John Deere 9880 STS

Joska

Příspěvekod Joska » 30 kvě 2006 16:47

Taky si myslím že vyrovnávání celého kombajnu je zbytečné stačí jenom síta jako u NH do 17 stupňů a paráda :D :D
Naposledy upravil Joska dne 30 kvě 2006 17:15, celkově upraveno 1

Příspěvekod Martin x » 30 kvě 2006 17:01

Nikde sem slyšel,že se vyrovnávání celýho kombajnu zavedlo kvůli tomu,že sou americký pole takový křivý a kopcovytý a obsluze se nelíbilo,že se furt naklápěj ze strany na stranu.

Příspěvekod Jan Sedlák » 30 kvě 2006 19:31

Jezděte s kombajnem celý den na svahu s vyrovnáváním jen sít. Jezděte s kombajnem který se narovnává celý a uvidíte co je lepší. Když mám v rovině celý kombajn, mužu jezdit na svahu daleko líp než ti co sou zapřeni nohou o dveře a mají strach aby se nepřevrátily. Se svahovym vyrovnáváním je lepší celá stabilita mlátičky, taky mužu dělat svahy kde by rovinná verze moc nejela ani se síty v rovině nebo 3D. Mluvím o Hillmasteru a Montaně.

Příspěvekod honzabru » 30 kvě 2006 20:34

K té mlátičce STS, s těma ztrátama to není zdaleka tak horký jak tady říká Vojta a jiní. Projevit se to může v případech, kdy obsluha prostě neumí ten kombajn dobře nastavit nebo se žene za každou cenu jenom za co nejvyššíma deníma výkonama. Jak jsi to říkal Vojto, že s CX sklízíte 30 hektarů za den a za rok máte více posekaných hektarů než STS??? Tak to bych opravdu rád viděl. v HNG se sklízí 60-70 hektarů za den a za rok to dělá 2000 hektarů. Mnozí z vás odpůrců si možná řekne že tam musí být ztráty jako blázen, ale ony nejsou. Bavil jsem se s chlápkem co s ní jezdí a když dělaly rozbory na čistotu zrna tak byly nečistoty 0 %, kdyby byly síta tak zahlcený že by nestíhaly tak by se to projevilo i v čistotě zrna nebo ne? Protože jedině ve velikosti sít se lyší například od AFX. Samozřejmě myslim princip. Takže neposuzujte jí jenom podle toho, že jste viděli fotky od Vojty z Višňové, myslím že i tam to nevypadá takhle zdaleka na každém poli. Vemte si těch zbylých 18 STS v ČR... Jinak STSka je poměrně oblíbená ve východním Německu a tam si na ztráty sakra potrpí....

Příspěvekod Martin x » 30 kvě 2006 20:41

Nečistoty 0% jo?Tak tomu sám nevěříš.Takovej kombajn na světě neexsistuje,aby měl čistotu zrna 100%.A jestli je teda tak dobrej,tak mi vysvětli,proč se prodalo tak málo STSek oproti třeba CXkům nebo lexům.

Příspěvekod Zetor » 30 kvě 2006 20:52

Nerekl bych, ze u rotoru na vyrovnavani nezalezi, vzdyt neni centricky ulozeny, nahore ma vetsi mezeru, tak to podle me mit vliv bude. A nelze srovnavat STS s CX, vzdyt to je uplne jina kategorie. STS je navic axial, tenhle zpusob vymlatu se nehodi kazdemu, STS je drazsi, vzdyt se plati za mnohem vetsi a vykonnejsi kombajn, udela i 70ha za den, o tom se CX jen zda. Kdyz uz srovnavat, tak s CR, tech tu je asi 5 pro letosek, coz mluvi za vse. A lexion, to je tangencialni mlaticka, vyhody jsou jasny. A zajimalo by me, kolik tu je Lexiku 580, jestli jich tu je o tolik vic. Taky STS byla novinka od JD, muselo se na ni zvykat, CX vychazelo z oblibenyho a rozsirenyho TX. Nerikam ze STS je nejlepsi kombajn na svete, ale nemuzete srovnavat vejce s hruskama.

