Jak a kam vypouštět olej z 7745 ?
• Stránka 1 z 1
Jak a kam vypouštět olej z 7745 ?
Když syn vyměňoval olej v 7745, už nevím jestli motorový nebo převodový, každopádně olej po vyšroubování šroubu letěl vodorovně a pak proud opadal a padal jinam, že jsme nestačili měnit kýble horkého oleje. A tak se ptám, nemáte místo šroubu nějaký vypouštěcí kohout a do čeho chytáte těch 40 litrů horkého oleje ?
Re: Jak a kam vypouštět olej z 7745 ?
Mám dvě nádoby cca 15l dám jednu, vedle přisunu druhou a přehazuji mezi sebou. Obě mám vloženy do záchytné vany. Vedle nachystám kanystr či sud s velkým trychtýřem a přelévám.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
- Mr.Equable
Tak na olej mam starej misník a kýble. Na olej z motoru mi stačí misník a z převodovky jsem ještě neměnil(tlakuju pluh PHX a po posledním dotankování jsem dolíval 25l, což je minimum náplně,asi) O kohoutu nevím, jestli existuje. Ještě párkrát vyměníte a bude to skoro čistá práce, poprvé sem měl také olej všude, ale v nádobě nebylo nic
PS: bolde, prosim tě, když potřebuju vyčistit sítko a magnet dole na převodovce, kolik mi vyteče oleje?
PS: bolde, prosim tě, když potřebuju vyčistit sítko a magnet dole na převodovce, kolik mi vyteče oleje?
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
To je brnkačka.
Motorák chytám do starýho zavařovacího hornce a převoďák nejpve vypustím do kanystru pommocí tlakové hadice a rychlospojky tak, že ji zapnu na vnější okruh. No a tu trošku co tam zbude pustímsspodkem do kyblu
Motorák chytám do starýho zavařovacího hornce a převoďák nejpve vypustím do kanystru pommocí tlakové hadice a rychlospojky tak, že ji zapnu na vnější okruh. No a tu trošku co tam zbude pustímsspodkem do kyblu
Překovejme meče v pluhy a naopak
Olej ve filtru-mělo by jen toliko kolik je ho ve filtru- do 0,5l.
- Mr.Equable
Filtr vim, ten je před nádrží, ale mě jde o magnet se sítkem na spodku převodovky.
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
Tam jsou tak 2-3 dcl. musíš oddělat nebo posunout dolní táhlo případně agrozávěs, pak to vyšroubuješ a přitomse tam uzavře takový ventilek
Překovejme meče v pluhy a naopak
myslel jsem těleso filtru na spodním víku rozvodovky
- Mr.Equable
miki: díky. Já abych si vzal dostatečně velký rukávy, aby měl olej kam natéct
bolde: tak o tomhle filtru snad ani nevím.
bolde: tak o tomhle filtru snad ani nevím.
asi jsem se blbě vyjádřil, neb jsem byl nepochopen. Myslel jsem sací filtr, což je ten magnet se sítkem o průměru nějakých 7cm
jde vidět tohle http://www.agrozetshop.cz/matice/d-94254-c-1467/ a na to je namontováno tohle http://www.agrozetshop.cz/magnet-958019 ... 78-c-1467/
jde vidět tohle http://www.agrozetshop.cz/matice/d-94254-c-1467/ a na to je namontováno tohle http://www.agrozetshop.cz/magnet-958019 ... 78-c-1467/
- Mr.Equable
Tak a teď jsme zjistili, že všichni mluvíme celou dobu o tom samém takže kolem půl litru. díky
• Stránka 1 z 1
Zpět na Oleje, maziva, filtry, paliva....