New Holland TF 78
• Stránka 3 z 4 • 1, 2, 3, 4

Joska
No jednak se to píše ale taky od obsluhy TF 78 z POLINE tam měli ztráty v klidu prý
Záleží taky na kombajnérovi ale už aby byli žně a pak se ukáže co ta naše Elektra je vlastně zač
Na Techagru jsem o ní slyšel že zlená řepka jí nejede moc dobře všechno se musí prý růčo tahat z kombajnu ale já si myslím když se dají separátor a TF do rychlích otáček tak bude po problému snad. My teda s TX jezdili taky na zelených řepkách se separátorem do pomala ale taky jsme ho měli někdy do rychla a bylo po problému tak hmota tam prolítla a nikde se nebalila

to:Polci nevím jakou ředkev ste mlátili vy ale u nás bylo zrno přibližně stejně velký jako řepka a řek bych že i stejně těžký... Já sem to sklízel jak s Case tak s Megou a jako v pohodě, možná že to je i v nastavení, mi sme to nastavovali tak aby to ty tobolky co nejvíc rozšrotovalo a dalo se to vyfoukat... Jo jasně s tou klapkou máš pravdu ale třeba Case(2188, 2388) ji nemá takže směr větru udáváš otevřením sít a řek bych že je to tak i pro kombajny s tou klapkou i když samozřejmě ti ta klapka ten směr také ovlivní.
docela by mě zajímalo mlátil si mák nebo len??ty jsou ještě lehčí než ředkev a taky to šlo v pohodě... ale beru že každej kombajn se chová jinak a jestliže ty jezdíš asi s Lexionem kterej bude stavěn na velký vrstvy obilí na sítech tak mu to moc vonět nemusí....
docela by mě zajímalo mlátil si mák nebo len??ty jsou ještě lehčí než ředkev a taky to šlo v pohodě... ale beru že každej kombajn se chová jinak a jestliže ty jezdíš asi s Lexionem kterej bude stavěn na velký vrstvy obilí na sítech tak mu to moc vonět nemusí....
to Joska ještě sem se chtěl zeptat jestli máte odsávání u šikmýho dopravníku ? Tyhle dva to tam nemaj takže když jedeš tak máš před boudou kouř jak sviň a to nemluvim o tom bordelu co se hromadí pod kabinou.Každym zvednutím lišty to tam o dno kabiny pěkně slisuješ takže to dostat dolů je docela oříšek
ale jestli máš sílu a pevný koště tak to nebude problém 

Jo G 190 s tou sem často jezdil
celkem dobrej stroj jen škoda že to nemělo odpruženou přední nápravu( i když na tu dobu...).Přijde mi to moc nedomyšlený je hodně krátkej a přední náprava je dost vepředu a musíš dávat dost velký závaží protože to má posunutý těžiště.To samé platí u novýho TG teda vlastně 8000.Nejlíp to vyřešil asi J-D a Case který maj danej moror nad nápravou a je tak krásně dotížená.

to Luki: To byla nějaká ředkev přímo pro výrobce čokolády, asi nějaká zvláštní odrůda (nebo nevyšla
) a ta byla tak do průměru 0,3mm.... Hrozně drobounká. Mák a len už jsem s tím jezdil a v pohodě, ale tadyto nešlo ani za boha. Tak jsem si zafixoval, že je to hrozná plodina
Jinak ta klapka na vzduch na lexionu to celkem zreguluje, ale na lehká semena (hlavně trávy) máme zakrývací plechy na nasávání do větráku zestrany. To dost pomáhá.

Jinak ta klapka na vzduch na lexionu to celkem zreguluje, ale na lehká semena (hlavně trávy) máme zakrývací plechy na nasávání do větráku zestrany. To dost pomáhá.
Jo tak ta je z firmy Jaromír Čihák.Je to někde u Rakovníka.Tušim že Lužná u Rakovníka.Víc se dozvíš na http://web.quick.cz/cihakjaromir/
To bohužel nevim,z jakýho bylo roku.Ale možná už to bylo plusko,ale tim si nejsem jistej.Jo ten chlap co s nim jezdil,říkal že je dobrej.Prej měly zatim jenom obvyklý poruchy(ložiska,řemeny atd.).Sekala u nás pět dní v ječmenech a pšenicích a žádný problémy s tim neměla.Akorát když sme mlátily pšenici,která měla cca 24% vlhkost,tak tam neměla tak dobrej výkon.

• Stránka 3 z 4 • 1, 2, 3, 4