SKPU 220
• Stránka 1 z 1
Oukej, tak to jsme 2!! Já jsem viděl v chodu pouze upravenou 152 (celkem šrot), prostě jen sundaná lišta, udělanej bezepečnostní reverz ručně zapínanej, půlka nožů na bubnu byla sundaná. Stroj dost v dezolátním stavu, ríkal jsem si, že se to musí každou chvíli rozpadnout, tahal to za 4011, a mělo to problém vzít 10 cm průměr větve. Frakce štěpky byla ale celkem fajn. Na
http://www.dksystem.cz/05/ najdeš foto 220 předělaný na štěpkovač a pak je tam štěpkovač (strana 3) dělanej na beton z řezačky, ten vypadá celkem slušně - všecko je to ale prodaný
Já bych to chtěl nějak předělat (tahat sebou do lesa origo 220 je docela drsný - zas je tam ale ten závěs na vůz......), zmenšit, třeba i nějakej podávací vál bych u toho rád měl. Krmil bych to třeba i hydraulickou rukou, jenže nevím, jestli by to vzalo i víc větvý najednou. A kdyby teda vzalo, tak za jak dlouho by mě něco skočilo do kabiny......... kdyby někdo něco měl, dejte prosím vědět. DÍKY
http://www.dksystem.cz/05/ najdeš foto 220 předělaný na štěpkovač a pak je tam štěpkovač (strana 3) dělanej na beton z řezačky, ten vypadá celkem slušně - všecko je to ale prodaný
Já bych to chtěl nějak předělat (tahat sebou do lesa origo 220 je docela drsný - zas je tam ale ten závěs na vůz......), zmenšit, třeba i nějakej podávací vál bych u toho rád měl. Krmil bych to třeba i hydraulickou rukou, jenže nevím, jestli by to vzalo i víc větvý najednou. A kdyby teda vzalo, tak za jak dlouho by mě něco skočilo do kabiny......... kdyby někdo něco měl, dejte prosím vědět. DÍKY
Z8011 píše:Oukej, tak to jsme 2!! Já jsem viděl v chodu pouze upravenou 152 (celkem šrot), prostě jen sundaná lišta, udělanej bezepečnostní reverz ručně zapínanej, půlka nožů na bubnu byla sundaná. Stroj dost v dezolátním stavu, ríkal jsem si, že se to musí každou chvíli rozpadnout, tahal to za 4011, a mělo to problém vzít 10 cm průměr větve. Frakce štěpky byla ale celkem fajn. Na
tak tu druhou, která je v tom odkazu používají normálně silničáři, včera jsem zrovna jednu viděl. Navíc k tomu měli trychtýř, aby podávání bylo bezpečnější.
Joska
My doma máme štěpkovač z 220 sundali jsme lištu na bubnu máme čtyři kosíře a zúžili jsme ji tak že jsme seřízli kardany od skříně a navařili na sebe nevim kolik to je čísel ale můžu poslat fotky ale až příští týden v pondělí momentálně jsem ve škole....
Re: Joska
Joska píše:My doma máme štěpkovač z 220 sundali jsme lištu na bubnu máme čtyři kosíře a zúžili jsme ji tak že jsme seřízli kardany od skříně a navařili na sebe nevim kolik to je čísel ale můžu poslat fotky ale až příští týden v pondělí momentálně jsem ve škole....
Pošli, mě to moc zajímá. Jaký průměr větví s tím štěpkujete? A s čím to taháte?
Joska
no průměr 20cm musíš pak třeba plynule reverzem povistrčit a zase zpět do toho ale záleží co to je jinak s větvema ze stromů není problém to ji můžeš krmit dokud ji nezadávíš nebo traktor né sežere toho hodně jinak sem viděl ještě dvě ta jedna ten samej způsob jak my (foto jsem posla Z 8011) a ta druhá byla udělaná do tbz ale bylo to takový moc pracný tohle nám vyhovuje dáš za to vlek a valíš je to grinder jak se patří
mame doma taky z 220 stepkovac zatim jen minimum uprav nemam na to cas takze jsem schodil listu udelal reverz na ruku a zkratil komin. tahat to 72 a mam prepato na 1000ot/min na vyvodaku - traktor pak tocim na 1000ot coz je mala spotreba a pekne to leta i pres cely valnik i 15 cm mi to zeralo klacek v pohode. jinak jsem videl upravu a to si chci udelat normalen otocene jak je tam ted ta origo naprava tak z ni byl udelana oj a z obyc traverzy na příč byla naprava hodne se to ti z uzilo a vlaste poho byl hned na skrin. skoda ze nemam foto kdyz mi zbyde cas tak to tak letos taky predelam
zetor rulezzzzzzz
maclos píše:pocujte chcalani a to co robite s takou mokrou stiepkou......ci kompost
s mokrou nic ta je na h...o respektive ani to mokre nestepkuji po zimni probirce v lese nebo po polomech necham vetve do leta(v lete klidne az do pristiho)v lese oni ushnou a opada jehlici a pak z toho mas krasny suchy stepkyjen drevo zadnou vodu ani jehlici mokre je to na nic to se musi susit atd to je o nicem takle to uschne samo v lese
zetor rulezzzzzzz
PavelM píše:S tou štěpkou doma topíš? kolik jí tak spotřebuješ za zimu? Dik
ano ma kotel na drevo plyn- ma tedy dvoji spalovani no netopim jenom s tim ale mame z rakvarny zbytky(odrezky) 1000kc stoji jedna fura(9tuna valnik s nastavbama na obili) beru na zimu 3 na spod na tu spolovaci trysku nandam todle drevo a zasypu to tak kosikem tech stepek a kdyz to udelam v 10 vecir tak to rano v 9 jeste bez problemu hori spotrebuju toho no podle toho kolik mam vetvi tak 2 male vaniky 5(t za rok) je to super ma to bajecnou vyhrevnost a vydrzi to dlouho horet a hlavne je to gratis- jen naftu za to stepkovani coz je na valnik tak sca 10l
zetor rulezzzzzzz
Re: SKPU 220
my ji máme a už dobrých pět let stojí na place nejezdí se s ní změna technologie a myslím že je dokonce na prodej ZOD Opatovec Svitavy 56802dvordy píše:Nemáte někdo nějaké informace o řezačce SKPU 220. Případně jestli ji má někdo někde nevyužitou nebo na náhradní díly. Potřeboval bych tu část s řezacím bubnem.
Ahoj vespolek mam problém potřebuji hřídel na 220 co se na ní nasazuje kardan od traktoru.Nemáte jí náhodou navíc.Díky
pokud vás to nezajímá tak to nečtěte ale běda tomu co u zkoušení nebude vědět o čem je řeč
Dobrý den, koupil jsem řezačku SKPU 220 a chtěl bych ji předělat na štěpkovač, mohl by mi prosím poslat někdo nějaké foto, popřípadě nějaké rady co a jak na email AndrejsPavel@seznam.cz Královehradecký kraj, Předem děkuji a přeji příjemný den Andrejs
- vaclav 240
čau neposlali by jste mě nějaký fotky jak jste řešily pohon? Právě řezačku předělávám a pohon mě pořád vrtá hlavou. e-mail: vecere.vaclav@seznam.cz díky
Poptávám dílenskou příručku na řezačku SKPU 220 nebo aspoň nějaké seřizovací a utahovací hodnoty co se týkají řezání a vkládání budu předělávat na štěpkovač díky
• Stránka 1 z 1