Spotřeby Zetor- 57xx, 67xx, 60xx, 70xx, 69xx
• Stránka 1 z 1
Spotřeby Zetor- 57xx, 67xx, 60xx, 70xx, 69xx
Zdar, uvažuju o koupi jednoho z výše zmíněných traktorů. Tahal bych za nim menší návěs (cca 5 tun) a nakladač UNHZ 500-750. Měl by někdo odhad, kolik "tihle pánové žerou"?? Třeba spotřeba na kilometr (s plnou nebo na prázdno) nebo na hodinu, když bude hnát nakladač. Zanedbejme různě seřízená čerpadla. Jakou by měl spotřebu třeba takovej 8011? Dík moc.
Tak ja jsem na Zetoru 7211 propalil jednu nadrz (60l) za den, asi za 13 hodin, pri sberu slamy s NTVS-4, odvozil sem kolem 20 for, vzdalenost tak 5 km. Zalezi, co se s tim dela, kdyz se toci nahon na 1000, tak to tu nadrz tak za 10-12 spali, napr pri drceni slamy, v nakladaci by to zrat moc nemelo, tam se to moc netoci, petitunu by to taky ani necejtilo, tam by spotreba mohla bejt dobra. 8011 je uz Crystal a ten by zral znatelne vic, navic je asi zbytecne velkej do nakladace a petituny. Ty ostatni Zetory, tam by moc velkej rozdil nebyl.
Budu vozit roští z lesa, spíš suchý než mokrou držk...., hmotnost jednoho prm je cca 180 kg, do tuny jich dám cca 5-6. Návěs bych nechtěl kupovat, uvažuju o nějaké adaptaci, třeba rozmetadlo???? Má někdo nějakej typ???? Tagže resumé je následující: troška popjíždění po lese s puštěnym nakladačem, pak doprava po asfaltkách. V okolí je mírně kopcovitý terén. Když bys odhad spotřebu, cca kde se bude pohybovat??
TAk ja se tedka davam do takoví vyvážečky, podvozek i s pásem z Horala a místo sbírání a kasače posadim nakladač 500 ale kdy na to dojde to nenam tušení toho času taky moc není.Ale šasí už mam.. Tak ta spotřeba si myslím že bude tak 4-5 l při nakládání na hodinu a v tý dopravě si myslím že to bude tak 6-7-8 taky záleží na motoru ale přikláním se k tem 6 na hodinu. Každopádně až to budeš mít ozkoušený tak sem dej vědět sem na tu spotřebu taky zvědavej ja na tokovoudle práci mam 67 a ta jede tak 5-6 l na hod.
Zdaaaaaaaaaaaar, tak to vypadá, že máme stejný zájmy!!!!! Já jsem taky nejdřív uvažoval o horalovi i s výložníkem, nicméně potřebuju, abych mohl ten nakladač oddělat a používat ho separé (vyklízení, přerovnávání) a taky možná něco jako vyklízecí ruka, tzn pojezdy s naloženým drapákem................proto asi ten 8011 (je teškej) a proto teda ta spotřeba.
zdarec Jo tak to ti chválím ja to mam vyloženě jen do lesa na nakládání a odvoz kmenů domů nebo na pilu. Ja zas co potřebuje tak to si naložím UNkem.Zas mam problém jesli to s tím horalem ubec dobrzdim protože jsem skoro z Krkonoš a sou tady už pěkný padákyale uvidíme. Ten krystal nato máš teda asi lepší než nějakou 60tku ten se dí jako přibitej ja s nim jezdím tak vym jak to je ikdyž mam v předních kolech vodu a daný závaží před sebe tak na zadní se čtverákem na rovině jen tak nepostaví ale v kopci to je už horší.Tak jo teda za tenhle traktor pro tendle účel máš odemě za 1. Akorát bacha abys neměl plnej výložník přez nějakou mez hodně zvíhnutej dost se to s tím převrací a jeto pak dost nepříjemný když dostaneš pár facek klíčema to mě věř.
Viem že si sa pýtal na len na štvorvalce ale ak dovoliš pridám tu svoje poznatky z 5245 s peťtonkou v štrkovni na nasypaly 5,2t kameňa a šiel som 25km na miesto vykladky asi 20km po rovine a 5 km do mierneho kopca občas som musel dať do štvorky lebo tých 5t je aj dosť poznať na ten motor. Tam som vylozil a šiel prazdny domov 15km z toho 5km dolu kopcom a 10 po rovine s zožralo mi to 20l nafty.
Zetor 5245 r.v 1987
kdybyste rači udávali spotřebu na motohodinu tak by se neřešilo kolik si to vezme za hodinu v tom nebo onom.. Jinak na UNHZ 500 bohatě stačí 3011, klidně i 25 A když to máš na podvozku, prostě tyhle staré potvory. Standartně se to věšívalo na 3011. Ve třicítce mám spotřebu cca 2,5 až 3 l za motohodinu, tím je řečeno vše, pokud ti jde teda počítadlo. U 6711 mám spotřebu možná tak 2x větší, ale to už nemám řádně potvrzené. U krystalu nevím vůbec s tím nejezdím.
hokan píše:kdybyste rači udávali spotřebu na motohodinu tak by se neřešilo kolik si to vezme za hodinu v tom nebo onom.. Jinak na UNHZ 500 bohatě stačí 3011, klidně i 25 A když to máš na podvozku, prostě tyhle staré potvory. Standartně se to věšívalo na 3011. Ve třicítce mám spotřebu cca 2,5 až 3 l za motohodinu, tím je řečeno vše, pokud ti jde teda počítadlo. U 6711 mám spotřebu možná tak 2x větší, ale to už nemám řádně potvrzené. U krystalu nevím vůbec s tím nejezdím.
Dobre ako chceš 5245 s 5tonou na motohodinu cez 10l bohužial do kopečka aj mierneho na 4ke niekedy aj 5km ideš ponevadž ti 5ka nezoberie. V orbe trojakou roudnickým 35ky hlavy 1Ha 20l nafty a čas 3 hodiny.
Zetor 5245 r.v 1987
• Stránka 1 z 1