Čelní nakladač na Z 7211 - ano, ne, který?
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Čelní nakladač na Z 7211 - ano, ne, který?
Zdravím,
máte někdo zkušenosti s čelním nakladačem na Zetoru 7211? Pokud ano, jaký typ? Který byste doporučili? Jedná se především o využití nakladače při manipulaci s balíky sena (cca 350 kg/kus).
máte někdo zkušenosti s čelním nakladačem na Zetoru 7211? Pokud ano, jaký typ? Který byste doporučili? Jedná se především o využití nakladače při manipulaci s balíky sena (cca 350 kg/kus).
Re: Čelní nakladač na Z 7211 - ano, ne, který?
seno vezme cokoliv, spíš je otázkou, do jaké výšky chceš stohovat. Tam rozdíly jsou. Ale jak začneš přemýšlet o senáži nebo radlici na hnuj, rychle opustíš rank levnějších lehčích a dostaneš se do dražších silnějších a s pořádným vyztužením pod traktorem. Nakladač na traktoru není bagr nebo UNC, lidi si to vážně dost pletou. Zlom vaz.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
Súhlasím........mam nakladač na traktore už asi osem rokov a niektorý odomna čakajú že s tým vykopem kade čo a ked nie tak hovoria že to je na h........o.Každý stroj je na niečo.Ja by som skúsil od Trac-Lift nieakú 120SL ....... ja mám 220 a som spokojný......
Nakladač na traktoru (myslím tím zetor) je jen dodatečně montovaný stroj. Je to pomocník ale nedá se předpokládat že zvládne všechno. Většinou lze s úspěchem používat na seno či slámu ale dozer to nebude 
Znovu bych zopakoval že zatížení přední nápravy s čelním nakladečem jest enormní a zetor na to není konstruován. Pokud se budeme bavit o jiném stroji s jinak vyřešenou nápravou tak jest jasno že tady bude situace poněkud jiná.
Pokud potřebuješ manipulaci s balíky tak je to celkem jedno, jakmile se k tomu přidá i vyhrnování hnoje, nakládání hnoje a jiné těžší práce tak je to už na zvážení co bude vhodné.

Znovu bych zopakoval že zatížení přední nápravy s čelním nakladečem jest enormní a zetor na to není konstruován. Pokud se budeme bavit o jiném stroji s jinak vyřešenou nápravou tak jest jasno že tady bude situace poněkud jiná.
Pokud potřebuješ manipulaci s balíky tak je to celkem jedno, jakmile se k tomu přidá i vyhrnování hnoje, nakládání hnoje a jiné těžší práce tak je to už na zvážení co bude vhodné.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
a co takle místo čeláku vysokozdvih do 3.bodu ? na balíky by to šlo ne ?
Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč.
My jsme spojili teorii s praxí: nic nefunguje a nikdo neví proč.
Vysokozdvih do třetího bodu je pro pár balíků, nebo něco jen tak přehodit. Když jsem měl možnost s tím nakládat, tak je dost špatně vidět dozadu a nemluvě o zádech a krku. Je to jinak velký pomocník, ale jak říkám nakládat s tím 300 balíků, to dá obsluze zabrat 

Samí vole, ale stádo nikde ...
standais píše:a co takle místo čeláku vysokozdvih do 3.bodu ? na balíky by to šlo ne ?
Takhle to máme řešeno nyní a jak píše Martis, je to dost na prd. Člověk se ucouve, v kabině furt vytočený a pro mě, jako pro ženskou, je to dosti namáhavé. Proto zvačuji ten čelní nakladač. Stohovat mám představu 3 patra balíků o průměru 135 cm. Využít bych ho taky chtěla při domácí porážce býčků k zavěšení při bourání. Je to jediný traktor co mám, tak mám obavy, abych ho tímhle nedodělala.
aha tak to je potom blbost no...

Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
- Ondřej Novák
-
Ačkoli nejsem příznivcem strojů vyráběných našimi severními sousedy, v tomto případě bych asi zvolil jejich čelní nakladač s označením TUR 4. Dá se sehnat za nějakých 45tis včetně lopaty i vidlí. Použitý český nakladač v rozumném stavu by vyšel zhruba na 60 a více...
Vzhledem k tomu že asi nebudeš přehazovat stovky balíků ročně nemám obavu že by čelák traktoru nějak uškodil. Doporučuji ale zablokovat odpružení přední nápravy aby v ní neodešly pružiny, pokud už náprava nepruží, není třeba se tímto zabývat
Vzhledem k tomu že asi nebudeš přehazovat stovky balíků ročně nemám obavu že by čelák traktoru nějak uškodil. Doporučuji ale zablokovat odpružení přední nápravy aby v ní neodešly pružiny, pokud už náprava nepruží, není třeba se tímto zabývat

Když osladit, tak Crystalem...
A kontakt na prodejce by byl? Na Bazoši teď sice visí jeden, ale i tak... Hledám na netu a nemůžu najít.
- Ondřej Novák
-
...měl jsem na mysli zrovna tenhle, ale nejspíš by se dal při troše snahy najít i prodejce přímo v Polsku s lepší cenou...
Zdrovínka letos z Jara sem si u agrozetu nechal dát na 7211 track lift 120sli powerful. S 3 funkcí. Mužu říct,že je to perfektní pomocník. Aspon pro mě jako pro člověka s farmou do 20ha. Opravdu nelituji. Jasně nemá předek takže se musí pomalu a opatrně. Traktor sem zatím nerozšiřoval necítim v tom potřebu I když jezdím s liem v kopci a mám ho nasazený,ale jak říkám musí člověk bejt víc jak opatrný a vědět co si s tím muže dovolit. Jinak k tomu mám lopatu 180 cm. Nakládal sem s tím štěrk,nebo zem,ale to už musí bejt aspon zátěž 500kg na zadku a ne ve velkym bahně. Vídle na hnuj sem si udělal z lehkýho rámu na balíky a nakládat hnuj je o hodně lehčí než práce s lopatou. Jo a v každém kole mám 5 těch origo závaží. Stál teda ranec 158000 s dph. Taky sem se rozmýšlel mezi polským metal fach,ale prodejce mi udělal takovou nabídku,že český mě vyšel o 15000 dráž jen. To mi ještě dali v agrozetu montáž zdarma a 10 procent slevu. Vzal sem si český taky z toho duvodu,že je perfektně konstruovaný na zetory a když ho chci sundat nebo nandat tak obojí je opravdu v minutě hotové. A že ho sundavam opravdu často,když ho nepotřebuji. Taky sem počítal s tím,že když si budu kupovat jiný nebo nový traktor,tak mi čelnák zustane,protože na většinu značek dělaj konzole.
Je to všechno jen o penězích, ale já osobně sem rád,že sem vzal českou věc. Nevím jak sou ty polský a jiný značky připravovaný na montáž na zetora a nechtěl sem se za tolik peněz s tím patlat doma.
Je to všechno jen o penězích, ale já osobně sem rád,že sem vzal českou věc. Nevím jak sou ty polský a jiný značky připravovaný na montáž na zetora a nechtěl sem se za tolik peněz s tím patlat doma.
Asi před měsícem jsme koupili Zetor 7745 s nakladačem Trac-Lift 220 SLI a jsem s ním úplně spokojený. Ještě jsme k tomu koupili lopatu 185 cm a vidle s přidržovačem 170 cm. Rur 5 je naložená do pěti minut, oproti dvaceti minutám když jsme nakládali s unhz 500. Ten polský Tur bych nechtěl ani zadarmo. Na živo jsem ho neviděl, ale už podle fotek se mi vůbec nelíbí. Všechno je takové slabé, podvázání pod traktorem to nemá. Nakladač si kupuju na hodně let a je lepší si připlatit a mít něco pořádného co vydrží než mít křáp, který byl sice levný, ale za pár let je poohýbaný a celý popraskaný.
Jak psal Kordl, dá se ještě koupit polský Metal Fach, ale ta cena tam není oproti Trac-liftu moc nižší. Prodejce mi nabízel cenu kolem 105 tisíc +DPH i se třetí funkcí a rámem pod celý traktor. Ceny Trac-liftu jsou tady http://www.nejedly.cz/celni-nakladace-trac-lift/
Jak psal Kordl, dá se ještě koupit polský Metal Fach, ale ta cena tam není oproti Trac-liftu moc nižší. Prodejce mi nabízel cenu kolem 105 tisíc +DPH i se třetí funkcí a rámem pod celý traktor. Ceny Trac-liftu jsou tady http://www.nejedly.cz/celni-nakladace-trac-lift/
- Ondřej Novák
-
Oba máte sice pravdu, že kvalita u trac-liftu je úplně jinde, ale bohužel i cena je cca 3x vyšší a jednak asi nemá smysl kupovat dražší nakladač, než je cena traktoru ale hlavně tady se bavíme o nakládání "jen balíků sena", a v tom případě ten nakladač bude zatěžován asi jen 1/3 jeho kapacity, takže nemá smysl řešit jestli má nebo nemá podvázání, jestli bude praskat rám a podobně... Humpolecké ND5-xxx podvázání taky neměly a jezdí do dneška...
přesně tak, pokud to je opravdu jen na balíky, tak nemá smysl vychvalovat v extrému co 220tku, ale JCB dlouhej teleskop
to byste koukali, jak to jde s ním! i rybník vyhrne.....ale pořád je to zbytečný když pán chce co nejlevněji na balíky, ne?
Takže zpět k tématu.....na ty balíky úplně v pohodě TUR4 a za relativně malé peníze. Otázkou se zda někdy v budoucnu,ale pokud má třeba jen koně jako já, tak v budoucnu taky nic víc potřebovat nebude.
Mě se třeba před dílnou válí výložník z NDčka, podvázání k němu bylo dělané. To půjde asi do šrotu, hodlám to zkrátit a dát na 6748 jen nad přední nápravu, jako to mají rampovače. Na balíky mi to bude stačit a přístup k motoru si zachovám.

