E 512 2 bubnová (separátor ?) a 2 fázová sklizeň
• Stránka 1 z 1
E 512 2 bubnová (separátor ?) a 2 fázová sklizeň
Prosím Vás, mám na Vás dva trochu speciální dotazy:
Máte prosím Vás někdo zkušenosti s E 512 dvoubunovou? První buben hřebíkový (jako u stacionárních stodolových mlátiček) a druhý snad klasický - možná menší než originál a místo vytřásadel je jakási pohyblivá "vana" ze sítového plechu, po celé šíři zádě - prý se tomu říká SEPARÁTOR. Je to dobré při práci - nekazí se to - v porovnání s klasickou E 512 ? Jaké má toto provedení výhody a nevýhody a zda na to tohle jdou sehnat či připasovat ND ?
Druhá otázka: Jaké máte u E 512 či podobné starší techniky (Sk-5 Niva) zkušenosti s 2 fázovou sklizní? Jde mi teď hlavně o pohanku - je její výmlat těžší ? A je lepší pásový-gumový sběrač nebo klasický-železný-bubnový ? Nemáte jej, prosím Vás, někdo na prodej ? Který je spolehlivější a šetrnější, a čím se dá pohanka v současnosti uspokojivě nařádkovat ? Nějakým žacím řádkovačem ? A jak se musí mlátička speciálně upravit či seřídit? Desikaci se raději vyhnu - odběratel chce bez chemie.
Děkuji moc za odpověď
Máte prosím Vás někdo zkušenosti s E 512 dvoubunovou? První buben hřebíkový (jako u stacionárních stodolových mlátiček) a druhý snad klasický - možná menší než originál a místo vytřásadel je jakási pohyblivá "vana" ze sítového plechu, po celé šíři zádě - prý se tomu říká SEPARÁTOR. Je to dobré při práci - nekazí se to - v porovnání s klasickou E 512 ? Jaké má toto provedení výhody a nevýhody a zda na to tohle jdou sehnat či připasovat ND ?
Druhá otázka: Jaké máte u E 512 či podobné starší techniky (Sk-5 Niva) zkušenosti s 2 fázovou sklizní? Jde mi teď hlavně o pohanku - je její výmlat těžší ? A je lepší pásový-gumový sběrač nebo klasický-železný-bubnový ? Nemáte jej, prosím Vás, někdo na prodej ? Který je spolehlivější a šetrnější, a čím se dá pohanka v současnosti uspokojivě nařádkovat ? Nějakým žacím řádkovačem ? A jak se musí mlátička speciálně upravit či seřídit? Desikaci se raději vyhnu - odběratel chce bez chemie.
Děkuji moc za odpověď
- rakosniklubomir
Re: E 512 2 bubnová (separátor ?) a 2 fázová sklizeň
dobrý večer, já ji mám,už 15 let.Základ dali dohromady pánové Roh ,Kumhála a Heřmánek z ČZU Praha,já jsem to poněkud doladil,jiný kombajn bych nechtěl.Máte li zájem pošlete mail,zašlu víc,někdy to i vyvěsím na farmvideo.
- rakosniklubomir
Dobrý den, pro ilustraci přikládám fota vlastního kombajnu který přes zimu a na jaře prošel opravou a menší modernizací
- Přílohy
-
- Separační buben s průměrem 90 cm
- P1140313.JPG (46.17 KiB) Zobrazeno 4671 krát
-
- mlátící a odmítací buben zůstanou původní
- P1140310.JPG (30.96 KiB) Zobrazeno 4671 krát
-
- Motor Crystal 120, turbem možno navýšit až na 160 koní.
- P1140324.JPG (54.93 KiB) Zobrazeno 4671 krát
- rakosniklubomir
další fotky. Výkon znatelně vyšší než u sériového stroje s nižšími ztrátami a náklady na palivo. Záleží ovšem na provozních podmínkách, celkové kondici stroje a obsluze. Veškeré dotazy rád zodpovím přes e-mail nebo telefon.
- Přílohy
-
- dotřasadlo, krátké klávesy
- P1140322.JPG (56.07 KiB) Zobrazeno 4662 krát
-
- druhý odmítací buben
- P1140321.JPG (49.79 KiB) Zobrazeno 4662 krát
• Stránka 1 z 1