Dnešní aktualizace
- Zdenek Srytr
To Pája.Zas to nepřehánějte.
Ne vážně,já tím žiju strašně moc a snažím se dělat to na 100 procent a jsem za tenhle web strašně sťastnej.
DÍKY MOC VŠEM:

Ne vážně,já tím žiju strašně moc a snažím se dělat to na 100 procent a jsem za tenhle web strašně sťastnej.
DÍKY MOC VŠEM:
- Zdenek Srytr
To Tomáš K.
Ne ze stromu ne,ale z posedů.Z posedů,proto,že jsem ho fotil na dvou polích.Jinak ty CASE a Horsche mají dva,takže to jsou fotky od obou.Měl jsem ten den dovolenou,takže byl čas a počkal jsem si cca asi 2 hodinky na to,až bude jezdit pode mnou.Jinak v těch místech,kde jezdili mají posedy těsně vedle polí,jsou asi 7 m vysoké,takže to bylo všechno dokonalý,jen stačilo počkat.Jen ten Steiger,to jsem měl smůlu.Taky jsem seděl a čekal,ale zrovna jsem měl slunko proti sobě a nebyli to ideální pole jako u toho Case.Ale musím říct,že jsem měl na tom posedu zvláštní pocit.Byli dost chatrný a ten jeden se i malinko kýval.Sice se výšek nebojím,ale tady jsem měl divný pocit.Hlavně jsem se bál,aby mě nespadl foťák nebo kamera.Ty jsem držel jak mimino mámy.
Mě se totiž fotografie z výšek strašně líbí,jen ne všude to jde. Třeba se mě strašně líbí fotky Štěpána a toho Lexouše 580 a Annaburgeru.Po něčem podobném jsem toužil už dlouho,ale jak říkám,ne vždycky byl a je čas a takhle dobré podmínky.
Ne ze stromu ne,ale z posedů.Z posedů,proto,že jsem ho fotil na dvou polích.Jinak ty CASE a Horsche mají dva,takže to jsou fotky od obou.Měl jsem ten den dovolenou,takže byl čas a počkal jsem si cca asi 2 hodinky na to,až bude jezdit pode mnou.Jinak v těch místech,kde jezdili mají posedy těsně vedle polí,jsou asi 7 m vysoké,takže to bylo všechno dokonalý,jen stačilo počkat.Jen ten Steiger,to jsem měl smůlu.Taky jsem seděl a čekal,ale zrovna jsem měl slunko proti sobě a nebyli to ideální pole jako u toho Case.Ale musím říct,že jsem měl na tom posedu zvláštní pocit.Byli dost chatrný a ten jeden se i malinko kýval.Sice se výšek nebojím,ale tady jsem měl divný pocit.Hlavně jsem se bál,aby mě nespadl foťák nebo kamera.Ty jsem držel jak mimino mámy.

Mě se totiž fotografie z výšek strašně líbí,jen ne všude to jde. Třeba se mě strašně líbí fotky Štěpána a toho Lexouše 580 a Annaburgeru.Po něčem podobném jsem toužil už dlouho,ale jak říkám,ne vždycky byl a je čas a takhle dobré podmínky.
Jo Zdenek je "velky učitel"(prave sem ho na něj pasoval
) a prosim vsechny kdo chcete fotit a nejde vam to tak dobře tak napište Zdenkovi mail at vam poradi co delate za chyby a fotky na FW jsou jen lepsi a lepší.Protože posledni dobou mě chcodi fotky kde je velmi těžké něco vybrat a stavaji se i veci že ze 100 fotek jich musim 100smazat protože jsou všechny rozmazane a nebo focene na kilometr daleko. 

- Zdenek Srytr
No velice se klaním Martinovi za jeho slova,která napsal,můžete mi říkat jak chcete,to je všechno v pořádku,ale s těmi radami velice opatrně.Neboť,jak říká jedno staré moudro : Dobrá rada nad zlato,takže je lepší se domluvit přímo na určité době,kdy bychom se mohli sejít a popovídat si o focení než nějakým mailem,který je podle mého mínění stejně užitečný jako tento mail která píši.
To znamená,velice rád vám přátelé poradím,myslím že po neděli by to určitě někdy šlo.
Ještě jednou touto cestou musím pogratulovat všem těm,kterým se mé fotky líbí.
Jen již prosím nechvalte,to stačilo.Ono totiž mi začíná nějak moc kapat do nosu,asi to bude tím ošklivým podzimem,který se na nás valí a stát se nej fotografem tohoto webu je velice těžké břímě,na které já upřímně řečeno sám nestačím.
Proto foťte a foťte,ať se náš web rozšiřuje po včech koutech českých i moravských.
Konec
To znamená,velice rád vám přátelé poradím,myslím že po neděli by to určitě někdy šlo.
Ještě jednou touto cestou musím pogratulovat všem těm,kterým se mé fotky líbí.
Jen již prosím nechvalte,to stačilo.Ono totiž mi začíná nějak moc kapat do nosu,asi to bude tím ošklivým podzimem,který se na nás valí a stát se nej fotografem tohoto webu je velice těžké břímě,na které já upřímně řečeno sám nestačím.
Proto foťte a foťte,ať se náš web rozšiřuje po včech koutech českých i moravských.
Konec

