John Deere 9880 STS
- milcamechos
Chlapi, je u STS9880i řešeno nějak svahový vyrovnávání sít?
Někde sem viděl a četl 7 % ale nevím, že by se tam síta naklápěli.
Dík za vysvětlení.
Milan
Někde sem viděl a četl 7 % ale nevím, že by se tam síta naklápěli.
Dík za vysvětlení.
Milan
- Jan Sedlák
Může se s ním do kopců. je to vyzkoušeny a problémy neměl, samo že jede na 1ku, ale oproti jiným mlátičkám nemá žádny velky problémy.
STSka neni stoprocentně nejdokonalejší mlátička, to ať mi nikdo netvrdí, že na velikosti sít nezáleží, to mi tvrdí jen JDráci a když se jich zeptám jak je to možné že za nima na tom poli toho tolik je, tak jim dojdou slova
STSka má sice větší výkon motoru než AFX ale k čemu když má malé síta
a kdyba někdo požadoval na AFxovi vyšší výkon motoru tak to neni zas takový problém, netunnigují se jen auta
, tomu vyrovnávání sít na STSce, tak jak jsou síta rozdělena hradítkama tak na ně namontovali takové plácačky, které při sesypání obilí k jedné straně odhodily obilí spátky je to už nějaký pátek co jsem o viděl, ale asi se to neujalo, protože to nikde neprezentujou jako to nej nej nejlepší řešení 

Myslím si že STS je dobrej a hlavně pěknej stroj ,ale určitě ne nejlepší a nejvýkonější. K tomu aby byl nejvýkonější motor nestačí . To ste tady už probraly že to sou hlavně ty sita co davají mlatičce limit . Myslím a doufam že nejlepší srovnáni bude v Kostomlatech kde se postaví všechny vedle sebe a ukažou co dovedou (aspon v to doufam ). Ale už ted je mě jasny že favorit je CR a AFX a rozhodovat se bude mezi nimy ,tak vydržme a uvudime to na vlastní oči .Jo a v neposledni řadě o kombajnu rozhoduje taky cena a ta u JD je mnohem větší než u Case nebo NH ,a nevěřim že se ten rozdil vrati ve vykonu a kvalitě je to tak moc že to prostě nedožene.
- Jan Sedlák
Mlátička STS je z mlátiček John Deere nejpovedenější. Svoji výkonnost určitě má, podle mě se může zařadit mezi nejvýkonjší mlátičky jako AFX, CR a Lexion 580/600. Zaostávat bude oproti nim v plodinách které budou těmto mlátičkám dělat tradičně problémy. Hustá pšenice. Podle kombajnéra z STS z HNG Czech Bukovinka ale to jde ale vyžaduje to složitější nastavení mlátičky. Přesto dělali výkony při výnosech nad 7 tun kolem 50 - 60ha v pšenicích. Jaky byl ztráty se nedá říct, ale jak to vyšlo najevo tak při spotřebě 13,5 l/ha a pokud by si hrály se vším tak aby byly ztráty co nejnižší vyšla by jim spotřeba daleko víc než částka kterou by získali z metráků navíc co jinak zůstaly na poli.
Když jsem se na toto téma bavil nedávno s člověkem ze Zetechu, který školí obsluhy na stroje John Deere, odpověděl mi tím, že u těchto mlátiček je to horší protože jsou náročnější na seřízení. Díky malé ploše sít. Ale sám si myslím, že v ječmenech, kukuřici, slunečnici bude tato mlátička zvládat standardně velké výkony bez problému se ztrátama a čistotou zrna.
Když jsem se na toto téma bavil nedávno s člověkem ze Zetechu, který školí obsluhy na stroje John Deere, odpověděl mi tím, že u těchto mlátiček je to horší protože jsou náročnější na seřízení. Díky malé ploše sít. Ale sám si myslím, že v ječmenech, kukuřici, slunečnici bude tato mlátička zvládat standardně velké výkony bez problému se ztrátama a čistotou zrna.
Chtěl jsem říct samozřejmě než STXa CR... Nikdo mi nevymluví že ji tyhle 2 předeženou. Akorát v té pšenici jsou nastejno, v ječmeni a především v kukuřici je STS jasný vítěz. Honza to řekl úplně přesně, kdo si s ní pohraje pečlivě ji seřídí, tak má nízké ztráty i v pšenici. Jinak pokud ji někdo uvidíte na Techagru s tou novou image (větší zásobník 14 000 litrů a celkově mírně odlyšný design) tak doufám že sem dáte fotky. Já se tam bohužel nedostanu.
- Jan Sedlák
Tak kdo si pohraje s nastavením tak ztráty bude mít přijatelny, i čistotu zrna.
Trochu sem to nedořekl, při nižší rychlosti než AFX. CR jsem neviděl ještě. Lexion je zase trochu něco jinyho, není to axiál jako JD a CNH. Ale na záběr a výnosy musí čištění stačit taky. Tady u STS bych to viděl jasně, ječmen kukuřice slunečnice. Pšenice opatrně.
Trochu sem to nedořekl, při nižší rychlosti než AFX. CR jsem neviděl ještě. Lexion je zase trochu něco jinyho, není to axiál jako JD a CNH. Ale na záběr a výnosy musí čištění stačit taky. Tady u STS bych to viděl jasně, ječmen kukuřice slunečnice. Pšenice opatrně.
- Vojtěch Rada
-
No s tím že je STS nejprodávenější z JD to jo. Ale v pohledu na ostatní je její prodejnost mizivá. Podívej te se v ČR kolik jich jezdí? 5 nebo 6? Díky tomu taky od letošního roku už se do ČR nebude dovážet, pokud se nepletu. A jestli bude nebo ne na Techagru: Myslím si že ne, a když jo tak pouze ta vezre s normálním zásobníkem.
Honza to napsal uplně přesně co je o JD pravda a musim s nim souhlasit stejně tak jako HonzaBr ,ale je to jen teorie . ja sem viděl STS celkem 3x .Poprve to bylo ve Višnove a byl to prvni stroj ktery byl do republiky dovezen ,no a vypadalo to tak, že sekal jen obili ktery nebylo prorostlí zeleninou a za nim jezdila 514 ktera to po nem dosekavala.Ptal sem se tech chlapu proč to děla tak blbě a prej by to nezvladl a mohl by to zarvat ,tak mě to řekli .
Podruhe sem ho viděl ve Stěžerech tam to byl totalni propadak kde to všem natřel TX66 a na posled v loni u prahy (nevim kde to bylo přesně ) a tam jezdil s lexionem (mel jen 7,5lištu )a ten jel o poznani rychleji než ta STS . To je moje setkani s STS v praxi ,jo a samozřejmě fotky ztrat od Vojtu a cena mě totalně dorazily.
To: Honzabr prosim tě ty znaš STS nejak bliž a maš s nim neco naježděno ? Moc by mě zajimalo jestli to co sem viděl ja byl anahoda a nebo to tak je ,prostě mě zajima nazor PRAKTIKA kterej s tim jezdí,diky

