ZETOR 6245
• Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3
- Zetor 6211
Já mam 6211 a jsem plně spokojen. Jen jestli to potřebujete i do lesa tak traktory s předkem maj malej ,,rejd´´ tak jako nevim...zase na sníh se předek hodí.
- Martin.Komar
Předek je dobrá věc, ale jestli jezdíš hodně po silnici tak je zbytečnej, a taky se dost šatně couve s vlekem když je traktor s předkem
Staňa píše:Předek je dnes pomalu základ a svědčí o tom i to že převážná většina traktorů se dnes dělá s předkem.Pokud bys neměl posilovač tak je couvání s předkem horší,ale se servem je to jedno.Jinak 62 je fakt slabej traktor,víc jak 5t vlečku bych do ní nedal,je to jak 56(výkonem)
Ja len na okraj poznamenam že moja 5245 s 5t vlekom hotový mrzak. Aj minimalne stupanie jej robi problém.Aspoň 7245 alebo 6911 do vleku idealne je 7745 na 16,9-30 pneu.
Zetor 5245 r.v 1987
- Martin.Komar
já teda nevim, ale já tahám s 6211vlek 9t. Uplně běžně s ním odvážím od kombajnů, největší fůru sem stím odez asi 110q pšenice, kdo mi to nevěří pošlu mu fotku, je sice pravda že do kopců nic moc, nejvíc sem musel řadit na trojku, níž sem nikdy nešel. Traktory bez předku se v současné době téměr nevyrábí to je fakt, ale zkoušel jsi někdy couvat s traktorm konkrátně třeba Zetor 7745 a pak zetor bez předku? já jo a na to cuvání je prostě lepší traktor bez předku, jde tam líp točit s volentem a máš větší rejd, to je tak všechno. jediná výhoda při couvání má traktor s předkem v tom že dozadu s tím víc odstrčí když zapne předekStaňa píše:Předek je dnes pomalu základ a svědčí o tom i to že převážná většina traktorů se dnes dělá s předkem.Pokud bys neměl posilovač tak je couvání s předkem horší,ale se servem je to jedno.Jinak 62 je fakt slabej traktor,víc jak 5t vlečku bych do ní nedal,je to jak 56(výkonem)
- Martin.Komar
je teda jasný že kobinace Zetor 6211a vlek 9t není uplně ideální, ale taky to utáhne, tady u nás tahal jeden chlápek vlek 8t dokonce s 5211 a soused tahá s 5245 vlek 7t taky na odvážení od kombajnů
Že 52 utáhne 9t je možný,máš ale spotřebu větší jak u 161,po tvrdé rovné cestě,ale kdybys měl jezdit pod řezačkou tak toho za den moc neodvozit.Mám toho nacouvanyho dost a nevím proč by mělo jít 7745 těžko točit,couval jsi někdy 5645 bez serva to je paráda.Ten rejd na traktoru bez předku pokud umíš couvat stejně moc nevyužiješ.Nemám nic proti traktoru bez předku a ani proti 62 ale srovnávat to 72,69 se prostě nedá
Martin.Komar píše:je teda jasný že kobinace Zetor 6211a vlek 9t není uplně ideální, ale taky to utáhne, tady u nás tahal jeden chlápek vlek 8t dokonce s 5211 a soused tahá s 5245 vlek 7t taky na odvážení od kombajnů
Ja mám za 5245 5 tonu a v kamenolome mi nasypaly 7,2t makadamu takže plus 1700kg vlečka to máš 8900kg za sebou.Po rovine nemožem povedatani pol slova šla pekne ale akonahle pride nejaky najazd cez most ponad dialnicu alebo akekoľvek minimalne stupanie už ideš do štvorky.A na štvorke to ma výborný tak do 12% stupania idem na trojke ale na tej 5 ke to je o ničom posledných 5km som šiel na 4 ke a si predstav koľko času som zabil ked som šiel 5km rýchlostou 15km/k.Do 9t vleku minimalne Z6911 a alebo 72 čo su rovnake motory ideal 7745.tu máš odkaz na moje videa pozri si ako taha 5245 a tiež tam su videa mojho kamarata milanahajenka 6911+9,2t to je trošku rozdiel.6211 je o malinko lepšia od 5245 tiez je to lemra leniva.
