Klimatizace na Zetora
• Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
Klimatizace na Zetora
Kdysi jsem tu někde četl, že jste někdo dával nebo chce někdo dávát na Zetora klimatizaci. Chci dát na 77 klimu z auta nemáte stím někdo zkušenost, nechce se mi dávat ty nehorázné peníze za ty boxi na střechu, když se dá sehnat klima z auta mnohonásobně levnějí
díky za odpověď

díky za odpověď
možná ti to zamrzáfranta píše:jo mito mame na7745 kopresor zene remenice od vodniho cerpadla je tam dvojita a kopresor drzi na vypalene plotne na boku v pravo u altiku chladic je pred chladicem motoru ale nijak valne to nefunguje spolehlive chlady asi dve hodiny provozu pak ucinek zneznamich duvodu opada
david píše:možná ti to zamrzáfranta píše:jo mito mame na7745 kopresor zene remenice od vodniho cerpadla je tam dvojita a kopresor drzi na vypalene plotne na boku v pravo u altiku chladic je pred chladicem motoru ale nijak valne to nefunguje spolehlive chlady asi dve hodiny provozu pak ucinek zneznamich duvodu opada
já bych viděl problém v tom že chladič málo chladí.... ta vrtule co je na 70sátkách prohání málo větru... klima mývá i větší teplotu než voda... když je extrém venkovní teplotní (přes 30°C)...
dal bych tam ještě jednu vrtuli před-elektro a nebo dát větší otáčky původní a nebo dát lepší s lopatkam lepšíma....
tendle problém že klima chladí jen chvíli a pak už nevychladí je chladičem ve většině případů....
že by to zamrzalo...možnost by tady byla...chce to pořádně omrknout co to dělá za provozu..část po části...v klim systému celým...
letos jsem se do toho chtel taky pustit ale chtel jsem to zastavet do 162 bohuzel doma mi na to neschvalili rozpocet
co jsem propocitaval tak i s naplenim by to melo vyjit sca 10tis... prvni problem je kompresor u 70 dvojita remenice u 162 by jsem to resil u kompresoru na vzduch kde uz dvojita je a je tam i misto na drzak
za 2, chladic ve predu v masce a pri otackach co dava vrtule zetora se orpavdu malo chladi.. videl jsem variantu na strese ta se mi moc nelibila. ale reseni tu je klasicka sahara z auta pak uz se to staci uchladit.. ve vnitr. stare topeni a ventilatory je treba odstranit a dat ta celou jednotku vcetne topeni, vymeniku tepla a ovladani z auta. je to tak nejednodusi reseni bez problemu bude to jak topit tak chladit
a nevim jak do 70 ale do 162 se to nahoru do toho panelu bez problemu vejde nekolikrat jsem to meril. dalsi problem jsou hadice ketre vedou z kompresoru pres chladic do vymeniku co je ve strese stavajici z auta jsou kratke takze se musi nechat pridelat nove(tlakove) mozna by bylo reseni z hydraulickych hadic nevim zatim jsem to neresil. je tam par cidel na prehrati a regulaci atd a na zapinani kompresoru pac kdyz se ponecha puvodni ovladani z auta (coz me prijde nejednodusi) je potreba je zapojit proto nez tu klimu z auta budete vyndavat poradne si oznacit jak jsou zapojeny
nebo si sehnat el. schema k autu
doufam ze pristi rok uz dostanu povolenku a konecne si to udelam jinak co jsem tady rikal tam se jednalo o klimatizaci z VW GOLF 3 benzin a nebo passat B3/B4 coz je skoro stejne cena klimosky 5 tis hadice atd okolo naplneni stoji 1500kc do auta hadice budou delsi takze raci pocitat 2000kc do 10tis by se mel kazdy vejit 

zetor rulezzzzzzz
jaris píše:Já jsem o tom taky přemejšlel udělat to do Z10145 ale z ledničky z toho kompresoru vyvýst hřel s kolečkem to bych přidělal na bok traktoru a poháněl to kardankou tím jak by se to za jízdy otáčelo ale klimu z auta to mě nenapadlo a to koupit novou nebo na vrakáči??
na vrakaci

