Tak který je Váš favorit?
ja rikam zetor je dobrej stroj ale ma svoje pro a proti kdyz si vemete tak vsechny traktory jsou silny dost ale co kdyz potrebujes neco delat jenom popotahnout nebo mas nejaky lehky stroje jako secka na ripu tak tam nemuzes poslat traktor s 200 konema zetor je dobrej stroj u nas tady jich jezdi jeste dost a bude jezdit zetor u nas jih mame 9 z 10 traktoru a nenuzu si na ne stezovat to by bylo dobry kdyby delali silnejsi traktory
ja si na zetro nemuzu stezovat zetor ma sve pro proti vem tesi kdyby jste poslali 200 konove traktor sejt ripu tak asi by to neslo u nas tady jih jezdi jeste dost u nas na podniku mame 10 traktor z toho 9 zetoru a zadnej novej sami stary dokovad budou jezdit tak je budem mit ty novi zetory nejsou nic moc ja si na zetory nemuzu stezovat co vim
Je to tak. Bohužiaľ. Zetor alebo ZTS traktor vyrobený napr. v roku 2000 je na úrovni západných strojov z roku 1985. Síce aj dnes je v ponuke napr. TM 140 s prev. 16x16 bez násobiča ale to si snáď nikto rozumný neobjedná.
Jediná dobrá vec na nich je, že aj keď sú zastaralé tak ich prevádzka je vcelku výhodná, ale len do času prejde pár rokov a budú to mať 20000 Mh aj tie posledné a šmitec. Pôjdu do šrotu.

- Jan Sedlák
Chudák Zetor...
Já ho teda taky přehližim a nevěnuji pozornost přespříliš, ale proč byl na prvních místech v prodeji.......
A co je na tom traktoru zetoráckyho? Převodovka. Ostatni skládačka. Proti vzhledu nic, kabina taky vychází pořád z 95ky, ale je to v ní lepší než v 77..
A taky taková malá továrna na traktory na pokraji Brna nemuže věnovat tolik peněz na vývoj.
Přesto jsou tu farmáři u kterych je Zetor ten jejich nejoblibenějši traktor.
Já ho teda taky přehližim a nevěnuji pozornost přespříliš, ale proč byl na prvních místech v prodeji.......
A co je na tom traktoru zetoráckyho? Převodovka. Ostatni skládačka. Proti vzhledu nic, kabina taky vychází pořád z 95ky, ale je to v ní lepší než v 77..
A taky taková malá továrna na traktory na pokraji Brna nemuže věnovat tolik peněz na vývoj.
Přesto jsou tu farmáři u kterych je Zetor ten jejich nejoblibenějši traktor.
to stalinrio tak jak tady čtu tak pěkně pomlouváš zetora u nás jích jezdí spousta a každý je s níma spokojený to je jasný že ta nějaká oprava je potřeba, ale vem si to jak ty traktory jsou starý a co všechno v těch družtvách nachodily a nás říká agronom že až ty nový traktory nachodí to co tyhle zetory tak už budou dávno ve šrotu a to je chlap co v tom nějaký rok dělá. Tak a teť další ukaž mě traktor který bude starý cca jak sedumdesátka to je nějaký rok výroby cca 1980 to jsou všechno paskvily kerý jsou už dávno ve šrotu a to ani neměly najezdíno jak ty zetory. Říkej si co chceš, ale na zetora nedám a nejsem sám kdo má takový názor(kromě teba a davida) vy dva si můžete podat ruce. Bavím se o traktorech střední řady tak běžte akupte si zahraniční traktor, ale až se vám začne srát tak ty náhradní díly a servis co zaplatíš tak se s toho po....š na zetoru si to udělám sám a desetkrát levněji to je můj názor na zetora
Je pravda,že za totáče byl Zetor snad jedinej traktor,kterej se tu dal sehnat.A pěkně toho zneužíval.Musel vydělávat těžký prachy,když si vemete,kolik Zetorů je dnaska v družstvech(myslim těch starejch) a to už jich nejmíň půlka odešla pryč
Třeba my,když se objednávala 160ka,tak jsme na ní čekali skoro rok.Dneska by si tohle žádnej výrobce nedovolil.

