Alive
-
Jo a eště něco. Ten kombajn budeš asi kupovat pro sebe (alespoň tak sem to pochopil), tutíž se na nějaký dogmata agronomů můžeš.... Nikde není napsáno, že se musí sekat na nízký strniště.
Ve vidlích je síla.
Pokud chces mit mensi listu tak urcite slabsi kombajn. Ja bych se nebal 580 navic ma motor Mercedes:) A jak psal OTAS pokud nepotrebujes rotory 560 je taky dobra volba.
Když CLAAS tak jedině LEXION 595R s C516-30...
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
http://www.czechnationalteam.cz/
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
To Caser: Budu upřímný. Nevím, ale tvůj dotaz u mě budí dost velký pochybnosti, protože dávat na 600vku 7,5m lištu a zároveň se ptát jestli ty hektary nahoním rychlostí mi přijde u člověka, který hodlá investovat do stroje 7 až 8 mega, docela odvážný! Jinak u nás máme všechny 600vky osazeny 9m lištou a za sebe říkam, že by snesla i větší záběr. Ale pokud to vezmu celkově, tak 9m lišta je u tohoto stroje asi nejlepší kompromis mezi ha výkonem na poli a tím ostatním tzn. přepravou, kvalitou práce - vysekáváním atd. Každopádně spojení 600vky se 7,5 lištou budou jen vyhozený peníze...
Ahoj..Děkuji všem za dobré rady a určitě mě pomohou...To investování je do ojeté mašiny která má okolo 1000mth.Ta cena je tím pádem o hodně níž..Určitě kokám po rotorovém stroji protože pojede stejně jak v suchém porostu tak ve vlhkém..Kolik hektarů by měl ten kombajn zbaštit?Já je nemám určený,jedu kam mě pošle spedice..To Tucano 480 mě neláká..Ptal jsem se proto protože jsem zažil chlapa s NEW HOLLANDEM s CRkem ze záběrem 7,5 m a jezdil jak Schumacher a vzádu čisto že agronom nemohl nic říct...Ale kolik nasekal za den,nevím(neptal jsem se)Jinak ještě jednou díky všem....
Tak všechny pravdy zde již padly. Na 600 pouze 9m či 10,5m, na 580 9m na 570 7,5m, ale v ideálních podmínkách snese i 9m. Pokud se bude kupovat stroj s 1000 Mth, je 600 ještě stále nepoměrně dražší než srovnatelné 580 a co se týká výkonu, není to zase žádný velký nárůst. 570 jsou z hybridních Claasů řady 500 jako použité nejlevnější. Hlavně nebrat 570C...
Nebo si tu šířku můžeš vypočítat. Jsou na to vzorce, ten jeden je trochu delší, z hlavy nevím.
Také vám dnešní moderní kombajny připadají příliš přetechnizované?
Ba dokonce se při jejich ovládání cítíte jak v kanclu? Máme pro vás elegantní řešení.
Kupte si KOLOSA!
SK 6 Kolos - kombajn bez kompromisů!!!
Žádejte u svých regionálních prodejců ÚPZT.
Ba dokonce se při jejich ovládání cítíte jak v kanclu? Máme pro vás elegantní řešení.
Kupte si KOLOSA!
SK 6 Kolos - kombajn bez kompromisů!!!
Žádejte u svých regionálních prodejců ÚPZT.
Celkem by me tenhle vzorec zajimal...
Když CLAAS tak jedině LEXION 595R s C516-30...
• Stránka 1 z 1