Zetor 5611
• Stránka 1 z 1
- Michal(zetor)
-
Zetor 5611
Potřebuju poradit teče mi olej z podvíka co je pod sedačkou je tam nějaky těsnění nebo něco?Prostě mám celej zadek na 5611 pochcanej od oleje.Potřeboval bych s tim něco udělat ale to je na sundani sedačky a střechy?
Nebo by to mohlo téct z rychlospojek?Není to poznat protože to je celý špinavý...

Nebo by to mohlo téct z rychlospojek?Není to poznat protože to je celý špinavý...
Re: Zetor 5611
Michal(zetor) píše:Potřebuju poradit teče mi olej z podvíka co je pod sedačkou je tam nějaky těsnění nebo něco?Prostě mám celej zadek na 5611 pochcanej od oleje.Potřeboval bych s tim něco udělat ale to je na sundani sedačky a střechy?
Střechu či kabinu tu nech jak je...jen oddělej sedačku a mrkni na to... no eslit o teče při zaplím čerpadle hydrauliky nějak vic..tak je prasklej "o" kroužek na trubičce od čerpadla do víka hydrauliky... jestli to teče jen že to stěká po bokách apod...tak je to tesněním pod víkem...je tam papírový těsnění.... to teče a nebo aspon trochu prosakuje skoro na každým zetoru... je dobrý dát nový papírový tesnění a koupit specíální těsníci tmel k papírovýmu těsnění a pak to natři obě části tmele a na jednu část přilep tesnění na to a dej k sobě a vydrži to na furt...rozhodně nedávej papírový tesnění a bežnej silikon na olejový vany apod... to nevydrži dlouho po roce to začlo vždycky mírně sáknout aspon...
k papírovýmu tesnění je speciál tmel od myslim Loctite- má "vojenskou" barvu... a cena je do 400kč...

jinak pokud odděláš víko hydrauliky tak určitě su kup novej "o" kroužek na spoj trubičky z čerpadla do víka...

- Michal(zetor)
-
Teď nevim přesně jak se to jmenuje ale ladí se to na naftovim čerpadle myslim že se hýbe nějak čerpadlem a tím se něco nastavuje myslim jak má motor spalovat?Nevim to přesně řikam dyštak mě opravte co se tim přesně dělá ale myslim jestli se to nenazivá nastavení FÓRA....? 

- Michal(zetor)
-
zetorista píše:no tak nastavení fora to fakt neni ,ale je to nastavení předvstřiku vstřikovacího čerpadla a někde to tu podrobně popisoval vzručný opravář Miro
A mysliš že to má vliv když jsem jezdil s rotavatorem tak pak jak se setmělo tak sem normálně viděl jak byl tlumič výfuku a koleno uplně rudě červený...

OŤAS píše:To Michal, předvstřik má největší vliv na výkon motoru, zvýšený výskyt karbonu, spotřebu a pokud je čerpadlo špatně nastavené tak motor i špatně startuje.
jj to je pravda jak řiká Oťas... má to nastavení předvstřiku fakt velký vliv na výkon motoru...já se v tom u traktoru nikdy nemontoval, ale na v3s sem to šteloval pořád...pořád byla líná jak mrcha a nakonec ted jede krásně...zrachlení a tah je už dobrý...ale stejně čerpadlo radši vyndám a dám seřídít na stolici, opravářoj, co to nedělá podle tabulek--ale podle toho kolik to potřebuje

špatně seřízené vstřik čerpadlo může vést i k hřátí motoru..např pak i ve spojení s kapáním trysky...-ale to sem odbočil už...

- Michal(zetor)
-
zetorista píše:to že byl tlumič a koleno vývufu červený tak ztobo si nic neděle přidal sem na čerpadle 7745 a to šli v noci z komína i plameny ,ale zase táhá jak prdlá
Čím si tam přidal?Natočením čerpadla a tím přidání vstřiku?

- Michal(zetor)
-
zetorista píše:ne tim tomu nepřidáš natáčením čerpadla se mění pouze předvstřik a přidáš tam dávku paliva záleží typu čerpadla jestli má čudla nebo ty novější už maj automatickýho tak to je odlišný
No já mám to čerpadlo s čudlem manuálním....

pridas natacenim toho cudla na sitic tim pridas nafti otacek pridas na regulatoru kdyz sesroubovavas zavazi k sobe okenkem na cerpadleMichal(zetor) píše:zetorista píše:to že byl tlumič a koleno vývufu červený tak ztobo si nic neděle přidal sem na čerpadle 7745 a to šli v noci z komína i plameny ,ale zase táhá jak prdlá
Čím si tam přidal?Natočením čerpadla a tím přidání vstřiku?
Naposledy upravil franta dne 14 lis 2013 20:04, celkově upraveno 1
jaky je rozdil mezi forem a predvstrikem ja myslim ze zadny fora se rika lidoveMichal(zetor) píše:zetorista píše:no tak nastavení fora to fakt neni ,ale je to nastavení předvstřiku vstřikovacího čerpadla a někde to tu podrobně popisoval vzručný opravář Miro
A mysliš že to má vliv když jsem jezdil s rotavatorem tak pak jak se setmělo tak sem normálně viděl jak byl tlumič výfuku a koleno uplně rudě červený...

Čo tým myslíš "silikon univerzal" ? V drogérii na tesnenia v domácnosti ?
Teda nejaký ten silikon som už minul, poskúšal všeličo a aj ten najobyčajnejší tmel na motory, prevodovky a pod. plne postačoval. Na vyslovene mastné (ešte s olejom) teda nechytil ani jeden, ale že by spod toho tieklo to nie, skorej na moc čistých povrchoch je problém to rozdeliť keď treba. Stačilo vždy utrieť, prejst riedidlom, alebo benzínom čo je poruke,,,,,,
Teda nejaký ten silikon som už minul, poskúšal všeličo a aj ten najobyčajnejší tmel na motory, prevodovky a pod. plne postačoval. Na vyslovene mastné (ešte s olejom) teda nechytil ani jeden, ale že by spod toho tieklo to nie, skorej na moc čistých povrchoch je problém to rozdeliť keď treba. Stačilo vždy utrieť, prejst riedidlom, alebo benzínom čo je poruke,,,,,,
- karel.iceli
Re: Zetor 5611
Je tam trochu více možností úníku oleje. Možeš mít povolény trubky od hýdrauliky nébo výtláčéné těsnění pod výkém to by býl potéčený aji diférák a náčíté od oleje brzdy.Podle mě přejdi si trubky a těsnost zvíhácích rámén možná jsou jenom výchozéná a chcou přítáhnout nébo přetěsnít.Kabyna néní potřeba demontovat opravýt to ide aji při demontáži sedačky sedačka drží na 4 nebo 6 šrubéch.
• Stránka 1 z 1