John Deere 9880 STS
- Vojtěch Rada
-
no jo. Ale co ta ekonomika? Ty dva kombajny potom musí dát do nákladů na hektar nebo na tunu. A potom je rozdíl jestli seče 500 nebo 1500 ha. A každý kdo si to spočítá tak ty odpisy jsou šíleně velký. Tak to musí dělat buď blbec nebo němec.
- Vojtěch Rada
-
Jasny. Ale velmi jednoduše, pokud Lexiona za 7,5 mil Kč užíváš 5 let 500 ha ročně tak ti vyjdou odpisy asi 3000Kč/ha. Ale fakturuješ za jeden posečenej ha kolem 2000 Kč, tak už jsi ve ztrátě a to nemáš naftu, mzdy atd.
- honzabr
Když to všechno sečtu dohromady, co vám teda po pravdě vadí na STS? Že má menší síta? To je tak to jediný co ji můžete vytknout... Já jen říkám že pokud se dobře nastaví tak těžko naleznete výkonnější kombajn a ztráty budou v normálu. Že se ji to nepovedlo na předváděčkách? Dobře, ale podívejte se třeba do HNG Czech, posečou s ní ročně 2000 ha s deníma výkonama i přes 60 ha a s relativně nízkýma ztrátama. Plná spokojenost. STS je špičkovej kombajn a nenechám na něj házet špínu.
to Zajíc
Kdybys někdy viděl 9880i STS v kukuřici, tak bys musel jednoznačně dojít k názoru že motor 347 kW si s ní rozumí dokonale a že v kukuřici ještě nic výkonnějšího nejezdilo. Je to opravdu obdivuhodný výkon. Jeď se někdy podívat do HNG a přesvědč se na vlastní oči. Žádná CR ani AFX na ní v kukuřici prostě nestačí. To je fakt. A neargumentujte tady že má při vysokých výkonech obrovské ztráty, při důkladném nastavení jsou naprosto v normálu.
Kdybys někdy viděl 9880i STS v kukuřici, tak bys musel jednoznačně dojít k názoru že motor 347 kW si s ní rozumí dokonale a že v kukuřici ještě nic výkonnějšího nejezdilo. Je to opravdu obdivuhodný výkon. Jeď se někdy podívat do HNG a přesvědč se na vlastní oči. Žádná CR ani AFX na ní v kukuřici prostě nestačí. To je fakt. A neargumentujte tady že má při vysokých výkonech obrovské ztráty, při důkladném nastavení jsou naprosto v normálu.
- Jan Sedlák
Dobře to rozepsal Vojta Rada. Je to věc managmentu, pokud jde o HNG tak tam si to opravdu spočítaly dobře. To samo Danhel a Lukrom. Znám tady taky soukromníka z Hané, který sklízí s WTS 9640 něco kolem 500 600ha bez větších problémů. Stejně tak i Agrocentrum Hrušovany a najdou se i další.
Když se podívám jinam nejenom na JD, proč udělá někdo s CX 860 za rok 1000ha obilovin a druhý 300?
Na STS je chybička ve velikosti sít, a kdo ví co může čekat od toho kombajnu tak dokáže sklidit bez větších ztrát a problémů. zajimavy je potom že někde to jde a někde zase ne.
Když se podívám jinam nejenom na JD, proč udělá někdo s CX 860 za rok 1000ha obilovin a druhý 300?
Na STS je chybička ve velikosti sít, a kdo ví co může čekat od toho kombajnu tak dokáže sklidit bez větších ztrát a problémů. zajimavy je potom že někde to jde a někde zase ne.
- Vojtěch Rada
-
Agrocentrum dělá právě s WTS kolem 800ha.
Jestli je problém u STS nastavení sít, tak nevím. Ale pro jednoduchý řidiče potřebujeme jednoduché stroje. A jestli z 10 STS v ČR u polovičky jsou špatně nastaveny síta a u té druhé polovičky jsou to jen spekulace, tak takovej stroj já neberu. Na co šíleně výkonej stroj, když s ním nidko nedokáže dělat šílený roční výkony? Minulý rok tu u nás dělala jedna STS z Rakouska a opět žádná sláva. Podnik co si ju najal tak skoro plaka a navíc pole to té STS byly jak znovu zaseté, ztráty dost velký.
V republice je boj o CR a AFX, který jsou hned prodaný, ale u STS si trhaj vlasi prodejci, jak jim stojí na dvoře. A hranění se jedním podnikem HNG je podle mě nevhodné. A kdo ví jak to tam přesně vypadá.
