Zetor 7245 X 7745
to máš dobrý lepší je když ti tam zustanou dva kvalty najednou to je mazec ale mám na to velice jednoduchej fígl kterej mě fungoval na 90% když se ti to zasukuje nesmíš stím moc caplovat a dáš neutrál mezi želvou a zajícem a pustíš spojku v 90% se to spraví no a když né tak šroubovák a klíč a je to za pět minut pokud máš díru v podlazeJan Sedlák píše:U starých traktorů to je vychozeny. Ale může se to klidně stát i u "novějšího". I když řadíš plynule, je to jen zlomek vteřinky a máš kvalty zaraženy. To jak říkají že to je v řidiči to tak není. A jak říká David, vyřezat okno a pak povolíš jen zámky. taky když jedeš v kopci po poli s plnou devititunkou obilí a kvaltuješ v pohodě a hned je problém. Jednou mě to jelo jen na 4ku.

- Jan Sedlák
Jo, mě doma se tam rafla čtverka zrovna v křižovatce na hlavní, taksem zajel taktak bokem na parkoviště a už sem montoval
Ale radost je když to nejde přes zámky vytahovat ten tunel. Musíš rozebrat boky palubovky, vyrvat tunel ten se ještě zdeformuje pač jinak to moc nejde a pak už vymonotvat páku a lupnout kameny zpátky.

Ale radost je když to nejde přes zámky vytahovat ten tunel. Musíš rozebrat boky palubovky, vyrvat tunel ten se ještě zdeformuje pač jinak to moc nejde a pak už vymonotvat páku a lupnout kameny zpátky.
- radek
fugas prosím tě mohl bys mě napsat nějakou emailonou adresu na kterou bych ti mohl napsat, jestli ti to teda nebude vadit. Nebo napiš na josefbe@seznam.cz
S tunisem mam naježděných taky pár MTH Rychlost 39KM/H,nemá násobyč a ani bržděnou nápravu, kola sou 34 no jako crystal i ve předu, kola v převodovce to má jako každá jiná 77čka ta rychlost je na tech kolech pekně znát 72 as 77 na malejch furt kolech furt předjíždim. Jo chlapi máte na ní někdo 2 pomocný písty hydrauliky??
ta rychlost není kolama ale jinej převod v portálevh jak tady někdo už psalvvv píše:S tunisem mam naježděných taky pár MTH Rychlost 39KM/H,nemá násobyč a ani bržděnou nápravu, kola sou 34 no jako crystal i ve předu, kola v převodovce to má jako každá jiná 77čka ta rychlost je na tech kolech pekně znát 72 as 77 na malejch furt kolech furt předjíždim. Jo chlapi máte na ní někdo 2 pomocný písty hydrauliky??

david píše:ta rychlost není kolama ale jinej převod v portálevh jak tady někdo už psalvvv píše:S tunisem mam naježděných taky pár MTH Rychlost 39KM/H,nemá násobyč a ani bržděnou nápravu, kola sou 34 no jako crystal i ve předu, kola v převodovce to má jako každá jiná 77čka ta rychlost je na tech kolech pekně znát 72 as 77 na malejch furt kolech furt předjíždim. Jo chlapi máte na ní někdo 2 pomocný písty hydrauliky??
A není ta rychlost obojím,jak převodem,tak i velikostí pneu?Ta velikost pneu má vliv u nás máme 7745 na 18,4 na 30 a je to dost znát oproti 7745 na 16,9 na30.Tak nevím,ale něco na tom bude.
Jednoho Tunisáka tady zaky maj ale s tou podmítačkou 7radličnou Roudnickou měl plný kecky jezdí mezi redukovanou 4-2 . Jinak je to celkem dobrej stroj.Maj ho od 92 a měli sme ho celej kromě výměny spojky rozdělanej.( ta teda drží), jo a ta rychlost je na tech kolech když tam hodime 16,9-28 jako maj 69 tak jí nerohnem i kdyby sme se po... ma na ní asi 3500 MTh ale přez zimu sme dělali vložky tekla voda do oleje,klasika 3válec
ktomu tahu mam 2 7711 a jedna je 30 kolech a ta druha je 28 kolech ta 30 jede rychlejš ale zase má menši tach ta na ťěch 28 jede pomalejš i když ma převodovku dělanou na 30 kmh ale zato tahne jak diva akorad mně štve že na ty jedný dělam každej rok brzby jako je virovnavač tlaku a przovi pumpi hlavní a zadni valečky prej ze to už pude stim traktorem takhle mi to řekli v brně ve fabryce nevite čim by to molho bejt žeseto tkhle sere
a co stěma brzdama máš tečou nebo to přestává brzditPepino píše:ktomu tahu mam 2 7711 a jedna je 30 kolech a ta druha je 28 kolech ta 30 jede rychlejš ale zase má menši tach ta na ťěch 28 jede pomalejš i když ma převodovku dělanou na 30 kmh ale zato tahne jak diva akorad mně štve že na ty jedný dělam každej rok brzby jako je virovnavač tlaku a przovi pumpi hlavní a zadni valečky prej ze to už pude stim traktorem takhle mi to řekli v brně ve fabryce nevite čim by to molho bejt žeseto tkhle sere

gufera nepomužou vymněnit celou tu převodovku + novou hřídel za ty leta už je to vyběhany a gufero to dlouho neudrží no a jinak traktory to nejsou špatný ale vyvojově někdy z 60letriderstan píše:takže špatné jsou brzdy...spotřeba se dá, celý den jezdění s balíkama průměrná spotřeba 45-50 litrů denně, pořád z někama něco teče, mě valí olej od kardanu pro přední náhon, už je tam 3 gufero a moc nic změna, teď při celodenním svícení nestačí dobíjet...jinak perfektní traktor....
- A.Massey
brzdy zetoru 72,77
chlapi jestli vám tečou pořád brzdy a spojkový válečky a všechno kolem brzdovej kapaliny se týče, tak mám pro vás návrh kterej sem udělal před 4 roky a od té doby sem nemusel na žádný to-prasátko(brzdový, spojkový apod..) ani šáhnout. Měl se dřív ty problémy co tady už někdo dříve psal...
Takže chci říct že už asi ty 4-5 let jezdím ve všech zetorech na hnědou kapalinu brzdovou-Lucas(5l kanystr) a bez problém nic neteče a všechny válečky sem dal nový před nalitím lucase nebo aspoń nový gumičky a od tej doby jak řikám v poho, jako by to nebyl zetor....
Klasická žlutá kapalina je žíravina co sežere novej váleček za rok....dnes se taky dělá "sračková"litina na válečkách brzdovejch-tím to je že vše teče za rok po výměně.... takže kupte lucase -hnědou kapalinu, nebo nejlepší je v brzdách mit LHM olej co je origoš v masseyoj a to nesežere nic-je to jak olejíček na ruce-hotovej balzám pro gumičky v prasátku....

Takže chci říct že už asi ty 4-5 let jezdím ve všech zetorech na hnědou kapalinu brzdovou-Lucas(5l kanystr) a bez problém nic neteče a všechny válečky sem dal nový před nalitím lucase nebo aspoń nový gumičky a od tej doby jak řikám v poho, jako by to nebyl zetor....
Klasická žlutá kapalina je žíravina co sežere novej váleček za rok....dnes se taky dělá "sračková"litina na válečkách brzdovejch-tím to je že vše teče za rok po výměně.... takže kupte lucase -hnědou kapalinu, nebo nejlepší je v brzdách mit LHM olej co je origoš v masseyoj a to nesežere nic-je to jak olejíček na ruce-hotovej balzám pro gumičky v prasátku....