Traktory Claas
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Navic ted maji Claasaci novou radu ARION 500 a 600 ktera nahrazuje Ares 507 a 607...nektere traktory maji oblibene navyseni vykonu...na http://www.claas.com uz jsou obrazky,videa atd...
- Jan Sedlák
Ruku na srdce, už je tu prodaných několik traktorů Claas. Byl Claasický den kde jich bylo z praxe dost. Sledují to tu jejich majitelé a pořád jsem od nich neslyšel že by byly s traktory Claas nespokojeni a bylo vyloženě něco špatně. I když šlo zatím o starší řady ale i tak.
máme Claas Ares 697 ATZ od července 2007 najeto 830 Mth, závady - bylo třeba přetěsnit šroubení u rozvaděče přední nápravy - vadné těsnění od montáže, trochu zlobilo tlačítko vnějšího ovládání zadního TBZ ale spravilo to prostříknutí WD 40, co se týče spotřeby nemám možnost srovnání s jinou značkou ale bere míň než stará 162 ve stejných pracech - 3.5 m mačkač Kuhn, 4 m mulčovač, Mega 18
Re:
VonVagel píše:Kdo z vyrobcu si vsechno dela sam?
Navic prevodovka je GIMA,napravy Carraro nebo DINA SPICER...
S tou spotrebou nevim:) nemam zkusenosti...jsou tam motory JD ale jednotky a ladeni si delaji clasaci sami...
Deere si zatím vše dělá sám, ale to mluvím od řady 6 a výše, je to jediný dnes výrobce, který je schopen vyrobit všechny komponenty.
- lukasbranka1
Re: Traktory Claas
nevěřim že clasacum JD pustil programovani jednotek motoru jelikož program k motoru je jen jako celek i pro JD servis a do programu motoru mema šanci nikdo vstoupit je možnost jen přehrani cele jednotky v tom neni žadny problem
JD nevyrabi u 5 řady předni napravy u 6řady vario převodovky směrem dolu komunalni traktory sekačky tam je toho vic
JD nevyrabi u 5 řady předni napravy u 6řady vario převodovky směrem dolu komunalni traktory sekačky tam je toho vic
lukasbranka1 píše:nevěřim že clasacum JD pustil programovani jednotek motoru jelikož program k motoru je jen jako celek i pro JD servis a do programu motoru mema šanci nikdo vstoupit je možnost jen přehrani cele jednotky v tom neni žadny problem
jj to máš pravdu deere dodává Claasum jen motory a řídící jednotky mají svoje, je to tak plynulá je v 6 řadě ZF ale vše výš je už JD, což jiní výrobci nemají a myslím že je to jejich velká výhoda, hlavně co se týká hlídání kvality
To JJaris: Pokud ma JD hydrauliku BOSCH tak si vsecko nedela sam:)
Btw staci se podivat na jednotlive rady traktoru u JD a CLAASe, kdyz se porovnavaji motory jde videt ze ne vsechny parametry jsou stejne(stejny je jen motor,obsah,vrtani atd)...
Btw staci se podivat na jednotlive rady traktoru u JD a CLAASe, kdyz se porovnavaji motory jde videt ze ne vsechny parametry jsou stejne(stejny je jen motor,obsah,vrtani atd)...
Když CLAAS tak jedině LEXION 595R s C516-30...