Jestli je problém u STS nastavení sít, tak nevím. Ale pro jednoduchý řidiče potřebujeme jednoduché stroje. A jestli z 10 STS v ČR u polovičky jsou špatně nastaveny síta a u té druhé polovičky jsou to jen spekulace, tak takovej stroj já neberu. Na co šíleně výkonej stroj, když s ním nidko nedokáže dělat šílený roční výkony? Minulý rok tu u nás dělala jedna STS z Rakouska a opět žádná sláva. Podnik co si ju najal tak skoro plaka a navíc pole to té STS byly jak znovu zaseté, ztráty dost velký.
V republice je boj o CR a AFX, který jsou hned prodaný, ale u STS si trhaj vlasi prodejci, jak jim stojí na dvoře. A hranění se jedním podnikem HNG je podle mě nevhodné. A kdo ví jak to tam přesně vypadá.
- honzabr
Když pořád říkáš jak se AFX hned prodávají a naopak STS nejdou vůbec tak jak mi vysvětlíš že STS jezdí v ČR 11 a AFX jen 3??? Já dobře vím že je to tím, že jich zkrátka Case na náš trh víc nedodal protože si zkrátka myslí že takto výkonné kombajny u nás nejdou tolik na prodej. A u John Deera je to úplně to samé, nikdy u nás nebude jezdit 100 kusů STS protože jsou tak výkonné a potřebují pro své využití odpovídající podniky s velkými rovnými pozemky, nejsou zkrátka vhodné pro každého. A právě proto nelze říct že jich tu jezdí jenom 11 protože jsou špatný, kolik si myslíš že tu asi bude do budoucna jezdit AFX? Taky tak 10 - 20. To je to samé, jako kdybys řekl že JD 9520 je špatný protože ho mají jenom Rostěnice. To tak zkrátka není.
Presne tak, kdyz na to ma prachy, tak proc by si nekoupil poradny stroje, ma zne za chvili a bez problemu. Jestli to je ekonomicke nebo ne, to je jedno, kdyz mu ty prachy nedojdou, jestli cerpa dotace, tak v minusu bejt nemusi. A nevim proc tu nadavate na tu STS. Tak mi vysvetlete, kdyz to je s nima tak bledy, proc jich tu je pres 10? Kolik je tu CRek? 3. Kolik AFXek? Hadam pet maximalne. Kdyz si ty prodejci tak skubou vlasy, tak proc jich tu je v te vykonove tride skoro nejvic? Proc se prodalo tak malo CRek? Muzete argumentovat ze to je novinka, to i Lexion 600, a uz jich tu ma bejt minimalne 5. A ze STS stoji v plny palbe 9 melounu, kolik myslite ze stoji Lexion 600? Jeste vic. Taky zalezi co v ty plny palbe dostanete. Na to, ze ta STS ma kamery, a je pripravena na precizni zemedelstvi, tak treba New Holland me moc nepresvedcil o jeho programu na precizni zemedelstvi. Ono taky za ty prachy muzete dostat mnohem vic nez u konkurence.
to honzabru: Kde je to HNG Czech? Kolik tam maj STS? Kolik delaj hektaru?
to honzabru: Kde je to HNG Czech? Kolik tam maj STS? Kolik delaj hektaru?
- Jan Sedlák
Tak pokud jde o ten podnik, není to jen jeden. Já znám tři, a znám se s těma servisákama co tam jezdí, jak u Danhela kde jsme se potkali na Slovensku, tak Lukrom v jankovicích. A Danhel s mlátičkama jezdí na služby jak v okolí Týna tak i na Plzeňsku a nedovolí si zklamat.
Já se tímto neperu za to že tyto mlátičky jsou nejlepší a nej, jen říkám to co jsem viděl a koupil a co je pravda.
Když zvládá někdo dělat výkony s WTS, a tam jede z 10 mlátiček 2 bez problémů se ztrátama, tak to s STS musí udělat bez problému taky. A když nechce někdo STS tak je tu CTS.
A na tu říkáte co? Stálo by za to založit na ni téma jako na STS?
Já se tímto neperu za to že tyto mlátičky jsou nejlepší a nej, jen říkám to co jsem viděl a koupil a co je pravda.
