Zetor 5245 Pneu + teplota
• Stránka 1 z 1
Zetor 5245 Pneu + teplota
Zdravím vás všetkých som tu nový tak ako vstupné vás pozývam na pivo... Teda kto ste z TN a okolia heeh..
Takže mám zetorík 5245 r.v 87 som naň veľmi pysný aj ked to neni žiaden silák to je pravda Ale na tých par Mh za rok to stači. Má najazdené 1372Mh od výroby. Ale to je nepodstatné, rozmýšľam na dkúpou nových pneu pretože tie čo tam mám sú v predu už skoro hladké a tie zadne maju tak 3cm dezenu.
Sú tam vpredu 9,5-9/24 vzadu 14.9/28 tie vzadu vyzerajú dosť malé.
Neviem či tam mám dať tieto rozmery ako tam boli alebo dať väščie teda dozadu 16.9/28 a vpredu necham 9,5/24. Ale otazka znie či sa to nebude biť ked zapem predok netreba dať aj dopredu napr 11,2/24 ked chcem dat dozadu 16,9/28?
Dalši problém je teplota motora zohreje sa mi tak na 70stupňov ledva je to normálne? moc to nekúri ...
Takže mám zetorík 5245 r.v 87 som naň veľmi pysný aj ked to neni žiaden silák to je pravda Ale na tých par Mh za rok to stači. Má najazdené 1372Mh od výroby. Ale to je nepodstatné, rozmýšľam na dkúpou nových pneu pretože tie čo tam mám sú v predu už skoro hladké a tie zadne maju tak 3cm dezenu.
Sú tam vpredu 9,5-9/24 vzadu 14.9/28 tie vzadu vyzerajú dosť malé.
Neviem či tam mám dať tieto rozmery ako tam boli alebo dať väščie teda dozadu 16.9/28 a vpredu necham 9,5/24. Ale otazka znie či sa to nebude biť ked zapem predok netreba dať aj dopredu napr 11,2/24 ked chcem dat dozadu 16,9/28?
Dalši problém je teplota motora zohreje sa mi tak na 70stupňov ledva je to normálne? moc to nekúri ...
Zetor 5245 r.v 1987
- Ondřej Novák
-
To wintrej: než sem střelíš nějakou novou otázku, tak si projdi starší témata
Jak pneumatiky, tak teplota se tady na několika místech probíraly...
tak se neurážej, že to tady nechce nikdo donekonečna opakovat.
Jak pneumatiky, tak teplota se tady na několika místech probíraly...
tak se neurážej, že to tady nechce nikdo donekonečna opakovat.

- Octaviaman
Re: ja mam 5211
accuphase píše:a pneu 7,50 - 20 predne a 16,9 - 30 zadne
Toto obutí na 5211 ???

Pošli fotku.......
fajt.josef@seznam.cz
Octaviaman
Tak termostat som vymenil za novy a teplota je stale 80stupňov tak som spokojný.
Ale mám jeden dotaz pre tým čo maju nove alebo zanovne pneu 14,9-28 alebo 16,9-28 potreboval by som zmeret výšku dezenu v strede pneumatiky.Keby sa niekto našiel bol by som mi vdačný.Totiž snažime sa porovnať jednotlive pneumatiky a vzory a tým prisť aj k zaveru ktore su najlepšie čo sa týka záberovych vlastnosti. Dik.
Ale mám jeden dotaz pre tým čo maju nove alebo zanovne pneu 14,9-28 alebo 16,9-28 potreboval by som zmeret výšku dezenu v strede pneumatiky.Keby sa niekto našiel bol by som mi vdačný.Totiž snažime sa porovnať jednotlive pneumatiky a vzory a tým prisť aj k zaveru ktore su najlepšie čo sa týka záberovych vlastnosti. Dik.
Zetor 5245 r.v 1987
- Martin.Komar
No teď asi odbočím od tématu, ale myslím si že když máš na traktoru najeto 1370mth tak si myslím že nemůžeš mít snad až tolik ojeté pneu, teda pokud tam zůstaly originál z výroby. Já co mám doma Zetor 6211 tak na něm mám najeto něco kolem 3200mth a na celým traktoru mám origo. pneu, je sice pravda že vzadu je asi tak 1-2cm vzorku a s tarktorem se jezdí hodně v dopravě po silnici. Nevím, porád mi to vrtá hlavou. A teda ještě k tý teplotě, když jezdíš s traktorm v létě tak taky nad 70 nejde? já co takhle jezdím v zimě tak mě se neohřeje ani na těch 70
Martin.Komar píše:No teď asi odbočím od tématu, ale myslím si že když máš na traktoru najeto 1370mth tak si myslím že nemůžeš mít snad až tolik ojeté pneu, teda pokud tam zůstaly originál z výroby. Já co mám doma Zetor 6211 tak na něm mám najeto něco kolem 3200mth a na celým traktoru mám origo. pneu, je sice pravda že vzadu je asi tak 1-2cm vzorku a s tarktorem se jezdí hodně v dopravě po silnici. Nevím, porád mi to vrtá hlavou. A teda ještě k tý teplotě, když jezdíš s traktorm v létě tak taky nad 70 nejde? já co takhle jezdím v zimě tak mě se neohřeje ani na těch 70
Traktor mám od roku 1990 mal 200- 300mth ked som ho kupoval z SOU kde odhrnal sneh v zime nič viac. TAk MTH su na beton origo.Vadu mám 1cm vzor a už je to malo vpredu už nemám skoro nič. Jazdim v doprave a lese.na poli minimalne ina ked oriem.
Zetor 5245 r.v 1987
Re: Zetor 5245 Pneu + teplota
wintrej píše:Sú tam vpredu 9,5-9/24 vzadu 14.9/28 tie vzadu vyzerajú dosť malé.
první čislo v rozmeru pneumatiky udava jeji šíri, takže pokud tam chces dat 16,9/28 tak predni muzes v klidu nechat v puvodnim rozmeru...hadat se to nebude... jinak, na zadni kola určitě pneu s alespon 10 PR...6 a 8 se strasne mackaji (pokud ovsem nebudes davat radialni