Příspěvekod honzabru » 30 kvě 2006 20:54

Říkal mi to že to měřili když dělali pšenici na osivo, tak nevim. Něco tam asi bylo ale nebylo to měřitelný. Jinak k tej prodejnosti, lexion nebo NH je úplně jiná třída kombajnů, to se vůbec nedá srovnávat. STS je především dražší a výkonější. A těch 20 kusů je oproti AXF nebo CR, který jsou ve stejný kategorii, skvělá hodnota

Příspěvekod Zajíc » 30 kvě 2006 21:10

0% to je super už nechci jinej kombaj než STSku :lol:
ja nesoudím podle fotek od Vojty viděl jsem STSku v akci taky na Kolínsku a bylo to úplně stejné jako ty fotky od Vojty takže už zbývá těch 17 STSek
k té čistotě hlavně záleží na tom výmlatu zda ti jde na síta je zrno nebo zda jde zrno spolu se slámou a čistotu ovlivňíš převážně spodním sítem ale po horních sítech to může letět ven.
předpokladem pro čistou je mít pěkný porost bez plevelů :D

Příspěvekod honzabru » 30 kvě 2006 21:13

Těma nečistotama 0% jsem myslel že to bylo pod 1%...

Příspěvekod honzabru » 30 kvě 2006 21:18

Tak frajeři když mi pořád nevěříte tak si přečtěte tohle. Napsal mi to kombajnér z HNG. Není to žádnej prodejce JD abyste se zase nevymlouvali.
cituji:
naše zkušenosti s kombajnem STS 9880i jsou ty nejlepší.Je třeba si pohrát se
seřízením sít a na kukuřici a pšenici si tento stroj nemůžeme
vynachválit,jak po stránce výkonu tak drcení slámy. Při výrobě vlastního
osiva dle roboru byly nečistoty O%.Výkon v pšenici 60t/h u kukuřice
60-80t/h. Spotřeba se pohybovala v průměru od 18-22l/ha.Ztráty jsou v
korelaci s výkonem.

Příspěvekod Vojtěch Rada » 30 kvě 2006 21:26

No už jsem myslel HnozhoBru že ti došly argumetny. Ale co říkám já. Existují lidi kteří upraví axiál na minimální ztráty. Ale kolik jich máš v republice? Kde jsou proškoleni? Máš jich tolik abys jimi obsadil všechny STS v republice? atd. K tomu HNG, jeden říkal druhej říkal atd. Já říkám že máme 0 ztráty na CX? Věříš mi? Asi ne co?
A kde máš potvrzené že ve východním německu mají tolik oblíbení STS? To říkal nějaký prodejce JD že? To je jasny že tak bude mluvit, tak mluví každý prodejce. Já řeknu v Jevišovicích mají oblíbené Challangery tak je všichni kupujte hm? Koupíš je?
Já bych řekl že by jsme mohli všechny spory ukončit na Dni Sklizně 28.6. Dáme si sraz a půjdeme za každým komajnem jo? A už dnes jsem si téměř na 100% jist že největší ztráty ze všech sklízecích mlátiček bude mít STS, jestli tam dojede a něco slidí, nebo jestli si udělá ostudu jak ve Sťežerách. Co vy na to? Já to klidně zorganizuji?

Příspěvekod honzabru » 30 kvě 2006 21:36

No já už se těším... A nebuď tak jedovatej jenom proto že vyvracím tvoje teorie o nejhorším kombajnu na světě... Já stebou v hodně věcech souhlasím, CX má malé ztráty a Challenger jsou dobrý traktory, já to uznávám. Ale ty zase propaguješ jenom tohle a jenom proto že to zrovna u vás jezdí. Dal jsem ti informace od kombajnéra, kterej nemá důvod si něco vymýšlet, řekl to tak jak to je. Nemyslím že 28.6. bude mít STSka nejmenší ztráty ze všech, ale je to o způsobu jízdy a nastavení.

Příspěvekod Zetor » 30 kvě 2006 21:52

Souhlasim s tim, ze ta STS je tezka na nastaveni a ze to asi neudela jen tak nekdo, ale to ze to chce zkusenou obsluhu jeste neznamena, ze to je horsi stroj. Taky nepudu uprednostnovat Zetora kuli tomu, ze ho muze ridit i kojenec, oproti Fendtu, kterej je narocnej na obsluhu. Tezko do takovy kravy kombajnu posadi zacatecnika, myslim ze zkusena obsluha, ktera neni lina, si to vysteluje na prijatelnou uroven. A nelze rict, ze jinej kombajn je lepsi, protoze se stelovat nemusi. Kdyz v ty STSce pak udelam 70 ha za den s prijatelnejma ztratama, je to o necem jinym. A na ty ztraty pozor, ta STS to bere z 9 metru, tak tam toho najdete v radku vic. A nevite jestli to neni filozofie firmy, nekde maj radsi rychle sklizeno za cenu vyssich ztrat, protoze na ty vyssi pojezdovy rychlosti zas setri naftu. A do Stezer ja osobne nepojedu, protoze nechci videt STS,AFX,CR a Lexiona 600 poprve na predvadecce jak se kousou zelenym jecmenem, to si je radsi nekdy najdu na poli pri poradny sklizni.