Když zvládá někdo dělat výkony s WTS, a tam jede z 10 mlátiček 2 bez problémů se ztrátama, tak to s STS musí udělat bez problému taky. A když nechce někdo STS tak je tu CTS.
A na tu říkáte co? Stálo by za to založit na ni téma jako na STS?
- Jan Sedlák
Mě neděkuj, já jenom říkám co je pravda. pro mě jsou n aprvním místě mlátičky Claas, New Holland a pototm až John Deere. A z JD se zastávám nejvíc axiálních mlátiček.
A co s tou CTS??? Tu nikdo nezná???
A co s tou CTS??? Tu nikdo nezná???
- Jan Sedlák
zamlouvá, nezamlouvá.... CR jsem na vlastní oči neviděl ještě na poli, těžko říct.
Každý má své chyby a vždycky se najde něco co mu na poli šmakovat nebude takže to vyjde na stejno. navíc jsou to všechno axiální mlátičky a ty jsou náročny na seřízení a jak se jim nevyhoví tak jsou na tom stejně.
Každý má své chyby a vždycky se najde něco co mu na poli šmakovat nebude takže to vyjde na stejno. navíc jsou to všechno axiální mlátičky a ty jsou náročny na seřízení a jak se jim nevyhoví tak jsou na tom stejně.
chlapi, Vojta má pravdu "ale co ta ekonimika?" ten stroj jsi musí na sebe vydělat, ted dělám na podnikatelském a tam se zabívám právě nákupem sklízecí mlátičky, jejím provozem a poskytováním služeb a ty náklady jsou obrovské hlavně odpisy, ekonomika provozu musí být na prvním místě a v dnešní době to platí dvojnásob.
to honzabr: už jsem to tu psal, že jsme málý trh, neni tomu tak že by si mysleli že se jich tu více neprodá, ale je po AFXech velký zájem který výrobce nečekal a snaží se uspokojit trhy s větším prodejním potenciálem, chci se zeptat k jak dlouho je nabízena STSka na trh a jak dlouho AFX, když se tady pořád oháňíš že STSek je tady víc(11), STSka je nábízena už tři roky (letos čtvrký) a je jich tu 11
AFX se nabízi prvním rokem a v CR jsou 4 a letos by jich mělo být 6 a to je 10 mlátiček za 2 roky oproti 11 STSkám za 3 roky 
to honzabr: už jsem to tu psal, že jsme málý trh, neni tomu tak že by si mysleli že se jich tu více neprodá, ale je po AFXech velký zájem který výrobce nečekal a snaží se uspokojit trhy s větším prodejním potenciálem, chci se zeptat k jak dlouho je nabízena STSka na trh a jak dlouho AFX, když se tady pořád oháňíš že STSek je tady víc(11), STSka je nábízena už tři roky (letos čtvrký) a je jich tu 11

Jo ekonomika je na prvni mistě . Mam ceny CR,AFX i STS a opravdu je tam dost velky rozdil.
Nevim tady nikdo nenapsal že STS je nejhorší stroj ,on svou praci uděla určitě dobře a když s ni jezdi člověk co ji rozumi a umi ji nastavit tak to pojede. Jak sem už mnohokrat napsal stroj je jen 50procent uspechu ,druha pulka je chlap. To plati u každe mašiny a o tom sem se už mnohokrat přesvědčil.
Jak piše zetor co je plna palba tak u Case i NH je to komplet vybavene a připravene na precizni zemedělství ,ma to vynosoměr ,vhkoměr ale kamery ne .
Mě osobně se STS libí a dokonce sme o ni přemyšlely před tim než sme koupily CX. jenže u nas hralo velkou roly že potřebujeme slamu na lisovaní a po axialech to slamou obecně není tak dobre jak po klasice,no a pak cena.
Nevim tady nikdo nenapsal že STS je nejhorší stroj ,on svou praci uděla určitě dobře a když s ni jezdi člověk co ji rozumi a umi ji nastavit tak to pojede. Jak sem už mnohokrat napsal stroj je jen 50procent uspechu ,druha pulka je chlap. To plati u každe mašiny a o tom sem se už mnohokrat přesvědčil.
Jak piše zetor co je plna palba tak u Case i NH je to komplet vybavene a připravene na precizni zemedělství ,ma to vynosoměr ,vhkoměr ale kamery ne .
Mě osobně se STS libí a dokonce sme o ni přemyšlely před tim než sme koupily CX. jenže u nas hralo velkou roly že potřebujeme slamu na lisovaní a po axialech to slamou obecně není tak dobre jak po klasice,no a pak cena.