To: Honzabr prosim tě ty znaš STS nejak bliž a maš s nim neco naježděno ? Moc by mě zajimalo jestli to co sem viděl ja byl anahoda a nebo to tak je ,prostě mě zajima nazor PRAKTIKA kterej s tim jezdí,diky
To: Honzabr prosim tě ty znaš STS nejak bliž a maš s nim neco naježděno ? Moc by mě zajimalo jestli to co sem viděl ja byl anahoda a nebo to tak je ,prostě mě zajima nazor PRAKTIKA kterej s tim jezdí,diky[/quote]
Já jsem s ním jezdil v HNG Czech. Je to jenom o tom umět tu mlátičku dobře seřídit. Když je dobře nastavená tak tam dělala pšenici 8 tun s denním výkonem 65 ha a ztráty byly úplně normální. Pro mě je to jeden z nejlepších kombajnů. Jinak v ČR jich jezdí podle informací Stromu 11 a vůbec nevím kde jste přišli na to že se už nebudou dovážet. Jo a největší kravina co jsem kdy slyšel je že v Evropě JD STS nejdou vůbec na odbyt. opak je pravdou. Během chvíle byla vyprodána celá produkce na minulý rok, s tím že se už nebudou do ČR dovážet je to taky asi pěkná blbost.
Já jsem s ním jezdil v HNG Czech. Je to jenom o tom umět tu mlátičku dobře seřídit. Když je dobře nastavená tak tam dělala pšenici 8 tun s denním výkonem 65 ha a ztráty byly úplně normální. Pro mě je to jeden z nejlepších kombajnů. Jinak v ČR jich jezdí podle informací Stromu 11 a vůbec nevím kde jste přišli na to že se už nebudou dovážet. Jo a největší kravina co jsem kdy slyšel je že v Evropě JD STS nejdou vůbec na odbyt. opak je pravdou. Během chvíle byla vyprodána celá produkce na minulý rok, s tím že se už nebudou do ČR dovážet je to taky asi pěkná blbost.
- Jan Sedlák
Od nesmyslu že se STSky v Evropě moc neprodávají se distancuji předem, jen pro určity lidi jsem takovyho nic nenapsal.
pokud jde o to že se nebudou dovážet: BYLO TO ŘEČENO PŘÍMO ČLOVĚKEM ZE STROMU PRAHA. NIC NEBYLO PŘIMYŠLENO ANI VYMYŠLENO. Později ale vyšlo najevo že je jich podepsaných už několik pro letošní rok.
Vše jsem ochoten doložit i jméno člověka který to prohlásil. nebvudu jmenovat ale kdo chce tak jen soukromě. Nechtěl bych být totiž opět za brouka pytlíka, kamenován lidma kteří jen teoretizují a seru je.
Jinak STSka je jeden z nejvýkonnějších mlátiček a z JD povedená.
Promiňt e že do toho sem zas kecám.
pokud jde o to že se nebudou dovážet: BYLO TO ŘEČENO PŘÍMO ČLOVĚKEM ZE STROMU PRAHA. NIC NEBYLO PŘIMYŠLENO ANI VYMYŠLENO. Později ale vyšlo najevo že je jich podepsaných už několik pro letošní rok.
Vše jsem ochoten doložit i jméno člověka který to prohlásil. nebvudu jmenovat ale kdo chce tak jen soukromě. Nechtěl bych být totiž opět za brouka pytlíka, kamenován lidma kteří jen teoretizují a seru je.
Jinak STSka je jeden z nejvýkonnějších mlátiček a z JD povedená.
Promiňt e že do toho sem zas kecám.
Jen se tady trochu vložím do diskuse otázkou. To dělá 65 ha v 8 t pšenici stabilně nebot to byl špičkový výkon?
Já mám s tímto strojem stejné zkušenosti jako Martin. Pokaždé, když jsem to viděl tak to nefungovalo. Ve Stěžerech jsem ho viděl také, pak 2x v akci u Litoměřic, když jsme uvažovali, že bychom ho vyzkoušeli, když o něm jdou takové řeči o nouvěřitlném výkonu.Jezdil jsem s ním na jednom poli u Prahy a udělal v žitě, které dávalo 6 t 22 ha za 9 hodin a pak odjel s nějakou poruchou. Měl 9m lištu a já za stejnou dobu se 7,5 m a Leixíkem 480 32 ha.
Tím nechci říci, že to bylo kvalitou stroje, je možné, že to měl už částečně porouchané od rána, ale když za mnou pak přišel ten druhý šofér, divil se, kolik dělám za den. Co jsem slyšel od známých v Německu, tak neuvěřitelné výkony má NH CR.
O tom, že by se měly přestat dovážet jsem také zaslechl, ale moc jsem to vážně nebral. Co by tu jeleni chtěli nabídnout jako konkurenci CR, Lexiona 600 či AFX - WTS snad ne
Já mám s tímto strojem stejné zkušenosti jako Martin. Pokaždé, když jsem to viděl tak to nefungovalo. Ve Stěžerech jsem ho viděl také, pak 2x v akci u Litoměřic, když jsme uvažovali, že bychom ho vyzkoušeli, když o něm jdou takové řeči o nouvěřitlném výkonu.Jezdil jsem s ním na jednom poli u Prahy a udělal v žitě, které dávalo 6 t 22 ha za 9 hodin a pak odjel s nějakou poruchou. Měl 9m lištu a já za stejnou dobu se 7,5 m a Leixíkem 480 32 ha.
Tím nechci říci, že to bylo kvalitou stroje, je možné, že to měl už částečně porouchané od rána, ale když za mnou pak přišel ten druhý šofér, divil se, kolik dělám za den. Co jsem slyšel od známých v Německu, tak neuvěřitelné výkony má NH CR.
O tom, že by se měly přestat dovážet jsem také zaslechl, ale moc jsem to vážně nebral. Co by tu jeleni chtěli nabídnout jako konkurenci CR, Lexiona 600 či AFX - WTS snad ne