http://www.youtube.com/profile_videos?p ... rej&page=1
Zetor 5245 r.v 1987
- Martin.Komar
To wintrej. No vona asi možná bude mít ta 52 trošku jiný ostupňování převodovky, já sem měl ještě do nedávna taky 5211 a o proti jinejm trktorům (62,72) jela o třeba na trojku pomalejc a možná že asi na všechny rychlosti, pak ale ve finále jela stejně na 5 taky 25 jako ostatní traktory. Tady u nás na Královehradecku kde bylím tak moc kopců tady není takže bych to spřehledem zvládal stou 6211, no ale třeba když mám na vleku 9t kolem 100q pšenice tak taky má velký problémy se dostat z pole od kombajnů , o letošních žní sem 3x vůbec nevyjel, hnedka se zahrabe, možná to bude u mě způsobeno i tím že namám na zadních gumách skoro žádnej vzorek 

Martin.Komar píše:To wintrej. No vona asi možná bude mít ta 52 trošku jiný ostupňování převodovky, já sem měl ještě do nedávna taky 5211 a o proti jinejm trktorům (62,72) jela o třeba na trojku pomalejc a možná že asi na všechny rychlosti, pak ale ve finále jela stejně na 5 taky 25 jako ostatní traktory. Tady u nás na Královehradecku kde bylím tak moc kopců tady není takže bych to spřehledem zvládal stou 6211, no ale třeba když mám na vleku 9t kolem 100q pšenice tak taky má velký problémy se dostat z pole od kombajnů , o letošních žní sem 3x vůbec nevyjel, hnedka se zahrabe, možná to bude u mě způsobeno i tím že namám na zadních gumách skoro žádnej vzorek
No to určite bude tým že maš zodrané pneumatiky ja mám vpredu takmer hole a vzadu 1cm takže tiež nič moc.A je to tak 5245 je sprevodovana do pomala kde ide 6245 na 3 ke ja na 4ke.Ale neviem či aj ty máš na 6211 taky veľky skok medzi 4 a 5kou ja ho mám dost velky.musim 4ku vytočit do maxima a potom dat 5ku ked idem s privesom.No ale ked ti nevadi že do stupani chodiš na 4 ke tak pohoda ale mne to docela dost vadi xixi..
Zetor 5245 r.v 1987
- Martin.Komar
no mě teda ani nepříjde velký skok ze 4 na 5 u tý 6211, u tý 5211 jak sem měl tak tam to bylo dost znát, a navíc ta 5211 jak sem měl byla už dost jetá a už něco pamatovala a moc netahala, měl sem to jen na takový lehčí práce, kolem baráku, co se mi na tý 52 ale líbylo byla spotřeba. Jinak na 6211 mám ještě násobič neboli ty půlený rychlosti, někdy třeba v kopci se to docela hodí ale už se mi párkrát stalo že jsem jel na 5 zařadil sem násobič traktor trošku povolil ale zachvíly zase strácel otáčky a kopec sem na to nevyjel no tak sem musel zasavit, chvilku počkat než se vzpamatuje spojaka a pak zase se rozjet do kopce 1.,2..,3.....4 taky se mi jenou stalo že sem zařadil násobič a už se mi zdálo že by to vzala normální rychlost tak sem dal nohu z plynu a pak z toho násobiče přidám plyn, traktor se uplně zastaví a pomalu začne couvat prostě co se stalo nevim ale asi se nějak nepodařilo vyřadit uplně tu půlku a zůstalo to někde na spojce, tak sem chvilku počkal asi 2minuty a pak už to zase šlo, podle mě není zase na ten násobič takové velké spolehnutí a lepší asi řadit normálně a na násobič uplně zapomenout
- Milanhájenka
-
Martin.Komar píše:no mě teda ani nepříjde velký skok ze 4 na 5 u tý 6211, u tý 5211 jak sem měl tak tam to bylo dost znát, a navíc ta 5211 jak sem měl byla už dost jetá a už něco pamatovala a moc netahala, měl sem to jen na takový lehčí práce, kolem baráku, co se mi na tý 52 ale líbylo byla spotřeba. Jinak na 6211 mám ještě násobič neboli ty půlený rychlosti, někdy třeba v kopci se to docela hodí ale už se mi párkrát stalo že jsem jel na 5 zařadil sem násobič traktor trošku povolil ale zachvíly zase strácel otáčky a kopec sem na to nevyjel no tak sem musel zasavit, chvilku počkat než se vzpamatuje spojaka a pak zase se rozjet do kopce 1.,2..,3.....4 taky se mi jenou stalo že sem zařadil násobič a už se mi zdálo že by to vzala normální rychlost tak sem dal nohu z plynu a pak z toho násobiče přidám plyn, traktor se uplně zastaví a pomalu začne couvat prostě co se stalo nevim ale asi se nějak nepodařilo vyřadit uplně tu půlku a zůstalo to někde na spojce, tak sem chvilku počkal asi 2minuty a pak už to zase šlo, podle mě není zase na ten násobič takové velké spolehnutí a lepší asi řadit normálně a na násobič uplně zapomenout
Řaď násobič v plným plynu a taky v plným vypínej (neubírej plyn a nemačkej spojkový pedál), na to je dělanej a bude ti řadit dobře. Pravda ale je, že při častém používání násobiče dostává zabrat spojka. Já ho zapínám jen když je to opravdu výhodné.