- Jan Sedlák
Stejně tady jde o nic. Už bych to neřešil protože je pravda že se tu prodaly 4 AFX nebo kolik přesně, což je vynikající axiální mlátička, ti kdo si ji koupili tak jsou z 99% zastánci značky Case, mají jak traktory tak kupují i mlátičky, stejně tak je to s New Hollandy, CR soudit stejně teď nemůžete, protože kdo ho viděl zatím je jen Martin, zatím je tu jen jedna tato mlátička, takže zbývá už jen AFX a STSka. Kdoví jak pojede všude CR... aby tam nebyly taky problémy jako s každým kombajnem.
A ti co si koupili AFX, využívaly starší case axiály takže stejně tak prahly po výkonnější mlátičce stejně tak jako zákazníci John Deere.
A když se tady podíváte do Martinových anket, tak stejně v mlátičkách vede Claas a New Holland. New Holland jen díky typům CX.
A všechny ostatní značky jsou na tom asi tak stejně. kdo je fanda JD koupí si i mlátičku, kdo je fanda Case, koupí si i AFX.
A když bude pořizovat takový kombajn, musí vědět a zařídit se tak aby ho využil. Další problém je jak řekl Martin, tak v obsluze. A taky rozhoduje servis stroje.
A ti co si koupili AFX, využívaly starší case axiály takže stejně tak prahly po výkonnější mlátičce stejně tak jako zákazníci John Deere.
A když se tady podíváte do Martinových anket, tak stejně v mlátičkách vede Claas a New Holland. New Holland jen díky typům CX.
A všechny ostatní značky jsou na tom asi tak stejně. kdo je fanda JD koupí si i mlátičku, kdo je fanda Case, koupí si i AFX.
A když bude pořizovat takový kombajn, musí vědět a zařídit se tak aby ho využil. Další problém je jak řekl Martin, tak v obsluze. A taky rozhoduje servis stroje.
- Jan Sedlák
A ještě jedna pravda: Když se první rok představili STSky, byly rychle prodané. Viz Moras Moravany, Agroservis Višňové, Danhel, toť vše. ještě měly zájem Agrochema Studenec, Lukrom, a i na toho Danhela se pomalu nedostalo neboť JD ani nepočítal že bude v ČR takový zájem.
A ještě jedna věc ke Case: Je tu nějaký zákazník který přešel z jiné značky mlátiček na Case AFX??? Aniž by to byl věrný zákazník Case?
Takže je to taky hodně o značce.
A ještě jedna věc ke Case: Je tu nějaký zákazník který přešel z jiné značky mlátiček na Case AFX??? Aniž by to byl věrný zákazník Case?
Takže je to taky hodně o značce.
- Kuba Medera
-
Jak viděl ho zatím jen Martin????? Martin ho sice viděl,ale bylo to zaprvé jeden den co s ním byl a zadruhé to byla kukuřice a to jak všeci víte je axiál (AFX,CR,STS) špička,u nás bylo CR 980 v řepce,bylo tu 14 dní a byl jsem asi první z fora kdo viděl nový CR v akci,podle mě je to dobrej kombajn za dobrou cenu,ten podnik odkud je tak se rozhodoval mezi CR a AFX a CRko vyhrálo a ta práce v noci to je super,ta souhra světel to je nádhera,jo a CRka jsou tu 2
- Vojtěch Rada
-
souhlasím se Zajícem. A chtěl jsem to už taky říci, jenže jsem byl v zahraničí. CR a AFX se prodává první sezonu. Ale STS je tu už dýl.
A názory typu že je jedno jak mu to vychází, a že ekonomika je jedno, nebo že žijeme jen z dotací je uplná volovina. Nevím jak tohle někdo může vyslovit. A pokud někdo v zemědělství má tolik peněz, že je může vyhazovat z okna tak ty peníze nepochází zemědělství. Znám takové podniky, které jen touto formou perou peníze ze svých hlavních činností a v zemědělství v podstatě neví o co jde.
A názory typu že je jedno jak mu to vychází, a že ekonomika je jedno, nebo že žijeme jen z dotací je uplná volovina. Nevím jak tohle někdo může vyslovit. A pokud někdo v zemědělství má tolik peněz, že je může vyhazovat z okna tak ty peníze nepochází zemědělství. Znám takové podniky, které jen touto formou perou peníze ze svých hlavních činností a v zemědělství v podstatě neví o co jde.
