Náhonová spojka 7011
• Stránka 1 z 1
Náhonová spojka 7011
Dobrý den panové,
Potřeboval bych poradit s nastavenim paček spojky abych to nemusel pulit po předchozim majiteli je vnich asi 1mm rozdil a potom co jsem musel vyrobit novou podlahu ,, stara byla pod pakama roztrhana ,, a vymnenit lanko tak se mě vule mezi loziskem zvetsila a nevim na kolik to mam seřidit.
Dik
Potřeboval bych poradit s nastavenim paček spojky abych to nemusel pulit po předchozim majiteli je vnich asi 1mm rozdil a potom co jsem musel vyrobit novou podlahu ,, stara byla pod pakama roztrhana ,, a vymnenit lanko tak se mě vule mezi loziskem zvetsila a nevim na kolik to mam seřidit.
Dik
Re: Náhonová spojka 7011
páčky každopádně stejně. Osobně to dělám tak že dotáhnu ložisko k nejvyšší páčce, potom dotáhnu ostatní k ložisku a nastavím vůli couvnutím ložiska.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Dik to mě nenapadlo srovnat všechny k ložisku a pak ložisko povolit jen prosim tě kolik mm je maš od stitu a ma na funkci vliv delka lanka a bowdenu od paky
tam je taky serizovani.
JESTE jednou diky
tam je taky serizovani.
JESTE jednou diky
pojezd má být 25mm, náhon 37mm vůle 0,15mm. U 70 byly dvě možnosti náhonových páček, jedny byly delší a dal se vypnout náhon i pojezdovým ložiskem a druhé byly krátké, jen na náhonové ložisko. Ono se to blbě měří při poskládaném traktoru taky okýnko je dost malé
pokud se ti bude chtít tak je lepší sundat kastlík na baterku.

To jo, je lepší sundat kastlík, taky jsem seřizoval spojku a člověk pak neví, kudy ty ruce má prostrčit 

Samí vole, ale stádo nikde ...
spis nejlepsi rozpulit a komplet rovnou zkontrolovat. me se stalo u 5611 ze mi praskla primackavaci pruzina packy, porad nebyl cas to rozdelat a zkoncilo to vimenou predniho vyka prevodovky loziska a pacek, rozsipalo se lozisko a udrelo dutou hridel na ktere jezdi lozisko
no půlit to kvůli seřízení? no nevim.
Cau panove,
pojezdova je v poradku nasobič taky funguje jen musim seridit ty pačky na nahonovce bednu na baterku delam novou tak stara je sundana tak k okynku je celkem pristup tak se do toho dam jak mne radil Bold tak diky.
pojezdova je v poradku nasobič taky funguje jen musim seridit ty pačky na nahonovce bednu na baterku delam novou tak stara je sundana tak k okynku je celkem pristup tak se do toho dam jak mne radil Bold tak diky.
teoretický dotaz, na 7745- lamely dávané před dvěma lety od te doby se s tim nic moc nedělalo, násobič, pokud neuchází vzduch v převodovce, tak funguje jak má, vzduchové vedení včetně posilovače funguje, ale spojka přesto nevystavuje. Nevíte co s tim? S páčkama už sem kouzlil, ale nic z toho...
nevystavuje ani kdyz ma na vyvodu zatez ? nebo jde jen spatne radit vyvod me se stalo u DT 75 ze spojka prirezla a ani motor ji neutrhnul musel jsem to rozebrat tak jestli neni neco podobneho
neznalek píše:teoretický dotaz, na 7745- lamely dávané před dvěma lety od te doby se s tim nic moc nedělalo, násobič, pokud neuchází vzduch v převodovce, tak funguje jak má, vzduchové vedení včetně posilovače funguje, ale spojka přesto nevystavuje. Nevíte co s tim? S páčkama už sem kouzlil, ale nic z toho...
když sešlápneš pedál násobiče.. je pedál spojky volný?
slava: nevystaví ani při zátěži
bold: při sešlápnutí násobiče jde pedál spojky volně cca ve 2/3 chodu pedálu
bold: při sešlápnutí násobiče jde pedál spojky volně cca ve 2/3 chodu pedálu
když sešlápneš spojku nohou do těch 2/3 tak se přeruší přenos, nebo to ještě popojíždí?
Nevím na kolik je rozdíl mezi spojkama mezi Z69 a Z70,ale já nastavoval spojku když jsem měnil lamely a motor byl venku.
Matně si pamatuji, že ty hodnoty co jsou uvedeny v příručce jdou nastavit nejlépe když je vytažený motor,odměřovalo se to tehdy nějak od štítu spojky posuvkou,navíc jsou tam dvě ložiska,to normální a pak to veliké pro násobič.
Přes okénko to jde nastavit tak jak píše bold,bude fungovat pojezdová i náhonová lamela,ale už nemusí fungovat násobič,protože to násobičové tlačné ložisko má jenom určitý daný zdvih díky svému vzduchovému pístu pro ovládání a pokud jsou páčky jinak než mají být,tak nemusí dojít k rozpojení pojezdové lamely a už je problém.
Toť jen co jsem si ještě vzpoměl ze starých časů.Jinak časté používání násobiče na UŘ1ce má vždy za následek rychlé opotřebování lamel a opětovné rozladění páček.
Je třeba si uvědomit,že když traktor jede do kopce na plný výkon a šlápne se po násobiči tak přechází většinou maximální točivý moment motoru z pojezdové lamely na náhonovou a zpět po vypnutí a mezi tím je prokluz,takže pozor na to.Je fajn,když to funguje,ale doporučuji to používat jenom v nezbytně nutných situacích,kdy už třeba nejde podřadit atp. Hlavně to nepoužívejte stabilně jako půlky u UŘ2ky.
Matně si pamatuji, že ty hodnoty co jsou uvedeny v příručce jdou nastavit nejlépe když je vytažený motor,odměřovalo se to tehdy nějak od štítu spojky posuvkou,navíc jsou tam dvě ložiska,to normální a pak to veliké pro násobič.
Přes okénko to jde nastavit tak jak píše bold,bude fungovat pojezdová i náhonová lamela,ale už nemusí fungovat násobič,protože to násobičové tlačné ložisko má jenom určitý daný zdvih díky svému vzduchovému pístu pro ovládání a pokud jsou páčky jinak než mají být,tak nemusí dojít k rozpojení pojezdové lamely a už je problém.
Toť jen co jsem si ještě vzpoměl ze starých časů.Jinak časté používání násobiče na UŘ1ce má vždy za následek rychlé opotřebování lamel a opětovné rozladění páček.
Je třeba si uvědomit,že když traktor jede do kopce na plný výkon a šlápne se po násobiči tak přechází většinou maximální točivý moment motoru z pojezdové lamely na náhonovou a zpět po vypnutí a mezi tím je prokluz,takže pozor na to.Je fajn,když to funguje,ale doporučuji to používat jenom v nezbytně nutných situacích,kdy už třeba nejde podřadit atp. Hlavně to nepoužívejte stabilně jako půlky u UŘ2ky.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
bold píše:když sešlápneš spojku nohou do těch 2/3 tak se přeruší přenos, nebo to ještě popojíždí?
v těch 2/3 normálně vystaví
když sešlápneš pedál násobiče, tak jde tedy pedál spojky 2/3 volně, to znamená že pojezdová lamela rozpojí pojezd. traktor jede dál?
P.S. Doufám že se bavíme o násobiči ne o pomocném válci náhonové spojky

