Kuriozity
http://www.grostracteurspassion.com/ind ... e_r&art=56
Takhle se sázejí brambory, ne nějakej maličkej sazeč.
To Oťas: Sem se snažil najít ti ta kola v plným rejdu. No neni to vono, ale trošku je to tam vidět.
Takhle se sázejí brambory, ne nějakej maličkej sazeč.

To Oťas: Sem se snažil najít ti ta kola v plným rejdu. No neni to vono, ale trošku je to tam vidět.
- přezrálej meloun
-
http://www.snowcountrygroomers.com/.
Zajímavý úpravy
Zajímavý úpravy
a tak takový kousek to je hned...to já jsem jedenkrát ujel od nakladače ještě se dvěma balíkama, jsem se nepodíval za sebe, jen jsem ucítil že mě vozík bouchnul do závěsu, tak jsem se rozjel a oni dva balíky na korbě....on si je jen s manipulátorem dal k sobě že je vezme najednou...no co museli jsme couvat...
- Jan Sedlák
To z toho si nic nedělej. Letos když sem byl první den na řezačce na senážích , přijelo druhy auto neujely jsme ani celý řádek, musel sem zastavit a reverzovat. Mates ale jel pořád dál jakoby vedle řezačky, mohl sem troubit jak chtěl bylo to zbytečny. Dojel na konec toho řádku, všiml si že vedle něho nejede nic tak tam hodil velkou a mazal to na váhu. Tam se asi musel hodně divit když měl nafoukanou jenom polovinu...
- Zdenek Srytr
Nezlobte se na mě chlapi,ale takovýhle historky poslouchám rád,ne proto,že bych se Vám chtěl vysmívat nebo tak,ale jsem povahy veselé a takovéhle zážitky jsou pro mě ten typ srandy,kterou mám rád.Člověk,když si to pak představí,jak třeba píšeš ty Jane nebo riderstan,tak po čase a myslím,že i vy,se tomu "jen" smějeme.Udělat tak nějaké video na Silvestra,setřih kuriozit,myslím,že bych se počůral smíchy.

Občas se něco takového stane....já tento rok jezdil celé léto se špatnou baterkou takže jsem nemohl nastartovat a jednou na louce se mi prostě na ručním plynu povolila matka a bylo to, jenže to už jsem měl naložených 10 balíků a traktor ne se pohnout, to kdyby někdo vyfotil jak tam do mě 72kou najížděl, aby to aspoň trochu cuklu....už aby bylo léto....
- Jan Sedlák
Spíš to patří do příhod.. Ale tohle ještě napíšu, když byl žně v Rostěních, vozily mě od annaburgru takovy dvě existence s Tatrama a návěsy. Jeden vypadal jak opočlověk a druhej taky takovyho něco. Dělaly jsme jeden den pole co byl velký houpák, když jsem měl tři bunkry od Lexionu tak osmpětka měla co dělat. Tak se hrabu do toho kopečka, a že to byl kopec a najednou vidím z toho kopce do nížiny letět tatru s návěsem. Jak si ten člověk myslel že se rozjede a vyjede s plnym i ten protější kopec tak se v něm zastavil. Horší že se nedalo vyjet nikama protže to bylo takovy pole s kráterem uprostřed a ještě bylo mokro. Tak scouval dolů a snažil se vahrabat zas jinde. Tak to zkoušel na všech stranách, už jsme hledaly pomalu lano. Nakonec sem musel vyjet stopu a i tak měl hooodně co dělat aby se z tama dostal. Když jsme viděly ale letět tu tatru z kopce, smíchem sem se málem neudržel a ti službaři v kombajnech se tomu smáli ještě druhý den.
- Kuba Medera
-
nevím zda je to kuriozita nebo něco vyjímečného,přeci jen osobní zážitky moc nemám,jako že bych to zavinil já,ale tak u čeho jsem byl tak v senážích jsme udělali výkon asi 1 hektar za hodinu s jaguarem 850 a to kvůli detektoru kovu a odhozenejch drátů,nějaký soukromník měl kolem louky ohradník a asi zbytky co ušmikl hodil do pole,tak jedem jedem,najednou zapípá detektor kovu,déme reverz,zapneme a znovu to zapípá,tak ven z kabiny a hledat,vleze do kabiny zapne to a znovu to zapípá,takhle to bylo každejch 15 metrů,já myslel,že mě kluk z té řezačky zabije,ten nadával jak sviňa,no další zážitek,jedem v kopcu na senážích a odváží mates,my jedem,on chtěl podřadit,mi si toho pozdě všimli a jak měl otevřený střešní okínko trocha jsme mu dali na doma,no další zažitek,chlapy orali a jeli na směny,tak jede na noční a ten co byl na denní mu neudělal rozvor,tak přijede na pole a neměl se čeho chytnout,chvíli se díval co uvidí a uviděl jakýsi světýlko,tak se ho chytl,no na konci zjistil,že je to cyklista,takže pěkně do obloučku
,taky je dobrý když se na noční chystalo pod mak smykbránama a pěkne dvojtou kosou,přijel za tmy na pole,já se chtěl svízt a půl hodiny jsme hledali kde skončil ten co měl denní,to je hrozný když je něco jednobarevný a vyznat se v tom
,nebo se vracel chlap s džonkem do družstva a před bránou mu došla nafta,tak ho tahali nakladačem,no ještě,že mu nedošla na hlavním tahu
kdyžtak promiňte jestli píšu takový stupidity,ale mě to tenkrát všechno přišlo k smíchu,pro vás asi normální věci

