Klima nebo větrání okénky ??
• Stránka 1 z 1
Klima nebo větrání okénky ??
používáte klimu, nebo větráte okénky- přírodní klima ... u nových traktorů? kvůli prachu a všemu bordelu ostanímu je lepší zavřít a klima...
jak to děláte vy ve vedru v novějším traktoru?
jak to děláte vy ve vedru v novějším traktoru?

no to bych neřekl aby to spíš nebylo naopakMartin x píše:Na všechny práce jedině klimačku. Otevřený okna to je pro alergiky ráj.

chci se zeptat, zda je možné mít otevřené zadní okno u traktoru do větrací polohy (jak bývá na tom zavírání) - okno je o 3-4cm pootevřené...když je zaplá klima? já potřebuju slyšet mašinu za sebou připojenou a zase když mám puštenou klimu...tak mi uniká "zima" z kabiny a proniká teplo do kabiny a kompresor se pak ani nezastaví si myslim...
jak to děláte vy? natvrdo zavřete a at se děje co se děje s mašinou za traktorem? nebo si taky pootevřete okno do větrací polohy??
jak to děláte vy? natvrdo zavřete a at se děje co se děje s mašinou za traktorem? nebo si taky pootevřete okno do větrací polohy??
- Jan Sedlák
Na co dneska ti lidi nepřijdou. Kdo by chtěl jezdit v traktoru a nechat si tam prášit a dýchat to. Když si představím co se tam dostane když to jenom špatně těsní natož tak větrání.
Otevřený okna u klimatizovaných kabin mají v oblibě v bývalý NDR. Hrozný humusáci. Viděl jsem i jak se od sečky prášilo skrz traktor předním oknem ven. U Fendů je přední okno otvírací fajn na rychlý vyvětrání třeba po polední pauze a hlavně na kontrolu a dolití chladicí kapaliny, nádržka je pod deklem v kapotě přímo před nim a tak není třeba lézt po kapotě. Je tam snímač hladiny tak si řekne sám. Fendi mají otvírací i boční rohový skla na způsob jako u zetora ve dveřích akorát mají 3 polohy. Zase dobrý na rychlý vyvětrání spolu s otevřenou střechou. Nová řada 900 má už otvírací jen levý dveře, zadní okno a střechu.
Jan píše:A co potřebuješ tak důležitého poslouchat na té mašině že si to okno nedovolíš zavřít,pokud za sebou netaháš šrot tak snad vidíš slyšíš i přes zavřené okno a snad poznáš jestli něco nehraje a pokud ne tak Ti to okno nepomůže,jenom tak k zaneřáděné kabině ..
no ted si mě trochu urazil...

no když zavřu uplně tak neslyšim skoro nic... klima, rádio a ani motor není slyšet klouně..jezdím podle otáčkoměru

no jako ono zabácnout okno na doraz a letět a za sebou nevědět co se děje..je na nic... je jasný že to nemám otevřený okno, abych měl kabinu vevnitř jak u 4011 apod..

zajímavá diskuse
nevím jane co máš za traktor,ale já diskovku při zavřených oknech a vypnutém rádiu taky neslyším,a nejsem sám.a právě že ten šrot jak ty píšeš,bude slyšet i při pozavíraném traktoru,nová mašina pokud jede tak jak má,slyšet nebude.a jak píšeš že kdo nemá klimu tak má silný úpal,to je taky pěkný nesmyslo,se podávej kolik lidí jezdí se starýma traktorama které klimu nemají,kdysi se dokonce jezdilo s traktorama bez kabiny,nebo se taky dělalo konmi a přežili to všichni.jinak se samozřejmě přikláním k tomu,že je dobré mít traktor pozavíraný,at tam není bordel.

knoflam píše:okno otevírám, jenom když vyhazuju vajgl , jinak celej den klima
a pod to se podepisu

zetor rulezzzzzzz
Re: Klima nebo větrání okénky ??
Já tedy když je prach třeba o žních nebo sbírání slámy/sena používám klimatizaci.Ale když se třeba na podzim orá nebo seje tak radši vyvětrám okínkem 

jezdím s e-514, která klimu nemá, jen větráky a dá se to v pohodě vydržet, naštěstí větráky mají výkon. u 161 jsem čistil kabinu po předchozím řidiči, kterej jezdil s otevřenýma dveřma a bez filtrů v kabině, takže si asi dovedete představit jak to vevnitř vypadalo. pokud jsou v tý kabině větráky který aspoň trochu fučej, tak ty dveře (okno) neotvírat
Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč.
My jsme spojili teorii s praxí: nic nefunguje a nikdo neví proč.
zakoupil jsem filtrační "krabici"na střechu. Kvůli postřikům. Jelikož mají ventilátory dostatečný výkon, tak už okna neotvírám a používám větrání přes filtry. podotýkám že je to 7211. u kombajnů se asi "průvanem" větrat nedá, pokud teda nepovažujeme 50tá léta za super věk.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
v kombajnu se dá větrat průvanem, ale kolem třetí hodiny tě ten prach sežere, zvláště ječmen 

Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
• Stránka 1 z 1