zetor rulezzzzzzz
- 7745 Tunis
Nějaké další zkušenosti nebo nápady?Mám stejný problém u 7745,jezdím ve chmelnici a okna jsou zavřená-děsnej skleník
,šefovi pořád naznačuju,že by to chtělo klimu,ale nemá se k tomu
,na nový TND-A od NH taky neslyší
,tak mi asi nezbyde než něco vykoumat jinak tam jednou zhebnu 

docela dobře pomáhá ventilátor s PC s mikroprocesoru je tichej a pěkně fučí7745 Tunis píše:Nějaké další zkušenosti nebo nápady?Mám stejný problém u 7745,jezdím ve chmelnici a okna jsou zavřená-děsnej skleník,šefovi pořád naznačuju,že by to chtělo klimu,ale nemá se k tomu

- 7745 Tunis
no tos mě pobavildavid píše:docela dobře pomáhá ventilátor s PC s mikroprocesoru je tichej a pěkně fučí7745 Tunis píše:Nějaké další zkušenosti nebo nápady?Mám stejný problém u 7745,jezdím ve chmelnici a okna jsou zavřená-děsnej skleník,šefovi pořád naznačuju,že by to chtělo klimu,ale nemá se k tomu
vlastní zkušenost

proč to je docela vážně pokud tě předbíhá postřik a nemůžeš mět puštěný ventilátory jak to řešíš??7745 Tunis píše:no tos mě pobavildavid píše:docela dobře pomáhá ventilátor s PC s mikroprocesoru je tichej a pěkně fučí7745 Tunis píše:Nějaké další zkušenosti nebo nápady?Mám stejný problém u 7745,jezdím ve chmelnici a okna jsou zavřená-děsnej skleník,šefovi pořád naznačuju,že by to chtělo klimu,ale nemá se k tomu
vlastní zkušenost
![]()
![]()
- 7745 Tunis
no já to bral vážně,ale pobavilo mě,že starýho Zetora vylepší součástka z PC
.Když mě předbíhá postřik tak větráky vypnu a chvíli se potim,zapnu je když se otočim do dalšího řádku.Ale stejně ty větráky nestíhaj. 

pockejte zapar let jak stech postriku budete mit problemi kolega stim jeztim jezdil 20let a ma prudusky chycene7745 Tunis píše:no já to bral vážně,ale pobavilo mě,že starýho Zetora vylepší součástka z PC.Když mě předbíhá postřik tak větráky vypnu a chvíli se potim,zapnu je když se otočim do dalšího řádku.Ale stejně ty větráky nestíhaj.
seš dobrej a co chceš dělat???franta píše:pockejte zapar let jak stech postriku budete mit problemi kolega stim jeztim jezdil 20let a ma prudusky chycene7745 Tunis píše:no já to bral vážně,ale pobavilo mě,že starýho Zetora vylepší součástka z PC.Když mě předbíhá postřik tak větráky vypnu a chvíli se potim,zapnu je když se otočim do dalšího řádku.Ale stejně ty větráky nestíhaj.
strikat kdiz neni vetr nebo mit dobre utesnenu kabinu urcite bych neotviral okno ale panove vi nato taky pridete radsi se budu potit nez zrad jedy mi mame onu zminovanou spatnou klimu vim jake to je se potit v traktore ale strikat vinice s otevrenym oknem bych se asi otravil a zdravi mam jedno jestli mate rezervni plice ve skrince tak si jezdite i bez dveri s pozdravem frantaEnguma píše:franto: seš "chytrej" , ale ted je taky realita a když postřik předbíhá a je vedro tak co děláš ty? odpověz na to....
no franto to by nás asi nenapadlo zavřít okna ale za 1: my stříkáme ve chmelnici a to možná nevíš ale tam se dost dobře okna otevřít nedají za 2:stříkáme do výšky 6m a když voukne máš to všechno na traktoru a jestli bys čekal až přestane foukat to by ses nemusel dočkat protože při takové výšce stačí i malej vánek a při dávce 2000l/ha jedu 4,5 km/h a jeden postřikovač stříkám hodinu tak že je to docela mazec v tom tak dlouho sedět(ted už to jde mám klimu a přetlakovou kabinu ale 10 let jsem jezdil ze 7745) a ty jsi toho asi s postřikovačem moc nenajezdil co??? postřik je svinctvo ale dělat se musí a dělám všechno proto abych to dejchal co nejmín 