Příspěvekod Vojtěch Rada » 30 kvě 2006 22:03

Možná jsem jedovatej, ale to jen na nesmysly, nerad je vidím a myslím si že forum není o nesmyslech. A když pořád mluvíš o nastavení tak víš jak dlouho ti bude trvat než se s tím naučíš? A za tu dobu uděláš víc škody než užitku.
A tady u nás, v jistém okruhu lidí, říkáme sklízecím mlátičkám JD secí mašiny. Ale to jen pro zajímavost

Příspěvekod Martin x » 30 kvě 2006 22:11

Teďko mě zas někdo určitě seřve,že házim CX a STS do jednoho pytle,ale,loni u nás na službě sekal CX s nejmíň devítimetrovou lištou a ztráty byly stejný jak za sedmimetrovkou.
Nikde sem nenapsal,že STS je blbej stroj.Já nevim,ale Vojta,jak sem pochopil,mluví ze svejch zkušeností.Ale tobě někdo říkal a znáš to,jedna babka povídala a už je z komára velbloud.Já nechci tvoje názory zpochybňovat honzobru,ale moc jim nevěřim.

Příspěvekod Jan Sedlák » 30 kvě 2006 22:19

zamyslel se někdo taky nad tym kolik je tu AFX a Lexionů 580 s devítimetrovyma lištama? A viděl někdo jezdit tyto mlátičky s devět metrů záběrem v různých podmínkách třeba tak jak STS? Nezastávám se tímto STSek, ani nebudu druhy značky shazovat. zatím většina nebo hodně těchto mlátiček jsem viděl s "menším"záběrem. A viděli jste STSku se záběrem 7,6m????? Jak to vypadá za ní????

Příspěvekod Jan Sedlák » 30 kvě 2006 22:21

Obsluha se musí učit i u Case, žádný učený z nebe nespadl, každý musí začít a i Lexion 580 není sranda. neberte to prosím tak že teď bojuji za STS.

Příspěvekod Zetor » 30 kvě 2006 22:32

Ono koukat na ty ztraty do radku taky nevypovida o vsem, ma na to vliv hodne veci a museli byste jit za tim kombajnem cely zne, abyste si udelali obrazek. Ja sem jen slysel, ze kdyz takhle obrovskej kombajn nekam prijel, tak agronomove vejskali, ze maj v radku sileny ztraty, protoze holt byli zvykli na zaber 6 metru a divili se, ze to tak sype po 9m. Nerikam ze STS ty ztraty nema, ja verim tomu, ze Vojta za tim videl peknej bordel, a urcite bylo i vic lidi, ja taky slysel, ze kdyz Danhel jezdil s STS na sluzby, tak sklizeli s minimalnima ztratama, a pak za nima chodili z podniku, jak ze si STSku maj nastavit, protoze jim seje a po Danhelovi to bylo perfektni. Je to narocny na nastaveni, ale je to vykoupeny vysokym vykonem. Zajimalo by me jestli i CR a AFX maj obdobny problemy s nastavenim. Jestli ne, tak to muze byt tim ze maj vetsi plochu sit, jak se tu tim nekdo uz ohanel. Ale zase jakykoliv kus materialu je koruna navic, a STS pak z tehle tri vychazi nejlevnejc. A STS se zaberem 7,5m tu snad ani neni, je to nesmysl, takovyhle zaber na takovy kombajn, zajimalo by me, jak to vypada za AFXkem, kdyz to tady provozujou s listama 7,5metru.

Příspěvekod Vojtěch Rada » 30 kvě 2006 22:32

Ale to je přeci jedno jestli jezdíš s 9m lištou nebo ze 7m. Podle šířky přizpůsobuješ přeci rychlost, a kdo to nerespektuje ten nepatří ze volat.

Příspěvekod Zetor » 30 kvě 2006 22:36

Ale se 7,5metrovou listou by s tou STS musel letet jak blazen po tom poli, aby ji zahltil, vetsi rychlost je narocnejsi pro rizeni, dyt by v tom musel jet pres 10km/h. Pro AFX,CR a STS je ten devitimetr jasna volba, vzhledem k vykonu a hlavne ke konstrukci kombajnu. S mensi listou zas poroste spotreba na hektar.