bold píše:když sešlápneš pedál násobiče, tak jde tedy pedál spojky 2/3 volně, to znamená že pojezdová lamela rozpojí pojezd. traktor jede dál?
Ano přesně tak, traktor jede dál, násobič funguje sám o sobě jak má... pokud neuchází vzduch v převodovce (jak kdy, vypozoroval sem ,že to záleží na poloze traktoru/množství oleje, ale rozebirat kvuli nasobiči to nechci, traktor jezdí vicemne pouze v obraceči a shrnovači, proto mi jde hlavne o náhonovou spojku).
Myslim, že si rozumíme

teď jsem se do toho zamotal. V čem je teda problém? 

jak jsem to pochopil ja tak asi nejde vypnout nahonova spojka pakou at uz je to se vzduchem nebo bez vzduchu a tak bud radi pohon vyvodu pres zuby nebo musi nastartovat uz se zarazenym pohonem vyvodu to je moje domenka jesti to tak je tak bych se priklanel k te prirezle spojce za predpokladu ze se pritlacny talir dostatecne odtahuje
slava píše:jak jsem to pochopil ja tak asi nejde vypnout nahonova spojka pakou at uz je to se vzduchem nebo bez vzduchu a tak bud radi pohon vyvodu pres zuby nebo musi nastartovat uz se zarazenym pohonem vyvodu to je moje domenka jesti to tak je tak bych se priklanel k te prirezle spojce za predpokladu ze se pritlacny talir dostatecne odtahuje
ano přesně tak. Omlouvam se pokud jsem to napsal nesrozumitelně.

takze jsem to pochopil spravne opravdu kdyz prirezne tak drzi velice pevne u toho DT 75 jsem ji neutrhl ani nahodou ale tam se da k ni dobre dostat ted si nevybavuju jestli neni tim okenkem v nekterych mistech pritlacaku videt aspon kousek lamely pokud ano tak bych ji zkusil pri zmacknute spojce nejakym nozem odpacit ale asi na ni videt nebude kazdopadne vsechny pokusy o uvolneni at jiz poklepem nebo nejakym pacenim se musi delat pri zatazene pace nahonove spojky aby se mela kam uvolnit pak uz jedine rozpulit
• Stránka 1 z 1