Takže zpět k tématu.....na ty balíky úplně v pohodě TUR4 a za relativně malé peníze. Otázkou se zda někdy v budoucnu,ale pokud má třeba jen koně jako já, tak v budoucnu taky nic víc potřebovat nebude.
Mě se třeba před dílnou válí výložník z NDčka, podvázání k němu bylo dělané. To půjde asi do šrotu, hodlám to zkrátit a dát na 6748 jen nad přední nápravu, jako to mají rampovače. Na balíky mi to bude stačit a přístup k motoru si zachovám.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
Zdarec , taky jse připojím k debatě ,myslím ,že tady od slečny nezaznělo to nejdůležitější a to: Kolik balíků bude ročně manipulovat a to hlavní kolik chce do toho investovat ,myslím ,že od tohoto se bude odvíjet další debata ,pokud chce ročně manipulovat se 100ks balíků a bez jakéhokoliv mordování s lopatou atd,tak by jí stačilo něco levnějšího i ta její 7211 ,pokud ale bude nakládat hnůj a různé věci tak už bych asi zainvestoval do traktoru s předkem a nějakým lepším čn .
Když to tak vezmu tak všechny názory maj svuj smysl a stojí za úvahu. Ale vše je otázka financí na co mam a kolik do toho chci nebo mužu vrazit.
Taky by mě tur určitě stačil,ale pokavad sem vzal v úvahu podle sebe,že chci koupit novou věc,kterou si nechám i když vyměním traktor tak sem šel do čeho sem šel a sem opravdu spokojený. Myslím,že slečna má možnost pročíst tu dost názorů a vybere si co potřebuje. V podstatě i ta polská věc není k zahození pokud toho opravdu není tulika.
Snad jediný co bych určitě nebral je nakladač bez podvázání traktoru. Ten spoj za ty leta mezi motorem a spojkou je určitym zpusobem unevenej a i když balík ho asi zlomit nedokáže,ale nabere se žíce něco se bude nakládat,při rozjezdu se muže na něco tvrdýho narazit a problém je na světě. a že taková situace jednou přijde je téměř jistý.
Taky by mě tur určitě stačil,ale pokavad sem vzal v úvahu podle sebe,že chci koupit novou věc,kterou si nechám i když vyměním traktor tak sem šel do čeho sem šel a sem opravdu spokojený. Myslím,že slečna má možnost pročíst tu dost názorů a vybere si co potřebuje. V podstatě i ta polská věc není k zahození pokud toho opravdu není tulika.
Snad jediný co bych určitě nebral je nakladač bez podvázání traktoru. Ten spoj za ty leta mezi motorem a spojkou je určitym zpusobem unevenej a i když balík ho asi zlomit nedokáže,ale nabere se žíce něco se bude nakládat,při rozjezdu se muže na něco tvrdýho narazit a problém je na světě. a že taková situace jednou přijde je téměř jistý.
Bral jsem to podle sebe. Počítám, že nakladač mi bude sloužit aspoň 15 let. U nás je hlavně na nakládání balíků sena, slámy, později i senáže, nakládání hnoje na rozmetadlo, od příštího toku taky nakládání hluboké podestýlky a pak nějaké vaky s osivem a hnojivem. Je na každém, aby si rozmyslel co s tím bude dělat, ale je potřeba přemýšlet i dopředu. U Soptika je to zatím třeba jenom na nakládání balíků sena, ale za nějaký rok už to může být i senáž a třeba i vyhrnování hnoje a na tohle už ten Tur nebude. Je potřeba, aby slečna napsala co všechno od toho očekává a kolik chce investovat. Můj názor je, že je lepší si připlatit a koupit něco pořádného co mi vydrží než koupit něco co budu za pár let měnit.
To citrusek. Přesně moje slova. Je pravda že dnes najíždim pomalu na věci o kterých sme před 5 lety ani nepřemýšleli.
Nechci bejt za rejpala, ale za těch zbylých 100 tis. si můžu dovolit dodělat podvázání a vystužení nakladače jako tank
. Navíc podle čteného nadpisu má slečna (paní) traktor bez předního náhonu , což znamená, že silnější čelní nakladač bude bez přední hnané nápravy k ničemu (hovoříme o hnoji a siláži). Čelní nakladač na traktoru není bagr a když už chci nakládat více a těžší materiál, tak bych si raději za ty prachy koupil hona....Toť můj názor