- Vojtěch Rada
-
Ale vem te si kolik kusů STS se prodá ročně? Má to potom cenu aby je tady drželi? Z JD jsou více méně slušné traktory, ale co zbytek jejich nabíkdy? Secí stroje taky už nedělají pro Evropu, teleskopy tak trochu, řezačky taky málo, postřikovače skoro nic, lisy a žací mačkače taky skoro nula. Nebo snad nemám pravdu?
- Jan Sedlák
Z větší části máš pravdu....
U teleskopů je to dany tím, že velkou část manipulátorů zabírá Manitou. Další Cat. Tohle jsou firmy co jsou v manipulátorech jedničky. Když pomineme JD a vezmem v úvahu Claas, tak je to stejná situace jako u JD. Stejně tak New Holland, Merlo a další značky. třeba teleksopy John Deere jsou perfektní manipulátory pro zemědělství na Hané jsou už dva a i když jen dva tak jsou s nimi oba majitelé spokojeni.
V řezačkách se zase dělil Claas s John Deerem. Když vezmem zase řezačky JD, tak to není to co Jaguar to je jasny, ale pořád bude lepší než New Holland/Case. Řekl bych to asi tak že to co nemá JD na řezačce, má Jaguar, co nemá Jaguar má John Deere. Namítnete určitě že je tu na prvním místě Krone Big X. Ale kolik se prodalo Krone BigX? oproti Jaguárum? Vojta má pravdu.
Secí stroje zase, když jsem se bavil na toto téma s prodejcem, jsou v nabídce, ale netlačí je už moc sem, jen když se sám zákazník rozhodne. Téma secí stroje JD je zase samostatny téma. Věc je tady ta, že je likviduje spolehlivě Great Plain a Vaderstat.
U teleskopů je to dany tím, že velkou část manipulátorů zabírá Manitou. Další Cat. Tohle jsou firmy co jsou v manipulátorech jedničky. Když pomineme JD a vezmem v úvahu Claas, tak je to stejná situace jako u JD. Stejně tak New Holland, Merlo a další značky. třeba teleksopy John Deere jsou perfektní manipulátory pro zemědělství na Hané jsou už dva a i když jen dva tak jsou s nimi oba majitelé spokojeni.
V řezačkách se zase dělil Claas s John Deerem. Když vezmem zase řezačky JD, tak to není to co Jaguar to je jasny, ale pořád bude lepší než New Holland/Case. Řekl bych to asi tak že to co nemá JD na řezačce, má Jaguar, co nemá Jaguar má John Deere. Namítnete určitě že je tu na prvním místě Krone Big X. Ale kolik se prodalo Krone BigX? oproti Jaguárum? Vojta má pravdu.
Secí stroje zase, když jsem se bavil na toto téma s prodejcem, jsou v nabídce, ale netlačí je už moc sem, jen když se sám zákazník rozhodne. Téma secí stroje JD je zase samostatny téma. Věc je tady ta, že je likviduje spolehlivě Great Plain a Vaderstat.
To Polci : Diky za podporu ja už měl strach že sem měl takovou smulu a viděl sem jen ja jak se STS nedaří .
Chapu že si každej brani svoje ja taky nedam na CX dopustit,ale přiznam že lepší je CR a AFX,a zas klidně napišu že TX je kombajn dobrej tak 4 roky a pak je hotovej a začne se sypat (to je tak 4000ha).
Vite nejvic mě zarazila cena STS, co sem tak slyšel tak v plny palbě s 9metru lištou 9milionu a to se mě zda strašně moc. když se podibvam na ceniu AFX a CR tak je to velmi velky rozdil.
Jo jak piše Polci že slyšel o velkych rekordech s CR tak ja taky a mam už nachystane fotky ktere za nedlouho dam na FW ,je to sklizen kukuřice v Madarsku CR980 s 12řadkovym adapterem a zkuste uhodnout kolik udělal za 24hod ?
Hadanka neplati pro Ty kterym sem to už napsal
Chapu že si každej brani svoje ja taky nedam na CX dopustit,ale přiznam že lepší je CR a AFX,a zas klidně napišu že TX je kombajn dobrej tak 4 roky a pak je hotovej a začne se sypat (to je tak 4000ha).
Vite nejvic mě zarazila cena STS, co sem tak slyšel tak v plny palbě s 9metru lištou 9milionu a to se mě zda strašně moc. když se podibvam na ceniu AFX a CR tak je to velmi velky rozdil.
Jo jak piše Polci že slyšel o velkych rekordech s CR tak ja taky a mam už nachystane fotky ktere za nedlouho dam na FW ,je to sklizen kukuřice v Madarsku CR980 s 12řadkovym adapterem a zkuste uhodnout kolik udělal za 24hod ?
Hadanka neplati pro Ty kterym sem to už napsal