radek píše:to stalinrio tak jak tady čtu tak pěkně pomlouváš zetora u nás jích jezdí spousta a každý je s níma spokojený to je jasný že ta nějaká oprava je potřeba, ale vem si to jak ty traktory jsou starý a co všechno v těch družtvách nachodily a nás říká agronom že až ty nový traktory nachodí to co tyhle zetory tak už budou dávno ve šrotu a to je chlap co v tom nějaký rok dělá. Tak a teť další ukaž mě traktor který bude starý cca jak sedumdesátka to je nějaký rok výroby cca 1980 to jsou všechno paskvily kerý jsou už dávno ve šrotu a to ani neměly najezdíno jak ty zetory. Říkej si co chceš, ale na zetora nedám a nejsem sám kdo má takový názor(kromě teba a davida) vy dva si můžete podat ruce. Bavím se o traktorech střední řady tak běžte akupte si zahraniční traktor, ale až se vám začne srát tak ty náhradní díly a servis co zaplatíš tak se s toho po....š na zetoru si to udělám sám a desetkrát levněji to je můj názor na zetora
Tak u nás jezdí třeba JD z roku 1990 (to je nějakejch 16 let), má přes 20000 Mth a ještě na něm generálku nedělali. Sem tam nějaká drobnost. Zato Zetor, to je práce pro dílnu skoro nonstop... A Crystaly? To už vůbec. U nás jeden 161 zaseje, potom odveze pár fůr senáže, pak zaseje na podzim a rozmete pár fůr hnoje, potom je měsíc na dílně. Každý ráno kolem toho lítám hodinu a půl jak idiot než to všechno oběhu, kde je co volný, kde co teče atp. Druhej 161 nedělá už skoro vůbec nic, nejede za rok kolem 500 Mth v senážovacím lisu na vaky AG BAG a v půlce sezóny už ho nechtějí nikam ani pustit, jak z něj teče všude olej. Potom samo taky měsíc na dílně.Ale chtěl jsem něco jinýho: Tady nejde o to, že v těch letech to byly všechno paskvily, ale ten Zetor to dělá furt stejný!!!! To je ten problém!!! Snaží se jít stále výkonově výš a výš, ale absolutně na to nemají!!! Ale víš co přečti si co jsem psal výš a nemusím to opakovat. Stejně říkáš, že si mám řikat co chci....

- Jan Sedlák
Celkem mě to je jedno ta debata tady. Ale víš se tady psalo že na nové zahraniční traktory musí být servis a náhradní díly drahy..... Že Zetor si každý opraví sám. Předpokládám že v tomto případě jde od zahraniční současný traktor jakékoli značky a Zetor nové řady, ať Forterra nebo Proxima... Na tu potřebujete servis taky, a ND jsou na tom s cenou blízko zahraničním značkám.
Zetor
to stalinrio: Je evidentně vidět, že Zetory v lásce moc nemáš. Já zase nemusím vůbec JD. Proč JD prodával Zetory pod vlastní značkou když jsou tak špatné? (podle tvého názoru). Všude se JD chlubí co má dobrého, ale je to hrubá kovařina. A s výdrží? Mám informace o dobrých kusech které drží, ale taky zbírám i ty špatné, kterých není taky zrovna málo. Jinak JD se to všude hemží a každý je jen vychvaluje.
Jinak kdo ví jak by to vše dopadlo kdyby tady Zetor nezastavily komunisti a dílo zkázy nedokončil Motokov, který radši prodával Case...
Jinak kdo ví jak by to vše dopadlo kdyby tady Zetor nezastavily komunisti a dílo zkázy nedokončil Motokov, který radši prodával Case...
Re: Zetor
klon píše:to stalinrio: Je evidentně vidět, že Zetory v lásce moc nemáš. Já zase nemusím vůbec JD. Proč JD prodával Zetory pod vlastní značkou když jsou tak špatné? (podle tvého názoru). Všude se JD chlubí co má dobrého, ale je to hrubá kovařina. A s výdrží? Mám informace o dobrých kusech které drží, ale taky zbírám i ty špatné, kterých není taky zrovna málo. Jinak JD se to všude hemží a každý je jen vychvaluje.
Konečně někdo to pochopil, že Zetor nesnáším, ale JD teda taky není můj šálek kávy. Ten jsem jen uvedl jako příklad, že zahraniční traktory vydrží úplně stejně, ne-li víc, než Zetor. Jinak je teda vůbec nevychvaluju. A podle mých informací (můžou být mylný) JD prodával Zetory pod svou značkou,
1.aby se Zetor dostal do USA,
2.aby nemuseli investovat do vývoje malých traktorů a drželi velký
3.jak už tady bylo napsáno, Amíci mají rádi jednoduchost a nenáročnost.
A jak by dopadl Zetor, kdyby to komouši nezaplácli, to je jiná věc. Asi by to bylo o něčem jiným, to je fakt. Ale realita je jiná....