neznalek píše:wintrej píše:Sú tam vpredu 9,5-9/24 vzadu 14.9/28 tie vzadu vyzerajú dosť malé.
první čislo v rozmeru pneumatiky udava jeji šíri, takže pokud tam chces dat 16,9/28 tak predni muzes v klidu nechat v puvodnim rozmeru...hadat se to nebude... jinak, na zadni kola určitě pneu s alespon 10 PR...6 a 8 se strasne mackaji (pokud ovsem nebudes davat radialni
už som rozhodnutý s ohladom na ten motor čo tam mám dám dopredu Barum 9,5/9-24 TZ19 dozadu Barum 14,9/13-28 TZ19
Zetor 5245 r.v 1987
Re:
Enguma píše:Dalši problém je teplota motora zohreje sa mi tak na 70stupňov ledva je to normálne? moc to nekúri ...
čau jako že se ti ohřeje jen na 70°C a dál nejde? nebo že tam je hned 70°C?
esli se ti ohřeje jen na 70°C tak tam dej termostat s výšší teplotou otvírání...tak 85°C...
pokud vím jsou dva druhy termostatů (je to ale asi jen ČS.specialita) normální termostat otvírá při 83 stupních,pak je ještě jeden a ten otvíral dřív mám dojem že 75 stupňů.Bylo to kvůli létu aby se to stíhalo chladit.Takže některé stroje měli 75 a některé 83.Záleželo na co se jaký traktor používal.Takže pokud máš pořád ten samý problém rozhoď těleso termostatu,vytáhni termostat,vem hrnec,napusť vodu,vhoď termostat a teploměr(já používám klasický kapilárový,jak byly na PV3S).no a nyní následuje bojová akce,musíš se dostat ke sporáku-nedoporučuju tuhle činnost dělat v neděli dopoledne když drahá polovina vaří oběd-Prostě vraz to do vody na vařič a podívej se kdy začne otvírat-pozor první otevření je trošku pozděj(přilej trošku studené a měř až při druhém otevření)
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Vymenil som termostat za nový 82stupňov celzia a drži v zime v lete 80stupňov. Tiež som dal nové pneu 11,2-24 a 16,9-28
Zetor 5245 r.v 1987
neznalek píše:wintrej píše:Sú tam vpredu 9,5-9/24 vzadu 14.9/28 tie vzadu vyzerajú dosť malé.
první číslo na pneu udává její šířku, to máš pravdu, ale nemůžeš na ten traktor dávat pneu jaký se ti zachce protože když máš třeba 11,2-24 to znamená že šířka je 28,5 cm a výška pneu se spočítá tak že když za prvním číslem nic není uvedeno tak je 80% z šířky. to je asi 22,7 cm. takže čím větší šířka pneu tím větší výška, a tím jiné obvodové rychlosti. je to stejný jako u osobáků máš 165 - 13 výška pneu 80% z šířky, nebo 205/55- 16 tak to číslo 55% je výška pneu z šířky. doufám že je to jasný
trago105 píše:neznalek píše:wintrej píše:Sú tam vpredu 9,5-9/24 vzadu 14.9/28 tie vzadu vyzerajú dosť malé.
první číslo na pneu udává její šířku, to máš pravdu, ale nemůžeš na ten traktor dávat pneu jaký se ti zachce protože když máš třeba 11,2-24 to znamená že šířka je 28,5 cm a výška pneu se spočítá tak že když za prvním číslem nic není uvedeno tak je 80% z šířky. to je asi 22,7 cm. takže čím větší šířka pneu tím větší výška, a tím jiné obvodové rychlosti. je to stejný jako u osobáků máš 165 - 13 výška pneu 80% z šířky, nebo 205/55- 16 tak to číslo 55% je výška pneu z šířky. doufám že je to jasný
už mám obute 11,2-24 a 16,9-28 naprosta spokojenosť ide to jak guľa.
Zetor 5245 r.v 1987
Nazdar, doma máme 5748 a mali sme problém s prídavnou prevodovkou, vyhadzovalo predok zohnali sme celú prídavnú, ibaže v nej boko menšie ozubené koleso, čiže teraz nám ide predok trochu rýchlejšie ako zadok, to aké dáš obutie dopredu alebo do zadu nie je tak podstané, lebo každé koleso má sklz a predok zapínaš len na povrchu z väčším sklzom. Aj tak obyčajne predok ide mierne doplmala voči zadku, veď aj výška dezénu robí rozdiel v pomere.
• Stránka 1 z 1