- Martin.Komar
No to já ho právě při plným plynu zapínám to jo, ale vypínat by se měl tak že ubereš plyn a pustíš pedál násobyče a pak zase plyn přidáš, nebo aspoň takhle je doporočenej postup a dělá se to tak hlavně kuli tomu aby nebyly jako rázy na tu spojku no, ale párkrát se to tak může udělat. Jinak spoju při tom nepoužívám to v žádným případě, vona totiž použít ani nejde když máš zapnutej ten násobič, to je podál spojky uplně v mrtvý poloze když bych se ho jenom dotknul tak spadne k zemi, prostě tam je uplně volněMilanhájenka píše:Martin.Komar píše:no mě teda ani nepříjde velký skok ze 4 na 5 u tý 6211, u tý 5211 jak sem měl tak tam to bylo dost znát, a navíc ta 5211 jak sem měl byla už dost jetá a už něco pamatovala a moc netahala, měl sem to jen na takový lehčí práce, kolem baráku, co se mi na tý 52 ale líbylo byla spotřeba. Jinak na 6211 mám ještě násobič neboli ty půlený rychlosti, někdy třeba v kopci se to docela hodí ale už se mi párkrát stalo že jsem jel na 5 zařadil sem násobič traktor trošku povolil ale zachvíly zase strácel otáčky a kopec sem na to nevyjel no tak sem musel zasavit, chvilku počkat než se vzpamatuje spojaka a pak zase se rozjet do kopce 1.,2..,3.....4 taky se mi jenou stalo že sem zařadil násobič a už se mi zdálo že by to vzala normální rychlost tak sem dal nohu z plynu a pak z toho násobiče přidám plyn, traktor se uplně zastaví a pomalu začne couvat prostě co se stalo nevim ale asi se nějak nepodařilo vyřadit uplně tu půlku a zůstalo to někde na spojce, tak sem chvilku počkal asi 2minuty a pak už to zase šlo, podle mě není zase na ten násobič takové velké spolehnutí a lepší asi řadit normálně a na násobič uplně zapomenout
Řaď násobič v plným plynu a taky v plným vypínej (neubírej plyn a nemačkej spojkový pedál), na to je dělanej a bude ti řadit dobře. Pravda ale je, že při častém používání násobiče dostává zabrat spojka. Já ho zapínám jen když je to opravdu výhodné.