moje řeč, za 100 je slušný hon včetně příslušenství

Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
no jo ale tak jako nakladac na traktoru neudela to co hon tak zase hon v nekterych pripadech nenahradi celni nakladac pokud mam pole vzdalene 10 km tak tam prece nebudu jezdit s honem aby mi nalozil baliky na valnik kdyz to mohu udelat celakem a tim samym traktorem odvezt
Zdarec ,myslím ,že to tady zase ženete do extrému na 80 - 100 bal sena nebude snad kupovat takový hampas jako hon
,to opravdu zainvestji do čn ,mám kamárady co jsi pořídili čn a hon šel okamžitě z domu , slečna potřebuje poradit hledně čn tak dejte s honama a stakovýma harapákama pokoj.
a raději se zaměřte na čn .

Určitě nejsi za rejpala. Jen vyjadřuješ svuj názor. Je pravda že track lift je jeden z těžších a i dělších čelnáků. Spousta jinejch a dobrejch značek není tak dlouhá,ale za to zase je konzole nacpaná až před kabinu. což když sem viděl u polskýho metalfachu na 7245 měl mezi konzolí a kabinou tak min 30cm místa. A hlavně když ho nepotřebuji okamžitě sundam výložník,protože to de opravdu skvěle, nevím do jaký míry to jde u jinejch zanček, ale že by byl těžší čelák na traktoru bez předku k ničemu to určitě ne protože to vím. Za minulýho režimu jezdily téměř jenom ostrůvky bez předku a taky to zvládly. Například dneska sem zavážel díru po hnojišti kamenem ze skládky co se tam svážel z pole takže od velkejch balvanů po malinký a kopice sem následně rozhrnoval. A šlo to celkem dobře. Jezdil sem teda jen na redukci a zetíženej zadek podkopem z unc. Ale vím že nakladač je robustní a něco vydrží i když k traktoru se snažím být co nejopatrnější. A hlavně traktor bez předku nemam na furt. Takže sem chtěl něco robustnějšího.
Jen takovej poznatek z vedlejšího agro podniku,kde ohnuli metal fach na zetoru 7245 při ohrnování hnoje. Nevím zdali narazil na kamen nebo neco jinýho a při reklamaci jim bylo řečeno at se nediví,že polská ocel není tak tvrdá.
Což mohu potvrdit. Polské stroje mam taky. Nejsou špatný,ale ne tak masivní.
Samozřejmě nikomu nic necpu ani nikoho od ničeho neodrazuji. Jen říkám podle čeho sem vybíral já.
Ale všechno je otáskou financí.
Jen takovej poznatek z vedlejšího agro podniku,kde ohnuli metal fach na zetoru 7245 při ohrnování hnoje. Nevím zdali narazil na kamen nebo neco jinýho a při reklamaci jim bylo řečeno at se nediví,že polská ocel není tak tvrdá.
Což mohu potvrdit. Polské stroje mam taky. Nejsou špatný,ale ne tak masivní.
Samozřejmě nikomu nic necpu ani nikoho od ničeho neodrazuji. Jen říkám podle čeho sem vybíral já.
Ale všechno je otáskou financí.