- Zdenek Srytr
Ale samozřejmě.Rád se s Vámi podělím o své rady.Příští týden mám bohužel již plný,to víte reklama na mé rady se šíří velice rychle a tak již se mi několik desítek fotografů amatérů ozvalo.Napište mi ale SZ,abychom neodbíhali od tématu,že.Nemám to rád,když se odbíhá,že.
Pan Martin se již také přihlásil,nemůže pochopit jak vlastně lezu na ty posedy a u toho ještě jaksi fotím.Takže po neděli jdeme lézti.Už se těším,že.
Pan Martin se již také přihlásil,nemůže pochopit jak vlastně lezu na ty posedy a u toho ještě jaksi fotím.Takže po neděli jdeme lézti.Už se těším,že.
no on každej nemá tak dobrej foták aby ty fotky byli jaMartin píše:Jo Zdenek je "velky učitel"(prave sem ho na něj pasoval) a prosim vsechny kdo chcete fotit a nejde vam to tak dobře tak napište Zdenkovi mail at vam poradi co delate za chyby a fotky na FW jsou jen lepsi a lepší.Protože posledni dobou mě chcodi fotky kde je velmi těžké něco vybrat a stavaji se i veci že ze 100 fotek jich musim 100smazat protože jsou všechny rozmazane a nebo focene na kilometr daleko.
Jedna vec ma zarazila na dnesnej aktualizacii co na pisal Martin citujem(Ve žne sem navstivil kamarada Lukaše ktery jezdi s AFX 8010 a musim mu moc podekovat ze sem se mohl svezt tak dobrym kombajnem ,opravdu me nadchnul) Tak sorry Martin ale ten afx 8010 vobec neni dobry kombajn ale to je tvoja vec mozno je na nom dobra elektronika a dobre kosi kukuricu ale OZAJ DOBRY KOMBAJN TO NIE JE
Ale to je tvoja vec CAUTE
Ale to je tvoja vec CAUTE
- milcamechos
to Maco a Martin
Nazdar chlapi, tak byste ty svý poznatky a zkušenosti mohli trochu rozvést ne?
Myslím si že už se tak moc na foru nediskutuje, tak Martine Ty napiš co se Ti na kombajnu líbilo a jak se Ti sním jezdilo - určitě můžeš porobvnat s konkurencí a Maco napsat vubec to není dobrý kombajn to je trochu málo ne?
Tak to mžem probrat co a jak...
Milan
Nazdar chlapi, tak byste ty svý poznatky a zkušenosti mohli trochu rozvést ne?
Myslím si že už se tak moc na foru nediskutuje, tak Martine Ty napiš co se Ti na kombajnu líbilo a jak se Ti sním jezdilo - určitě můžeš porobvnat s konkurencí a Maco napsat vubec to není dobrý kombajn to je trochu málo ne?
Tak to mžem probrat co a jak...
Milan
Ok tak zhodnotim tento kombjan podle tech 2hodin. Kombajn na me udelal dobrej dojem protože se mě začínaji stale vic a vic libit axialy a to hlavně jejich plynulí tok materialu přes šikmak do bubnu ,hold je to poznat nevznikaji tam ty razy co u normalnich mlatiček když do nich jde ten material nevyrovnaně.Tahle vec je,ale obecně znama tak to neni nic převratneho . Po strance ztrat mě překvapil při rychlosti kolem 10km byli straty na rotoru tak v pulce pole stratoměru a to nebylo nic hrozneho normalní ztraty.Jak jste si mohli všimnout tak ta stejnem poli jezdil i Lexion480 s 9m lištou a jezdil uplne stejně rychle jak AFX ze 7,5 tak tam na poli byl urcite lepší Lexion.
Vadili mě dvě věci na tmto kombajně a to že sme sekali v kopci a tam byl jeho motor slabí (snesl by klidně 100koni na vic) a z pohledu ovladani jsem zvykli na NH a tam je trochu jina paka ovladaní pojezdu a stim sem chvilku zapasil než jsem si zvyknul.Ono za 2hod nemůžu hodnotit celej stroj po strance co se kde pokazilo a nevydrželo a podobně to by vam napsal spíš Zajíc protože to je odbornik na axialy a ma s nim velkou zkušenost.
Ja osobně když bych bral kombajn(to se ale nestane protože na to nikdy mět nebudu ) bych koupil CR980 s BISO lištou 7,5m ,je to jen muj nazor nikomu ho nevnucuji.Myslim že sem se již svezl nebo zajezdil skoro ze všemi (chybi me ješte STS )vykonymi mlatičkami tak mužu trochu hodnotit podle poměru vykon cena a pohodli obsluhy.
Vadili mě dvě věci na tmto kombajně a to že sme sekali v kopci a tam byl jeho motor slabí (snesl by klidně 100koni na vic) a z pohledu ovladani jsem zvykli na NH a tam je trochu jina paka ovladaní pojezdu a stim sem chvilku zapasil než jsem si zvyknul.Ono za 2hod nemůžu hodnotit celej stroj po strance co se kde pokazilo a nevydrželo a podobně to by vam napsal spíš Zajíc protože to je odbornik na axialy a ma s nim velkou zkušenost.
Ja osobně když bych bral kombajn(to se ale nestane protože na to nikdy mět nebudu ) bych koupil CR980 s BISO lištou 7,5m ,je to jen muj nazor nikomu ho nevnucuji.Myslim že sem se již svezl nebo zajezdil skoro ze všemi (chybi me ješte STS )vykonymi mlatičkami tak mužu trochu hodnotit podle poměru vykon cena a pohodli obsluhy.
- Jan Sedlák
Čauec, vidím ožilo téma průseky v kukuřici. Nechtěl bych vyvolat zas nějaky nepřijemnosti. Ale taky jsem si to chvilku zkusil s řezačkou, někdo to chce tak že jede vedle v neposečenym, povalí dva tři řádky ktery pak řezačka sebere. Na auto foukat za sebou je to v pohodě ale na traktoru je toho i trochu mimo na zemi.