- Vojtěch Rada
-
To Honza Sedlák: k těm CTS. Já jsem je pozoroval dva týdnu v kuse vedle našich CX. A stějně jako ostatní mlátičky JD bych je hodil do šrotu. To naznal i agronom příslušného podniku, kteří je vlastní (2 kusy na Slovensku).
A výkonostně jsme se jim vyrovnávali, někdy i předčívali s CX z lištou 7,32m, za tož oni měli 9,15m. Nemluvím o ztrátách. Ty byly taky strašné.
A výkonostně jsme se jim vyrovnávali, někdy i předčívali s CX z lištou 7,32m, za tož oni měli 9,15m. Nemluvím o ztrátách. Ty byly taky strašné.
No CTS se opravdu moc nepovedlo
To byl nějaký pokus o kopii 480/580, ale jeleni to nějak nevychytali. Každý se toho chce co nejrychleji zbavit. U té STS jsem čekal víc, ale zase nic moc... Prostě jelen ty kombajny moc neumí... Tak ať dělá traktory a na zbytek se pro evropské trhy s někým spolčí a stříkalí to jen jejich barvou jako to dělá už hodně firem. V Americe jsou v kombajnech špica, ale tady to nefunguje.

- Jan Sedlák
To je ta chyba co říkal Zajíc. nejsou stavěné na velké výnosy. To je to. CTS znám, ale verzi z roku 2001. ta je dobrá akorát do kukuřic. Ale zase slyšívám názory že CTS z roku 2004 a víš už jsou upraveny a jedou dobře. Tak nevím a chtěl jsem slyšet něco od jiných lidí.
CTSka se od lexionu 580 liší tím že má jen jeden buben, jeden odmiťák a na separátorech prsty. lexik má takovy zubaty šroubovity lišty, těžko to vysvětlit momentálně... A u CTSky ta rotory jsou uloženy excentricky tak ještě vybrují. Ale 22 litru na ha v pšenicich je hodně a 20ha denně. Takže asi dál nic...
CTSka se od lexionu 580 liší tím že má jen jeden buben, jeden odmiťák a na separátorech prsty. lexik má takovy zubaty šroubovity lišty, těžko to vysvětlit momentálně... A u CTSky ta rotory jsou uloženy excentricky tak ještě vybrují. Ale 22 litru na ha v pšenicich je hodně a 20ha denně. Takže asi dál nic...
to Honza Sedlák: Nemyslel jsem, že mají stejnou konstrukci, ale stejnou koncepci - Mláticí buben tangenciální a axiální separace... Jinak je to vyřešeno jinak. Ten excentr na separátorech musí být u CTS ukrutně naddimezovaný, na ty síly
... To, že by někde CTS fungovala ke spokojenosti jsem zatím nezaznamenal. Ale třeba se tu na fóru někdo takový najde. 

- Jan Sedlák
Však nic neříkám:-))
Ale slyšel jsem že jeden člověk je s ní spokojený. Už si koupil i druhou.Ale neřekl nikdo kdo to je. kamarád má dvě řezačky JD, nové na služby a taky zkoušel CTS z r. 2005 a byl spokojený. To je tak všechno.
Ale slyšel jsem že jeden člověk je s ní spokojený. Už si koupil i druhou.Ale neřekl nikdo kdo to je. kamarád má dvě řezačky JD, nové na služby a taky zkoušel CTS z r. 2005 a byl spokojený. To je tak všechno.
Joska
Já byl u CR už v roce 2003 v německu tak že jsem úplně první kdo ho viděl
to Martin: bral by si STS na místo CX??????
Jinak STS špatný stroj to asi nebude ale okolo motoru tam není nikdo místo co údržba tam je takyvej blbej přístup ale to výkon neohrozí samozřejmně . Mě se prostě z bezvytřásadlových mlátiček líbí AFX, CR a TF
myslím jako zpracováním mlátička atd...... a i ta STS maj docela dobrý propagační video HEHE To honzahabru: u Hradce Králové nejsou z černilova přímo¨????? byli jsme tam jednou sklízet kukuřici ještě s TX34

Jinak STS špatný stroj to asi nebude ale okolo motoru tam není nikdo místo co údržba tam je takyvej blbej přístup ale to výkon neohrozí samozřejmně . Mě se prostě z bezvytřásadlových mlátiček líbí AFX, CR a TF