to Martin: Cena Lexionu 600 je také přes 9 mil. To by asi muselo růst zlaté obilí
Je jasné, že každý má svého favorita a nebo něčím jezdí a nedá na to dopustit a zná to nejlépe, ale to ho ještě neopravňuje psát bludy o neuvěřitelných výkonech - no ještě jsem na svoji otázku ohledně výkonu STS od nikoho odpověď nedostal
Já znám nejlépe Claas, ale netvrdím, že dnes je to pupek světa. Zaspali vývoj a koncepčně jsou na starých Lexionech z roku 95, udělalo se pár dílčích vylepšení, ale zásadního nic. NH CR a CX je dnes o patro výš a ostatní jdou také dopředu. Holt u Claase pustili vývoj do traktorů
Souhlasím s Martinem ohledně těch NH - CR bude asi bomba, CX jsou velice dobré stroje a TX po pár letech pár much mají.
U JD bych raději nehodnotil. Asi STS někde funguje, ale já měl asi vždy tu smůlu, že jsem to zrovna neviděl.S tou prodejností bych to také tak výrazně nepřeceňoval - pro Evropu jich každý rok zas tolik vyčleněno není, takže se rychle prodají. Třeba v Lansbergu u Claase jich stojí asi 6 kousků jako protiúčty za Lexiony a nikdo je nechce. Možná měli zpočátku nějaké problémy, které se už teď vychytaly. I tak je ale JD u většiny lidí zapsán jako špička v traktorech, ale u sklizňové techniky bude muset asi v našich zeměpisných šířkách dost "zabojovat"