když už se to tady tak rozjelo tak mám jednu pecku.....asi na konci července začala ve fastracu svítit kontrolka tlaku oleje, tak romek(obsluha fastracu) hned volal do servisu co s tím je a tak se dozvěděl, že u čidla může být nějaká nečistota a že to může být tím, oprava je prej jednoduchá stačí čidlo vyšroubovat a protočit motor na startéru....romek se do toho hned pustil...za chvilku na mě volá ať mu s tím jdu protočit....já byl zrovna v dílně a neměl jsem čas(to byla chyba která mě do dnes mrzí)...do kabiny se hned nahrnul kluk co jezdí s manipulátorem....a já jen slyšel jak protočil motorem a strašné nadávání....romek seděl na předním kole a jak se s tím protočilo tak vyletěl podle svědků dvoumetrový gejzír oleje...olej byl všude čelní sklo otevřené dveře a hlavně romek, olej měl uplně všude....servisák pak říkal že to není možné.....bylo to možné....pak se zjistilo že ten závit co drží čidlo má malou prasklinku....a za pár dní to čidlo pak utrhlo závity a bylo venku....
Kdybych si taky mohl dovolit. Byli sme na dožaté a chlapi jak se tysli začali vyprávět a nejvíc toho nakecal předseda. Že kdysi ještě za JZD se oraly noční. Chlapi se jak bylo tehdy zvykem ožali nic neudělali a paj jezdili ožralí. Ráno přišel předseda jakožto tehdy traktorista vystřídat a pohled co se mu naskytl byl fakt fascinující. ŠT 180 s 6terákem hrabala na břehu Bečvy přednikola nad hladinou zadní kola už se protáčely v luftě bo visela na diferálu 3 détiky v sobě aj s pluhama a chlapi pry leželi ožrali na uvratníku. Mno nevím udělat to tak někdo dneska, ožrat se v pracovní době, zničit stroje,... tak by s ním vyběhli asi tak jak s horkým popelelm. Já ty historky mam doma někde nahrane na videu ale nevím kde. 

Řekl sem do žní, je po žních. Zítra s ním jedu naposled.
- Jan Sedlák
Jo to se stane... Když by v Rostěnicích novej kloubák tenkrát tak se jeden šikovný řidič který tam toho času pracoval nanoční trošku "sjel" a jak se točil s diskáčem hezky ořezal zboku kola o disky. Ten Sunflower má krátky oje tak se musí dávat pozor při otáčení na dvoumontážky.
- Milan Šváb
tohle je taky hustý http://www.agrotrans-otice.cz/o/akt-0412-6.jpg