- Ondřej Novák
-
Martin.Komar píše:No to já ho právě při plným plynu zapínám to jo, ale vypínat by se měl tak že ubereš plyn a pustíš pedál násobyče a pak zase plyn přidáš, nebo aspoň takhle je doporočenej postup a dělá se to tak hlavně kuli tomu aby nebyly jako rázy na tu spojku no, ale párkrát se to tak může udělat. Jinak spoju při tom nepoužívám to v žádným případě, vona totiž použít ani nejde když máš zapnutej ten násobič, to je podál spojky uplně v mrtvý poloze když bych se ho jenom dotknul tak spadne k zemi, prostě tam je uplně volněMilanhájenka píše:Martin.Komar píše:no mě teda ani nepříjde velký skok ze 4 na 5 u tý 6211, u tý 5211 jak sem měl tak tam to bylo dost znát, a navíc ta 5211 jak sem měl byla už dost jetá a už něco pamatovala a moc netahala, měl sem to jen na takový lehčí práce, kolem baráku, co se mi na tý 52 ale líbylo byla spotřeba. Jinak na 6211 mám ještě násobič neboli ty půlený rychlosti, někdy třeba v kopci se to docela hodí ale už se mi párkrát stalo že jsem jel na 5 zařadil sem násobič traktor trošku povolil ale zachvíly zase strácel otáčky a kopec sem na to nevyjel no tak sem musel zasavit, chvilku počkat než se vzpamatuje spojaka a pak zase se rozjet do kopce 1.,2..,3.....4 taky se mi jenou stalo že sem zařadil násobič a už se mi zdálo že by to vzala normální rychlost tak sem dal nohu z plynu a pak z toho násobiče přidám plyn, traktor se uplně zastaví a pomalu začne couvat prostě co se stalo nevim ale asi se nějak nepodařilo vyřadit uplně tu půlku a zůstalo to někde na spojce, tak sem chvilku počkal asi 2minuty a pak už to zase šlo, podle mě není zase na ten násobič takové velké spolehnutí a lepší asi řadit normálně a na násobič uplně zapomenout
To že je spojka při tom volně je v pořádku (pojezdová spojka je rozpojená)... Ale jak psal Martin.Komar, že se mu traktor s násobičem úplně zastaví, tak to je spojka (náhonová)po smrti a bude brzo půlit traktor. Pokud je vsechno v pořádku, tak i přez ten násobič musíš motor zadusit a ne že se ti traktor v kopci zastaví

Když osladit, tak Crystalem...
- Martin.Komar
To : Ondřej Novák: No tohle se mi stalo někdy na jaře když sem jel do kopce s pískem. Traktor sem už půlil taky na jaře ale teď vůbec nevím jestli to bylo před tím nebo po tom, půlil sem hlavně kuli tomu že vůbec nevypínala spojka, a problém byl v tom že jedna ta přítlačná vidlička byla ulomená tak sem povyměňoval všechny, dal nový lamely a to je asi tak všechno co sem na tom dělal.
- Martin.Komar
No zastavil se tak že sem dal nohu z toho násobiče, pustil plynovej pedál chtěl sem přidad a traktor zpomalil uplně jako kdybys vyndal rychlost. Takže až traktor zatavil upně tak sem šlápnul na brzdu a vyřadil sem, počkal sem tak 2-3minuty a pak se jelo dálPatras píše:Jak se ti zastavil? Jako ze uz nemoh nebo se ten motor tocil porad stejne a traktor zpomaloval?
- Martin.Komar
No asi tak po tý minutě už šla spojka normálněPatras píše:Kdyz si slapnul na tu spojkuu tak uz normalane brala jako normalne jak ma?
- Milanhájenka
-
Martin.Komar píše:No asi tak po tý minutě už šla spojka normálněPatras píše:Kdyz si slapnul na tu spojkuu tak uz normalane brala jako normalne jak ma?
Teď mně tak napadá: nemáš náhodou přicpanej odfrk na vzduchovým ventilu co ovládá násobič? Může se stát, že neodpustí vzduch úplně a tím zůstane vypnutá spojka a přesouvací kolo násobiče nezapadne do záběru.
- Martin.Komar
. Tak možná že je to taky možný, ale co jsem to měl rozpůlený tak ta náhonová lamela nebyla ani tak moc ojetá, ale byla strašně nacucaná olejem vůbec nevim jak je to možný, no a tak sem jí vyměnil a teď si teda ani moc nepamatuju že bych to používal, ale jestli jo tak to zase funguje plynule, protože to bych si pamatovla kde sem zůstal stát v kopciMilanhájenka píše:Martin.Komar píše:No asi tak po tý minutě už šla spojka normálněPatras píše:Kdyz si slapnul na tu spojkuu tak uz normalane brala jako normalne jak ma?
Teď mně tak napadá: nemáš náhodou přicpanej odfrk na vzduchovým ventilu co ovládá násobič? Může se stát, že neodpustí vzduch úplně a tím zůstane vypnutá spojka a přesouvací kolo násobiče nezapadne do záběru.

- Zetor 6211
normálně mam 6211 a už jsem za tim tahnul 7mi-tunu se hnojem a bez problému...jako jsem jel na trojku do kopce trošku byl předek ve vzduchu ale pohoda
• Stránka 2 z 3 • 1, 2, 3