Je jasné, že každý má svého favorita a nebo něčím jezdí a nedá na to dopustit a zná to nejlépe, ale to ho ještě neopravňuje psát bludy o neuvěřitelných výkonech - no ještě jsem na svoji otázku ohledně výkonu STS od nikoho odpověď nedostal

Já znám nejlépe Claas, ale netvrdím, že dnes je to pupek světa. Zaspali vývoj a koncepčně jsou na starých Lexionech z roku 95, udělalo se pár dílčích vylepšení, ale zásadního nic. NH CR a CX je dnes o patro výš a ostatní jdou také dopředu. Holt u Claase pustili vývoj do traktorů

Souhlasím s Martinem ohledně těch NH - CR bude asi bomba, CX jsou velice dobré stroje a TX po pár letech pár much mají.
U JD bych raději nehodnotil. Asi STS někde funguje, ale já měl asi vždy tu smůlu, že jsem to zrovna neviděl.S tou prodejností bych to také tak výrazně nepřeceňoval - pro Evropu jich každý rok zas tolik vyčleněno není, takže se rychle prodají. Třeba v Lansbergu u Claase jich stojí asi 6 kousků jako protiúčty za Lexiony a nikdo je nechce. Možná měli zpočátku nějaké problémy, které se už teď vychytaly. I tak je ale JD u většiny lidí zapsán jako špička v traktorech, ale u sklizňové techniky bude muset asi v našich zeměpisných šířkách dost "zabojovat"

- Jan Sedlák
Polci: máš pravdu v tom. CX a CR s AFX jsou špičky, ale když se vrátím trochu zpátky k lonskym žním, taky se Case bil do prsou kolik udělá s AFX. V řepce, pšenici...
CR tu ještě nejezdí moc, vypadá to na výkonný kombajn.
A taky se můžu třeba zeptat: ten výkon bude dělat běžně nebo ho udělala jen jednou? I když na to má podle všeho jak se ukázaly CX.
STS ty výkony dělá. jasny že nebude hrnout denně 70ha.
HNG dokáže výkon udělat a taky si to dokáže spočítat. To samo Danhel a Lukrom.
Jenom se zeptám, kolik udělá v pšenicích Lexion 480/580 s devítimetrovou lištou? A AFX?
Troufám si tvrdit že kolem 40ha.
CR tu ještě nejezdí moc, vypadá to na výkonný kombajn.
A taky se můžu třeba zeptat: ten výkon bude dělat běžně nebo ho udělala jen jednou? I když na to má podle všeho jak se ukázaly CX.
STS ty výkony dělá. jasny že nebude hrnout denně 70ha.
HNG dokáže výkon udělat a taky si to dokáže spočítat. To samo Danhel a Lukrom.
Jenom se zeptám, kolik udělá v pšenicích Lexion 480/580 s devítimetrovou lištou? A AFX?
Troufám si tvrdit že kolem 40ha.
ja jsem viděl jednou STSku v akci a vypadalo za ní uplně stejně jako ty Vojtovi fotky
to honzabr: to máš pravdu, že stska je stavěná na kukuřici, ale neni postavená na ten motor co je u typu 9880, jestli alespoň trofu brouzdáš po amerických strankách s fotkama STSky tak tam mají převážně typy s menšíma výkonama motorů typ 9680 ( ta má výkon kolen 300HP)atd. které se do evropy nedovážejí, a to je srovnatelný s CASE 2388 za mnohem příznívější cenu, v evropě je hlad po výkoných mlátičkách a JD na to zarágoval jen výkonným motorem, zatím co NH přepracoval TRko na CRko to samé se stalo u CASE, možná že by to ta STSka nějak pojezdila ale moc by toho nesklidila
to honzabr: to máš pravdu, že stska je stavěná na kukuřici, ale neni postavená na ten motor co je u typu 9880, jestli alespoň trofu brouzdáš po amerických strankách s fotkama STSky tak tam mají převážně typy s menšíma výkonama motorů typ 9680 ( ta má výkon kolen 300HP)atd. které se do evropy nedovážejí, a to je srovnatelný s CASE 2388 za mnohem příznívější cenu, v evropě je hlad po výkoných mlátičkách a JD na to zarágoval jen výkonným motorem, zatím co NH přepracoval TRko na CRko to samé se stalo u CASE, možná že by to ta STSka nějak pojezdila ale moc by toho nesklidila