Příspěvekod Zajíc » 30 kvě 2006 23:00

ja neříkám že STSka je největší kepl na světě ale jsem uplně alergický na lidi kteřý myslí zeleně a jen John Deere nejlepši a nedokazou si priznat ze je nekdo lepsi, a pak na lidi co siri informace typu jedna baba povidala.
problemy se seřizenim na AFXovi nemám trvalo mi to tyden než jsem našel optimální nastavení pro všechny plodiny protože podle nastavení z tovarny se nedá mlatit a na 2188 bylo nastavení v palcových jednotkách a AFX je metrických. Jak jsem psal že jsem viděl na Kolínsku STSku tak to byla právě od Danhela a jak to za ní vypadalo už jsem psal.
jj STSka s lištou z 7,6m tu je a maji být další.

Site Admin

Příspěvekod Martin » 31 kvě 2006 07:41

Je to zajimava diskuze a nemužu se nepřidat. STS kupuje tady vedlejši podnik a už se tešim až tam nejakej den stravim a podivam se co ten kombajn dokaže.(a věřte že to nafotim a natočim) Ted se vratim k mlaticimu ustrojí STS,když porovname AFX ,CR a STS tak jedinej STS ma před axialnim bubnem ještě jeden podavací klasickej buben ktery již provadí vymlat a nemuže byt tohle příčina vyšších strat ?
No a k tomu že jeden kombajner povidal mam asi stejnej nazor jako zajíc prostě jim nevěřim jsme lidi ješitní a když ma tak velkej a tak vykonej kombajn(podle prospektu ) a ma rad zemědělstvi a značku (třeba JD)
tak nikdy neřekne že je to špatna mašina a že děla špatnou práci.o tom se m se přesvědčil osobně mnohokrat.
Jak sem byl v kukuřicich na CR980 tak snim jezdily chlapi co byly opravdu borci a mašimu měli pekně seřízenou a jen ten kombajn nechvalily taky měl svou mouchu. Tak mě dost mrzí :( že tady nikdo ze zastancu JD neřekne no kombajn je to dobrej,ale ty straty ma a no komu to nevadí a jede na vykon tak je to parada.

Příspěvekod Polci » 31 kvě 2006 08:38

0-1% nečistot při výkonu 60 ha/den, ztráty "v toleranci" což je podle starých tabulek 0,5 % :lol: - tak ještě tu někdo zapomněl napsat šťastný konec té pohádky :D A pokud by to byla pravda, tak to napište všem ostatním výrobcům přímo, ať to zabalí, že do 2 let je přejede zázrak zvaný STS.
Nevím, kde tu někdo vyhrabal info, že DDróni milují STS.... Znám velice dobře prodejce JD ve východním Německu - kombajny JD nejsou konkurenceschopný při vyšším výnosu, do 6 tun to jede jak dráha, ale pokud to dává k 10 tunám tak to seje. Jde o to, kolik tam těch strojů je opravdu prodaných a ne takové ty putovní, co patří pořád firmě JD a každý týden se předvádějí u jiných družstevníků, a těch prodaných je tam zatraceně málo, proto JD nastadil více putovních.
Jasná jednička je tam Claas (samozřejmě je to dané patriotismem a porevoluční rychlou reakcí fabriky financování,pronájmů atd.) a v poslední době ho hodně slušně dotahuje NH. Nebudu se hádat s nějakým šoférem, že mu to jede v pohodě, ale je hodně málo lidí, kteří přiznají, že u toho co jim jezdí doma udělali chybu.
Dost z těch,co STS jezdí tak to podle mého neumí nastavit. A ti možná dělají tomu stroji negativní reklamu. Jak už to tu psal Vojta - proč tedy taková firma jako Strom neudělá speciální školení???? Nebo to tam taky nikdo neumí...
O firmě Daňhel a jejich službách, ztrátách, přístupu k zákazníkovi a podrazech cen si myslím své, ale konkurence se pomlouvat nemá :wink:

Příspěvekod Polci » 31 kvě 2006 08:47

Ještě jednu poznámečku : Nepsal to ten kombajnér z NHG do propagačního článku v Mechanizaci??? Jestli to je taková ta firma, kde předseda přesvědčoval, že vysoké ztráty u JD STS a CTS jsou úplně normální, pokud se udělá vysoký výkon, tak to mě tehdy dost pobavilo... Pokud by měl každý takový názor, tak by se nemuseli vyrábět secí stroje...