Díky všem za názory. Včera jsem si udělala menší výlet k Hradci Králove, kde je jeden TUR 4 používán. Je na Z 6911. V senách zatím v provozu nebyl, takže pán nemohl poreferovat. Ale v říjnu s ním vyklidil 200 t hnoje (žádný suchý slamnatý). Nakladač to přežil, traktor taky. Má ale udělané výztuhy pod celým podvozkem. Nic náročného. Na 7245 má humpoláckého (označení snad 120 a něco dál, nevím, nevyznám se) a ten prý půjde z domu. Při zvedání, vyklápění je humpolácký pomalejší a to o hodně. Já bych ho měla jen na to seno (z cca 7 ha) - senáž není potřeba. Zatím jsou pouze dva koně, takže i ten hnůj je o něčem jiném než u krav na vazném stání.
Finanční stránka - jsem na samém začátku, bez toho, že by mi na účtu přistály desetisíce Kč z dotací na pozemky. Takže je nutné zvážit i toto a ne srovnávat s někým, kdo je živ z dotací. U nás je to jen pro zábavu.
Finanční stránka - jsem na samém začátku, bez toho, že by mi na účtu přistály desetisíce Kč z dotací na pozemky. Takže je nutné zvážit i toto a ne srovnávat s někým, kdo je živ z dotací. U nás je to jen pro zábavu.
Doporučuji si přečíst můj příspěvek ještě několikrát, pak vám to možná docvakne
. Přece každý ví co chce a co mu nejvíce vyhovuje, i já jsem si už objednal nový ČN ze severu, protože to na mojí záhumenku bohatě stačí a těžký matroš s tím nakládat nebudu. A můžete mi věřit, že silný ČN bez přední hnací nápravy je dost k hov.. .Co se týče hona, tak to byl, je a bude jeden z nejlepších nakladačů (zetoráckej motor, zetorácké náhradními díly a hlavně jednoduchost) a označovat hona jako hampas nebo harapák je vůči tomuto stroji neúcta 

Tak k martisovi se vyjadřovat nebudu. Asi má větší zkušenosti protože vyjadřování k hovnu hovoří za své
Jenom krátce k těm dotacím. Moje rodina hospodaří od 90 roku na 15 hektarech a před 6 roky sme přibrali 5 ha. Já sem pokračovatel který v zemědělstvý vyrustal. A proto je i tohle muj velký koníček. Pobírám v dotacích na pole,louky a dobytek částku zhruba do 100000.Což je částka,která pokreje nutný výdaje jako daně z nemovitostí pohoné hmoty a nutný opravy. Proč bych ji nebral když dotace pobírá každý a každá koruna je dnes dobrá. I když pobíram jenom základ. Ve skutečnosti sem určitým odpurcem dotací. Kdyby napříkla dotace zrušili asi by hodně rádobi zemědělců skončilo.
Já to mam jako styl života. Chodím k tomu do práce takže i tyto finance na to kolikrát padnou.
Takže když potřebuji něco koupit tak taky hodně přemýšlím.
Jak říkám nikomu svuj názor nenutím jen říkám jak sem se já rozhodoval a proto k tomuto se výc vyjadřovat nebudu.

