E 514 drnčení v kabině
• Stránka 1 z 1
E 514 drnčení v kabině
Zdravím všechny nadšence, co mají E 514. Asi 15 let sekám s E514 a poslední dobou se mi objevila nepříjemná závada, a to velmi silný zvuk v kabině - jako drnčení a to jen když jede na plné otáčky a stroj je už zahřátý. Zvuk je slyšet jen v kabině a vychází z podlahy, Stačí změnit posez na sedačce a zvuk zmizí. Vrátím se do normálního posezu a už to drnčí. Mám dojem, že zvuk nevzniká mechanicky, ale spíš vychází z hydrauliky, něco jako přepouštěcí ventil apod. Cvíli se to poslouchat dá, ale jinak je to běs. Nesetkali jste se někdo s tím ?
Re: E 514 drnčení v kabině
Hanzelka píše:Zdravím všechny nadšence, co mají E 514. Asi 15 let sekám s E514 a poslední dobou se mi objevila nepříjemná závada, a to velmi silný zvuk v kabině - jako drnčení a to jen když jede na plné otáčky a stroj je už zahřátý. Zvuk je slyšet jen v kabině a vychází z podlahy, Stačí změnit posez na sedačce a zvuk zmizí. Vrátím se do normálního posezu a už to drnčí. Mám dojem, že zvuk nevzniká mechanicky, ale spíš vychází z hydrauliky, něco jako přepouštěcí ventil apod. Cvíli se to poslouchat dá, ale jinak je to běs. Nesetkali jste se někdo s tím ?
me vzdycky takhle drnčela páka před volantem na rozpojování brzd.
neznalek píše:Hanzelka píše:Zdravím všechny nadšence, co mají E 514. Asi 15 let sekám s E514 a poslední dobou se mi objevila nepříjemná závada, a to velmi silný zvuk v kabině - jako drnčení a to jen když jede na plné otáčky a stroj je už zahřátý. Zvuk je slyšet jen v kabině a vychází z podlahy, Stačí změnit posez na sedačce a zvuk zmizí. Vrátím se do normálního posezu a už to drnčí. Mám dojem, že zvuk nevzniká mechanicky, ale spíš vychází z hydrauliky, něco jako přepouštěcí ventil apod. Cvíli se to poslouchat dá, ale jinak je to běs. Nesetkali jste se někdo s tím ?
me vzdycky takhle drnčela páka před volantem na rozpojování brzd.
jj, to mi dělala taky, nakonec jsem vzteky vzal flexu a ufiknul jí

Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč.
My jsme spojili teorii s praxí: nic nefunguje a nikdo neví proč.
- Mr.Equable
-
v 514 drčí furt a všechno
:D:D jde o to jestli je to neškodné drnčení, nebo závada
To pozná jen člověk, co s tim jezdí delší dobu. Pokud si již na daný zvuk nezvykl. 

Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
Mr.Equable píše:v 514 drčí furt a všechno:D:D jde o to jestli je to neškodné drnčení, nebo závada
To pozná jen člověk, co s tim jezdí delší dobu. Pokud si již na daný zvuk nezvykl.
ale no tak, takle hanit východoněmeckou krásku

Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
Můj strýc mně na můj dotaz co mám dělat že mně něco klepe v motorce odpověděl vcelku stručně- Kup si sluchátka.

Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
• Stránka 1 z 1