Joska

Příspěvekod Joska » 31 kvě 2006 09:57

Píšete tady někdo že úspěšnost STS je dána tím že jich tu už 20 kusů oproti AFX a CR. Ale proč??, Ve většině případech to bude barva a nebo že vlastní stroj od JDa taky velká reklama určitě :D . Jinak si myslím že by jich tu taky moc nebylo:)

Příspěvekod honzabru » 31 kvě 2006 12:16

Nebudu se tady s váma hádat. Většina z vás viděla fotku a myslí si že ten kombajn znají. Ve východním Německu je jasný že vedou lexiony a to hlavně 580, ale z těch nejvýkonnějších kombajnů jsou STS právě na druhým místě. Viděl jsem 3 STSky na jednom poli. To že se prodává také díky značce, tak to je asi jasný a kterej chytrák to sem napsal, protože to je stejný u všech značek. Ten kombajnér do žádnýho propagačního materiálu nepsal, psal to mě osobně. Já to přiznám že ztráty tam jsou. Ale do 3% je to pro mě přijatelný. Ten kdo umí aspoň trochu počítat, stejně jako to dělají ve Višňové i když tam se mi to moc nelíbí protože už to trochu přehánějí, jezdí se spotřebou 12 litrů, dělají 72 hektarů za den a ta nafta a mzda pro lidi jim ty ztráty prostě zaplatí, i když tam jsou na můj vkus ty ztráty už hodně velký. V Německu to platí obvzlášť, protože je drahá pracovní síla a cena obilí má vůči pracovní síle mnohem menší váhu. Jinak výnosy okolo 9-10 tun jsou pro ni naprosto vyhovující, právě kvůli zaplnění rotoru. Nikdo nechce lítat po poli 12 za hodinu... Jo a asi vám to uniklo, protože většina z vás ví o STS velký kulový a jen dělají chytráky, ale od minulýho roku se dává na přání na STS HarvestSmart, kde si přímo navolíte požadovaný ztráty na sítech a kombajn sám udržuje pojezdovou rychlost právě v závislosti na ztrátách. V čem je potom problém?

Site Admin

Příspěvekod Martin » 31 kvě 2006 13:17

Dost mě zamrzelo :( že pišeš že o STS vime kuloví protože podle lidi co sem ted psali tak jsme se s ni všichni setkali,nikdo nepsal že to viděl jen na fotce :!:

Příspěvekod Martin x » 31 kvě 2006 13:42

No teď záleží na tom,jestli to funguje a jak přesně.Ztráty budeš mít vždycky a s jakymkoliv kombajnem a pochybuju,že nějaký zařízení,který vypočítává rychlost potřebnou k ideálním ztrátám bude tak přesný,jak si navolíš.To by si pak každej navolil 0% a jedinej kombajn kterej by se kupoval,by byla STSka.A nevěřim tomu,že to bude pracovat přesně.

Příspěvekod honzabru » 31 kvě 2006 15:48

No za to že jste ji viděli jenom na fotce se omlouvám, to jsem trochu přepískl... Nechal jsem se unést. Ale ten HarvestSmart je bezvadná věc, i kdyby to pracovalo s nějakou nepřesností, jako že tam nějaká bude, tak to bude pořád v mezích. Samozřejmě že závisí i na ostatním nastavení, pokud do toho sedne trouba a dá si ztráty 0% tak je jasný že tam nebudou... Ale prostě to upravuje tu pojezdovou rychlost aby byly ztráty co nejblíže navolený hodnotě.
Je mi jasný že už tady tyhle věci probíráme asi po 1000, tak bych to jenom shrnul. STS je podle mě kvalitní kombajn s velkou výkoností, přijatelnou spotřebou paliva a poněkud vyššími ztrátami, které se dají vykompenzovat kvalitním seřízením a systémem HarvestSmart na přijatelnou hodnotu.

Joska

Příspěvekod Joska » 31 kvě 2006 16:44

Ten HarvestSmart mam doba na videu od JD a fakt se mi to líbí jak si dělá pruhy v obilí a pak je spřsností sklidí . A kde je vůbec to HNG???, Co je to za podnik. Já STS viděl v Moravamech a ve Stěžerech :D :D

PředchozíDalší

Zpět na John Deere