Jenom krátce k těm dotacím. Moje rodina hospodaří od 90 roku na 15 hektarech a před 6 roky sme přibrali 5 ha. Já sem pokračovatel který v zemědělstvý vyrustal. A proto je i tohle muj velký koníček. Pobírám v dotacích na pole,louky a dobytek částku zhruba do 100000.Což je částka,která pokreje nutný výdaje jako daně z nemovitostí pohoné hmoty a nutný opravy. Proč bych ji nebral když dotace pobírá každý a každá koruna je dnes dobrá. I když pobíram jenom základ. Ve skutečnosti sem určitým odpurcem dotací. Kdyby napříkla dotace zrušili asi by hodně rádobi zemědělců skončilo.
Já to mam jako styl života. Chodím k tomu do práce takže i tyto finance na to kolikrát padnou.
Takže když potřebuji něco koupit tak taky hodně přemýšlím.
Jak říkám nikomu svuj názor nenutím jen říkám jak sem se já rozhodoval a proto k tomuto se výc vyjadřovat nebudu.
Ja by som rád trošku zareagoval ohladom toho spomínaného zdvihu až sa už kúpi ten či onen čelák........čo sa týka rýchlosti zdvihu tak od toho okrem iného hodne záleží výkon-litráž čerpadla....neviem teraz presne kolko dáva 70-tka litrov za minutu ale u novších traktoroch je to niekde 50 a viac.Napr.moja Proxima Power dáva tých 50 a ide to v celku dobre.Dalšia vec čo by stále za povšimnutie je olej........Mali sme v Proxime PP-80-ku a teraz ked máme dve Proximi (Power a Proxima 8441) každú s iným olejom- náplnami v prevodovke tak sme dali do oboch rovnaký lebo si čelný nakladač mezi sebou prepíname.Dali sme do nich Shel Spirax neviem presne označenie, je to GL-4-ka 10-W40......je to vlastne hydraulickoprevodový olej a práca s náradím ide o hodne rýchlejšie,olej má vyššiu tecúčnosť ako PP-80-ka a aj v zimných mesiacoch to ide o hodne skôr zohriať a čerpadlo netrpí.........to len tak na okraj......
Martis píše:Doporučuji si přečíst můj příspěvek ještě několikrát, pak vám to možná docvakne![]()
![]()
![]()
. Přece každý ví co chce a co mu nejvíce vyhovuje, i já jsem si už objednal nový ČN ze severu, protože to na mojí záhumenku bohatě stačí a těžký matroš s tím nakládat nebudu. A můžete mi věřit, že silný ČN bez přední hnací nápravy je dost k hov.. .Co se týče hona, tak to byl, je a bude jeden z nejlepších nakladačů (zetoráckej motor, zetorácké náhradními díly a hlavně jednoduchost) a označovat hona jako hampas nebo harapák je vůči tomuto stroji neúcta
ano na HONu je opravdu nejlepší právě pouze a jen ten motor

No já si beru zkušenosti s honem od mého známého, ten např. jezdí pro balíky se samonakládácím vozem a doma to rovná s honem, nakládá s ním i hnůj, dělá si sám stoh slámy, nakládá obilí a jezdí s ním občas i na služby k hnojení. ten naopak je spokojen. Samozřejmě je blbost jezdit s honem na pole vzdálené několik km, aby tam nakládal balíky, to je jasný. Co se týče ČN, tak TUR 4 mi bude bohatě stačit, ať má podvázání nebo ne, tak snad každý schopný zemědělec si ho vyrobí samodomo. Jinak můj tatík opravář nechce o ČN na traktor bez přední hnací nápravy ani slyšet a že má s ním zkušeností dost, tak na tom asi něco bude 

• Stránka 1 z 2 • 1, 2