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
http://www.czechnationalteam.cz/
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
To nechápu... jako že vario od JD je výhoda?JJaris píše:...je to tak plynulá je v 6 řadě ZF ale vše výš je už JD, což jiní výrobci nemají a myslím že je to jejich velká výhoda, hlavně co se týká hlídání kvality
O tom nevím, že by měl JD hydrauliky Bosch, tomu moc nevěřím, JD má u 6 řady autopower (plynulou od ZF) a nevím jestli někdo tvrdí že u JD je plynulá výhoda. Myslím, že plynulá je všeobecně výhodná na dopravu do pole už míň. to je můj osobní názor
- lukasbranka1
pokud ma cllas svoje jednotky tak proč ne v tom neni problem chtěl jsem řict jen to že program na ovladani motoru je jeden a do něj určitě nemaji šanci zasahnout kam se nahraje a nebo kolikrat se třehraje je jedno ten balik dat je jako kus někdy se stane že ho vylepši a pak se nahrava ta nejnovějši verze samo jde i ta starši pokud ji nestahnou s pasvy ( servr s onine daty ) rodne listy programy a vubec vše o již vyrobenych strojich
co se tyče věci tak ktere JD děla tak hydraulika je jejich vetšina snimaču taky
relatka jsou bosch u evropy určitě ameriky taky ale ne všechny jednotky jim děla motorola USA pro ameriky bez vyjimky u evropy byly i jine ale většina těch podstatnych je stejně USA motorola chladiče jsou behr ložiska INA KOYO sedala gramer
s podstatnych věci motory převodovky diferaky napravy koncaky kabiny si JD vyrabi sam jedine co neděla jsem už tady psal u5řady předni napravy u6řady vario převodovky
co se tyče věci tak ktere JD děla tak hydraulika je jejich vetšina snimaču taky
relatka jsou bosch u evropy určitě ameriky taky ale ne všechny jednotky jim děla motorola USA pro ameriky bez vyjimky u evropy byly i jine ale většina těch podstatnych je stejně USA motorola chladiče jsou behr ložiska INA KOYO sedala gramer
s podstatnych věci motory převodovky diferaky napravy koncaky kabiny si JD vyrabi sam jedine co neděla jsem už tady psal u5řady předni napravy u6řady vario převodovky
- Tomáš Kopa
Traktory Claas používají u motorů DPS svou vlastní řídící jednotku, vlastní je také systém navyšování výkonu CPM (Claas power Management). Nejsem velký odborník na traktory JD, ale podle mne jsou nápravy na řadě 6 i 7 od dodavatele DANA SPICER. Obecně je ale známo, že dodavatelů jak náprav, tak převodovek je pouze několik, a ty používají i ostatní tzv. renomovaní výrobci traktorů, jako je JD, CASE, NH nebo Fendt....
Tomáš Kopa píše:Traktory Claas používají u motorů DPS svou vlastní řídící jednotku, vlastní je také systém navyšování výkonu CPM (Claas power Management). Nejsem velký odborník na traktory JD, ale podle mne jsou nápravy na řadě 6 i 7 od dodavatele DANA SPICER. Obecně je ale známo, že dodavatelů jak náprav, tak převodovek je pouze několik, a ty používají i ostatní tzv. renomovaní výrobci traktorů, jako je JD, CASE, NH nebo Fendt....
mám doma JD 6430 a má nápravu JD a je tam logo odlité s nápravou takže si nemyslím že by dělali formy pro jednotlivé výrobce
Tomáš Kopa píše:Traktory Claas používají u motorů DPS svou vlastní řídící jednotku, vlastní je také systém navyšování výkonu CPM (Claas power Management). Nejsem velký odborník na traktory JD, ale podle mne jsou nápravy na řadě 6 i 7 od dodavatele DANA SPICER. Obecně je ale známo, že dodavatelů jak náprav, tak převodovek je pouze několik, a ty používají i ostatní tzv. renomovaní výrobci traktorů, jako je JD, CASE, NH nebo Fendt....
trochu sem se hrabal na stránkach vyrobce, dodává komponenty pro MF-Fendt ( takže asi cele agco?), CNH, od JD tam taky neco bylo, ale traktory sem tam neviděl....
- Tomáš Kopa
To Neznalek : Teď jsem úplně nepochopil otázku ?
Jde o to že celé AGCO (Case, Fendt, NH, Massey, Valtra atd) pou žívají stjené komponenty. JD od 6 řady má vše své výroby to podstatné motor, rám, nápravy, hydraulika atd, kabina) např. je vlastníkem fa Funk což je největší výrobce převodovek v americe a používají je i jiní výrobci.
JJaris píše:Jde o to že celé AGCO (Case, Fendt, NH, Massey, Valtra atd) pou žívají stjené komponenty. JD od 6 řady má vše své výroby to podstatné motor, rám, nápravy, hydraulika atd, kabina) např. je vlastníkem fa Funk což je největší výrobce převodovek v americe a používají je i jiní výrobci.
A kde si nabral, že Case a NH patrí pod AGCO? Tí sú predsa CNH.
Modrá je dobrá
Pod AGCO patri Fendt,Massey,Valtra,Chalanger,Agco...
Když CLAAS tak jedině LEXION 595R s C516-30...
No právě i CNH patří pod AGCO četl jsem článek, že to bylo hlavně proto, aby dokázali konkurovat JD, je asi pravda, že ted mají dostatek peněz na vývoj a uvidíme jak toho dokáží využít.
• Stránka 1 z 2 • 1, 2