- 7745 Tunis
není co dodat,plně s tebou souhlasím,jen by mě zajímalo jak by Franta chtěl u 77.. utěsnit kabinu proti postřikumdavid píše:no franto to by nás asi nenapadlo zavřít okna ale za 1: my stříkáme ve chmelnici a to možná nevíš ale tam se dost dobře okna otevřít nedají za 2:stříkáme do výšky 6m a když voukne máš to všechno na traktoru a jestli bys čekal až přestane foukat to by ses nemusel dočkat protože při takové výšce stačí i malej vánek a při dávce 2000l/ha jedu 4,5 km/h a jeden postřikovač stříkám hodinu tak že je to docela mazec v tom tak dlouho sedět(ted už to jde mám klimu a přetlakovou kabinu ale 10 let jsem jezdil ze 7745) a ty jsi toho asi s postřikovačem moc nenajezdil co??? postřik je svinctvo ale dělat se musí a dělám všechno proto abych to dejchal co nejmín

nestras staru babu sulkem kdiz se chce tak jde vsechno to co ja mam odjezdene v postrikovaci na uvrati to tis nenajezdil po poli jo a kokpit sem ucpal novinama7745 Tunis píše:není co dodat,plně s tebou souhlasím,jen by mě zajímalo jak by Franta chtěl u 77.. utěsnit kabinu proti postřikumdavid píše:no franto to by nás asi nenapadlo zavřít okna ale za 1: my stříkáme ve chmelnici a to možná nevíš ale tam se dost dobře okna otevřít nedají za 2:stříkáme do výšky 6m a když voukne máš to všechno na traktoru a jestli bys čekal až přestane foukat to by ses nemusel dočkat protože při takové výšce stačí i malej vánek a při dávce 2000l/ha jedu 4,5 km/h a jeden postřikovač stříkám hodinu tak že je to docela mazec v tom tak dlouho sedět(ted už to jde mám klimu a přetlakovou kabinu ale 10 let jsem jezdil ze 7745) a ty jsi toho asi s postřikovačem moc nenajezdil co??? postřik je svinctvo ale dělat se musí a dělám všechno proto abych to dejchal co nejmín

- 7745 Tunis
to Franta:trochu vejš píšeš mít dobře utěsněnou kabinu a pak napíšeš utěsnit novinama.No větší hovadinu jsi napsat nemoh.
Jestli myslíš,že proti postřikum utěsníš kabinu u 7... novinama,tak jseš pěknej snílek.S tim vytahovánim kolik jsi toho nastříkal to asi bude trochu jinak.
A ve chmelnici jsi taky asi postřikovač neviděl co?
Věř tomu,že to je úplně něco jinýho než plošnej postřik.

tvachmelnice mne vubec nezajima a tvoje slovo nema umne vahu argumentu7745 Tunis píše:to Franta:trochu vejš píšeš mít dobře utěsněnou kabinu a pak napíšeš utěsnit novinama.No větší hovadinu jsi napsat nemoh.Jestli myslíš,že proti postřikum utěsníš kabinu u 7... novinama,tak jseš pěknej snílek.S tim vytahovánim kolik jsi toho nastříkal to asi bude trochu jinak.
A ve chmelnici jsi taky asi postřikovač neviděl co?
Věř tomu,že to je úplně něco jinýho než plošnej postřik.
• Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3