Krystaly
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Krystaly
Zajímal by mě váš názor na Zetor Crystal (8145,10145 a tak). Co se vám na nich líbí co ne. Porovnání 8145 a 7745. Rozdíly pro a proti. Dneska sem viděl kombinaci 80tky a 70tky. V 8045 motor 7745 nebo 7245. Brázdil louku s rotačkou.
Řekl sem do žní, je po žních. Zítra s ním jedu naposled.
No tak 8145 je urcite tezsi oproti 7745, lip sedi na poli, daji se s tim delat takove ty lehke polni prace, vlaceni, valcovani, urcite je lepsi do navesu, do opavaku atd. Vyhoda je i to puleni, kery v 7745 vetsinou nefunguje, a abych pravdu rek, vetsinou se mi v Crystalu lip radilo, nevim cim to bylo. Na druhou stranu Crystaly vic zerou, takze na lehci prace (sklizen picnin, sber slamy) je lepsi ta 7745. V jednom velkym podniku (pres 4000ha) pouzivaj jen ty 7745, Crystaly tam nemaj skoro zadny, pak az novejsi Zetory, prave kvuli spotrebe, a napriklad 4-rotorovy shrnovac tahaj 7745, ta ale sotva jede. Takze na ty tezsi prace spis Crystaly, na ty louky a do zivocisny spis 7745.
Ja si na crystal-a nestažujem. Mal som to 7 rokov, niekedy ma riadne trápil ale teraz jazdím od jari na UR I. a už ho mám plné zuby, pri najbližšej možnosti sa vrátim ku crystal-u. Je síce spotrebovo vyššie, zase na ha to nie je veľký rozdiel ale neporovnateľne lepšie ovládanie.
Zaujímalo by ma ako tam napasovali motor z 7245-ky. Počul som že bola aj verzia 8111 s upraveným motorom UR I, ale v živote som to nevidel na vlastné oči.
Zaujímalo by ma ako tam napasovali motor z 7245-ky. Počul som že bola aj verzia 8111 s upraveným motorom UR I, ale v živote som to nevidel na vlastné oči.
- Jirka12145
Chlapi když se zde píše o Crystalech tak koukněte na Google na obrázky-traktory-str. 4. Tam mají Poláci Crystaly 100- 260k.Na pohled docela dobrý.
Našel to tam syn.

- Jirka12145
Crystal
Při pohledu na tu fotku mě to taky napadlo 

- Octaviaman
Sorry, ale napasování motoru UŘ1 do crystalu UŘ2 nemohu uvěřit.
Je to rozměrově úplně odlišé, nemůže to jít rozumně spasovat.
V poho, každý se jednou splete....
Je to rozměrově úplně odlišé, nemůže to jít rozumně spasovat.
V poho, každý se jednou splete....
Octaviaman
- Ondřej Novák
-
Máme 8045 s novější kabinou takže z pohledu pohodlí bych to viděl stejně.
No možná trochu horší výhled dozadu než u 77. Je těžší ale zas silnější než 77 takže v dopravě nastejno. A u spotřeby... záleží kdo s tím jezdí a v jakým to je stavu... my třeby v zimě prohrnujem (3,2m šíp vepředu a klasika šikmá vzadu a za zimu máme průměr 4,6 litrů na hodinu. Ve vedlejší vesnici má chlápek 7745 a jezdí za 11!!!!! litrů.... Ale největší výhoda u crystala: želva-zajíc proti tomu se násobič u 77my nechytá. Toť můj názor...
No možná trochu horší výhled dozadu než u 77. Je těžší ale zas silnější než 77 takže v dopravě nastejno. A u spotřeby... záleží kdo s tím jezdí a v jakým to je stavu... my třeby v zimě prohrnujem (3,2m šíp vepředu a klasika šikmá vzadu a za zimu máme průměr 4,6 litrů na hodinu. Ve vedlejší vesnici má chlápek 7745 a jezdí za 11!!!!! litrů.... Ale největší výhoda u crystala: želva-zajíc proti tomu se násobič u 77my nechytá. Toť můj názor...
• Stránka 1 z 2 • 1, 2