Zetor 12145
• Stránka 1 z 1
Zetor 12145
Utáhne tento traktor lis s řezáním a to myslím i na svahu nebo je to nad jeho síly. Jaké máte zkušenosti s těmito stroji. Karel
karel
My máme lis Variant 180 rc a tam nezáleží jakej v tom je traktor, 7711 nebo 12245 a balíky jsou stejně tvrdý. Záleží jak si to natavíš na stupnici na lisu od 1-5. 12245 je do toho lisu akorát, jezdím s nim převážně na 2. malou, máme v tom 5 kudel a utáhla by i těch 14. Když jsem jezdil na seně společně se 16245 se stejným lisem, tak jsme jezdili stejně rychle, já jezdil na 2 velká nebo 3 velká podle řádku ale na tu 3 velká už nestíháš se kloudně držet na řádku. Spíš se 12245 je hranice lis sám o sobě, co spolkne.
Dřív jsme měli v lisu i 7711 Tunis, jezdila sice na redukci, v jeteli dokonce na red. 1. Ale jela. Byl to do toho ale lehkej traktor a z kopce kolikrát jezdils jak na saních. Podle mě to utáhne jako prd. Tady v těhlech lisech právě jezděj hodně tyhle traktory i 12111. A nevím proč by to nemohl tahat kvůli převodovce.
Dřív jsme měli v lisu i 7711 Tunis, jezdila sice na redukci, v jeteli dokonce na red. 1. Ale jela. Byl to do toho ale lehkej traktor a z kopce kolikrát jezdils jak na saních. Podle mě to utáhne jako prd. Tady v těhlech lisech právě jezděj hodně tyhle traktory i 12111. A nevím proč by to nemohl tahat kvůli převodovce.
my s mece asi ted moc nepochopily jestli de o lys na hranyty nebo kulaty baliky ny hranyty ten traktor je super a uplne bez problemu asle na kulaty je to kvuli prevodovce z toho duvodu ze kryslali nemaj synchrony a vzdy kdyz chces vyklopit balik v kopci tak zastavis ale nemuzes tam jen tak hned vrazit reverz abys couvnul ale nevim oprav me jestli se mylim
To jo, to máš pravdu. A se 120 se na svahu cejtíš docela bezpečně, přece jen něco udrží. Jo 9540 má kámoš taky v lisu Welger 235 a bez problémů má plně osazenej nožema a jede v tom pěkně, tu 9540 koupili fungl novou, myslím v roce 98 nebo 99, zejtra za nim jedu tak se ho optám, za 1 200 000 Kč, s nápryvou Cararro, a vzadu 38 kola, vypadá dost dobře na to že to je 95, mě se moc ty traktory nelíbili ale tahle se mě líbí, má hlavně ovládání po volantem a nemusíš se ohejbat na zapínání náhonu jako u sedmdesátky. A má 3 kvalty pod zatížením, to se mi líbí. Jeden chlap v Kunvaldě má 9540 a kola 34, a to nevypadá vůbec hezky a hlavně nejede 40 a má tu starou nápravu. Jak vypadá ta vaše?
zetor 12145
jezdim s lisem CLAAS VARIANT 280 ROTO CUT. Tahám ho se Zetorem 11641. nic moc.Při lisování sena-slámy to jakžtakž jede,ale při zaplém řezání toho má nad hlavu.Myslim si,že 12145 by v tom taky nějak neparádil. Vývoďák by odchodil.
tady v Kunvaldě jezdí 116 taky s Variantem 280 a normálně bez problémů, tak nevím co s těma lisama vyvádíte, tady jezdí i quadrant v 7711 ale bez řezání, cejtí každej úder beranu. Do lisu by stačila 10145, kdyby jsme jí měli už by v tom byla!! Ale 12245 je někdy zbytečně silná, na redukci jsme s tím nikdy nejeli a to tu máme pořádný kotáry
riderstan píše:no to bych netvrdil, když si vezmeš, že náš lis má něco kolem 50000 balíků a to je jen čistě teoreticky 100000 rozjezdů jen na poli....obsluha může být pozlacená a ta spojka stejně jednou klekne....jako u nás již několikrát...
jj svata pravda to je jako kdyz na zetora nasadis celak i kdyby byla obsluha sebelepsi tak tam spojka stejne hori!! a pritom je to tak jednoduche udelat reverz asi jim pujdu radit do Brna

zetor rulezzzzzzz
hydraulika s tím má společného velmi mnoho, hydraulika ti udá, jak tvrdý bude balík, protože ti drží komoru, dokud hydrulika drží tak se lisuje, potom povolí a balík se zavin do síťoviny... u starších traktorů, klidně i u té 12145 je problém, že ta hydraulika to neudrží a balík není pevný, u nových traktorů je to bez problému....
plně souhlasím s eretradem. Dřív jsem tahal Varianta se 7711 a balíky byli jak beton, v senáži. Ve slámě a seně nastavujeme menší stlačení. Teď to tahám se 12245 a to je na lis akorát možná, že bystačil slabší ale zas se dá udělat výkon. Za den ve slámě 350 bal. o průměru 170 cm. A ti už jde. V sousední vesnici má borec za 7711 Quadrant 1200.
Tady v okolí jezdí v lisech na kulatý balíky traktory okolo 120 koní kvůli kopcích. Po rovině stačí slabší
Tady v okolí jezdí v lisech na kulatý balíky traktory okolo 120 koní kvůli kopcích. Po rovině stačí slabší
• Stránka 1 z 1