to Honza Sedlák: S 9m lištou je schopen za 10 hod v pšenici okolo 7 t dát cca 45 ha (pokud je na to pole a podmínky). My máme 7,5 a tam je to okolo 40 ha (a ne každý den, někdy se povede 25 a jede se domů
). Nejezdíme s vyvážecím vozem, tam by se to mohlo možná ještě zvednout. Na 65 ha bych musel jezdit tak 20 hod
Tam to asi Claas trochu zaspal
, když tu slyším ty výkony a přečetl jsem si to v MZ.
Kdybych si to jenom přečetl, nevěřil bych tomu, ale pokud to tu píšou lidi, kteří s tím zkušenosti mají
Podle výnosoměru se u 480 dostanu tak na průchodnost max. 35-40 t/hod a to toho má plné kecky hlavně na sítech... nevěřím, že 600 by to tolik zvedla. Tvrdí, že oproti 580 o 20 % ,ale nevím, kde by to v té konstrukci sebrali. Ze zkušeností vím, že 480 x 580 nebyl rozdíl žádný (kromě spořeby u elektronicky řízeného motoru).
Když kdysi přišla Mega, také dělal nějaký německý časopis (myslím DLZ Magazin) srovnání 108 x 218 Mega. Když přepočítám, že 218 měla 6m lištu a 108 5,1m, tak byl rozdíl mezi nimi 5-7%. Na papíře to bylo o 20% kvůli rozdílu v záběru a už to hned vypadalo jinak
. Teď také registruji tyto výkonové navýšení u každé nové řady a každého výrobce dle hesla "ještě křupavější" a pak v poli skutek utek
.

Kdybych si to jenom přečetl, nevěřil bych tomu, ale pokud to tu píšou lidi, kteří s tím zkušenosti mají

Když kdysi přišla Mega, také dělal nějaký německý časopis (myslím DLZ Magazin) srovnání 108 x 218 Mega. Když přepočítám, že 218 měla 6m lištu a 108 5,1m, tak byl rozdíl mezi nimi 5-7%. Na papíře to bylo o 20% kvůli rozdílu v záběru a už to hned vypadalo jinak

- Vojtěch Rada
-
To Stalinrio: Ty fokty nejsou nikde uveřejněny. Nechci poškozovat majitele a prodejce. Soukromě je pošlu. Nebo už je mají i ostatní účstníci fora.
Ve včerejším MZ je o STS že dělají 800 - 1000ha za rok. To je trochu málo na "nevýkonější mlátičku světa? Já znám podniky který dělaj v pohodě 850 ha z WTS, ale STS? Určitě je to zapříčiněno managementem, ale když chcu mlátičku na 1000ha tak mi v pohodě vystačí levnější, lepší a kvalitnější vytřasadlový kombajn. Nebo ne?
Ve včerejším MZ je o STS že dělají 800 - 1000ha za rok. To je trochu málo na "nevýkonější mlátičku světa? Já znám podniky který dělaj v pohodě 850 ha z WTS, ale STS? Určitě je to zapříčiněno managementem, ale když chcu mlátičku na 1000ha tak mi v pohodě vystačí levnější, lepší a kvalitnější vytřasadlový kombajn. Nebo ne?